Wednesday, May 16, 2012

FUUUYOOO... BARU NAK UPDATE!

Assalammualaikum dan salam 1 Malaysia.. FUUUYOOO lama kan tak update? Lama menyepi kini ku muncul.. hoho rindu tak rindu tak? huhu maaflah sibuk dengan kerja kot... Tak percaya aha tengok ini..


Ku merentasi Laut China Selatan..huuuuu

Makanan dalam pesawat Nasi Goreng Kampung bertemankan Satay perhh sedap kot huhu.. Terbaiklah Air Asia..

Sepanjang seminggu lebih ku bermalam di Mega Hotel

Terbaiklah hotel dia kan! besar dan selesa boleh guling-guling sampai gila haha

Korang sudah dapat teka tak ku pergi mana ni ha?? Masih blur lagi erk? kalau ku tunjuk gambar ini amacam?


Kalau nasi lelapan (nama menu orang sana berikan) atau ayam penyet (orang semenanjung)

Haa di mana? Yeee pandai ku berada Miri Sarawak!! Ini semua atas dasar Kerja ok ku ulang balik atas dasar Kerja bukan jalan-jalan haha

Selamat Datang ke Jpj Miri, Sarawak



Inilah tugas ku instal software, dapatkan capaian internet dan mengajar orang JPJ dengan menggunakan Sistem baru iaiti MySIKAP..

Sepanjang ku mengajar mereka biasalah kadang-kadang ada mak cik or pak cik yang tak tahu menggunakan komputer ada pulak tu kekok apabila di suruh pegang mouse kot tu da menjadi perkara biasa mula-mula dulu agak terkejut gak da lama-lama sudah biasa.. so tanggungjawab ku mengajar dan melatihkan mereka cakap kena sopan santun baru meka dapat serap ilmu macam cikgu lak kan?

Kalau di KL terkenal dengan buger bakar di Miri terkenal dengan Grilled Buger..

 Di Miri terkenal Restoran Muara


Ermm rasa sampai di sini dululah perkongsian kita bersama ye nanti ku akan update lagi boleh? boleh la boleh la.. hehehe


SALAM FUUYOOO~



 

Comments (14)

On May 16, 2012 at 12:56 PM , is_isaac said... [Reply to comment]

untunglahhhh jejalan!!! hahahah...byk duitttt!

 
On May 16, 2012 at 2:44 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

memang busy ini budak! huhu.. -.-

lepas ni update lagi k!

 
On May 16, 2012 at 2:45 PM , Lea Isnawi said... [Reply to comment]

mcm best je keje wan ni
boleh g jejalan

 
On May 16, 2012 at 3:32 PM , pipoq said... [Reply to comment]

fuuyooo..memang lama tul menghilang..
teringat pulak masa kerja di KL dulu..memang selalu diterbangkan ke sana sini kerana kerja..badan memang letih tapi syioknya tu claim memang tak hingat punya..hahahaha

 
On May 16, 2012 at 3:50 PM , c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

amboiiiii makanan tu meriah sungguh!

 
On May 16, 2012 at 9:00 PM , fairuz said... [Reply to comment]

untungnyee sambil menyelam minum byk air haha >.<

 
On May 17, 2012 at 12:20 AM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

wah..best!! dah lama tak tdo hotel.. blnje..haha

 
On May 17, 2012 at 7:36 AM , mie said... [Reply to comment]

lama x singgah sini...
nampak sedap nasi lelapan tu..
eheheheee

 
On May 17, 2012 at 9:18 AM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Seronoknya jalan2....

 
On May 17, 2012 at 1:13 PM , Aien Alien said... [Reply to comment]

wan ini trip yang lain kan...hari tu jumpa muraaimi lain kan? best la jalan2...huhu

 
On May 18, 2012 at 10:28 AM , mOon EyEzS said... [Reply to comment]

GRILLED BURGER TU MENGGODA... NYUM...NYUM...

 
On May 21, 2012 at 7:20 PM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

eee, dpt pergi sarawak kio. best tu. hari tu kita dapat pergi sabah je.

 
On May 25, 2012 at 5:32 PM , c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

bz betul nih hehehe

 
On May 31, 2012 at 10:46 AM , ♥ Cik EylaDiLLa ♥ said... [Reply to comment]

nasi lelapan pelik bunyik nye hehe