Friday, February 04, 2011

FUUUYOOO... SELAMAT ULANG TAHUN BONDA


Kalau 30 Januari 2011 Ulang Tahun Ayahanda ku.. Tapi pada tanggal 4 Febuari 2011 ini adalah Ulang Tahun Bonda tercinta ku.. Alhamdulilah kini usia beliau sudah mencecah 57 tahun.. Masih cergas dan sihat walaupun kadang-kadang sakit-sakit sikit biasalah dengan cuaca sekarang ini kan..


Ku tak mahu berceloteh panjang mengenai bonda ku kerana sebelum ini ku telah luahkan di dalam nukilan ini.. Kisah Kasih Seorang Ibu.. Anda boleh klik dan baca di situ untuk mengetahui perjalanan seorang bondaku.. ceewah..


Apa yang anda perlu tahu:

Bonda ku sangat mementingkan kebersihan..
Bonda ku sangat prihatin pada anak-anaknya..
Bonda ku seorang periang dan sensitif..
Bonda ku sangat simple dan nice bila bergaya..
Bonda ku sangat mesra kepada orang sekeliling..
Bonda ku suka beri motivasikan pada anak-anaknya..
Bonda ku penyokong kuat Barisan Nasional (motif yang ini nak bg tahu haha)
Bonda ku adalah segala-segalanya..



Apa ku nak cakap pada entri ini ialah Selamat Panjang Umur, Dilimpahi kerahmatan dan kemuliaan daripada Yang Maha Esa, Dimurahkan rezeki, Dikurniakan kesihatan yang baik dan dimeriahkan dengan gaya yang FUUUYOOOO.. (^_^)




bisik buzz: korang da tengok Ayahanda ku dan Bonda ku kan? so sekarang apa pendapat korang ku ikut muka siapa erk Ayahanda ku ke Bonda ku? cepat-cepat bagi tahu siapa betul dapat limau.. (^_^)

SALAM FUUUYOOO~





Comments (27)

On February 4, 2011 at 12:10 PM , hysman said... [Reply to comment]

salam wan...

happy bestday utk puan long sapiah..
moga pnjg umur dan dibahgaiakn dunia akhirat..insyaAllah...
57?
tampak muda..
:)

 
On February 4, 2011 at 12:41 PM , Fatin Aliyya said... [Reply to comment]

happy birthday bonda syazwan :)

 
On February 4, 2011 at 12:52 PM , sitihanisahali said... [Reply to comment]

epi borthday ibu syazwan...
ayh saya pun penyokong kuat BN *xde motif jugak *hehe

 
On February 4, 2011 at 1:24 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

mr. wan ikt muka bonda kamuuu,
same lar, anak mak! xD
fuuuyooo~~

 
On February 4, 2011 at 1:38 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Selamat ari lahir bonda.. Moga berbahagia selalu di samping keluarga terchenta.. :)

Haaaa.. Muka ayah campur mak laa.. Anak mak ayah.. Heehee.. :)

 
On February 4, 2011 at 1:41 PM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

Happy birthday to your mum.. Semoga ur mum sihat2 slalu.. amin.. :)

 
On February 4, 2011 at 2:41 PM , mye said... [Reply to comment]

hepy buzday bonda syazwan..
urmm.. rsenya ekot muka ayah kot..
hehe

 
On February 4, 2011 at 2:44 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Happy Birthday Puan Long Sapiah!

nmpk muda ya pada usia 57..

 
On February 4, 2011 at 3:34 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

aku rasa ko ikut muka mak kot? hehe sama mcm aku jgk ikut mak

 
On February 4, 2011 at 4:55 PM , NOOR FATIN said... [Reply to comment]

salam.. happy birthday untuk bonda awak. smg pjg umur dan dimurahkan rezeki..

:)

 
On February 4, 2011 at 7:05 PM , Cap Api said... [Reply to comment]

selamat hari lahir tuk ibu kamu..

aku rasa ikut mak kaulah.. tu yg aku tgk melalui 4 mata ni.. hehe..

 
On February 5, 2011 at 12:20 AM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

happy birthday makkk!
bole kan panggil mak.^_^

aduh,,dapat limau, nak angpau.

ok2 ang cam muka mak ang jek.
tp yg penting gen abah ang pon ado, jgn lupa...
hehehheeh
kem salam mak, cakap smoga panjang umur, murah rezeki.

 
On February 5, 2011 at 12:55 AM , Notacomei :_) said... [Reply to comment]

Agaknya bilalah nak tiba hari jadi bakal mak mertuakan kan kan, apa pun selamat hari lahir untuk ibu saudara hihihihi :_)

 
On February 5, 2011 at 1:13 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

… ....Gong Xi Fat Coi……..
┏〓〓┓┏〓〓┓┏〓〓┓
Wish you healthy always
┗〓〓┛┗〓〓┛┗〓〓┛
....lllllll........ lllllll .......lllllll....
Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu
Happy birthday to youuuuu

Ibu...
Kerana ibu aku disini
Kerana ibu aku gembira
Kerana ibu kuterasa bahagia…
Terima kasih atas segalanya
ibu.....
Tak pernah kau keluhkan
Semenjak kecil aku dibesarkan
aku dimanjakan dengan belaian gurauanmu
Teguran mu.. Marah mu..
Tanda sayangnya ibu pada anak mu
Anak mu saja tak peduli dan buat tak tahu
ibu...
ibu…engkau semangatku
kau padamkan air mataku...ketika aku bersedih…
Engkau penawarku ketika aku sakit…
ketika aku ketawa .. engkau turut ketawa
ibu...
Namun ketika engkau berduka ?
Aku harap Akulah penawar duka laramu
Tiap saat aku menghitung kerinduan terhadapmu…
ibu
Doa ku untuk mu
رَبَّنَا اغْفِرْ لِي وَلِوَالِدَيَّ وَلِلْمُؤْمِنِينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ
"Rabbanaghfir Lii Wa Li Waalidayya Wa Lil Mu'miniina Yauma Yaquumul-hisaab"
"Ya Tuhan kami, beri ampunlah aku dan kedua ibu bapaku dan sekalian orang-orang mukmin pada hari terjadinya hisab (hari kiamat)"

 
On February 5, 2011 at 4:30 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Saya menyeru kepada semua sahabat untuk sama-sama kita berdoa bagi keselamatan dan kesejahteraan para pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir.Semoga Allah swt melindungi mereka semua dari segala malapetaka dan bahaya
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

 
On February 5, 2011 at 6:28 AM , MataHati @ MH said... [Reply to comment]

aiyakk..tertinggal bas
selamat menyambut ulangtahun kelahiran kepada bonda kamu. semoga dikurniakan kesihatan yang baik

 
On February 5, 2011 at 9:17 AM , mie said... [Reply to comment]

fuh!1
selamat ulangtahun bonda..
ehheee

 
On February 5, 2011 at 10:06 AM , misz molecule said... [Reply to comment]

nak mintak wan tolong wish gak eh??











happy birthday..













daripada bakal menantu..oopppsss..










hahaha..moga beliau panjang umor & murah rezeki selalu

 
On February 5, 2011 at 10:27 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

hp bday tuk dia

 
On February 5, 2011 at 9:23 PM , puteri ain said... [Reply to comment]

happy birthday bonda ! haha

 
On February 6, 2011 at 10:36 AM , lea said... [Reply to comment]

wah dekat2 je besday mak ayah wan..
boleh sambut sekali neh!

 
On February 6, 2011 at 11:12 AM , ika said... [Reply to comment]

happy birthday auntie ! wah , org kuat BN gitu . haha .

 
On February 6, 2011 at 2:34 PM , izzad b* said... [Reply to comment]

selamat ulang tahun bonda!moga sihat selalu, ceria dan happy!hidup aman dunia akhirat,amin

 
On February 6, 2011 at 2:43 PM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

Selamat Hari Jadi kepada mak, semoga dipanjangkan umur && dimurahkan rezeki. Ehh birthday mak ngan abah wan dekat dekat je. hee

 
On February 6, 2011 at 4:38 PM , fatin hanani said... [Reply to comment]

wan....wishkan utk ibu wan k :)
happy besday utk ibu wan hehe

 
On February 6, 2011 at 5:51 PM , biella93 said... [Reply to comment]

appy bfday utk ibu kamo . moge pjg umo n murah rzeki :)

 
On February 8, 2011 at 9:51 AM , niesz said... [Reply to comment]

happy besday tuk emak wan yer..hope pnjg umur n sentiase murah rezki.. :)