Thursday, August 04, 2011

FUUUYOOO... KINI VIOS 8820 MILIK MR.WAN!


Ini bukan kereta Raya.. Ini kereta sampai bila-bila ^_^


FUUUYOOO...
Alahmdulilah ku panjatkan kesyukur kepada-Nya kerana telah memberikan ku sedikit kesenangan dan rezeki.. Berkat 1 Ramadhan (Isnin 1/08/11) lepas, kereta pertama ku sudah menjadi milik ku.. Alhamdulilah.. Berkat dengan Duit ku Sendiri tanpa perlu ada bantuan ayahanda dan bonda ku ku berjaya mengeluarkan sebuah kereta hasil titik peluh ku sendiri..


Iya mesti ada suara-suara sumbang mengatakan daripada beli kereta baik beli rumah kan? Iya ku faham memandangkan umurku baru 23 tahun eloklah ku membeli kereta dulu pelan-pelan la kan.. Niat hati ku hanya satu ingin membahagiakan kedua ibu bapa ku selagi mereka bernafas di muka bumi ini cukuplah itu je!


Alhamdulilah kereta keluaran Toyota iatu Vios sudah menjadi miliku.. Berkat titik peluh ku bekerja insyAllah ku mampu membayarnya tiap-tiap bulan.. InsyAllah doakannya..


Baru 4 hari ku memilikinya km/j pun jauh lagi nak cecah 1000km/j adehh moga cepatlah mahu tak jalan jauh masa raya nanti.. huhu


Putih menjadi pilihan ku



8 (kaya) 8 (kaya) 2(makin) 0(tiada maksud)

= maksud orang cina kalau salah tolong betulkan erk


Ku juga tidak melepaskan peluang untuk membeli sendiri no plate yang ku idamkan iaitu 8820.. Ia sangat bermakna sebab this is my date of birth 20 Jan 1988 diringakaskan jadilah 8820.. so terjawablah sudah teka teki kenapa selama ini ku post kat status fb ku no ini kan? hehe





Berkenaan dengan WW semalam ku hanya nak tunjukan km/j dia baru 29.8 km/j kot tengah pulun nak capai tahap 1000 km/j sebelum pertengahan ini kalau tak masak raya ni!



Ini adalah sesi photoshoot ku di Dataran Merdeka bersama Syed..





Berlatar belakangkan jam Banggunan Abdul Samad


Merdeka! Merdeka! Merdeka! huhu




Cantik panorama di Dataran Merdekan kan?



Jom ku kongsikan beberapa perkara menarik mengenai Vios



Staring dia sangat Best ok!



Luas! Nak sumbat ku masuk sini pun lepas.. Tapi ku mahu ku nak sumbat korang nak?? >.<



Auto menjadi pilihan.. Bagi ku dalam dia luas dan selesa



Menggunakan enjin VVT-i



TRD Sport! keh keh keh



Kalau ku buat contest dan siapa menang ku bawak pemenang naik kereta baru ku ini pergi jalan-jalan 1 KL untuk 1 hari layan umpama raja/puteri best gak kan??? haha



Akhir kata...






VIOS LAGI MANTAP DAN LAGI FUUUYOOO~ ^_^








bisik buzz: Alhamdulilah atas nikmat yang kau berikan kepada ku.. Syukur




SALAM FUUUYOOO RAMADHAN~








Comments (39)

On August 4, 2011 at 10:30 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

wan,nak tumpang kereta wan boleh?:B

 
On August 4, 2011 at 10:32 PM , red chopsticks said... [Reply to comment]

wahhh happy for u.. at such a young age u owned a car!!! congrats... mendownkan kejap org2 yang dah terpanjat usia but still remain ahakz harta'less'... ^^

 
On August 4, 2011 at 10:41 PM , aqmalazmi said... [Reply to comment]

tahniah....aku pon happy sebab kau dah ade keta..ehmm aku pon nak =.="

 
On August 4, 2011 at 10:58 PM , khairul akmal azman said... [Reply to comment]

vios 2 ..kete idaman kay tue..tahniah wan!

 
On August 4, 2011 at 11:04 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

WAAAA....SAME LA KITE ADE KETE BARU UNTUK RAYA NIE..

Yang ptg, SAME-SAME COLOR PUTIH...

 
On August 4, 2011 at 11:10 PM , A Crack Mirror said... [Reply to comment]

Alhamdulilah..im hepi for u.... apa2 pun tahniah yer..

 
On August 4, 2011 at 11:11 PM , A Crack Mirror said... [Reply to comment]

Alhamdulilah..im hepi for u.... apa2 pun tahniah yer..

 
On August 4, 2011 at 11:18 PM , Hizami Rahim said... [Reply to comment]

uwaaaaaaaaaaaaa...
nak nangis sekarang boleh ?

=____________=

 
On August 4, 2011 at 11:32 PM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

sob sob sob....

 
On August 4, 2011 at 11:39 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Hamboi!!

Tak boleh jadi!!

Okay!! Nak pegi beli sekarang jugak!!

Kete mainan mane paling murah dan jalan paling laju ek? =.=

Jaga kete elok-elok, don't drink and drive. Heee. :)

 
On August 4, 2011 at 11:56 PM , ADfeez said... [Reply to comment]

wah... wan!!! bravos..!!! ;)

 
On August 5, 2011 at 1:08 AM , iskandarzulkarn9 said... [Reply to comment]

wowww!!!banyak untung lah kan...ehehe
jaga baik2 bro~
wa tumpang gmbira...;-)

 
On August 5, 2011 at 1:50 AM , Qarl said... [Reply to comment]

nak kete nak kete nak kete haha

nak cukupkan 1000 km/j? jom bbuka di kuala sgor. tp Kl - Kuala selangor baru 46 km je. lol. xsmpai 96 marhalah. haha. lg2 dh ada Latar highway. lagilaaaaaaa

anyway, congrats! xsbr date bbuka pose kite

 
On August 5, 2011 at 2:08 AM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...mg terus dipermudahkan segala urusan...insyaAllah..tahniah..:))

 
On August 5, 2011 at 3:03 AM , asybedazzle said... [Reply to comment]

pewittt kereta baru! seriuss FUHYOO.
loaded eh skarang, alhamdulillah. hehe
eh lama tak memblogwalking dekat sini ;)

 
On August 5, 2011 at 5:29 AM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

perghhh, kete baru rupanya..msti banggakn da ada kete sndiri...memang terbaikkk...tahniah2!..btw berhati2 di jalan raya :)

 
On August 5, 2011 at 6:47 AM , sara zainol said... [Reply to comment]

Alhamdulillah :) rezeki wan tu.. :)
ehh nt sara g umah kakak sara kt wangsa maju, wan g amik ek. naek kete vios tu, hehe :)

 
On August 5, 2011 at 7:11 AM , Eipul said... [Reply to comment]

wah, terbaik vios putih!!! =D

 
On August 5, 2011 at 9:38 AM , IeRa said... [Reply to comment]

phewitt!!
nak tumpang nek vios!!
hihi

 
On August 5, 2011 at 12:29 PM , PUAN SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

nanti boleh bawak kak su n baby jalan2 okey..kan besday kite same...hihi

 
On August 5, 2011 at 12:53 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

hamboiiiii..meh dtg cheras bwk kte jln2 !

 
On August 5, 2011 at 1:50 PM , AYIE said... [Reply to comment]

hik3,
cam klaka lak tgk muke wan teruja giler..
tahniah2
:p

 
On August 5, 2011 at 2:24 PM , H.J said... [Reply to comment]

boleh bawak p masjid la pasni..haha

 
On August 5, 2011 at 3:03 PM , Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

wah tahniah sbb dah memilikki kereta sendiri,
tahniah sekali lagi:)

 
On August 5, 2011 at 3:10 PM , khairul akmal azman said... [Reply to comment]

wan..nti nak trade in kete ni kat aku aw..

 
On August 5, 2011 at 4:12 PM , nurkaloi said... [Reply to comment]

wahahah sumbat kaloi dlm bonet kete tu punn boleyh muat kowt kekekek!!!

 
On August 5, 2011 at 10:20 PM , bighagenjo said... [Reply to comment]

:) fuuuuyooooooo. best! tahniah2!

 
On August 6, 2011 at 12:41 AM , iKhRam said... [Reply to comment]

wah.. bestnyer.. saya pun nak gak la vios tu satu.. 9cewah cam minta teh tarik kat kedai je kan??) hehehe..

nnt raya tumpang balik kmpg boleh??

 
On August 6, 2011 at 10:04 AM , Zuewairy said... [Reply to comment]

fuyooohh.. nak tumpang naik lah.. ;)

 
On August 6, 2011 at 3:31 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

semua ada kereta baru ni..
bestnya

jeles :P

 
On August 6, 2011 at 5:59 PM , Edy Fee said... [Reply to comment]

cantik kereta bro....
gambar yg amik pon clear.jelas giler

 
On August 7, 2011 at 9:53 AM , Nurul Afiqah said... [Reply to comment]

wahh wahh! kereta berkilau wooo!
congrates dapat kereta baru ,:)

 
On August 7, 2011 at 8:30 PM , alyana hamdan said... [Reply to comment]

wowww..
semat lah kete dia..
yana baru beli jam jek taw..hehe.
wane putih jugak..
*takde kaitan..

 
On August 8, 2011 at 6:11 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

alhamdulilah wan!rezeki neh! baik2 bawak tu:)

 
On August 8, 2011 at 10:30 AM , Mra Mastura said... [Reply to comment]

wan da ade kete!! same cam adie.

nak kejaaaaaaaaa! nk ade kete jugak! :B


ble nak bawak mra?

 
On August 9, 2011 at 2:06 PM , annfrendly said... [Reply to comment]

wow.. dah lame ann tak jejak sini.. tup tup wan dah ader vios dah pon.. bestnye... berbaloi2...

 
On August 9, 2011 at 3:22 PM , WAHIDA ALIAS said... [Reply to comment]

ni mmg fuyyo betol ni..

 
On August 10, 2011 at 12:00 AM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

fuuuyooo abg wan dah ade kete la..semat gile puteh..suke..suke..suke..nk tumpang bole???heee

 
On August 10, 2011 at 6:43 AM , BM said... [Reply to comment]

gile lah dah mampu pakai kete sediri,..
jeles2