Monday, September 12, 2011

FUUUYOOO... RAYA DI MELAKA MASIH KAW!

Jangan cakap ku tak ada kampung.. Ku masih ada kampung ok! Kampung bapaku di Melaka.. Klebang (terkenal dengan Coconut Shake), Alai (terkenal dengan Ikan Bakar) menjadi destinasi selalu di tuju ku sekeluarga. Walaupun ku tidak pernah melihat wajah nenek dan atok ku sejak dari kecil tapi kami tetap pulang ke Melaka menziarah pak cik mak cik yang ada sesetengah masih tinggal di Melaka.. 


Tapi jangan hairan sampai ke saat ini ku masih blur jalan Melaka.. entahlah macam pelik je.. tapi ku suka traffic light dia ada counting..sebab itu di istiharkan Melaka Maju kan?? 

Yang bestnya orang-orang Melaka terutama keluarga sebelah bapak ku ini ialah bahasa-bahasa dorang Best! Bahasa kaw-kaw kasar.. haha sekali dia "libas" memang kaw-kaw.. bab gelak, bab buat lawak memang meka pakar.. ku di situ hanya duduk dan bergelak berguling-guling sahaja sudah memadai mengamatkan suasana.. 


 

 erk ku tak hafal lagu Melaka dan jarang dengar.. huhu


membawa Dariwsy mengambil mood di desa.. 


 Menginap 2 hari 1 malam di rumah mak cik ku di Alai..Mmemang tebraik layan 1st class.. haha


Kesempatan ku ada di Melaka ku pergilah rumah rakan seperjuangan ku Daniel Adie.. dekat je dari rumah mak cik ku..




 Cantikkan hasil kreativiti tangan Adie? Impress tengok kerawang-kerawang tu..



Mak cik-mak cik ku.. Bukan nak cakap besarlah mak cik-mak cik ku ini semua pandai masak kot masak asam, masak kari, buat kek semua dalam celah kangkang dorang je.. Terbaik lah! suka pergi umah meka sebab dapat makan sedap-sedap sampi buncit.. huhuhu




Sebahagian keluarga sebelah bapak ku..Ketika ini di Parit Sulung, Johor







bisik buzz:1 pun gambar ku tidak ada kan!! >.<



SALAM FUUUYOOO RAYA~




   

21 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

haah laaaa 1 picture pon xde...hehehee....

H.J said...

kereta vios putih tu..haha

::FAIZ FARISH:: said...

nice picture

abghani said...

melaka mmg best.coz aku org melaka..hehehe

Edy Fee said...

cantik wall yang frame tuh
suasana raya mlm cantik

DanieL AdiE said...

Eh2..ade gak terselit datang raya rumah Adie..

thanx2 wan.. nnti next year datang raya lagi ya..huhu

Lelaki Ini said...

seronok2!

Mra Mastura said...

jb la pulakkkk

dwaty said...

sebut pasal melaka...
teringat taming sari...
sebut pasal taming sari...
dah 3 kali p melaka pun tak naik2 lagi menara tu.... hehehehe

Zuewairy said...

wowowowow!! bestnya..

raya sebulan.. yukkk.. kita beraya lagi..

Eazy Izzuddin said...

bestnya kampung anda....
xD

Aida Azryn said...

steady!!! best dapat beraya di kampung! :)

iKhRam said...

huhuhu..
cam sodap asam podeh molako..

Nur Farah Hani said...

busy sangat amik gambar sampai lupe amik pict sendiri ke.. ehehehe.. melaka.. sama pedas la sedap.. :D

Mohd Izzar said...

depan kediaman aku pun ada bendera melaka gak..hoho

hafidah said...

raye di kampung memang best..

A Crack Mirror said...

kalau kat melaka boleh a kot copy paste ayat2 makcik2 wan tu..kat kl xmo a..kang ada yg tacin lebey..ahhaha~ asya boleh agak a caner diorg nyer libas tu..ahahhaa!

missSenget said...

eleh..gelak guling2 sebab xtau nak balas ape kan?? :P

Afikah Aziz said...

meriahnye..sonok je tgk hehe

Irma A.Wahid said...

gmbr sendiri xde?? kesian~~~hehe...org melakaw~~kaw kaw kasaw~~

Finaz Jaafar said...

eh lama dah tak minum coconut shake ! hummphhhh

errr nanti kalau bila2 jumpa daniel adie kem salam tau tau tau =D

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com