Friday, October 07, 2011

FUUUYOOO.. MR.WAN WAKTU DULU!

Dalam paparan kali ini  ku ingin abadikan kenangan terindah yang sukar di tukar ganti sewaktu ku di bangku sekolah dulu di Sekolah Menengah Kebangsaan Lembah Keramat. Antara situasi yang ku masih ingat lagi:

Ketika di bangku sekolah ku menjadi seorang pengawas.. ceeeh ingat pengawas semua baik ke? ku antara pengawas paling malas nak jaga budak-budak lain haha

Ku menjadi pengawas masa form 3.. ketika form 5 ku menyandang jawatan penolong biro.. ceewah.. haha


 ini waktu ku form 3

Jika dulu sesi pagi, ku antara pelajar paling awal datang dalam pukul 6.30-6.45 da sampai awal so apa ku buat ku sapu 1 kelas ku ok! see rajin kan boleh buat calon suami kan? haha tapi start form 4-5 ku bawak motor ke sekolah so datang kul 7 tapi ku still sapu gak tapi alamatnya ku cuma sapu tempat ku n rakan sebelah ku je la kirim salam nak sapu 1 kelas.. haha

Kalau dulu ada jadual kebersihan setiap kelas kan? ku paling benci sebab selalu sangat kena duty to lap cermin tingkap.. siot je taulah time tu ku antara orang tinggi dalam kelas so dia bagi duty tu.. ku tak suka lap cermin ku suka tengok cermin je.. hehe

Kalau dulu ku sakit perut nak berak ke, nak kencing ke ku tak akan masuk tandas pelajar lelaki nak masuk tandas perempuan lagi tak kan.. tapi ku akan masuk tandas Guru Lelaki.. haha jahat gila kan? peduli apa sebab ku utamakan kebersihan dan keselesaan.. Faham-faham jelah tandas pelajar lelaki busuk, hancing, hamis wuuek! Yang bestnya kalau ku terserempak dengan cikgu dalam toilet cikgu sendiri siap senyum lagi.. terbaikkan pengaruh ku so ku leh berak dan kencing dengan penuh feel! hahaha


form 4

Seiyes dulu ku selalu buat bising. Suka menyanyi dalam kelas. Suka borak-borak dalam kelas. Tapi alhamdulilah kerja sekolah yang sering diberikan ku siap ok walaupun kadang-kadang copy n paste je.. haha..

Ku masih still close dengan member sekolah ku.. Ada yang sudah kahwin. Ada yang sudah dapat anak pun ada. Tahniah buat meraka. Perjalanan untuk ke arah situ masih jauh lagi kot ada lagi impian ku belum tercapai..huhu

Alhamdulilah sampai detik ini ku masih close dengan cikgu-cikgu ku.. Walaupun di waktu sekolah dulu ku sering tak dengar cakap kalau cikgu suruh ku diam ku masih bercakap dan buat bising tapi anak murid inilah dia sering di ingati dan disayangi.. haha.. 

Akhir sekali apa ku nak cakap, ku sangat lain dulu dan kini kan? haha ku ingin yg dulu iaitu Kurus Keding, seorang yang Nerd dan tak Hensem! tpi sekarang pun ku Comel kan kan kan yang penting sekarang Tough kan?? >.<







bisik buzz: andai dapat ku inginkan putaran dunia semula tapi tak boleh so hargai diri anda setiap saat setiap ketika jangan sampai diri anda dibenci jadikan diri anda di sayangi oleh ramai orang.


SALAM FUUUYOOO~




   

Comments (30)

On October 7, 2011 at 3:27 PM , Pojiepooh Abdullah said... [Reply to comment]

Heyyyy kenapa kamu sama cam aku??!
Dulu pun selalu mai sekolah awal.. Giler awal..
Jadik pengawas paling mawas aku rasa tapi byk pengaruh sebab cikgu sayang + jawatan kuasa tertinggi lembaga pengawas
Pastu buang air kat toilet cikgu jugak
Hahah setan jugak budak nih! Hahah

 
On October 7, 2011 at 3:31 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

fulamak comel uolssss.. :P
eh tetiba rasa macam nak update gak pasal zaman sekolah dedulu. haha.. :D

 
On October 7, 2011 at 3:37 PM , PUAN SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

kak su dr dulu smpai sekarang same je...heee..perasaan

 
On October 7, 2011 at 3:39 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

bestkan zaman skolah.....

muka skema je ko wan. hahaha

 
On October 7, 2011 at 3:52 PM , khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

dak nerd la..
kuwus nye ko dlu wan..hehe

 
On October 7, 2011 at 3:55 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Senyuman tetap x berubah dari dulu...

keep it up!

teruskan keceriaan anda..

 
On October 7, 2011 at 4:40 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Hamboiii.. Dulu muka suci jek kannnn.. Sekarang??? Tetttttt!! :p

 
On October 7, 2011 at 4:55 PM , khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

kah2..

wan....
ko bile nak tnjuk buah hati ko?
aku teringin nak tgk..

 
On October 7, 2011 at 5:03 PM , nurkaloi said... [Reply to comment]

hahaha fuyoooooo
nmpak perubahan peningkatan perut dr mase ke semasa
hahahahah



comey ker ? :P lalala

 
On October 7, 2011 at 5:19 PM , kaAka said... [Reply to comment]

terasa ingn kembali ke alam sekolah balik....huhuuhuu

 
On October 7, 2011 at 5:23 PM , khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

x balas komen aku pun..
sombong brader ni

hhehe

 
On October 7, 2011 at 5:35 PM , khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

xde hal la beb!

 
On October 7, 2011 at 6:07 PM , asfarina fatin redzuan said... [Reply to comment]

fuyyooooo.pengawas naaaa.
haha, samela, pengawas yg paling malas n paling rude sekali :D

 
On October 7, 2011 at 6:27 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

alolOo..comel giler! ngahahaa
pengawas skola kot..skema! pffttt :P

rindu zaman skola dulu-dulu. heh! =.='

 
On October 7, 2011 at 6:52 PM , schaze zainn said... [Reply to comment]

totally laen :D

rajin nya sapu kelas,

kalo schaze, jgn harap nak sapu2 ni..haha

selalu suke susun meja je..haha

 
On October 7, 2011 at 11:27 PM , Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

memori waktu silam ya..hehe.

 
On October 8, 2011 at 12:43 AM , Mohd Izzar said... [Reply to comment]

nice..
ku xda simpan gmbar masa sekolah2 dlu..
ku sedih..huhuhu

 
On October 8, 2011 at 3:15 AM , A Crack Mirror said... [Reply to comment]

gambar form 3..baru ingat kita sama kelas form 1 n form 2 jer kan..then form 4 asya pindah... wawawawa.. lawak ah...tp bgs gak letak gmbar f3...kalau tak..cnfrm kantoi rupa selebet asya dulu..huhuhu~ rindu lembah weiii~

 
On October 8, 2011 at 8:01 AM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

waahhh...

Baik nye laaaa...ssuai laaa jd pengawas...

 
On October 8, 2011 at 9:07 AM , Liquid said... [Reply to comment]

comel la lu mase skola dulu ehehehe

 
On October 8, 2011 at 12:37 PM , ~Nana 귀여운~ said... [Reply to comment]

fuyooo....pengawas yang macho..hahaha..ke ?

 
On October 8, 2011 at 1:10 PM , khairul akmal bin azman said... [Reply to comment]

wan: salam sabtu sini..hehe..

 
On October 8, 2011 at 2:08 PM , Jue said... [Reply to comment]

Aku pon slalu awl p klas sbb kna tugas myapu klas. Hr lain mmg dtg lmbt la kan haha

Best wor jd pgawas. Ley p trip sini sana pastu rs mcm ada super power mcm power rangers haha

 
On October 8, 2011 at 2:46 PM , ayie said... [Reply to comment]

oo abang mawas..hehe

 
On October 9, 2011 at 1:59 PM , Fara E's said... [Reply to comment]

memori zaman dulu2 , haha

 
On October 9, 2011 at 7:09 PM , ~SaL IjOu~ said... [Reply to comment]

erk..hm, zaman skola dolu jd budak x pemes..cikgu pun x kenal..sob*

 
On October 9, 2011 at 9:28 PM , Oasis said... [Reply to comment]

Fuyooo...pengawas wan? Hebat tuh. Tapi awal giler sampai kelas. Bangun jam 5 pagi ke? Seyes tak tahan mengantuk kalau kena bangun awal pagi cam tu. Dulu selalu sampai kelas lepas loceng bunyi

 
On October 10, 2011 at 9:33 AM , i am S!L4H.. said... [Reply to comment]

sengih sebijik cm skrg. haha

 
On October 10, 2011 at 3:31 PM , rozeeta rashid said... [Reply to comment]

haha. bagus ye rajin sapu kelas.

 
On October 11, 2011 at 12:02 PM , is_isaac said... [Reply to comment]

skema giler! haha
sama ah! pengawas gak!
kadang2 jadi mawas sebab banyak main,nakal dalam diam! haha