Friday, October 19, 2012

FUUUYOOO... I LOVE BRUNEI

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia


Semakin rindu semakin asyik ah! ah! ah! rindu tak rindu tak? Kesempatan ke Miri pada tempoh hari atas urusan kerja kebetulan ada ruang-ruang hari yang free ku menggagahkan diri masuk Brunei! Yeah! Perjalanan Miri ke Brunei mengambil masa dalam 2 jam lebih..

Sapa tak tahukan yang Brunei terkenal dengan kekayaan iaitu EMAS.. Boleh dikatakan semua akan bersaluti dengan emas.. Untunglah sapa dapat orang Brunei kan? huhu


I Love Brunei


Ini adalah arca yang terdapat di jeti perkampungan air



Hotel Empire Brunei sangat tersergam indah memang FUUUYOOO lah!


Pantai di Hotel Empire sangat-sangt indah!


Sambil berjalan sambil on9 melihat blog awak awak awak ler..



Pulau dia sangat cantik ok~!


Istana Sultan Brunei


Masjid Jame'asr Hassanil Bolkiah


Kubahnya disaluti emas sangat FUUUYOOO~


Surat khabar Brunei


Ini pula adalah banggunan alat kebesaran di Raja iaitu The Royal Regalia Building. Di dalam bangunan ini adanya bermacam-macam alat kebesaran di raja di masa pertabalan, hari keputeraan, sambutan hari kebangsaan dan hari perkahwinan baginda malah ada juga di pamirkan hadiah-hadiah yang diterima daripada pemimpin luar negara



Antara alat kebesaran sultan Brunei


Ini pula kampung air tak sempat nak ke sana just ambil gambar dari jauh je


Tenang~


Selamat Tinggal Brunei Semoga Kita Berjumpa Lagi





bisik buzz: Sambil Bekerja Sambil Bercuti

SALAM FUUUYOOO~
                        

Comments (8)

On October 19, 2012 at 11:35 AM , Lizzie Yasmin said... [Reply to comment]

Aku kalau masuk Brunei, tak pernah dapat pi muzium ke hapa. Sebab member aku bukan semangat negarawan. habis2 dia bawak pi kampung air rasa makanan dorang.
Lepas nie, pasti nak berkeras. huhuhu.

 
On October 19, 2012 at 1:31 PM , Hafizin Jamil said... [Reply to comment]

tak de yang sangkut ke wan kat brunei..haha..

 
On October 19, 2012 at 4:28 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Untunglah jalan2 je kejenye...

 
On October 19, 2012 at 4:29 PM , ::FAIZ:: said... [Reply to comment]

gile cantik bangunan dia

 
On October 19, 2012 at 5:20 PM , Cik Jelly Chan (CJC) said... [Reply to comment]

wahhh...penah pergi brunei masa form 2 kot dgn family...itu pon dah berkurun...teringin nak pi lagik..sobs sobs..brunei bestt kan..hehe

 
On October 22, 2012 at 2:35 PM , suhaira abdullah said... [Reply to comment]

fuhh3..cantek sungguh brunei nih kan..:)

 
On October 24, 2012 at 8:27 AM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

cantik giler masjid tu.. ;)

 
On October 24, 2012 at 1:03 PM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

bestnye..tak pernah sampao sana lagi.. blog kite singgah tak? hehe