Wednesday, February 13, 2013

FUUUYOOO.. GATHERING 2013 MERIAH!



Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia


Hai semua.. Gong Xi Fa Cai.. Masih bercuti lagi?? Amboi panjang bebeno cutinya.. Oklah ini nak habaq mai Isnin lepas, 11 Febuari 2013 bertempat di Anjung Tasik, Durian Tunggal, Melaka telah berlangsungnya 1 majlis gathering bersama blogger/kawan-kawan.. Yeah alhamdulilah buat julung kalinya setelah 4 tahun berturut-turut buat gahtering di KL, tapi untuk tahun ke-5 ubah selera pula.. Kita berada di Melaka!!


Pertama-tamanya ku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Daniel Adie, Hizami dan Eiz Fyzal selaku tuan rumah yg mencari tapak, anjurkan aktiviti dan persiapan tempat.. Terima kasih ye..


Tidak dilupakan juga kepada tuan resort ini En Azizi yg sudi menaja dan memberi keizinan untuk kami berhimpun Anjung Tasik, Durian Tunggal.. Yang pasti tempatnya best dan nyaman sebab setiap saat setiap detik angin bertiup sepoi-sepoi bahasa gitu.. Best! 


Gathering untuk tahun ke-5!


Tema gathering kali ini sama seperti sebelum-sebelum ini iaitu potluck. Banyaklah jugak makanan yg dibawa oleh mereka ini antaranya ada satey, sambal udang, kek, jajan, popia, asam pedas, nasi, kepak ayam masak kicap dll dan ku bawak ini.. tadaaaa!!!



Dadih Strawberry dan Jeli Kelapa! First time buat opkos la habis kan? haha

Alahamdulilah hampir 21 orang yg hadir.. Dari Johor, Negeri Sembilan dan KL semua berhimpun di Melaka.. Sweet kan? Gigih kan? Itulah kami... 


Haiqal, Rahim, Hamz dan Amir Rayyan


Nisa dan Khal Ella


Aslan, Fauzi, Ridzuan dan Syafiq


ps: tiada dalam gambar adalah Adam Haiqal, Kak Lin, Hafiz, Ayie, dan abg Zizi sori sgt2

Korang pasti nak tahu aktiviti apa yg kite org buatkan? tak kan duduk makan je kan? ko gila i dalam proses diet ok.. haha antara aktiviti yg di jalankan pertamanya sesi suai kenal (acara wajib).


Seterusnya kami semua di kerah orang penganjur Hizami, Adie dan Eiz Fyzal utk bermain aktiviti apungan.. Kita orang kena apungkan klip kertas dan jarum dalam air! lol susah jugak last-last dapat gak buat yeah menang tempat ketiga!! (last sekali) >.<  (ini mesti idea Eiz Fyzal)




semua muka fokus dan stress nak apungkan minatang tu kan.. tapi aku...



Gelak gelak dan terus gelak... hahahaha

Permainan seterusnya errkkkk tak tahu namanya tapi kena kangkang! (ini mesti idea Hizami)



Kena baling dadu jika ganjil maju ke hadapan jika genap undur kebelakang.. lol





Semua dok mengakang besar-besar ok.. Kangkang yg besar ini boleh merosakkan tisu-tisu di bahagian celah kangkang ok so jgn tiru aksi ini.. haha



See kumpulan kami mempunyai kangkangan yg besar membolehkan kami menang dengan mudah.. hahaha


Last game adalah design baju tema evening dress.. gitu..(ini mesti idea Adie)


Khusyuk semua duk meluahkan interpritasi mereka sendiri kan.. 

Inilah hasilnya sentuhan daripada kumpulan kami tadaaaaa!!!


Cantik tak? cantik tak? kalau Rizman Ruzaini tengok konpem dia nagis kan? sebab tang kain tu ala2 dia punya trademark kan? walaupun guna paper sahaja ko mampu? hahaha

Tapi apakan daya group kite org kecundang (tmpt ke-2) dek kerana tiada buah dada katanya dan tak perform well masa cat walk.. hey! modeling kami baru operate kena kanser payu dara la.. lol hahaha


 pertama


ketiga

Acara terakhir adalah tukar-tukar hadiah...


Ku mendapat hadiah daripada Ayie iaitu jam dinding.. Kelas setiap no dia shinning ok.. haha thanks ayie


Dan hadiah ku pula dapat kepada Qarl.. 2 kali segment tukar hadiah di lakukan, 2 kali gaklah hadiah ku mesti dapat kat dia.. sweet tak sweet tak? puii haha Touch n Go RM30 ok.. Ala2 perjalanan tol KL-Melaka disponser sepenuhnya oleh ku la kan kaedahnya.. haha

Setelah penat menjalankan pelbagai aktiviti petangnya pula kami pekena Coconut Shake.. Tajaan Qarl.. Tq



Mulut kami masih tak penat menguyah lagi ok!! Sebelah malamnya pula selepas menunaikan fardu maghrib kami ke restoran Big Nyonya..


Sempat gakla bergambar kenang-kenagan dengan tauke kedai..


Ini antara menu yg di lantak oleh kami..

See see see padat, ceria, meriah, happy, best, gila-gila tak gahtering kami? Tiada istilah Malu/Kekwat/Tujuk Diva dalam gathering kami ini.. Semua sempoi je.. Walaupun ada yang baru first time jumpa tapi mereka masih boleh masuk "roh" kita orang yg gila-gila ni..  Korang tak percaya? aha next gathering join baru tahu...


Akhir kata Terima Kasih kepada semua yg hadir dan kamu kamu kamu memang best! Jangan lupa keep in touch dan join di masa akan datang.. 


                        


bisik buzz: 
Gangnam style hebat dalam tari-menari,
Tarian irama klasik tetap di sanubari,
Gathering 2013 sudah melabuhkan tirai,
Agar silaturrahim tetap teguh di hati



SALAM FUUYOOO~

14 comments:

ayie said...

nice entry dari wan fuyooo.. hi wan..selamat berkenalan..hehe

Adam Haiqal said...

nice entry wan! panjang berjela..:) suka pantun!!:)

zizidiazora said...

Wahhhh...ada sebut nama abg zizi laaa....Anjung Tasik pun dh highlight merah gitu...terima kasih wan dan rakan-rakan yg memang gila-gila. 1st time jumpa ngan korang semua dan memang best sgt2...fesyen show tu memang bestkan..idea sape tu hahahaha.....

hafiz said...

wakaka.aku nampak yunafiz

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

Chomeylnya korunk...alahai sedey x dapat join..insyallah next year kalau sempat balik nak join..thanks again untuk birthday wish ramai-ramai tu..sweet sangatttt

DanieL AdiE said...

A perfect entry!

Waaaa...semua gambar cantik2...

Amir Rayyan said...

love wan fuyooo! hahahahah... :)

rindu korang! muahx

hafiz hafizol said...

Comel gila la woi model korg tu... aku curious knp x boleh menang.. hahahahaha...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

entri yg padat.

Pic cntik & evry moment mmg ade.

Selamat berkenalan Wan..

#lalala..

Izzat Eshak said...

Wah bestnya =)

[k]o{q}i[n] said...

mesti rugi spe yg satu team ngan lalan sengal tu.. hahahaha

dz zain said...

wah..best je nampak...next time leh la join...**kalau ada yang ajak...hahhaha...anyway time2 mcm i leh kenal2 new friends kan.....:)

Etuza Ezawarna said...

meriah sangat ..follow awak

hunnybunny said...

meriahnya!!!

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com