Friday, September 30, 2011

FUUUYOOO.. OLD SCHOOL SANGAT KE?



Assalamualaikum.. Salam penghulu hari.. Ini kisah pagi tadi.. Ku pergi kerja pakailah baju ini baju kotak-kotak berlengan pendek temanya sebab hari Jumaat la kan.. Nak pakai bawak pergi jalan-jalan macam tak sesuai je sebab BESAR sangat baju ini walaupun ambik saiz M ok.. *see ku KURUS ok.. haha so bawaklah pergi kerja sebab boleh masuk baju dalam lagi pun ku kurang baju berlengan pendek..huhu


Sampai je opis di bilik pantri seorang wanita cantik ini tegur ku " Wan macam OLD SCHOOL" ku gelak je.. 

Duduk kat meja mamat sebelah ku pandang-pandang ku "Ko kenapa?? ku tengok macam OLD SCHOOL je"

Sambil buat kerja ada abang ini tegur ku pulak " Wan rambut baru ke?? lain nampak" ku gelak je.. Pada hal ku da potong rambut ni Selasa lepas kot.. adeh...


 Korang nak cakap ku apa lak? huhu


Old school maksud ku nampak muda lagi la kan kan?? mujur bukan Old Fesyen kan?? huhu




bisik buzz: minggu terakhir beraya!


SALAM FUUUYOOO~




   

29 comments:

Penggemar Coklat said...

aku tengok ok je pun =)

FarhanaDr said...

Semat laa rambut diaaaaa!! New school.. :D

Cik Yatt said...

old school pon semat la wan..^_^

Afikah Aziz said...

tu diaa rambut hehe,ok pe semat je :)

::FAIZ FARISH:: said...

sejak akhir2 ni dah mengalahkan retis ye...

Afikah Aziz said...

wan,xyh mintak izin la,tu bukan kata2 ika,tu kn kata2 yg di ambil drp filem ketika cinta bertasbih ngeee :P

khairul akmal bin azman said...

untung lor..nmpk mude always..

~SaL IjOu~ said...

kwn2 kat opiz mmg..nampak len sket mulala nak tego..layankan aje~ ^^

A Crack Mirror said...

Wan...lebih kachak dr biasalah... Smart2.... Tak old school lah... Cam back to school jer..ahahaha

QASEH ALYN said...

amboi2...smart gitue..hehe

Finaz Jaafar said...

hihi..mmg mcm old school..gaya je..wan tak old lagi..kot..hahaha

Edy Fee said...

ok what aku tengok,takde la old school sgt,hehe

Aida Azryn said...

fulamak! nampak makin muda la kawan gua ni. :B hehe

Zamri A. said...

I think it's a bit old school, coz the color looks a bit 'classic'. Kalo pakai yg a bit cerah sket, sure nampak quite contemporary. Btw, old school is always cool what? :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

old scholl tu kadang kala syok..

nice nmpk nye baju tu..

sesuai je laa...

H.J said...

skema je nampak tuan belog..haha

Penggemar Coklat said...

datang balik untuk bgtau anda di tag http://azyscollection.blogspot.com/2011/09/contest-show-your-style.html

^^

izzad b* said...

hensem tue...... :)

Nalisa Syahira said...

petak pen petak lah , haha , Dekat sekolah saya ada sorang budak org panggil dia petak sbb muka dia petak . HAHA ,

miratun madihah said...

petak itu smart doe,aku suka

iKhRam said...

ol skool tue..!!
smart beb!!

Nur Farah Hani said...

ceys ye ke old school maksudnya nampak mude.. hahaha..

tapi sweet je tengok baju tuh.. :))

nurkaloi said...

abe nak minta otograf boleyh?
hahaha


ok perasan smart la tuh eghhh
~__~' hee

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

Dalam sehari kita diwajibkan bersolat 5 waktu. Subuh (2 rakaat), Zohor (4), Asar (4), Maghrib (3) dan Isyak (4). Jadi berapa rakaat kita solat setiap hari? Jawapannya 17 rakaat.

Ok, berapa lama masa kita ambil sehari utk bersolat bagi setiap waktu? Katakanlah setiap rakaat kita ambil masa 2 minit, darab 17 rakaat bersamaan 34 minit. So, jumlah sehari bersamaan 24 jam. Cuma 34 minit sahaja kita perlu menyembahNya! Cuba kira berapa lama kita berbual dengan rakan kita dalam sehari?

Ok, kita kira lagi dalam julat mingguan pulak….seminggu ada 7 hari..jika sehari kita perlukan 34 minit, seminggu kita perlukan 238 minit sahaja masa utk bersolat!!. Bandingkan pulak masa kita bershopping dan sebagainya…Lebih kan?

Bagaimana pulak dengan sebulan? Ok, sebulan ada 4 minggu jadi 238 minit tadi didarabkan dengan 4 jumlahnya 952 minit sebulan!!!

Kalau setahun? 952 minit sebulan tadi, darab dengan 12 bulan hanya bersamaan 11,424 minit!!! Jika kita tukarkan pula kepada mode jam, bererti hanya 190.4 jam setahun kita perlu bersolat! Jika ditukarkan pula kepada mode hari, kita hanya perlu solat dalam setahun hanya 7.93 hari utk mengadap yang Maha Esa!!!

Sekarang kita ambil dari segi usia pula….Kita ambil secara purata 60 tahun. Tolak 10 tahun, iaitu masa kita awal akil baligh, bermakna tinggal 50 tahun usia kita betul?

Sekarang cuba bayangkan dalam tempoh 50 tahun tu, berapa jam masa yang kita perlukan untuk kita bersolat sepanjang hidup kita?

Tadi kita telah memperolehi 190.4 jam setahun, jadi darabkan dengan 50. Jawabnya hanya 9,520 jam untuk tempoh 50 tahun. Bila ditukarkan kepada hari, ia menjadi 396.7 hari, iaitu lebih kurang 1.1 tahun sahaja berbanding kita hidup selama 50 tahun!!! Bayangkan dalam jangkamasa itu kita perlukan setahun lebih sahaja untuk bersolat!!!

Sebenarnya terlalu sedikit masa yang diminta oleh Allah S.W.T untuk kita menyembahNya berbanding kenikmatan hidup yang telah diberikanNya sepanjang kita bernafas di muka bumi ini. Masa anda melancong, berhibur, tidur dan berbual-bual kosong tentulah berganda-ganda jumlahnya berbanding solat 5 waktu. Jadi jangan bazirkan hidup kita dengan perkara yang sia-sia.

Hizami Rahim said...

okay je tu. :D

missSenget said...

sebab baju sekeping, dari ujung rambut smpai ke ujung kaki nampk lain.. :p

khairul akmal bin azman said...

hai bro!
bila nak belanja makan besar?

Eazy Izzuddin said...

semart...
xD

F U N F A B U L O S I T Y said...

keep it up! :)

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com