Friday, October 07, 2011

FUUUYOOO.. MR.WAN WAKTU DULU!

Dalam paparan kali ini  ku ingin abadikan kenangan terindah yang sukar di tukar ganti sewaktu ku di bangku sekolah dulu di Sekolah Menengah Kebangsaan Lembah Keramat. Antara situasi yang ku masih ingat lagi:

Ketika di bangku sekolah ku menjadi seorang pengawas.. ceeeh ingat pengawas semua baik ke? ku antara pengawas paling malas nak jaga budak-budak lain haha

Ku menjadi pengawas masa form 3.. ketika form 5 ku menyandang jawatan penolong biro.. ceewah.. haha


 ini waktu ku form 3

Jika dulu sesi pagi, ku antara pelajar paling awal datang dalam pukul 6.30-6.45 da sampai awal so apa ku buat ku sapu 1 kelas ku ok! see rajin kan boleh buat calon suami kan? haha tapi start form 4-5 ku bawak motor ke sekolah so datang kul 7 tapi ku still sapu gak tapi alamatnya ku cuma sapu tempat ku n rakan sebelah ku je la kirim salam nak sapu 1 kelas.. haha

Kalau dulu ada jadual kebersihan setiap kelas kan? ku paling benci sebab selalu sangat kena duty to lap cermin tingkap.. siot je taulah time tu ku antara orang tinggi dalam kelas so dia bagi duty tu.. ku tak suka lap cermin ku suka tengok cermin je.. hehe

Kalau dulu ku sakit perut nak berak ke, nak kencing ke ku tak akan masuk tandas pelajar lelaki nak masuk tandas perempuan lagi tak kan.. tapi ku akan masuk tandas Guru Lelaki.. haha jahat gila kan? peduli apa sebab ku utamakan kebersihan dan keselesaan.. Faham-faham jelah tandas pelajar lelaki busuk, hancing, hamis wuuek! Yang bestnya kalau ku terserempak dengan cikgu dalam toilet cikgu sendiri siap senyum lagi.. terbaikkan pengaruh ku so ku leh berak dan kencing dengan penuh feel! hahaha


form 4

Seiyes dulu ku selalu buat bising. Suka menyanyi dalam kelas. Suka borak-borak dalam kelas. Tapi alhamdulilah kerja sekolah yang sering diberikan ku siap ok walaupun kadang-kadang copy n paste je.. haha..

Ku masih still close dengan member sekolah ku.. Ada yang sudah kahwin. Ada yang sudah dapat anak pun ada. Tahniah buat meraka. Perjalanan untuk ke arah situ masih jauh lagi kot ada lagi impian ku belum tercapai..huhu

Alhamdulilah sampai detik ini ku masih close dengan cikgu-cikgu ku.. Walaupun di waktu sekolah dulu ku sering tak dengar cakap kalau cikgu suruh ku diam ku masih bercakap dan buat bising tapi anak murid inilah dia sering di ingati dan disayangi.. haha.. 

Akhir sekali apa ku nak cakap, ku sangat lain dulu dan kini kan? haha ku ingin yg dulu iaitu Kurus Keding, seorang yang Nerd dan tak Hensem! tpi sekarang pun ku Comel kan kan kan yang penting sekarang Tough kan?? >.<







bisik buzz: andai dapat ku inginkan putaran dunia semula tapi tak boleh so hargai diri anda setiap saat setiap ketika jangan sampai diri anda dibenci jadikan diri anda di sayangi oleh ramai orang.


SALAM FUUUYOOO~




   

30 comments:

Pojiepooh Abdullah said...

Heyyyy kenapa kamu sama cam aku??!
Dulu pun selalu mai sekolah awal.. Giler awal..
Jadik pengawas paling mawas aku rasa tapi byk pengaruh sebab cikgu sayang + jawatan kuasa tertinggi lembaga pengawas
Pastu buang air kat toilet cikgu jugak
Hahah setan jugak budak nih! Hahah

Aida Azryn said...

fulamak comel uolssss.. :P
eh tetiba rasa macam nak update gak pasal zaman sekolah dedulu. haha.. :D

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

kak su dr dulu smpai sekarang same je...heee..perasaan

::FAIZ FARISH:: said...

bestkan zaman skolah.....

muka skema je ko wan. hahaha

khairul akmal bin azman said...

dak nerd la..
kuwus nye ko dlu wan..hehe

DanieL AdiE said...

Senyuman tetap x berubah dari dulu...

keep it up!

teruskan keceriaan anda..

FarhanaDr said...

Hamboiii.. Dulu muka suci jek kannnn.. Sekarang??? Tetttttt!! :p

khairul akmal bin azman said...

kah2..

wan....
ko bile nak tnjuk buah hati ko?
aku teringin nak tgk..

nurkaloi said...

hahaha fuyoooooo
nmpak perubahan peningkatan perut dr mase ke semasa
hahahahah



comey ker ? :P lalala

kaAka said...

terasa ingn kembali ke alam sekolah balik....huhuuhuu

khairul akmal bin azman said...

x balas komen aku pun..
sombong brader ni

hhehe

khairul akmal bin azman said...

xde hal la beb!

asfarina fatin redzuan said...

fuyyooooo.pengawas naaaa.
haha, samela, pengawas yg paling malas n paling rude sekali :D

FariehanIbrahim [LBC] said...

alolOo..comel giler! ngahahaa
pengawas skola kot..skema! pffttt :P

rindu zaman skola dulu-dulu. heh! =.='

schaze zainn said...

totally laen :D

rajin nya sapu kelas,

kalo schaze, jgn harap nak sapu2 ni..haha

selalu suke susun meja je..haha

Rtp Farra Arisha said...

memori waktu silam ya..hehe.

Mohd Izzar said...

nice..
ku xda simpan gmbar masa sekolah2 dlu..
ku sedih..huhuhu

A Crack Mirror said...

gambar form 3..baru ingat kita sama kelas form 1 n form 2 jer kan..then form 4 asya pindah... wawawawa.. lawak ah...tp bgs gak letak gmbar f3...kalau tak..cnfrm kantoi rupa selebet asya dulu..huhuhu~ rindu lembah weiii~

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waahhh...

Baik nye laaaa...ssuai laaa jd pengawas...

Liquid said...

comel la lu mase skola dulu ehehehe

~Nana 귀여운~ said...

fuyooo....pengawas yang macho..hahaha..ke ?

khairul akmal bin azman said...

wan: salam sabtu sini..hehe..

Jue said...

Aku pon slalu awl p klas sbb kna tugas myapu klas. Hr lain mmg dtg lmbt la kan haha

Best wor jd pgawas. Ley p trip sini sana pastu rs mcm ada super power mcm power rangers haha

ayie said...

oo abang mawas..hehe

Fara E's said...

memori zaman dulu2 , haha

~SaL IjOu~ said...

erk..hm, zaman skola dolu jd budak x pemes..cikgu pun x kenal..sob*

Oasis said...

Fuyooo...pengawas wan? Hebat tuh. Tapi awal giler sampai kelas. Bangun jam 5 pagi ke? Seyes tak tahan mengantuk kalau kena bangun awal pagi cam tu. Dulu selalu sampai kelas lepas loceng bunyi

i am S!L4H.. said...

sengih sebijik cm skrg. haha

rozeeta rashid said...

haha. bagus ye rajin sapu kelas.

is_isaac said...

skema giler! haha
sama ah! pengawas gak!
kadang2 jadi mawas sebab banyak main,nakal dalam diam! haha

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com