Thursday, February 23, 2012

FUUUYOOO.. NYAMAN GILAK!

Kalau sebelum ini ku cerita tempat-tempat yang ku lawat di area Kuching Sarawak tapi kalu ini ku tayangkan menu-menu yang sempat ku nikmati sepanjang ku berada di Kuching Sarawak...

Sarawak memang terkenal dengan mee kolok kan? Untuk pertama kali ku rasa memang Terbaik!

Kalau datang Kuching tak singgah Top Spot memang rugi la.. Makanan di situ memang murah dan sedap!

Sop Japanese

Udang goreng bater

Ku tak tahu nama sayur ini tapi ia sangat sedap!

Licin! haha

Ayam penyet ternyata berbeza ayam penyet di KL.. Kalau di KL mereka goreng tapi di sana mereka bakar FUUUYOOO sedap!

Mee kolok goreng best!~

Kek Lapis Dayang Salhah



Jemput makan.. ^-^








bisik buzz: Makanan kat Kuching nyaman-nyaman gilak rasa nak makan agik ja..

SALAM FUUUYOO~




   

Comments (22)

On February 23, 2012 at 10:22 AM , pipoq said... [Reply to comment]

kalau kat Sarawak, mee kol0k memang yang terbaekk..

 
On February 23, 2012 at 10:45 AM , shark said... [Reply to comment]

huh..
cambest jer g sarawak tue..

 
On February 23, 2012 at 11:09 AM , ::FAIZ:: said... [Reply to comment]

Assalamualaikum, u make me lapar. hehehe...

 
On February 23, 2012 at 11:58 AM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Puteri Santubong Puteri Sejinjang, penjaga gunung negeri Sarawak.. Hehe.. :)

Seronoklah dia, perut pun kenyang.. :p

 
On February 23, 2012 at 12:42 PM , saya gemuk saya comel..^^ said... [Reply to comment]

osemmnye.sume sedap2=)

 
On February 23, 2012 at 1:12 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

ayam penyet bakar? wahhhhhhhhhhhhh! terliur tahu tak!!! :B

 
On February 23, 2012 at 1:20 PM , QASEH ALYN said... [Reply to comment]

walawei....tergugat iman alyn...dah la posa hari nie....aduhai....

 
On February 23, 2012 at 1:20 PM , H.J said... [Reply to comment]

aku minat udang tu wan..haha..ranggup je nampak..kah3

 
On February 23, 2012 at 1:23 PM , Umar said... [Reply to comment]

ini memang.. FUUYOOO!

 
On February 23, 2012 at 1:43 PM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

haha..nsib baek bru lepas mlantak pizza..klu tak..mleleh air liuq..hahaha

 
On February 23, 2012 at 2:06 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Waaaaa....time ni lunch hour tetapi dek kesibukan x sempat kuar lunch n gatal tengok gambar2 makanan kat blog FUYOOOO nie memang TERBAIK la..

Bergendang terus perut nie...

 
On February 23, 2012 at 3:23 PM , c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

wahhhhh macam sedappp!

 
On February 23, 2012 at 4:31 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

sedappppp nye tgk makanan2 tuuu...
arghhhh! *stress! :P

 
On February 23, 2012 at 6:29 PM , E Ja said... [Reply to comment]

sayur pucuk paku! da lame x jumpa sayur tu. sume fud kat atas ney nmpk sedappppp!!tensen tol!^^

 
On February 23, 2012 at 10:05 PM , lina said... [Reply to comment]

sayur tu nama dia pucuk midin.. mmg ada di sarawak jek sangat sedap arrrhhh rindu kamek ... lamak gilak sik balit kampung nanggar sedara kamek hehehehehehehe

 
On February 24, 2012 at 1:34 PM , Zac Rega said... [Reply to comment]

sedapp sesangatttt.
*pengsan ~

 
On February 24, 2012 at 11:39 PM , ~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

harus sedap amat sampai licin sumenye~ ^^

 
On February 26, 2012 at 8:04 PM , ayie said... [Reply to comment]

woo meriah dgn makanan

 
On February 27, 2012 at 1:27 PM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

walaweehhhh sedap2 nye mknan...

 
On February 28, 2012 at 7:51 AM , TiraPengemis said... [Reply to comment]

ulam raja kah?

 
On February 29, 2012 at 12:08 PM , nurkaloi said... [Reply to comment]

perut kaloi dah laa lapar niee
kasik tnjuk mknan lagi
adehhh memang podih

 
On March 4, 2012 at 1:35 PM , Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

teringin nak mkn mee kolok..

wuuuuu