Assalammualaikum.. Sihat? Ku baru lepas dijangkiti selesema.. Tapi alhamdulilah da baik da.. 2 entri sebelum ini ku telah paparkan gambar ku menaiki kapal terbang dan gambir Sarawak kan? so Entri kali ini ku mahu cerita sepanjang perjalanan ku ke Kuching Sarawak pada 12 Jan 2012 - 15 Jan 2012 yang lalu (baru nak update sebab SIBUK!) huhu

Tak sah kalau tak pose depan kuching ni kan simbolik la katanya.. padahal 1 kebetulan je sebab hotel ku depan tu je.. haha

Selama 4 hari 3 malam di Kuching ku telah menginap di Hotel Grand Margherita.. Company bayar ok la tuh! ahaha


Untuk pengetahuan korang ku ke sana atas dasar kerja bukanlah berjalan je.. Ku ke sana untuk meninjau


JPJ Kuching Sarawak


Ku ke sini untuk configure pc dan memantau traning jika ada masalah ku antara orang yang bertanggungjawab menyelesaikan masalah tu.. (bunyi macam gempak je kan? haha)


peserta JPJ yang terlibat



Panorama indah  di Kuching

 Satu perjalanan ke seberang RM 0.50

 Berkesempatan melihat aksi kayuhan mereka..


Dewan Bandaraya Kuching

Sarikin sempadan Kalimantan tempat ini macam Padang Besar la tapi best panjang kot..



Kalau nak tahu orang Kuching semua rapeh-rapeh ya..


Rakan ku Lin yang telah banyak membantu ku sepanjang ku di Sarawak.. Dialah yang bawak ku pusing-pusing bandar Kuching.. haha 


Lelaki itu adalah bf dia.. Terima kasih Lin dan Arul..

korang memang Terbaik!


ini di namakan tak menang tangan.. beg tuk di bawa balik KL time ini memang tension dan menyesal sangat sebab beli barang banyak sangat.. huhu


Perjanalan pergi dan balik ku bersama Air Asia.. Mujur duduk Hot Seat tak payah beratur..hehe


Walaupun lelah sik rugi datang sitok...  haha





bisik buzz: Walaupun lelah sik rugi datang sitok.. Hari tok kamek nak balit KL, kelak kamek nak datang agik sitok..  Aok! ^_^

SALAM FUUUYOOO~




   

Comments (20)

On February 14, 2012 at 10:31 AM , Lea Isnawi said... [Reply to comment]

bestnya dpt jejalan kat sabah
teringin nak g sana gak

 
On February 14, 2012 at 10:39 AM , missSenget said... [Reply to comment]

mana ole2 deh...??

 
On February 14, 2012 at 12:57 PM , is_isaac said... [Reply to comment]

kek lapis please! huhu

 
On February 14, 2012 at 1:01 PM , pipoq said... [Reply to comment]

nak mengorat gambir boleh ? ahahaha

 
On February 14, 2012 at 1:14 PM , Lelaki Ini said... [Reply to comment]

sarawak memg best!
orang2 pun ramah n baik!

 
On February 14, 2012 at 1:33 PM , Umar said... [Reply to comment]

jalan-jalan cari pengalaman! ;D

 
On February 14, 2012 at 3:14 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

amboi dah pandai dah cakap saghawak... haha
eh,xbeli souvenir pape ke kat aida? huhu.. kbai :B

 
On February 14, 2012 at 3:49 PM , steffany daph said... [Reply to comment]

lain kali dtg kuching, singgah la tmpt2 lain yg menarik (:

 
On February 14, 2012 at 4:44 PM , chemay said... [Reply to comment]

teringin nak pergi sana..

 
On February 14, 2012 at 5:06 PM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

teringin nak jejak sini!!!

 
On February 14, 2012 at 6:39 PM , khairunnisa ♥ said... [Reply to comment]

kelak iboh lupak datang ke Kuching lagik ^_^

 
On February 14, 2012 at 9:24 PM , eiz_ezzy said... [Reply to comment]

terer juak klaka sarawak. bagus2. haha, slmt dtg ke sarawak, len kali gi sarawak bru.

 
On February 15, 2012 at 12:08 AM , ~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

wah wah..ada gaya jadi org belah sana la Mr.Wan..tetiber~ =p

kalo g berjalan tempat org walo atas urusan keje, harus amek peluang beli belah sampai x menang tgn,hehe~

 
On February 15, 2012 at 7:09 PM , si ngokngek said... [Reply to comment]

kemain lg,menyelam sambil sedut air..kak lapis tak da ka..hehehe

 
On February 16, 2012 at 7:06 PM , ayie said... [Reply to comment]

jalan jalan sarawak memang best :)

 
On February 17, 2012 at 4:56 PM , A Crack Mirror said... [Reply to comment]

wan..mun kitak ke sitok gik..boh lupak padah ngan kamek ok?? :p

 
On February 17, 2012 at 8:23 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

sarawak best !
xD

 
On February 23, 2012 at 2:08 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Waaaa..banyaknya beli kek lapis...

x pernah sampai lagi sarawak..

Mungkin leh holiday same2..huhu

 
On February 23, 2012 at 3:22 PM , c'axoera ヅ said... [Reply to comment]

lom sampai kuching lagi heheh

 
On February 27, 2012 at 1:25 PM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

best nye g kuching....