Tuesday, November 08, 2011

FUUUYOOO.. KORBAN CINTA



air mata lembu sudah jadi keras erk?

Penyembelihan mengikut hukum syarak bermaksud menyembelih binatang yang mampu dikuasai dan harus dimakan dengan memutuskan urat halkum, urat merikh dan dua urat darah dikiri dan kanan leher binatang (saluran makan dan minuman) *seperti di gambar atas


Tahun ini sebanyak 14 ekor lembu dikorbankan dan lebih kurang 2 ekor kambing.. 


 Baik punya pose sebelum di korbankan

 

 Detik-detik sebelum ditumbangkan..


 Dengan menggunakan sebilah pisau inilah kerja menyembelih di jalankan


 Allaahu akbar... 
Allaahu akbar.. 
Allaahu akbar... 
Laaa illallaahu wallaahu akbar.. 
Allaahu akbar walillaahil hamd.


 Adakalanya melihat rasa kasihan tapi apakan daya ini adalah satu ibadah dan di rahmati oleh Allah s.w.t
 Itu namanya KORBAN CINTA~

 
 
  Kerja - kerja "membogel"kan lembu awww~


 Kerja-kerja melapah tak payah guna kapak guna mesin senang zasss~


 Kami yang bekerja siap dapat baju lagi disponser khas oleh 
Umno Pemuda Daerah Mukim Ukay Perdana


 Orang kuat En Ab Rahman.. huhu

 Orang kuat di dapur pulak bonda ku..hohoho


 Part family kita orang.. Kita orang cop bahagian kepala.. banyak daging, tulang, lidah dan banyak faedah kot tang kepala ni.. kehkeh
 
 Dan lagi bahagian Ekor perhh mula2 buang kulit dia, then kerat kecik, basuh dan buat Sup! 
FUUUYOOO sedap-sedap.. Nak buat sanggul extension rambut belakang pun boleh gak ni.. haha

 Dan bahananya ku MC hari ini disebabkan kepala ku sakit urat tegang di bahagian tengkuk 
Kira ku bolehlah rehat-rehat hari ini.. hohoho




bisik buzz: manja-manja di rumah sambil peluk bantal busuk..ini juga dinamankan KORBAN CINTA  ^_^


SALAM FUUUYOOO~




   

Comments (17)

On November 8, 2011 at 1:21 PM , Hizami Rahim said... [Reply to comment]

haha. rela aku korbankan cintaaa... haha.

 
On November 8, 2011 at 2:38 PM , AfiQ said... [Reply to comment]

ambooii..lembu kene sembelih..die yg dpt mc.. hahaha..selamat hari raya aidil adha.. =)

 
On November 8, 2011 at 3:22 PM , Nur Farah Hani said... [Reply to comment]

haha makan daging kuat sangat ke sampai dapat mc?? heheh.. :P

 
On November 8, 2011 at 3:51 PM , missSenget said... [Reply to comment]

anda jadi penangkap gambar je??



mesti mabuk darah kan??

kan??


ape ni...! :p

 
On November 8, 2011 at 4:01 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

ngilu tgk darah tu

 
On November 8, 2011 at 5:01 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

grrr..seram lar tgk kepala lembu berdarah2..phewww~ -_-"
byk nyee lembu dikorbankan! #Alhamdulillah :D

 
On November 8, 2011 at 5:39 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

1. selamat hari raya aidiladha

2. baju tshirt tu mcm real2 je letak address blog wan..haha

3. sangat berani wan pegang ekor camtu..phewwwww

 
On November 8, 2011 at 6:43 PM , ~Nana BamBam~ said... [Reply to comment]

melantak bebanyak dapat la surat cinta plak..huhuhu

 
On November 8, 2011 at 8:34 PM , ayie said... [Reply to comment]

dasyat gamba diambil..hehe..macam pro

 
On November 8, 2011 at 8:39 PM , Khairul Rahman said... [Reply to comment]

seram pulak tengok gambar2 tu..haha

 
On November 8, 2011 at 10:31 PM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

Hikmah Qurban.....:)

 
On November 8, 2011 at 11:53 PM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

suke sup ekor ye ??

 
On November 9, 2011 at 9:01 AM , miss epa said... [Reply to comment]

perghhh.terBAIK la wan.huu.
salam aidiladha. :)

 
On November 9, 2011 at 11:34 AM , khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

belah ekor lembu..
laju ko sebat ek wan
hehehe..

 
On November 9, 2011 at 12:05 PM , Faidhatul Arfah said... [Reply to comment]

salam aidiladha . heee :)

 
On November 10, 2011 at 1:49 AM , syazwani 'atiqah said... [Reply to comment]

terbaik laa gambar...rase mcm btol2 ade kt tmpt kejadian..=)

 
On November 11, 2011 at 9:17 AM , nurkaloi said... [Reply to comment]

waaaaa gerunnnn ~__~'