Thursday, August 04, 2011

FUUUYOOO... KINI VIOS 8820 MILIK MR.WAN!


Ini bukan kereta Raya.. Ini kereta sampai bila-bila ^_^


FUUUYOOO...
Alahmdulilah ku panjatkan kesyukur kepada-Nya kerana telah memberikan ku sedikit kesenangan dan rezeki.. Berkat 1 Ramadhan (Isnin 1/08/11) lepas, kereta pertama ku sudah menjadi milik ku.. Alhamdulilah.. Berkat dengan Duit ku Sendiri tanpa perlu ada bantuan ayahanda dan bonda ku ku berjaya mengeluarkan sebuah kereta hasil titik peluh ku sendiri..


Iya mesti ada suara-suara sumbang mengatakan daripada beli kereta baik beli rumah kan? Iya ku faham memandangkan umurku baru 23 tahun eloklah ku membeli kereta dulu pelan-pelan la kan.. Niat hati ku hanya satu ingin membahagiakan kedua ibu bapa ku selagi mereka bernafas di muka bumi ini cukuplah itu je!


Alhamdulilah kereta keluaran Toyota iatu Vios sudah menjadi miliku.. Berkat titik peluh ku bekerja insyAllah ku mampu membayarnya tiap-tiap bulan.. InsyAllah doakannya..


Baru 4 hari ku memilikinya km/j pun jauh lagi nak cecah 1000km/j adehh moga cepatlah mahu tak jalan jauh masa raya nanti.. huhu


Putih menjadi pilihan ku



8 (kaya) 8 (kaya) 2(makin) 0(tiada maksud)

= maksud orang cina kalau salah tolong betulkan erk


Ku juga tidak melepaskan peluang untuk membeli sendiri no plate yang ku idamkan iaitu 8820.. Ia sangat bermakna sebab this is my date of birth 20 Jan 1988 diringakaskan jadilah 8820.. so terjawablah sudah teka teki kenapa selama ini ku post kat status fb ku no ini kan? hehe





Berkenaan dengan WW semalam ku hanya nak tunjukan km/j dia baru 29.8 km/j kot tengah pulun nak capai tahap 1000 km/j sebelum pertengahan ini kalau tak masak raya ni!



Ini adalah sesi photoshoot ku di Dataran Merdeka bersama Syed..





Berlatar belakangkan jam Banggunan Abdul Samad


Merdeka! Merdeka! Merdeka! huhu




Cantik panorama di Dataran Merdekan kan?



Jom ku kongsikan beberapa perkara menarik mengenai Vios



Staring dia sangat Best ok!



Luas! Nak sumbat ku masuk sini pun lepas.. Tapi ku mahu ku nak sumbat korang nak?? >.<



Auto menjadi pilihan.. Bagi ku dalam dia luas dan selesa



Menggunakan enjin VVT-i



TRD Sport! keh keh keh



Kalau ku buat contest dan siapa menang ku bawak pemenang naik kereta baru ku ini pergi jalan-jalan 1 KL untuk 1 hari layan umpama raja/puteri best gak kan??? haha



Akhir kata...






VIOS LAGI MANTAP DAN LAGI FUUUYOOO~ ^_^








bisik buzz: Alhamdulilah atas nikmat yang kau berikan kepada ku.. Syukur




SALAM FUUUYOOO RAMADHAN~








39 comments:

Aida Azryn said...

wan,nak tumpang kereta wan boleh?:B

red chopsticks said...

wahhh happy for u.. at such a young age u owned a car!!! congrats... mendownkan kejap org2 yang dah terpanjat usia but still remain ahakz harta'less'... ^^

aqmalazmi said...

tahniah....aku pon happy sebab kau dah ade keta..ehmm aku pon nak =.="

khairul akmal azman said...

vios 2 ..kete idaman kay tue..tahniah wan!

DanieL AdiE said...

WAAAA....SAME LA KITE ADE KETE BARU UNTUK RAYA NIE..

Yang ptg, SAME-SAME COLOR PUTIH...

A Crack Mirror said...

Alhamdulilah..im hepi for u.... apa2 pun tahniah yer..

A Crack Mirror said...

Alhamdulilah..im hepi for u.... apa2 pun tahniah yer..

Hizami Rahim said...

uwaaaaaaaaaaaaa...
nak nangis sekarang boleh ?

=____________=

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

sob sob sob....

FarhanaDr said...

Hamboi!!

Tak boleh jadi!!

Okay!! Nak pegi beli sekarang jugak!!

Kete mainan mane paling murah dan jalan paling laju ek? =.=

Jaga kete elok-elok, don't drink and drive. Heee. :)

ADfeez said...

wah... wan!!! bravos..!!! ;)

iskandarzulkarn9 said...

wowww!!!banyak untung lah kan...ehehe
jaga baik2 bro~
wa tumpang gmbira...;-)

Qarl said...

nak kete nak kete nak kete haha

nak cukupkan 1000 km/j? jom bbuka di kuala sgor. tp Kl - Kuala selangor baru 46 km je. lol. xsmpai 96 marhalah. haha. lg2 dh ada Latar highway. lagilaaaaaaa

anyway, congrats! xsbr date bbuka pose kite

Amir Rayyan said...

Alhamdulillah...mg terus dipermudahkan segala urusan...insyaAllah..tahniah..:))

asybedazzle said...

pewittt kereta baru! seriuss FUHYOO.
loaded eh skarang, alhamdulillah. hehe
eh lama tak memblogwalking dekat sini ;)

Azmer Lias said...

perghhh, kete baru rupanya..msti banggakn da ada kete sndiri...memang terbaikkk...tahniah2!..btw berhati2 di jalan raya :)

sara zainol said...

Alhamdulillah :) rezeki wan tu.. :)
ehh nt sara g umah kakak sara kt wangsa maju, wan g amik ek. naek kete vios tu, hehe :)

Eipul said...

wah, terbaik vios putih!!! =D

IeRa said...

phewitt!!
nak tumpang nek vios!!
hihi

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

nanti boleh bawak kak su n baby jalan2 okey..kan besday kite same...hihi

Finaz Jaafar said...

hamboiiiii..meh dtg cheras bwk kte jln2 !

AYIE said...

hik3,
cam klaka lak tgk muke wan teruja giler..
tahniah2
:p

H.J said...

boleh bawak p masjid la pasni..haha

Cik Wanie Ghani said...

wah tahniah sbb dah memilikki kereta sendiri,
tahniah sekali lagi:)

khairul akmal azman said...

wan..nti nak trade in kete ni kat aku aw..

nurkaloi said...

wahahah sumbat kaloi dlm bonet kete tu punn boleyh muat kowt kekekek!!!

bighagenjo said...

:) fuuuuyooooooo. best! tahniah2!

iKhRam said...

wah.. bestnyer.. saya pun nak gak la vios tu satu.. 9cewah cam minta teh tarik kat kedai je kan??) hehehe..

nnt raya tumpang balik kmpg boleh??

Zuewairy said...

fuyooohh.. nak tumpang naik lah.. ;)

Eazy Izzuddin said...

semua ada kereta baru ni..
bestnya

jeles :P

Edy Fee said...

cantik kereta bro....
gambar yg amik pon clear.jelas giler

Nurul Afiqah said...

wahh wahh! kereta berkilau wooo!
congrates dapat kereta baru ,:)

alyana hamdan said...

wowww..
semat lah kete dia..
yana baru beli jam jek taw..hehe.
wane putih jugak..
*takde kaitan..

FaizalSulaiman said...

alhamdulilah wan!rezeki neh! baik2 bawak tu:)

Mra Mastura said...

wan da ade kete!! same cam adie.

nak kejaaaaaaaaa! nk ade kete jugak! :B


ble nak bawak mra?

annfrendly said...

wow.. dah lame ann tak jejak sini.. tup tup wan dah ader vios dah pon.. bestnye... berbaloi2...

WAHIDA ALIAS said...

ni mmg fuyyo betol ni..

Cik Yatt said...

fuuuyooo abg wan dah ade kete la..semat gile puteh..suke..suke..suke..nk tumpang bole???heee

BM said...

gile lah dah mampu pakai kete sediri,..
jeles2

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com