Monday, December 05, 2011

FUUUYOOO... DEMAM OMBAK RINDU!





"Cinta  tak kejam, tapi manusia yang tak pandai menghargai cinta" - Izzah

"Allah menyayangi orang yang sabar" - Mak Jah

"Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah" - Mila


Itu antara dialog yang ku ingat di dalam filem Ombak Rindu.. Iya ketika ini Demam Ombak Rindu melanda diri ku.. Pasti ramai sudah tengok dan ramai jugak yang belum berkesempatan pergi menonton kan? Al maklumla di khabarkan tiket sentiasa Sold Out! Bayangkan untuk tanyangan pertama sahaja karya Osman Ali diadaptasi sebuah novel tulisan Fauziah Ashari sudah memunggut lebih RM750, 000.. FUUUYOOO!


Di dalam Ombak Rindu ku boleh cakap:

Antara babak romantis.. S U K A!


1.Serlahan emosi yang penuh indah... Di mana babak romantis,babak gembira dan babak sedih  di adunkan dengan baik sekali.


2. Kejujuran Haris turut dirasai sehingga mata ku berkaca.. Tidak keterlaluan ku katakan yang Aaeon memang layak memegang watak Haris


3. Watak Izzah yang di lakonkan oleh Maya Karin dari kaca mata ku sesuai! Kisah sedih ang dihidangkan tanpa perlu berkata-kata cetusan rasa yang di lontar Izzah secara pandangan mata yang penuh berisi cukup membuktikan segala-galanya.. Cuma apa yang ku sedikit canggung apabila watak Izzah seorang wanita kampung di awal babak macam kurang sediki mungkin sebab cara percakapannya yang bukanlah seperti wanita kampung berkata begitu dan dari sudut ciri-ciri ustazah mengajar kanak-kanak mengaji ku rasa jika dimantapkan dengan adanya denggung dan intonasi yang mendayu memang cantik! Tapi selepas Izzah menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur wataknya berkembang dengan baik sampailah hidupnya tersepit.. Ku dapat merasakan kesedihan dari awal sampai akhir.. Tisu pleaseeeeeeeee! huhuhu


4. Mila yang dibawakan oleh Lisa ku boleh cakap baik tapi bukan hebat

5. Dari segi sinematogarafi ku disajikan dengan nilai estika tinggi berlatar belakangkan pantai dan lau yang indah, matahari terbenam serta sawah terbentang luas.. Indah sangat!

6. Filem ini sesuai di tonton oleh remaja, pasangan berkasih dan orang berkeluarga tapi kurang sesuai untuk kanak-kanak pergi menonton...



     4.5 / 5 bintang!










bisik buzz: Tak malu ku nak cakap ku rasa tersentuh dan rasa sebak bila menonton Ombak Rindu! Menangis? ermm dalam hati je.. huhu

SALAM FUUUYOOO~






Comments (23)

On December 5, 2011 at 10:40 AM , Mra Mastura said... [Reply to comment]

x tgok agy >_<

 
On December 5, 2011 at 10:54 AM , missSenget said... [Reply to comment]

ye ye je wan ni nangis dalam hati...



ke nangis dalam kete...???


hahhahaahah

 
On December 5, 2011 at 11:33 AM , Joe_Hans said... [Reply to comment]

belum ada kesempatan nak tgok.. ;'(

 
On December 5, 2011 at 11:50 AM , H.J said... [Reply to comment]

haha..tunggu version download..

 
On December 5, 2011 at 12:12 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

acecee..nanges dlm ati..
cover lettew! :P

 
On December 5, 2011 at 12:38 PM , ✿....rossa alina....✿ said... [Reply to comment]

hahahaha ntah2 nangis banyak2..kihkihkih..

 
On December 5, 2011 at 12:47 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

wahhhhhhhhhh.. layan jugak?hehe..

best kan citer tu? kalau bagi aida la kan,tak cukup 4.5 bintang.. aida kasi berbelas ratus bintang. boleh? hoho.. ^.~

 
On December 5, 2011 at 2:07 PM , [z@ck] said... [Reply to comment]

argh..tension tiket sold out!

 
On December 5, 2011 at 3:19 PM , is_isaac said... [Reply to comment]

ahh,gmbr 18sx nie, kuang2

 
On December 5, 2011 at 3:57 PM , ~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

ewah ewah~ ;)

 
On December 5, 2011 at 4:05 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

jom tgk lagi wan filem ni....

 
On December 5, 2011 at 4:10 PM , khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

kompem wan menangis terasyik asyik.
keh3

 
On December 5, 2011 at 4:26 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

wah pic 1st sgt la....

 
On December 5, 2011 at 11:12 PM , syazwani 'atiqah said... [Reply to comment]

xsempat pg tgk lg.. dgr soundtrack je pn da bole sdey2

 
On December 6, 2011 at 12:49 AM , Juliet_iRa~" said... [Reply to comment]

amboi pic 1st kemain ag ea..hee

esok br nk g tgk cita ni..;p

 
On December 6, 2011 at 6:46 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

saya membayangkan izzah,wan,hahahaha

jadi betul dia berlakon

 
On December 6, 2011 at 1:37 PM , khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

ehe..name kne de pembaharuan wan..

bru nmpak retis sikit..hehe

 
On December 6, 2011 at 2:56 PM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

alaaaaa..jales laaa dh tgk..

 
On December 6, 2011 at 4:16 PM , Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

they suit to be together in this film :D they looked theirselves nice plus mereka sangat menjiwai watak dan lakonannya..:)

 
On December 6, 2011 at 6:09 PM , Edy Fee said... [Reply to comment]

romantik giler.....aaron dirctornye kan...sempoi

 
On December 6, 2011 at 9:34 PM , hawiz said... [Reply to comment]

xtgk pon lgi..hurmm.

 
On December 7, 2011 at 9:57 AM , c'axoera said... [Reply to comment]

xtgk pon lagi >_<


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/www-11-wild-captured.html

 
On December 11, 2011 at 9:19 AM , fiey zara malaiqa said... [Reply to comment]

best! abes cite sume org tepuk tangan bagai :)