Monday, September 12, 2011

FUUUYOOO... RAYA DI MELAKA MASIH KAW!

Jangan cakap ku tak ada kampung.. Ku masih ada kampung ok! Kampung bapaku di Melaka.. Klebang (terkenal dengan Coconut Shake), Alai (terkenal dengan Ikan Bakar) menjadi destinasi selalu di tuju ku sekeluarga. Walaupun ku tidak pernah melihat wajah nenek dan atok ku sejak dari kecil tapi kami tetap pulang ke Melaka menziarah pak cik mak cik yang ada sesetengah masih tinggal di Melaka.. 


Tapi jangan hairan sampai ke saat ini ku masih blur jalan Melaka.. entahlah macam pelik je.. tapi ku suka traffic light dia ada counting..sebab itu di istiharkan Melaka Maju kan?? 

Yang bestnya orang-orang Melaka terutama keluarga sebelah bapak ku ini ialah bahasa-bahasa dorang Best! Bahasa kaw-kaw kasar.. haha sekali dia "libas" memang kaw-kaw.. bab gelak, bab buat lawak memang meka pakar.. ku di situ hanya duduk dan bergelak berguling-guling sahaja sudah memadai mengamatkan suasana.. 


 

 erk ku tak hafal lagu Melaka dan jarang dengar.. huhu


membawa Dariwsy mengambil mood di desa.. 


 Menginap 2 hari 1 malam di rumah mak cik ku di Alai..Mmemang tebraik layan 1st class.. haha


Kesempatan ku ada di Melaka ku pergilah rumah rakan seperjuangan ku Daniel Adie.. dekat je dari rumah mak cik ku..




 Cantikkan hasil kreativiti tangan Adie? Impress tengok kerawang-kerawang tu..



Mak cik-mak cik ku.. Bukan nak cakap besarlah mak cik-mak cik ku ini semua pandai masak kot masak asam, masak kari, buat kek semua dalam celah kangkang dorang je.. Terbaik lah! suka pergi umah meka sebab dapat makan sedap-sedap sampi buncit.. huhuhu




Sebahagian keluarga sebelah bapak ku..Ketika ini di Parit Sulung, Johor







bisik buzz:1 pun gambar ku tidak ada kan!! >.<



SALAM FUUUYOOO RAYA~




   

Comments (21)

On September 12, 2011 at 10:57 AM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

haah laaaa 1 picture pon xde...hehehee....

 
On September 12, 2011 at 11:02 AM , H.J said... [Reply to comment]

kereta vios putih tu..haha

 
On September 12, 2011 at 11:52 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

nice picture

 
On September 12, 2011 at 12:15 PM , abghani said... [Reply to comment]

melaka mmg best.coz aku org melaka..hehehe

 
On September 12, 2011 at 12:27 PM , Edy Fee said... [Reply to comment]

cantik wall yang frame tuh
suasana raya mlm cantik

 
On September 12, 2011 at 12:43 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Eh2..ade gak terselit datang raya rumah Adie..

thanx2 wan.. nnti next year datang raya lagi ya..huhu

 
On September 12, 2011 at 1:18 PM , Lelaki Ini said... [Reply to comment]

seronok2!

 
On September 12, 2011 at 1:19 PM , Mra Mastura said... [Reply to comment]

jb la pulakkkk

 
On September 12, 2011 at 1:30 PM , dwaty said... [Reply to comment]

sebut pasal melaka...
teringat taming sari...
sebut pasal taming sari...
dah 3 kali p melaka pun tak naik2 lagi menara tu.... hehehehe

 
On September 12, 2011 at 3:23 PM , Zuewairy said... [Reply to comment]

wowowowow!! bestnya..

raya sebulan.. yukkk.. kita beraya lagi..

 
On September 12, 2011 at 4:16 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

bestnya kampung anda....
xD

 
On September 12, 2011 at 5:07 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

steady!!! best dapat beraya di kampung! :)

 
On September 12, 2011 at 5:54 PM , iKhRam said... [Reply to comment]

huhuhu..
cam sodap asam podeh molako..

 
On September 12, 2011 at 9:26 PM , Nur Farah Hani said... [Reply to comment]

busy sangat amik gambar sampai lupe amik pict sendiri ke.. ehehehe.. melaka.. sama pedas la sedap.. :D

 
On September 12, 2011 at 11:12 PM , Mohd Izzar said... [Reply to comment]

depan kediaman aku pun ada bendera melaka gak..hoho

 
On September 13, 2011 at 12:42 AM , hafidah said... [Reply to comment]

raye di kampung memang best..

 
On September 13, 2011 at 1:33 AM , A Crack Mirror said... [Reply to comment]

kalau kat melaka boleh a kot copy paste ayat2 makcik2 wan tu..kat kl xmo a..kang ada yg tacin lebey..ahhaha~ asya boleh agak a caner diorg nyer libas tu..ahahhaa!

 
On September 13, 2011 at 7:58 AM , missSenget said... [Reply to comment]

eleh..gelak guling2 sebab xtau nak balas ape kan?? :P

 
On September 13, 2011 at 12:18 PM , Afikah Aziz said... [Reply to comment]

meriahnye..sonok je tgk hehe

 
On September 13, 2011 at 1:53 PM , Irma A.Wahid said... [Reply to comment]

gmbr sendiri xde?? kesian~~~hehe...org melakaw~~kaw kaw kasaw~~

 
On September 13, 2011 at 3:34 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

eh lama dah tak minum coconut shake ! hummphhhh

errr nanti kalau bila2 jumpa daniel adie kem salam tau tau tau =D