Monday, March 28, 2011

FUUUYOOO.. NIKON D90!

Assalammualaikum.. Pertama-tamanya ku panjatkan rasa syukur alhamdulilah kerana Contest Aku dan Pink ku di antara tiga pemenangnya.. Cukup sekadar di tempat ketiga ku rasa itu satu rezeki.. Terima kasih kepada pengajur Cik Miera dan hakim.. ceewahh.. macam tulah kan..


Ok kembali ke landasan tajuk entri ku kali ini..


Sekali lagi ku ingin panjatkan rasa kesyukuran kepada Allah dan jutaan terima kasih kepada ibu bapa ku, abang dan kakak ku, kepada diriku sendiri dan teman rapat ku kerana mendoakan supaya merialisasikan impian dan hasrat ku untuk memiliki sebuah camera DSLR NIKON D90.. FUUUYOOOO.. Seiyes sudah lama ku mengidamkannya akhirnya kali ini ku memilikinya.. Alhamdulilah rezeki ku dan family..


Nikon D90, 105mm, 8 GB, tripod, extra lense depan tahan sinar UV, berus lense, beg Nikon dan baucer kelas photogrhaper antara barang yang ku dapat..


Seiyes ku rasa sangat gembira dannnn arhhh tak tahu nak cakap apa dekat anda.. Ku yakin bila anda baca ayat ku ini pun anda tahu betapa sakannya kegumbiraan ku ini.. Almaklum sebelum ini target ku sebelum konvo bulan 5 ini seboleh-bolehnya Nikon D90 sudah berada di genggaman ku.. Alahmdulilah tak sampai bulan 5 sudah menjadi realiti.. Syukur..


Di sini niat hati ku bukan mahu menujuk-nujuk apa yang ku miliki tidak sama sekali tetapi ingin berkongsi kegembiraan dan mencatat kenangan manis di blog ku sendiri.. Nama pun blog ku so ku berhak lah kan? hoho.... titik bertindih!


Kesempatan ini ku ingin berkongsi beberapa keping gambar hasil tangkapan ku pada hari Sabtu yang lepas.. Sieyes ku katakan gambar-gambar yang ku ingin tunjukkan ini hanylah percubaan pertama ku bagi mendekati dan mempelajari teknik yang betul.. Terus terang ku katakan ku tidak mahir lagi bab-bab fotografi ini.. Korang tengoklah saja...






ini adalah antara gambar terawal yang di ambil semasa perjalanan pulang ke rumah.. haha gigihkan gila kemarukkan.. Al maklumlah orang baru nak merasa kamera DSLR..huhu





anak buah ku Darwisy Silmi dialah model dan bahan uji kaji ku.. haha



lagi seorang hero ku Iskandar menjadi bahan DNA ku.. hahaha



Dan akhir sekali yang boleh ku kongsikan ialah gambar bunga kertas yang terhidang sedia di halaman rumah ku..haha


Secara kesimpulan apabila anda melihat gambar-gambar percubaan pertama ku ini bagaimana? simple je kan tak sepower macam Aizul, Qarl, Adi Luqman dll tu kan? haha ku sedar.. Jika ada ketidaksempurnaan dalam panorama gambar ini, ku harap anda boleh memperbetulkan dan memberi nasihat kepada ku ye.. Itu penting sangat bagi diriku yang baru hendak bermula ini.. ceewah ayat..haktuih! haha


Seiyes ku mahu belajar lebih dalam sampai ke lubang cacing.. Walaupun ku geli pada cacing tapi ku gigihkan juga.. Jangan kata lubang lain pulak ye nanti ku stim pulak..hohoho..




bisik buzz: InsyAllah bermula kini tiada lagi carutan yang mengatakan selalu gambar ku blur.. hohohoho.. >.<



SALAM FUUUYOOO~






Comments (39)

On March 28, 2011 at 9:16 AM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

wah...tahniah......:)

 
On March 28, 2011 at 9:18 AM , d_tieah said... [Reply to comment]

Walaweh.. LC dah dapat.. Sekarang DSLR plak dah.. Huhuhuhu.. Tahniah!

 
On March 28, 2011 at 9:51 AM , MIZZ SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

wahh..tahniah la dik..nnti boleh kuar same2 bergambor..huhu

 
On March 28, 2011 at 9:58 AM , [k]o{q}i[n] said... [Reply to comment]

congrats...

 
On March 28, 2011 at 9:59 AM , Raji berkata said... [Reply to comment]

woahhhh bestnyer dh dpt merasa ad DSLR sndri T.T

 
On March 28, 2011 at 10:16 AM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

wah bestnyer tahniah2..
bole la ltak mcam 2 pic at blog fuuuyooo.. nnt..hihik

 
On March 28, 2011 at 10:22 AM , niesz said... [Reply to comment]

best nye!jeles2!hehe..niesz nk jgk, bile lah niesz boleh dpt camera ni, lps ni kena tngkap pic bnyk2 kasi tepek dlm blog ok..heee...

 
On March 28, 2011 at 10:24 AM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Alang-alang kat KL ni, sila amik saya jadik model gambar-gambar anda yek.. Kikiki.. :p

Eh eh!! Keje keje ni boleh lak online eh.. Haha..

 
On March 28, 2011 at 10:26 AM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Wah! TAHNIAH2 menang contest...huhu..

Ok..sy cemburu sbb anda sudah ade dslr.. Mungkin bole shoot pic adie??

 
On March 28, 2011 at 10:36 AM , missSenget said... [Reply to comment]

nak jadi model wan bole tak?? bole laaa...bole laaaa...

 
On March 28, 2011 at 10:43 AM , cik bebel said... [Reply to comment]

argggg...jeles2....nk jugak....

 
On March 28, 2011 at 11:14 AM , AfiQ said... [Reply to comment]

wawawa..untong laaa..da ade dslr!!! huhuh. syok nye.. jeles!

 
On March 28, 2011 at 12:18 PM , Oasis said... [Reply to comment]

Fuyyoooo...tahniah mr wan. Lain kali boleh la shoot gambar saya plak. hehe

 
On March 28, 2011 at 12:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

wah congrats!
leh outing sama kan
hehe

 
On March 28, 2011 at 12:41 PM , WAHIDA ALIAS said... [Reply to comment]

jeles same kamu...nk jugakk...bape hengget?hehe

 
On March 28, 2011 at 12:50 PM , ika said... [Reply to comment]

mak aiii ! nak jugok !!!! :D

 
On March 28, 2011 at 1:07 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

okelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. im jeles u knowwwwwwwww

 
On March 28, 2011 at 2:09 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

perghhh!! sempoi la jeles aku

 
On March 28, 2011 at 2:37 PM , nelly said... [Reply to comment]

Kamera yang memang sharp !

 
On March 28, 2011 at 2:57 PM , mR.sYaH said... [Reply to comment]

wah sgt best..
bila plak giliran aku nk dpt kamera ni...

 
On March 28, 2011 at 4:15 PM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

Wow, boleh lah snap pic Biela. Haha

 
On March 28, 2011 at 4:43 PM , Anna King said... [Reply to comment]

best2.. aku da lama mengidam kamera neh.. meleleh air liur aku tengok ko punya.. ^^

 
On March 28, 2011 at 5:13 PM , ||| PöJìé PööH ||| said... [Reply to comment]

wahh tahniahh!
lepas nih jangan segan2 la nak hulurkan lensa bia bertemu dengan Pojie yer walaupun tau Pojie nih xla hot mana ;p

 
On March 28, 2011 at 6:23 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

bila nak amek gambar model popular? aku le tu.. heheheheeheh


mod verangan

 
On March 28, 2011 at 6:34 PM , atenzone said... [Reply to comment]

tahniah en wan.
pasni boleh lah snap banyak gamba lagi. :)

 
On March 28, 2011 at 8:12 PM , Nur Farah Hani said... [Reply to comment]

siyes cantik amik gambar ngan nikon tuh.. jelous.. ;p

 
On March 28, 2011 at 8:42 PM , EIPUL said... [Reply to comment]

wah lepas ni gambar2 kat blog ni semua nampak mahal la, kamera dah mahal skang, taniah taniah

 
On March 28, 2011 at 9:47 PM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

wahh..congrate!!! pas ni ade laaa pic2 yg mantop pas ni ek...

 
On March 28, 2011 at 10:41 PM , Joe_Hans said... [Reply to comment]

warghhhh!!!!!!!!!!!!!!! jom photoshoot....tiber!! hahahhaa

 
On March 29, 2011 at 12:24 AM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

jeles suda...
lepas ni sure entri letak gmbr...
best2 =)

 
On March 29, 2011 at 1:05 AM , Tauke Budu said... [Reply to comment]

fuyoooooooohhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
wan ambik gmbr aku nanti

 
On March 29, 2011 at 10:08 AM , syuwai said... [Reply to comment]

wah2x.. tahniah ya ^^


p/s dijemput tuk join my first giveaway juga ya ;)

 
On March 29, 2011 at 10:12 AM , mye said... [Reply to comment]

wah untungla dpt beli bnda idaman hati tu sebb da merasa pegang duit sendiri..
hehe

 
On March 29, 2011 at 11:04 AM , Azimas Abdullah said... [Reply to comment]

mantop la gambar...suke sangat gambar yg last tu...nampak cantik giloow ble kena penangan Nikon D90...xsabar nak dapat yg sendiri...huhuhu...

 
On March 29, 2011 at 2:43 PM , nora said... [Reply to comment]

waaaaaa
ko dah jadi pakcik kayo ek skang ni


ENTRY HOT : 2+1

 
On March 29, 2011 at 5:31 PM , -aqmalazmi- said... [Reply to comment]

pehhh....jelous3..heeee....... bile lah dslr nak jadi mlik aku plak nie..haishhh

 
On March 29, 2011 at 5:44 PM , Liquid said... [Reply to comment]

fuisyoo... jom blaja sesama jom ehehehe

 
On March 30, 2011 at 10:16 AM , i am S!L4H.. said... [Reply to comment]

nk jeles2 jgk. wahhhh tatap lame2 dslr tu.
@_@

 
On March 30, 2011 at 10:23 PM , adwafarahin said... [Reply to comment]

jeles!! nk jugak!