Monday, March 28, 2011

FUUUYOOO.. NIKON D90!

Assalammualaikum.. Pertama-tamanya ku panjatkan rasa syukur alhamdulilah kerana Contest Aku dan Pink ku di antara tiga pemenangnya.. Cukup sekadar di tempat ketiga ku rasa itu satu rezeki.. Terima kasih kepada pengajur Cik Miera dan hakim.. ceewahh.. macam tulah kan..


Ok kembali ke landasan tajuk entri ku kali ini..


Sekali lagi ku ingin panjatkan rasa kesyukuran kepada Allah dan jutaan terima kasih kepada ibu bapa ku, abang dan kakak ku, kepada diriku sendiri dan teman rapat ku kerana mendoakan supaya merialisasikan impian dan hasrat ku untuk memiliki sebuah camera DSLR NIKON D90.. FUUUYOOOO.. Seiyes sudah lama ku mengidamkannya akhirnya kali ini ku memilikinya.. Alhamdulilah rezeki ku dan family..


Nikon D90, 105mm, 8 GB, tripod, extra lense depan tahan sinar UV, berus lense, beg Nikon dan baucer kelas photogrhaper antara barang yang ku dapat..


Seiyes ku rasa sangat gembira dannnn arhhh tak tahu nak cakap apa dekat anda.. Ku yakin bila anda baca ayat ku ini pun anda tahu betapa sakannya kegumbiraan ku ini.. Almaklum sebelum ini target ku sebelum konvo bulan 5 ini seboleh-bolehnya Nikon D90 sudah berada di genggaman ku.. Alahmdulilah tak sampai bulan 5 sudah menjadi realiti.. Syukur..


Di sini niat hati ku bukan mahu menujuk-nujuk apa yang ku miliki tidak sama sekali tetapi ingin berkongsi kegembiraan dan mencatat kenangan manis di blog ku sendiri.. Nama pun blog ku so ku berhak lah kan? hoho.... titik bertindih!


Kesempatan ini ku ingin berkongsi beberapa keping gambar hasil tangkapan ku pada hari Sabtu yang lepas.. Sieyes ku katakan gambar-gambar yang ku ingin tunjukkan ini hanylah percubaan pertama ku bagi mendekati dan mempelajari teknik yang betul.. Terus terang ku katakan ku tidak mahir lagi bab-bab fotografi ini.. Korang tengoklah saja...






ini adalah antara gambar terawal yang di ambil semasa perjalanan pulang ke rumah.. haha gigihkan gila kemarukkan.. Al maklumlah orang baru nak merasa kamera DSLR..huhu





anak buah ku Darwisy Silmi dialah model dan bahan uji kaji ku.. haha



lagi seorang hero ku Iskandar menjadi bahan DNA ku.. hahaha



Dan akhir sekali yang boleh ku kongsikan ialah gambar bunga kertas yang terhidang sedia di halaman rumah ku..haha


Secara kesimpulan apabila anda melihat gambar-gambar percubaan pertama ku ini bagaimana? simple je kan tak sepower macam Aizul, Qarl, Adi Luqman dll tu kan? haha ku sedar.. Jika ada ketidaksempurnaan dalam panorama gambar ini, ku harap anda boleh memperbetulkan dan memberi nasihat kepada ku ye.. Itu penting sangat bagi diriku yang baru hendak bermula ini.. ceewah ayat..haktuih! haha


Seiyes ku mahu belajar lebih dalam sampai ke lubang cacing.. Walaupun ku geli pada cacing tapi ku gigihkan juga.. Jangan kata lubang lain pulak ye nanti ku stim pulak..hohoho..




bisik buzz: InsyAllah bermula kini tiada lagi carutan yang mengatakan selalu gambar ku blur.. hohohoho.. >.<



SALAM FUUUYOOO~






39 comments:

Amir Rayyan said...

wah...tahniah......:)

d_tieah said...

Walaweh.. LC dah dapat.. Sekarang DSLR plak dah.. Huhuhuhu.. Tahniah!

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

wahh..tahniah la dik..nnti boleh kuar same2 bergambor..huhu

[k]o{q}i[n] said...

congrats...

Raji berkata said...

woahhhh bestnyer dh dpt merasa ad DSLR sndri T.T

Cik Yatt said...

wah bestnyer tahniah2..
bole la ltak mcam 2 pic at blog fuuuyooo.. nnt..hihik

niesz said...

best nye!jeles2!hehe..niesz nk jgk, bile lah niesz boleh dpt camera ni, lps ni kena tngkap pic bnyk2 kasi tepek dlm blog ok..heee...

FarhanaDr said...

Alang-alang kat KL ni, sila amik saya jadik model gambar-gambar anda yek.. Kikiki.. :p

Eh eh!! Keje keje ni boleh lak online eh.. Haha..

DanieL AdiE said...

Wah! TAHNIAH2 menang contest...huhu..

Ok..sy cemburu sbb anda sudah ade dslr.. Mungkin bole shoot pic adie??

missSenget said...

nak jadi model wan bole tak?? bole laaa...bole laaaa...

cik bebel said...

argggg...jeles2....nk jugak....

AfiQ said...

wawawa..untong laaa..da ade dslr!!! huhuh. syok nye.. jeles!

Oasis said...

Fuyyoooo...tahniah mr wan. Lain kali boleh la shoot gambar saya plak. hehe

Eazy Izzuddin said...

wah congrats!
leh outing sama kan
hehe

WAHIDA ALIAS said...

jeles same kamu...nk jugakk...bape hengget?hehe

ika said...

mak aiii ! nak jugok !!!! :D

miss lolly a.k.a luvfareda said...

okelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. im jeles u knowwwwwwwww

NICK IRFAN said...

perghhh!! sempoi la jeles aku

nelly said...

Kamera yang memang sharp !

mR.sYaH said...

wah sgt best..
bila plak giliran aku nk dpt kamera ni...

Biela Sapine said...

Wow, boleh lah snap pic Biela. Haha

Anna King said...

best2.. aku da lama mengidam kamera neh.. meleleh air liur aku tengok ko punya.. ^^

||| PöJìé PööH ||| said...

wahh tahniahh!
lepas nih jangan segan2 la nak hulurkan lensa bia bertemu dengan Pojie yer walaupun tau Pojie nih xla hot mana ;p

::FAIZ FARISH:: said...

bila nak amek gambar model popular? aku le tu.. heheheheeheh


mod verangan

atenzone said...

tahniah en wan.
pasni boleh lah snap banyak gamba lagi. :)

Nur Farah Hani said...

siyes cantik amik gambar ngan nikon tuh.. jelous.. ;p

EIPUL said...

wah lepas ni gambar2 kat blog ni semua nampak mahal la, kamera dah mahal skang, taniah taniah

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wahh..congrate!!! pas ni ade laaa pic2 yg mantop pas ni ek...

Joe_Hans said...

warghhhh!!!!!!!!!!!!!!! jom photoshoot....tiber!! hahahhaa

Azmer Lias said...

jeles suda...
lepas ni sure entri letak gmbr...
best2 =)

Tauke Budu said...

fuyoooooooohhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
wan ambik gmbr aku nanti

syuwai said...

wah2x.. tahniah ya ^^


p/s dijemput tuk join my first giveaway juga ya ;)

mye said...

wah untungla dpt beli bnda idaman hati tu sebb da merasa pegang duit sendiri..
hehe

Azimas Abdullah said...

mantop la gambar...suke sangat gambar yg last tu...nampak cantik giloow ble kena penangan Nikon D90...xsabar nak dapat yg sendiri...huhuhu...

nora said...

waaaaaa
ko dah jadi pakcik kayo ek skang ni


ENTRY HOT : 2+1

-aqmalazmi- said...

pehhh....jelous3..heeee....... bile lah dslr nak jadi mlik aku plak nie..haishhh

Liquid said...

fuisyoo... jom blaja sesama jom ehehehe

i am S!L4H.. said...

nk jeles2 jgk. wahhhh tatap lame2 dslr tu.
@_@

adwafarahin said...

jeles!! nk jugak!

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com