Monday, January 30, 2012

FUUUYOOO.. KISAH HATI KU DI AJL 26!

Assalammualaikum selamat hari Isnin.. Arhhh mengantuk di buatnya al maklumlah semalam balik dari Bukit Jalil dalam kul 2 pagi sampai rumah, pagi ini pergi kerja pulak boleh rabak mata da ni..huhu


Amacam AJL 26 tahun ini? ok? bagi mata kaca ku ok! to compare tahun lepas.. haha Tapi ku ada rasa sedikit tidak enak apabila Kisah Hati tidak menang! huhu

Di sini ku ingin kongsikan Kisah Hati Ku yang berlaku di Stadium Putra Bukit Jalil:


1) Di antara 12 peserta yang betanding pada malam itu, Alyah antara artis yang mendapat sorakkan dan tepukan paling gemuk di Stadium.. Hampir 2 minit penonton memberikan temukan setelah selesai tamat persembahannya.. Malahan semasa mengugumkan pemenang, penonton bersorak menyebut nama Alyah.. Dahsyatkan? Tapi ternyata persembahan dia paling menyerlah suaranya jauh lebih bagus dari separuh akhir dahulu.. Konpem saham Alyah akan naik! entah-entah menang Artis Wanita Paling Popular untuk ABP tahun ini mana tahu..



2) Mungkin anda yang menonton di kaca tv tidak dapat melihat apa yang berlaku semasa persembahan Alyah kan? Sebenarnya salah satu pros lampu Alyah tidak dapat diturunkan dek kerana tali dia tersekat mungkin.. So ianya tergantung jelah kat atas.. haha Walau apa pun Alyah sudah mendapat persembahan terbaik! yeahh!



3) Situasi sama berlaku kepada Yuna apabila salah satu lampunya rosak, so krew tv3 membawa keluar tanpa di letakkan sebagai pros pada malam itu...


4) Mesti korang perasan ketika Hafiz sedang membuat persembahan sound little bit tak sedap right?? ahaa kami di stadium terkejut ingat itu kejutan dari Hafiz macam tahun lepas, rupanya memang ada masalah sound sistem. Kelam kelibut krew tv3 kejap.. haha



5) Jika korang perasan malam itu pihak penganjur tidak memperkenalkan barisan juri kan? mereka hanya menayangkan proses penjurian je kan? ahaa kornag tahu siapa juri? Antara juri pada malam itu adalah Dato Siti, Syafinaz, Nora, Erma Fatimah, Azmeer..

6) Di khabarkan setelah habis majlis berlangsung Aizat telah kehilangan barang peribadinya antaranya notebook di bilik persalinannya.. perhh kesian dah la kalah kena curi pulak kan..huhu

7) Semasa persembahan Aizat Sungai Lui, boleh dikatakan 90% penonton disitu leka dengan lukisan pasir yang di tayangkan bukannya leka dengan nyanyian Aizat.. haha Suka dan terpaku dengan lukisannya!



8) Kelantangan vokal Jac untuk lagu Sedetik Lebih memang tidak dapat dinafikan memang FUUUYOOO tapi dari segi rasa tidak keterlaluan ku cakap tidak berapa sampai..


9) Tema Air tapi Api yang keluar mungkin tema Api pulak untuk tahun hadapan? haha

10) Semasa iklan, kami di stadium dihidangkan dengan persembahan peserta Tiru Gaya Artis.. Dan pemenangnya adalah Gaya Franscissca Peter semasa dendangan lagu Sekadar Di Pinggiran.





11) Semasa tribute kepada Allahyarham Sudirman kami seluruh stadium berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagunya.. Yang pelik juri dan artis pun boleh berdiri tak kanlah wartawan duduk kot.. Hellooo (sambil petik jari)


12) Semasa penyampaian hadiah Shila hampir nak terjatuh dek kerana lantai basah air.. 



13) Tidak keterlaluan ku cakap persembahan 3 Suara pada malam itu suam-suam kuku sahaja tidak sehebat yang diharapkan dan ku rasa persembahan di waktu AIM tempoh hari lagi melatop! setuju?

14) Dan paling melatop adalah:

dari sumber cute carry






bisik buzz: Kisah Hati Ku inginkan Ziana Zain masuk AJL tahun depan! >.<


SALAM FUUUYOOO~




 

Comments (22)

On January 30, 2012 at 11:31 AM , ayie said... [Reply to comment]

haha nak termuntah tegok akak ziana

 
On January 30, 2012 at 11:37 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

tertido, n x tgk part last....

 
On January 30, 2012 at 11:39 AM , CekbOlat-bOlat said... [Reply to comment]

fuyyooo.. cun ahh awek lastt skali.. perghh.. hahakkk.. mngigau gua T__T

#sayang Anuar Zain takde .. hmm

 
On January 30, 2012 at 11:45 AM , Kyori.Shuya said... [Reply to comment]

fakyu

 
On January 30, 2012 at 12:37 PM , pipoq said... [Reply to comment]

siapakah yang meletop itu ??

hahaha..

 
On January 30, 2012 at 1:13 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

wah! malatop la gambo yang last tu. wakakaka...

 
On January 30, 2012 at 1:26 PM , Joe_Hans said... [Reply to comment]

hahaha.. Muntah! tapi aku sangat setuju!!! Alyah sangat superb malam 2!!! ternganga tengok dia nyanyi semalam

 
On January 30, 2012 at 3:01 PM , missSenget said... [Reply to comment]

ai nk tgk gambr yu..


mana yu..??

muehehee..

 
On January 30, 2012 at 3:16 PM , Fatin Najihah said... [Reply to comment]

Wiwitt! Siapa yg last tuh? Harhar XD

 
On January 30, 2012 at 3:29 PM , A Crack Mirror said... [Reply to comment]

Selalunya wan akan post urself on the event...mana wan?hehe...wan..yg masa shiela naik pnts..pastu dia salam semua org...apa jer yg dia buat?betulkan kasut ke?almklumlah...camera xtunjuk...

 
On January 30, 2012 at 5:04 PM , miss epa said... [Reply to comment]

yang last tu memang gempak habiss! hahaha.

 
On January 30, 2012 at 5:51 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Betul tu kanda Wan. Sedetik Lebih kurang feel tapi vokal bagus, mungkin sebab bukan lagu sendiri. 3 Suara pun rasanya pernah tengok persembahan yang way better dari semalam. Jadi, memang kemenangan Awan Nano dijangka juga lepas habis tonton sebab persembahan tu dari segi vokal dan feeling memang melekat dalam hati. Heehee. :)

 
On January 30, 2012 at 8:28 PM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

suka beribu sesalan. mantappp

 
On January 30, 2012 at 8:42 PM , ~ DADDY ADANDO ~ said... [Reply to comment]

Kenapa nyah yang ala ala perasan mcm ziana zain tu semakin TOP sekarang ni..???

PLZ lah............!!!!

 
On January 30, 2012 at 8:55 PM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

FUUUYOOO......untung la dpt pi tngok live..thun ni tngok at tenet jela..tu pon nseb dpat tngok..huhu

pape pon..FT no3..hehe

 
On January 31, 2012 at 8:03 AM , C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply to comment]

Suka tgk psembahan hafiz...sempoi jerkkk...

 
On January 31, 2012 at 11:10 AM , Ejan Ahmad said... [Reply to comment]

wawan2~~kenal lagi x??dah lme sy x bblogging2 ni...ni dah aktif balik...n dah tukar url gak...
littlesecrets2410.blogspot.com

heee...dah lame x comment2 kmu nyer blog kan2??

^___________^

 
On January 31, 2012 at 1:58 PM , nurkaloi said... [Reply to comment]

first
kaloi terkejut tgok dress biru tuhhh

second
tema api tahun depan memang sure hahahah

 
On January 31, 2012 at 2:42 PM , Nur Farah Hani said... [Reply to comment]

tak tengok pun.. uhuuu..s ebab rase macam ajl makin hari makin tak best.. haha..

 
On January 31, 2012 at 11:51 PM , sabry oppa said... [Reply to comment]

like :) like :) like :) like :)

 
On February 1, 2012 at 7:07 PM , si ngokngek said... [Reply to comment]

nampak sgt najwa takda dlm list..errr

mantop gila kak ziana zain palsu..HAHA

 
On February 4, 2012 at 7:49 AM , ~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

omak aih..sapa gerangan yg paling melotop tu..haha~