Monday, January 30, 2012

FUUUYOOO.. KISAH HATI KU DI AJL 26!

Assalammualaikum selamat hari Isnin.. Arhhh mengantuk di buatnya al maklumlah semalam balik dari Bukit Jalil dalam kul 2 pagi sampai rumah, pagi ini pergi kerja pulak boleh rabak mata da ni..huhu


Amacam AJL 26 tahun ini? ok? bagi mata kaca ku ok! to compare tahun lepas.. haha Tapi ku ada rasa sedikit tidak enak apabila Kisah Hati tidak menang! huhu

Di sini ku ingin kongsikan Kisah Hati Ku yang berlaku di Stadium Putra Bukit Jalil:


1) Di antara 12 peserta yang betanding pada malam itu, Alyah antara artis yang mendapat sorakkan dan tepukan paling gemuk di Stadium.. Hampir 2 minit penonton memberikan temukan setelah selesai tamat persembahannya.. Malahan semasa mengugumkan pemenang, penonton bersorak menyebut nama Alyah.. Dahsyatkan? Tapi ternyata persembahan dia paling menyerlah suaranya jauh lebih bagus dari separuh akhir dahulu.. Konpem saham Alyah akan naik! entah-entah menang Artis Wanita Paling Popular untuk ABP tahun ini mana tahu..



2) Mungkin anda yang menonton di kaca tv tidak dapat melihat apa yang berlaku semasa persembahan Alyah kan? Sebenarnya salah satu pros lampu Alyah tidak dapat diturunkan dek kerana tali dia tersekat mungkin.. So ianya tergantung jelah kat atas.. haha Walau apa pun Alyah sudah mendapat persembahan terbaik! yeahh!



3) Situasi sama berlaku kepada Yuna apabila salah satu lampunya rosak, so krew tv3 membawa keluar tanpa di letakkan sebagai pros pada malam itu...


4) Mesti korang perasan ketika Hafiz sedang membuat persembahan sound little bit tak sedap right?? ahaa kami di stadium terkejut ingat itu kejutan dari Hafiz macam tahun lepas, rupanya memang ada masalah sound sistem. Kelam kelibut krew tv3 kejap.. haha



5) Jika korang perasan malam itu pihak penganjur tidak memperkenalkan barisan juri kan? mereka hanya menayangkan proses penjurian je kan? ahaa kornag tahu siapa juri? Antara juri pada malam itu adalah Dato Siti, Syafinaz, Nora, Erma Fatimah, Azmeer..

6) Di khabarkan setelah habis majlis berlangsung Aizat telah kehilangan barang peribadinya antaranya notebook di bilik persalinannya.. perhh kesian dah la kalah kena curi pulak kan..huhu

7) Semasa persembahan Aizat Sungai Lui, boleh dikatakan 90% penonton disitu leka dengan lukisan pasir yang di tayangkan bukannya leka dengan nyanyian Aizat.. haha Suka dan terpaku dengan lukisannya!



8) Kelantangan vokal Jac untuk lagu Sedetik Lebih memang tidak dapat dinafikan memang FUUUYOOO tapi dari segi rasa tidak keterlaluan ku cakap tidak berapa sampai..


9) Tema Air tapi Api yang keluar mungkin tema Api pulak untuk tahun hadapan? haha

10) Semasa iklan, kami di stadium dihidangkan dengan persembahan peserta Tiru Gaya Artis.. Dan pemenangnya adalah Gaya Franscissca Peter semasa dendangan lagu Sekadar Di Pinggiran.





11) Semasa tribute kepada Allahyarham Sudirman kami seluruh stadium berdiri untuk sama-sama menyanyikan lagunya.. Yang pelik juri dan artis pun boleh berdiri tak kanlah wartawan duduk kot.. Hellooo (sambil petik jari)


12) Semasa penyampaian hadiah Shila hampir nak terjatuh dek kerana lantai basah air.. 



13) Tidak keterlaluan ku cakap persembahan 3 Suara pada malam itu suam-suam kuku sahaja tidak sehebat yang diharapkan dan ku rasa persembahan di waktu AIM tempoh hari lagi melatop! setuju?

14) Dan paling melatop adalah:

dari sumber cute carry






bisik buzz: Kisah Hati Ku inginkan Ziana Zain masuk AJL tahun depan! >.<


SALAM FUUUYOOO~




 

22 comments:

ayie said...

haha nak termuntah tegok akak ziana

::FAIZ FARISH:: said...

tertido, n x tgk part last....

CekbOlat-bOlat said...

fuyyooo.. cun ahh awek lastt skali.. perghh.. hahakkk.. mngigau gua T__T

#sayang Anuar Zain takde .. hmm

Kyori.Shuya said...

fakyu

pipoq said...

siapakah yang meletop itu ??

hahaha..

Aida Azryn said...

wah! malatop la gambo yang last tu. wakakaka...

Joe_Hans said...

hahaha.. Muntah! tapi aku sangat setuju!!! Alyah sangat superb malam 2!!! ternganga tengok dia nyanyi semalam

missSenget said...

ai nk tgk gambr yu..


mana yu..??

muehehee..

Fatin Najihah said...

Wiwitt! Siapa yg last tuh? Harhar XD

A Crack Mirror said...

Selalunya wan akan post urself on the event...mana wan?hehe...wan..yg masa shiela naik pnts..pastu dia salam semua org...apa jer yg dia buat?betulkan kasut ke?almklumlah...camera xtunjuk...

miss epa said...

yang last tu memang gempak habiss! hahaha.

FarhanaDr said...

Betul tu kanda Wan. Sedetik Lebih kurang feel tapi vokal bagus, mungkin sebab bukan lagu sendiri. 3 Suara pun rasanya pernah tengok persembahan yang way better dari semalam. Jadi, memang kemenangan Awan Nano dijangka juga lepas habis tonton sebab persembahan tu dari segi vokal dan feeling memang melekat dalam hati. Heehee. :)

FaizalSulaiman said...

suka beribu sesalan. mantappp

~ DADDY ADANDO ~ said...

Kenapa nyah yang ala ala perasan mcm ziana zain tu semakin TOP sekarang ni..???

PLZ lah............!!!!

Cik Yatt said...

FUUUYOOO......untung la dpt pi tngok live..thun ni tngok at tenet jela..tu pon nseb dpat tngok..huhu

pape pon..FT no3..hehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

Suka tgk psembahan hafiz...sempoi jerkkk...

Ejan Ahmad said...

wawan2~~kenal lagi x??dah lme sy x bblogging2 ni...ni dah aktif balik...n dah tukar url gak...
littlesecrets2410.blogspot.com

heee...dah lame x comment2 kmu nyer blog kan2??

^___________^

nurkaloi said...

first
kaloi terkejut tgok dress biru tuhhh

second
tema api tahun depan memang sure hahahah

Nur Farah Hani said...

tak tengok pun.. uhuuu..s ebab rase macam ajl makin hari makin tak best.. haha..

sabry oppa said...

like :) like :) like :) like :)

si ngokngek said...

nampak sgt najwa takda dlm list..errr

mantop gila kak ziana zain palsu..HAHA

~SaL IjOu~ said...

omak aih..sapa gerangan yg paling melotop tu..haha~

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com