Friday, October 19, 2012

FUUUYOOO...MENARIK DI BRUNEI

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia


Semakin rindu semakin asyik ah! ah! ah! rindu tak rindu tak? Kesempatan ke Miri pada tempoh hari atas urusan kerja kebetulan ada ruang-ruang hari yang free ku menggagahkan diri masuk Brunei! Yeah! Perjalanan Miri ke Brunei mengambil masa dalam 2 jam lebih..

Sapa tak tahukan yang Brunei terkenal dengan kekayaan iaitu EMAS.. Boleh dikatakan semua akan bersaluti dengan emas.. Untunglah sapa dapat orang Brunei kan? huhu


I Love Brunei


Ini adalah arca yang terdapat di jeti perkampungan air



Hotel Empire Brunei sangat tersergam indah memang FUUUYOOO lah!


Pantai di Hotel Empire sangat-sangt indah!


Sambil berjalan sambil on9 melihat blog awak awak awak ler..



Pulau dia sangat cantik ok~!


Istana Sultan Brunei


Masjid Jame'asr Hassanil Bolkiah


Kubahnya disaluti emas sangat FUUUYOOO~


Surat khabar Brunei


Ini pula adalah banggunan alat kebesaran di Raja iaitu The Royal Regalia Building. Di dalam bangunan ini adanya bermacam-macam alat kebesaran di raja di masa pertabalan, hari keputeraan, sambutan hari kebangsaan dan hari perkahwinan baginda malah ada juga di pamirkan hadiah-hadiah yang diterima daripada pemimpin luar negara



Antara alat kebesaran sultan Brunei


Ini pula kampung air tak sempat nak ke sana just ambil gambar dari jauh je


Tenang~


Selamat Tinggal Brunei Semoga Kita Berjumpa Lagi





bisik buzz: Sambil Bekerja Sambil Bercuti

SALAM FUUUYOOO~
                        

8 comments:

Lizzie Yasmin said...

Aku kalau masuk Brunei, tak pernah dapat pi muzium ke hapa. Sebab member aku bukan semangat negarawan. habis2 dia bawak pi kampung air rasa makanan dorang.
Lepas nie, pasti nak berkeras. huhuhu.

Hafizin Jamil said...

tak de yang sangkut ke wan kat brunei..haha..

DanieL AdiE said...

Untunglah jalan2 je kejenye...

::FAIZ:: said...

gile cantik bangunan dia

Cik Jelly Chan (CJC) said...

wahhh...penah pergi brunei masa form 2 kot dgn family...itu pon dah berkurun...teringin nak pi lagik..sobs sobs..brunei bestt kan..hehe

suhaira abdullah said...

fuhh3..cantek sungguh brunei nih kan..:)

Aida Azryn said...

cantik giler masjid tu.. ;)

Cik Yatt said...

bestnye..tak pernah sampao sana lagi.. blog kite singgah tak? hehe

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com