Monday, December 05, 2011

FUUUYOOO... DEMAM OMBAK RINDU!





"Cinta  tak kejam, tapi manusia yang tak pandai menghargai cinta" - Izzah

"Allah menyayangi orang yang sabar" - Mak Jah

"Redha itu ikhlas, pasrah itu menyerah" - Mila


Itu antara dialog yang ku ingat di dalam filem Ombak Rindu.. Iya ketika ini Demam Ombak Rindu melanda diri ku.. Pasti ramai sudah tengok dan ramai jugak yang belum berkesempatan pergi menonton kan? Al maklumla di khabarkan tiket sentiasa Sold Out! Bayangkan untuk tanyangan pertama sahaja karya Osman Ali diadaptasi sebuah novel tulisan Fauziah Ashari sudah memunggut lebih RM750, 000.. FUUUYOOO!


Di dalam Ombak Rindu ku boleh cakap:

Antara babak romantis.. S U K A!


1.Serlahan emosi yang penuh indah... Di mana babak romantis,babak gembira dan babak sedih  di adunkan dengan baik sekali.


2. Kejujuran Haris turut dirasai sehingga mata ku berkaca.. Tidak keterlaluan ku katakan yang Aaeon memang layak memegang watak Haris


3. Watak Izzah yang di lakonkan oleh Maya Karin dari kaca mata ku sesuai! Kisah sedih ang dihidangkan tanpa perlu berkata-kata cetusan rasa yang di lontar Izzah secara pandangan mata yang penuh berisi cukup membuktikan segala-galanya.. Cuma apa yang ku sedikit canggung apabila watak Izzah seorang wanita kampung di awal babak macam kurang sediki mungkin sebab cara percakapannya yang bukanlah seperti wanita kampung berkata begitu dan dari sudut ciri-ciri ustazah mengajar kanak-kanak mengaji ku rasa jika dimantapkan dengan adanya denggung dan intonasi yang mendayu memang cantik! Tapi selepas Izzah menjejakkan kaki ke Kuala Lumpur wataknya berkembang dengan baik sampailah hidupnya tersepit.. Ku dapat merasakan kesedihan dari awal sampai akhir.. Tisu pleaseeeeeeeee! huhuhu


4. Mila yang dibawakan oleh Lisa ku boleh cakap baik tapi bukan hebat

5. Dari segi sinematogarafi ku disajikan dengan nilai estika tinggi berlatar belakangkan pantai dan lau yang indah, matahari terbenam serta sawah terbentang luas.. Indah sangat!

6. Filem ini sesuai di tonton oleh remaja, pasangan berkasih dan orang berkeluarga tapi kurang sesuai untuk kanak-kanak pergi menonton...



     4.5 / 5 bintang!










bisik buzz: Tak malu ku nak cakap ku rasa tersentuh dan rasa sebak bila menonton Ombak Rindu! Menangis? ermm dalam hati je.. huhu

SALAM FUUUYOOO~






23 comments:

Mra Mastura said...

x tgok agy >_<

missSenget said...

ye ye je wan ni nangis dalam hati...



ke nangis dalam kete...???


hahhahaahah

Joe_Hans said...

belum ada kesempatan nak tgok.. ;'(

H.J said...

haha..tunggu version download..

FariehanIbrahim [LBC] said...

acecee..nanges dlm ati..
cover lettew! :P

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha ntah2 nangis banyak2..kihkihkih..

Aida Azryn said...

wahhhhhhhhhh.. layan jugak?hehe..

best kan citer tu? kalau bagi aida la kan,tak cukup 4.5 bintang.. aida kasi berbelas ratus bintang. boleh? hoho.. ^.~

[z@ck] said...

argh..tension tiket sold out!

is_isaac said...

ahh,gmbr 18sx nie, kuang2

~SaL IjOu~ said...

ewah ewah~ ;)

DanieL AdiE said...

jom tgk lagi wan filem ni....

khairul akmal bin azman said...

kompem wan menangis terasyik asyik.
keh3

::FAIZ FARISH:: said...

wah pic 1st sgt la....

syazwani 'atiqah said...

xsempat pg tgk lg.. dgr soundtrack je pn da bole sdey2

Juliet_iRa~" said...

amboi pic 1st kemain ag ea..hee

esok br nk g tgk cita ni..;p

FaizalSulaiman said...

saya membayangkan izzah,wan,hahahaha

jadi betul dia berlakon

khairul akmal bin azman said...

ehe..name kne de pembaharuan wan..

bru nmpak retis sikit..hehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

alaaaaa..jales laaa dh tgk..

Rtp Farra Arisha said...

they suit to be together in this film :D they looked theirselves nice plus mereka sangat menjiwai watak dan lakonannya..:)

Edy Fee said...

romantik giler.....aaron dirctornye kan...sempoi

hawiz said...

xtgk pon lgi..hurmm.

c'axoera said...

xtgk pon lagi >_<


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/www-11-wild-captured.html

fiey zara malaiqa said...

best! abes cite sume org tepuk tangan bagai :)

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com