Tuesday, February 14, 2012

FUUUYOOO.. KAMEK DA SAMPE KUCHING.. SI CAYAKAH?

Assalammualaikum.. Sihat? Ku baru lepas dijangkiti selesema.. Tapi alhamdulilah da baik da.. 2 entri sebelum ini ku telah paparkan gambar ku menaiki kapal terbang dan gambir Sarawak kan? so Entri kali ini ku mahu cerita sepanjang perjalanan ku ke Kuching Sarawak pada 12 Jan 2012 - 15 Jan 2012 yang lalu (baru nak update sebab SIBUK!) huhu

Tak sah kalau tak pose depan kuching ni kan simbolik la katanya.. padahal 1 kebetulan je sebab hotel ku depan tu je.. haha

Selama 4 hari 3 malam di Kuching ku telah menginap di Hotel Grand Margherita.. Company bayar ok la tuh! ahaha


Untuk pengetahuan korang ku ke sana atas dasar kerja bukanlah berjalan je.. Ku ke sana untuk meninjau


JPJ Kuching Sarawak


Ku ke sini untuk configure pc dan memantau traning jika ada masalah ku antara orang yang bertanggungjawab menyelesaikan masalah tu.. (bunyi macam gempak je kan? haha)


peserta JPJ yang terlibat



Panorama indah  di Kuching

 Satu perjalanan ke seberang RM 0.50

 Berkesempatan melihat aksi kayuhan mereka..


Dewan Bandaraya Kuching

Sarikin sempadan Kalimantan tempat ini macam Padang Besar la tapi best panjang kot..



Kalau nak tahu orang Kuching semua rapeh-rapeh ya..


Rakan ku Lin yang telah banyak membantu ku sepanjang ku di Sarawak.. Dialah yang bawak ku pusing-pusing bandar Kuching.. haha 


Lelaki itu adalah bf dia.. Terima kasih Lin dan Arul..

korang memang Terbaik!


ini di namakan tak menang tangan.. beg tuk di bawa balik KL time ini memang tension dan menyesal sangat sebab beli barang banyak sangat.. huhu


Perjanalan pergi dan balik ku bersama Air Asia.. Mujur duduk Hot Seat tak payah beratur..hehe


Walaupun lelah sik rugi datang sitok...  haha





bisik buzz: Walaupun lelah sik rugi datang sitok.. Hari tok kamek nak balit KL, kelak kamek nak datang agik sitok..  Aok! ^_^

SALAM FUUUYOOO~




   

20 comments:

Lea Isnawi said...

bestnya dpt jejalan kat sabah
teringin nak g sana gak

missSenget said...

mana ole2 deh...??

is_isaac said...

kek lapis please! huhu

pipoq said...

nak mengorat gambir boleh ? ahahaha

Lelaki Ini said...

sarawak memg best!
orang2 pun ramah n baik!

Umar said...

jalan-jalan cari pengalaman! ;D

Aida Azryn said...

amboi dah pandai dah cakap saghawak... haha
eh,xbeli souvenir pape ke kat aida? huhu.. kbai :B

steffany daph said...

lain kali dtg kuching, singgah la tmpt2 lain yg menarik (:

chemay said...

teringin nak pergi sana..

FaizalSulaiman said...

teringin nak jejak sini!!!

khairunnisa ♥ said...

kelak iboh lupak datang ke Kuching lagik ^_^

eiz_ezzy said...

terer juak klaka sarawak. bagus2. haha, slmt dtg ke sarawak, len kali gi sarawak bru.

~SaL IjOu~ said...

wah wah..ada gaya jadi org belah sana la Mr.Wan..tetiber~ =p

kalo g berjalan tempat org walo atas urusan keje, harus amek peluang beli belah sampai x menang tgn,hehe~

si ngokngek said...

kemain lg,menyelam sambil sedut air..kak lapis tak da ka..hehehe

ayie said...

jalan jalan sarawak memang best :)

A Crack Mirror said...

wan..mun kitak ke sitok gik..boh lupak padah ngan kamek ok?? :p

Eazy Izzuddin said...

sarawak best !
xD

DanieL AdiE said...

Waaaa..banyaknya beli kek lapis...

x pernah sampai lagi sarawak..

Mungkin leh holiday same2..huhu

c'axoera ヅ said...

lom sampai kuching lagi heheh

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

best nye g kuching....

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com