Tuesday, November 29, 2011

FUUUYOOO... BARU SEKARANG!

Ini cerita lama.. haha lambat nak up date sebab ku bukan duduk mengangkang kat opis ni, bukan dok mengumpat orang, bukan duk gentel %%$* lagi pun ku baru je baik demam Seminggu ku diserang virus yang sampai ku tergolek lemah je..huhuhu

Ok lupakan bab itu.. Kesempatan ku menghadiri Konvokesyen rakan se UiTM ku di Shah Alam baru-baru ini memang bestlah terasa ku konvo lg je.. haha

 Namanya Nurul Atekah.. Graduasi Perakaunan.. Ku kenal dia sejak da Matrikulasi Negeri Sembilan lagi.. Sampailah di UiTM ini.. Di pergi Konvo ku so ku pergilah konvo dia berbalas-balas pantun ler.. kehkeh



 Sambil tunggu dia keluar ku sempatlah pose dulu.. kehkeh.. Gemuk tak? gemuk kan?? huhu



Da jumpa dia ku bagilah bunga dengan teady bear kat dia sebagai tanda ucapa tahniah.. Yang beg hitam tu pulak hadiah sempena Ulang Tahun Kelahiran dia pada 26 Oct.. Kira packagelah.. FUUUYOOO bestkan sapa dapat kawan ngan ku kan? haha *poyo





Ini ahli keluarganya.. Mak bapak dia sporting seyh.. Ku datang-datang je da kena interview da.. Macam interview nak jadi calon menantu je gayanya.. hohohoho

Sempatlah dia pose setelah ku suruh.. kalau tak haram nak pose-pose ni.. haha




 Seiyes hari itu dia dapat banyak jambangan bunga kot.. semua ada teady bear! jeles! huhu

 Ini pemberian ku untuk dia.. perempuan biasalah pink-pink!huhu hadiah dalam beg hitam tu adalah rahsia.. agagaga

 Tahniah sudah Konvo Cik Nurul Atekah.. 






bisik buzz: nak konvo lagi sekali tapi tak mahu sambung master boleh?

SALAM FUUUYOOO~




Saturday, November 19, 2011

FUUUYOOO... FESYEN DI AIM

Sambung cerita mengenai AIM minggu lepas.. hahaha lambat kan? biasalah sibuk kot dengan kerja..

Sapa tak kenal dengan Shila ni kan? perhh geram kot tengok dia.. eh Aliff Satar interprem! enterframe haha


 Ku suka Salma! Dia kurus kot.. Hope dia ke AJL!!


 Kak Melah! Kelas dia.. Suka lagu baru dia Sesaat Kau Datang


 Nora! Sweet kot!


 Stacy biasa sangatlah baju dia kan? macam baju penari je huhu


 Yeah! ramai teka dengan betul untuk entri sebelum ini Nealofa





Ada lagi gambar tapi tak ada mood demam lerr.. huhuhu





bisik buzz:  banyak entri tersadai di sebabkan sibuk! uhuhu


SALAM FUUUYOOO~




  

Wednesday, November 16, 2011

FUUUYOOO... WORDLESS WEDNESDAY #16




bisik buzz: FUUUYOOO!!! ce teka sapa?


SALAM FUUUYOOO~




   

Tuesday, November 15, 2011

FUUUYOOO... KAMI DI AIM 2011

Adeh lambat update semalam ku sibuk dengan rasa nak demamnya tapi alhamdulilah lepas makan ubat dan air cap badak hari ini kembali sihat.. Yeah!

 Busana rekaan dan disponser diri sendiri.. ^_^

Bercerita mengenai AIM yang baru je melabuhkan tirai hari Sabtu lepas.. Ku pergi bersama rakan-rakan di sayangi... eh betul la sayang kot sebab meka baik, gila-gila, kepala masuk air dan sporting gila kalau tak sayang.. hahaha 


ini dia Hizami, ku, Ijat, Zam, Redzuan, Adie Ayie (photograper)



Ramai sudah tahu yang Hizami adalah pemenang contest di Murai.com so ini adalah detik di luar pentas sebelum di interview oleh yang kecil aka katek baju putih kuning tu (lupa nama).. Ku nak rakamkan detik-detik Hizami di interview tapi macam celaka dia tak bagi masuk kot siot dush! so ada gambar ini je.. 

 Ini busana yang Hizami peragakan dia malam itu.. *cehh ayat haha


 
Di antara kalangan kami Adie paling menyerlah dengan warna orennya kalau sesat dalam stadium ke kita orang cam baju dia je.. hehe Jangan marah ye Adie tapi tetap bergaya pada malam itu 

erk gambar candid.. Ayie yang tangkap nampak macam comel lak kan? hahah.. Kalau korang nak tahu inilah kami kalau jumpa tak gelak macam Hizami tu makna kami boleh jadi koma ye.. cuba tengok Hizami gelak ku belum buat lawak lagi da gelak adehh... haha..


Selepas AIM habis jam 11.30 malam kami kelaparan pergilah makan di Kampung Baru.. Lepas makan duduk lepak dekat Dataran Merdeka borak-borak, gelak-gelak sampailah jam 3.30 pagi..hohoho 

Akhir sekali, Ku ingin ucapkan Jutaan Terima Kasih kepada Hizami sebab dia membawa ku duduk sama-sama dengan dia yeah!! Boleh dapat ambik gambar dengan artis.. Tunggu ku bersama artis next entri ye..










bisik buzz: nak lagi macam ni

SALAM FUUUYOOO~





   



Thursday, November 10, 2011

FUUUYOOO.. MR.WAN SUDAH 3 TAHUN!

Alahmdulilah pada hari ini, detik ini 10.11.2011 genaplah umur blog FUUYOOO.. MR.WAN yang ke-3.. Iya sudah 3 tahun beroperasi di sini.. Macam tak percayakan? Dengan jumlah follower blog ku yang baru je 719 ini ada ku kisah semua tu? Persetankan soal tu.



Sepanjang 3 tahun ini ku masih belum dan tak mampu untuk menganjurkan contest yang besar di blog ku kan? ermm entahlah masih mencari idea contest yang betul-betul FUUUYOOO..  lagi pun kalau ku buat macam la ada yang join kan?


Lain lah macam Daniel Adie or Hizami tu berduyun-duyun orang masuk kot tabik spring lah kat depa tu.... InsyAllah jika ku ada rezeki dan idea yang melatop-latop ku akan anjurkan contest ye dan jangan lupa join k.. Kalau ada idea mari kongsi meh.. hehe

Apa-apa pun ku berterima kasih pada anda semua yang sudi menyokong dengan singgah, baca dan komen di blog FUUUYOOO.. MR.WAN ini.. Selagi ada idea, cerita dan ilmu insyAllah akan ku kongsikan di sini.. 


Ku harapkan blog ini makin FUUUYOOO lagi.. ceewah! haha Akhir kata ku ingin mohon maaf jika ada ayat-ayat ku yang ku tulis di sini menyinggung atau menguris perasaan anda semua ye.. Dan teruslah menyokong FUUUYOOO.. MR.WAN.. ngee.. Jom nyanyi lagu Happy Brithday! ^_^






bisik buzz: Warna HIJAU masih menjadi warna tema

SALAM FUUUYOOO~




  

Wednesday, November 09, 2011

FUUUYOOO... WORDLESS WEDNESDAY #15










bisik buzz: sudahkah anda menjadi ahli MYTV3?


SALAM FUUUYOOO~




   

Tuesday, November 08, 2011

FUUUYOOO.. KORBAN CINTA



air mata lembu sudah jadi keras erk?

Penyembelihan mengikut hukum syarak bermaksud menyembelih binatang yang mampu dikuasai dan harus dimakan dengan memutuskan urat halkum, urat merikh dan dua urat darah dikiri dan kanan leher binatang (saluran makan dan minuman) *seperti di gambar atas


Tahun ini sebanyak 14 ekor lembu dikorbankan dan lebih kurang 2 ekor kambing.. 


 Baik punya pose sebelum di korbankan

 

 Detik-detik sebelum ditumbangkan..


 Dengan menggunakan sebilah pisau inilah kerja menyembelih di jalankan


 Allaahu akbar... 
Allaahu akbar.. 
Allaahu akbar... 
Laaa illallaahu wallaahu akbar.. 
Allaahu akbar walillaahil hamd.


 Adakalanya melihat rasa kasihan tapi apakan daya ini adalah satu ibadah dan di rahmati oleh Allah s.w.t
 Itu namanya KORBAN CINTA~

 
 
  Kerja - kerja "membogel"kan lembu awww~


 Kerja-kerja melapah tak payah guna kapak guna mesin senang zasss~


 Kami yang bekerja siap dapat baju lagi disponser khas oleh 
Umno Pemuda Daerah Mukim Ukay Perdana


 Orang kuat En Ab Rahman.. huhu

 Orang kuat di dapur pulak bonda ku..hohoho


 Part family kita orang.. Kita orang cop bahagian kepala.. banyak daging, tulang, lidah dan banyak faedah kot tang kepala ni.. kehkeh
 
 Dan lagi bahagian Ekor perhh mula2 buang kulit dia, then kerat kecik, basuh dan buat Sup! 
FUUUYOOO sedap-sedap.. Nak buat sanggul extension rambut belakang pun boleh gak ni.. haha

 Dan bahananya ku MC hari ini disebabkan kepala ku sakit urat tegang di bahagian tengkuk 
Kira ku bolehlah rehat-rehat hari ini.. hohoho




bisik buzz: manja-manja di rumah sambil peluk bantal busuk..ini juga dinamankan KORBAN CINTA  ^_^


SALAM FUUUYOOO~




   

Sunday, November 06, 2011

FUUUYOOO.. INDAHNYA HARI RAYA AIDIL ADHA

Selamat  Hari Raya Aidil Adha buat semua yang membaca blog ku ini.. Amacam raya ok? meriah?

 Kambing masak kari FUUUYOOO terbaik!

Bila cakap pasal Hari Raya Aidil Adha atau Hari Raya Korban, di Malaysia pasti banyak masjid dan surau membuat ibadah korban kan? ahaa gambar di atas ini gambar kepala Kambing.. Pepatah melayu pun ada cakap "masuk ladang kambing kita mengembik, masuk ladang lembu kita buuuuuuuuuuu" erk? ada ke cakap binatang tikus? itik? tenuk? anjing? tak ada kan? 


Kali ini ku bukan nak cerita bab lembu or kambing tapi mahu cerita menu di pagi hari raya ku ye.. hehe Menu pagi raya anda apa je? mestilah lontong, nasi impit, lemang, ketupat kan? ada ke spaghetti? macaroni? bihun goreng? erk ada erk? ermm ok

Rendang Kerang air tangan bonda ku memang FUUUYOOOO!
Penat ku kopek kerang kot 8kg! huh mujur berbaloi..

Sambal sotong~ Wajib!

Lontong~ FUUUYOOO my fav di hari raya kot.. Tapi tak hari raya pun kadang-kadang makan gak

Surau Al-Ma'Arif Al Islamiyah


Di mana surau yang ku sering solat setiap kali solat untuk hari raya, terawih dll.. Dan untuk pengetahuan anda la ye kalau nak tahu surau ini pun Dato Khalid aka suami Dato Siti telah banyak memberi sumbangan dari segi wang ringgit untuk mencantikkannya... Terima kasihlah ye moga tuhan saja membalaskannya.. Amin~








bisik buzz: nanti ku story ibadah korban pulak ye..


SALAM FUUUYOOO~




   


Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com