Tuesday, November 08, 2011

FUUUYOOO.. KORBAN CINTA



air mata lembu sudah jadi keras erk?

Penyembelihan mengikut hukum syarak bermaksud menyembelih binatang yang mampu dikuasai dan harus dimakan dengan memutuskan urat halkum, urat merikh dan dua urat darah dikiri dan kanan leher binatang (saluran makan dan minuman) *seperti di gambar atas


Tahun ini sebanyak 14 ekor lembu dikorbankan dan lebih kurang 2 ekor kambing.. 


 Baik punya pose sebelum di korbankan

 

 Detik-detik sebelum ditumbangkan..


 Dengan menggunakan sebilah pisau inilah kerja menyembelih di jalankan


 Allaahu akbar... 
Allaahu akbar.. 
Allaahu akbar... 
Laaa illallaahu wallaahu akbar.. 
Allaahu akbar walillaahil hamd.


 Adakalanya melihat rasa kasihan tapi apakan daya ini adalah satu ibadah dan di rahmati oleh Allah s.w.t
 Itu namanya KORBAN CINTA~

 
 
  Kerja - kerja "membogel"kan lembu awww~


 Kerja-kerja melapah tak payah guna kapak guna mesin senang zasss~


 Kami yang bekerja siap dapat baju lagi disponser khas oleh 
Umno Pemuda Daerah Mukim Ukay Perdana


 Orang kuat En Ab Rahman.. huhu

 Orang kuat di dapur pulak bonda ku..hohoho


 Part family kita orang.. Kita orang cop bahagian kepala.. banyak daging, tulang, lidah dan banyak faedah kot tang kepala ni.. kehkeh
 
 Dan lagi bahagian Ekor perhh mula2 buang kulit dia, then kerat kecik, basuh dan buat Sup! 
FUUUYOOO sedap-sedap.. Nak buat sanggul extension rambut belakang pun boleh gak ni.. haha

 Dan bahananya ku MC hari ini disebabkan kepala ku sakit urat tegang di bahagian tengkuk 
Kira ku bolehlah rehat-rehat hari ini.. hohoho




bisik buzz: manja-manja di rumah sambil peluk bantal busuk..ini juga dinamankan KORBAN CINTA  ^_^


SALAM FUUUYOOO~




   

17 comments:

Hizami Rahim said...

haha. rela aku korbankan cintaaa... haha.

AfiQ said...

ambooii..lembu kene sembelih..die yg dpt mc.. hahaha..selamat hari raya aidil adha.. =)

Nur Farah Hani said...

haha makan daging kuat sangat ke sampai dapat mc?? heheh.. :P

missSenget said...

anda jadi penangkap gambar je??



mesti mabuk darah kan??

kan??


ape ni...! :p

::FAIZ FARISH:: said...

ngilu tgk darah tu

FariehanIbrahim [LBC] said...

grrr..seram lar tgk kepala lembu berdarah2..phewww~ -_-"
byk nyee lembu dikorbankan! #Alhamdulillah :D

Finaz Jaafar said...

1. selamat hari raya aidiladha

2. baju tshirt tu mcm real2 je letak address blog wan..haha

3. sangat berani wan pegang ekor camtu..phewwwww

~Nana BamBam~ said...

melantak bebanyak dapat la surat cinta plak..huhuhu

ayie said...

dasyat gamba diambil..hehe..macam pro

Khairul Rahman said...

seram pulak tengok gambar2 tu..haha

Amir Rayyan said...

Hikmah Qurban.....:)

Cik Yatt said...

suke sup ekor ye ??

miss epa said...

perghhh.terBAIK la wan.huu.
salam aidiladha. :)

khairul akmal bin azman said...

belah ekor lembu..
laju ko sebat ek wan
hehehe..

Faidhatul Arfah said...

salam aidiladha . heee :)

syazwani 'atiqah said...

terbaik laa gambar...rase mcm btol2 ade kt tmpt kejadian..=)

nurkaloi said...

waaaaa gerunnnn ~__~'

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com