Kembali sekali lagi ye.. Tak lambat tak cepat update ok la tu ye... Kalau sebelum ini ku cerita apa yg ku buat sekitar Miri, Sarawak kali ini ayuh kita terbang ke Lawas dan Limbang..

Ini di Lapangan Terbang Miri.. 

Untuk ke Lawas, ku menaikin Twin Otter.. hohoh first time naik beb of course teruja dan menakutkan.. sebab apa menakutkan sebabnya...


betul-betul seat ku belakang pilot kot boleh nampaklah dia tekan punat n bercakap bagai..
Sah-sahlah tempat dia kecik kan dan tidak ada pramugara/pramugari..huhu

walaubagaimanapun ku tetap ceria (walaupun dalam hati dup dap dup dap) 
ini adalah 1 pengalaman menarik ok!

pandangan dari atas melintasi Brunei.. hoho

alahamdulilah sampai jua di Lapangan Terbang Lawas yang mengambil masa selama 45 minit

Inilah dia JPJ Lawas..


Di Lawas ku terjumpa seorang budak comel.. comel macam ku kan kan? haha

Oh ya di Lawas ku bermalam di Hotel Seri Malaysia hanya itu saja hotel yg "cantik" dan baru...

Udang-udang di sini segar dan sangat murah ok!

Opss! no no

Di Limbang pula ku menaiki ATR.. anda tau apakah itu ATR? ahaaa ini dia

Inilah dia ATR.. lebih besar dia macam Fire Fly.. ATR sangat selesa ok! Yang ini ada pramugara/pramugari.. hehe

Pemandangan dari udara

Sekitar Limbang..

Di Limbang ku bermalam di Purnama Hotel, hanya situ je hotel "5 star" haha.. sori tak banyak gambar di Limbang..huhu

Ini bukan telur pinang yang dari Johor tu tapi ini telur Sarawak.. Hanya itam tapi tak pahit macam agar-agar pun ada gak interesting ok!

Mee Kolok.. setiap tempat lain cara buatannya.. Yang paling terbaik ku pernah rasa adalah di Kuching..

Ini bukan teh ais.. ini adalah TC Special.. Mungkin orang KL panggil 3 layer kot tapi di Sarawak rasanya agak lain tau.. Gabungan teh, susu, gula merah..FUUUYOOO sedap! Boleh dikatakan setiap hari ku minum

 
Tahukah anda di Sarawak sudu dan garfu meka tidak balut dengan tisu tapi meka rendamkan dengan air panas.. Yes! itu sangat bagus ok baru kuman-kuman mati kan? hope di semenanjung dapat meniru perkara ini.. Baik untuk kebersihan dan kesihatan kita.. 


Update fb memang laju tapi update kat blog lambat sikit ngeeee...


SALAM FUUUYOOO~



bisik buzz: walupun penat tapi best~







Comments (20)

On May 28, 2012 at 10:09 AM , Tieah Madian said... [Reply to comment]

Tak bgtau dtg miri.. Sy kat miri wan~

 
On May 28, 2012 at 10:24 AM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

gileh laaa..flite laa ni cm ko naik keta jee ek...untung nye laa hai..

 
On May 28, 2012 at 10:41 AM , Cik Zeeta said... [Reply to comment]

wahhh.. bestnyer

 
On May 28, 2012 at 10:48 AM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

amboi bru update blog..heeee..bestnye psing2 malaysia..yeahh!

 
On May 28, 2012 at 11:13 AM , Aien Alien said... [Reply to comment]

berjalan lagi..untung la nak update sistem baru...huhu

 
On May 28, 2012 at 11:34 AM , Lizzie Yasmin said... [Reply to comment]

Dah naik blum feri seminit kt Limbang.. huhuhu

Feri untuk lintas sungai kecik

 
On May 28, 2012 at 2:20 PM , is_isaac said... [Reply to comment]

best giler dpt jejalan! hohohO~ untung2!

 
On May 28, 2012 at 4:56 PM , Edy Fee said... [Reply to comment]

hehehehe bestnye dpt g sane...jalan2 negri org

 
On May 28, 2012 at 11:33 PM , pipoq said... [Reply to comment]

ni dah dua trip pegi ke Sarawak ni silap aribulan sangkut orang sana pulak ni..

 
On May 29, 2012 at 1:18 AM , A Crack Mirror said... [Reply to comment]

wan...best nya..asya tak sampai lagi kat limbang n lawas ni tau.. uww..jeles lah..ahhaa

 
On May 29, 2012 at 10:45 PM , hairy said... [Reply to comment]

fuhhh best!

 
On May 30, 2012 at 12:10 PM , ADfeez said... [Reply to comment]

wan.. ada sobenoir tuk sy x? ;P

 
On May 30, 2012 at 2:54 PM , Boni JLL3 said... [Reply to comment]

wah!! sangat best dan menarik... naik ATR tu pun macma best je

 
On May 30, 2012 at 4:30 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

BESTNYE JALAN2!~!

 
On May 31, 2012 at 10:42 AM , ♥ Cik EylaDiLLa ♥ said... [Reply to comment]

perhhhhhhhhh best nye dyew kn !

 
On May 31, 2012 at 11:11 PM , ayie said... [Reply to comment]

wow

 
On June 6, 2012 at 10:03 PM , iKhRam said... [Reply to comment]

seronoknye ke limbang..
masa naik kapal kecik tu, mesti rasa krew2 kapal tu jugak kan??

 
On June 8, 2012 at 9:02 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

untung laaaa dapat p sana. huhu. :B

 
On June 12, 2012 at 10:14 PM , ikaa sharin said... [Reply to comment]

pasar babi ? cam menarik jee . hahaa :D

#err , maap . gua terfollow blog ohsem lu .

 
On October 14, 2012 at 5:10 PM , Anonymous said... [Reply to comment]

awak,awk ada fb x?