Monday, May 28, 2012

FUUUYOOO... TEMPAT MENARIK DI LAWAS DAN LIMBANG, SARAWAK!

Kembali sekali lagi ye.. Tak lambat tak cepat update ok la tu ye... Kalau sebelum ini ku cerita apa yg ku buat sekitar Miri, Sarawak kali ini ayuh kita terbang ke Lawas dan Limbang..

Ini di Lapangan Terbang Miri.. 



Untuk ke Lawas, ku menaikin Twin Otter.. hohoh first time naik beb of course teruja dan menakutkan.. sebab apa menakutkan sebabnya...


betul-betul seat ku belakang pilot kot boleh nampaklah dia tekan punat n bercakap bagai..
Sah-sahlah tempat dia kecik kan dan tidak ada pramugara/pramugari..huhu

walaubagaimanapun ku tetap ceria (walaupun dalam hati dup dap dup dap) 
ini adalah 1 pengalaman menarik ok!

pandangan dari atas melintasi Brunei.. hoho

alahamdulilah sampai jua di Lapangan Terbang Lawas yang mengambil masa selama 45 minit

Inilah dia JPJ Lawas..


Di Lawas ku terjumpa seorang budak comel.. comel macam ku kan kan? haha

Oh ya di Lawas ku bermalam di Hotel Seri Malaysia hanya itu saja hotel yg "cantik" dan baru...

Udang-udang di sini segar dan sangat murah ok!

Opss! no no

Di Limbang pula ku menaiki ATR.. anda tau apakah itu ATR? ahaaa ini dia

Inilah dia ATR.. lebih besar dia macam Fire Fly.. ATR sangat selesa ok! Yang ini ada pramugara/pramugari.. hehe

Pemandangan dari udara

Sekitar Limbang..

Di Limbang ku bermalam di Purnama Hotel, hanya situ je hotel "5 star" haha.. sori tak banyak gambar di Limbang..huhu

Ini bukan telur pinang yang dari Johor tu tapi ini telur Sarawak.. Hanya itam tapi tak pahit macam agar-agar pun ada gak interesting ok!

Mee Kolok.. setiap tempat lain cara buatannya.. Yang paling terbaik ku pernah rasa adalah di Kuching..

Ini bukan teh ais.. ini adalah TC Special.. Mungkin orang KL panggil 3 layer kot tapi di Sarawak rasanya agak lain tau.. Gabungan teh, susu, gula merah..FUUUYOOO sedap! Boleh dikatakan setiap hari ku minum

 
Tahukah anda di Sarawak sudu dan garfu meka tidak balut dengan tisu tapi meka rendamkan dengan air panas.. Yes! itu sangat bagus ok baru kuman-kuman mati kan? hope di semenanjung dapat meniru perkara ini.. Baik untuk kebersihan dan kesihatan kita.. 


Update fb memang laju tapi update kat blog lambat sikit ngeeee...


SALAM FUUUYOOO~



bisik buzz: walupun penat tapi best~






20 comments:

Tieah Madian said...

Tak bgtau dtg miri.. Sy kat miri wan~

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

gileh laaa..flite laa ni cm ko naik keta jee ek...untung nye laa hai..

Cik Zeeta said...

wahhh.. bestnyer

Cik Yatt said...

amboi bru update blog..heeee..bestnye psing2 malaysia..yeahh!

Aien Alien said...

berjalan lagi..untung la nak update sistem baru...huhu

Lizzie Yasmin said...

Dah naik blum feri seminit kt Limbang.. huhuhu

Feri untuk lintas sungai kecik

is_isaac said...

best giler dpt jejalan! hohohO~ untung2!

Edy Fee said...

hehehehe bestnye dpt g sane...jalan2 negri org

pipoq said...

ni dah dua trip pegi ke Sarawak ni silap aribulan sangkut orang sana pulak ni..

A Crack Mirror said...

wan...best nya..asya tak sampai lagi kat limbang n lawas ni tau.. uww..jeles lah..ahhaa

hairy said...

fuhhh best!

ADfeez said...

wan.. ada sobenoir tuk sy x? ;P

Boni JLL3 said...

wah!! sangat best dan menarik... naik ATR tu pun macma best je

DanieL AdiE said...

BESTNYE JALAN2!~!

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

perhhhhhhhhh best nye dyew kn !

ayie said...

wow

iKhRam said...

seronoknye ke limbang..
masa naik kapal kecik tu, mesti rasa krew2 kapal tu jugak kan??

Aida Azryn said...

untung laaaa dapat p sana. huhu. :B

ikaa sharin said...

pasar babi ? cam menarik jee . hahaa :D

#err , maap . gua terfollow blog ohsem lu .

Anonymous said...

awak,awk ada fb x?

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com