Monday, August 15, 2011

FUUUYOOO... IFTAR SANTAI SELAMBA BLOGGER KALI KE-3 BEST!






WARGA BLOGGER YANG TURUT SERTA


Assalamualaikum.. Salam Ramadhan ke 16.. Alahamdulilah.. Sudah separuh dah. Ramadhan.. Kesempatan Sabtu (13/08/2011) lepas kami geng blogger yang Hot dan Melatop (puji diri sendiri) sudah berhimpun di teratak Amir Rayyan n the geng di Putrajaya untuk sama-sama merapatkan ukhwah berbuka sama-sama di samping bertukar-tukar juadah katanya..


Alhamdulilah sudah kali ke-3 Santai Selamba Blogger di anjurkan.. Dan ku telah mengikuti gathering ini sejak yang pertama sekali iaitu di Tasik Perdana bersama-sama dengan Hazzy, Qarl, Abg Amir, Eazy, Poji, Khall dll.. Kali ke-2 dibuat di Mid Valley yang di hadiri Hizami, Ijat. Mra dll.. Kali ini kali ke-3 pula hampir seusia dengan blog FUUUYOOOOO.... Ku tidak pernah pergi gathering blogger lain selain gathering blogger ini (pengakuan ikhlas)...


Babak pertama (siap berbabak ye) ku nak perkenalkan sorang demi sorang warga blogger yang hadir melalui cara pantun ye.. harap-harap menjadilah pantun ku kalau tak korang anggap menjadilah gak la ye.. hahaha Jomm...



Pohon berimbang di atas rumah ,

Masak di peti di dahan yang rimbun,


Inilah dia Azhar, Amir dan rakan serumah,


Memberi tempat kami berhimpun





Dari Jerman Nabil Aizat kemari,

Membawa Muffins Cookies yang enak sekali,


Juataan Terima kasih daun keladi,


Ada masa kita jumpa lagi




Dari Melaka hadirnya Hizami,

Datang ke Putrajaya senang sekali,

Juadah nugget santapan kami

Walaupun da sejuk tetap enak sekali.




Dari pengacara ke pengarah program pula,

Itulah dia Mohd Qarl yang aktif sekali,

Beli sudu, pinggan cawan menjadi tugasnya,

Supermarket Speed Mart lah menjadi pusat destinasi


Burung kedidi burung utama,

Hinggap kemari di pohon gambir,


Nasi Hujan Panas menjadi santapan utama,


Di hidang oleh Kak Heze dan
Abg Amir



Bagai pinang di belahnya dadu,

Itulah dia blogger Pojie dan Erra,

Membawa beras ala2 bersamamu,

Tetap tuan rumah disambut mesra


Budak kecil makan apam,

Makan apam di atas papan,


Solat Maghrib berimamkan ustaz Ikram
,

Menjadi calon Imam Muda tahun depan


Daging lembu daging biri-biri,

Masak se peti di bawa kemari,


Adam Arjuna nama di beri
,

Photographer utama tempoh hari





Lompat si katak lompat,

Jangan lompatlah tinggi-tinggi,

Dua wanita datang melompat,

Itulah dia Khal dan Hazy






Dari Melaka Eazy, Atif dan Medina kemari,

Membawa donut, chesse tat juadah utama,

Walaupun kejap meka datang kemari,

Merapat ukhwah menjadi agenda utama



Tiga jejaka senyuman mesra,

Itulah dia Iz, Aie dan Afzam,

Walaupun baru kenal tapi sudah mesra,

Memeriahkan hari di dalam program



Simply Siti menjadi tarikan,

Pelengkap make up di hari raya,

Ijat Asni kita berikan tepukan,

Penghibur blogger seantero dunia..



Myvi baru "Lagi Best" suka hati,


Di pandu cermat berhati-hati,


Dari Melaka Daniel Adie datang kemari,


Membawa buah-buahan menjadi pilihan di hati





Tanpa berbaju Melayu masih kacak lagi,


Itulah dia Mr.WAN comel sekali,


FUUUYOOO
ROTI JALA AARON AZIZ enak sekali,


Menjadi tarikan blogger tidak terperi..



Jangan marah jangan jeles ye.. pantun ini semua tiada penipuan atau rekaaan tetapi kenyataan.. hahaha... ^_^









Senyuman manis dan ceria daripada kami untuk anda... ^_^



Berhenti di sini dahulu ya... Babak seterusnya akan menyusur dengan cerita-cerita lebih FUUUYOOOO...









bisik buzz: tak kenal maka tak cinta, sudah kenal terus cinta datang ahaks!



SALAM FUUUYOOO RAMADHAN~





35 comments:

Hizami Rahim said...

wait for my entry pulak! haha.

missSenget said...

best gilerr~~~

uh..jeles..jeles..!

Mra Mastura said...

die tetap ensem!

sedihhh tak dapat join. jauh kt jb ni haa T___T

Pojiepooh Abdullah said...

kemaen berpantun2..
hahaha!

H.J said...

wow..siap ada pantun lagi tu

Amir Rayyan said...

wow....suka..sgt memartabatkan bahasa jiwa bangsa...heheheh..:)

sara zainol said...

jeles.. haha.. bestnye dia.. jika berbaju melayu lg la [kacak] hahahah
berpantun bagai lg.. hati sedang berbunga bunga la tu kn? hehe :P

cik Nemo said...

takbley blah roti jala aaron aziz katanya! :P

::FAIZ FARISH:: said...

menarik

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

waaaa....x roger2 pon...sob sob sob..hehehe...

*waahhh sonok nye...

Aida Azryn said...

fulamak.. bestnye.. xtahan tgk roti jala tu. haha.. terliur dol! =.=

Edy Fee said...

fuyoo banyak giler pic..hurmm ramai kenalan..hepi jew
hurmm hizami tu smart baju mlayu dia.hehe same kaler baju raye tahun ni..alamak

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

ALOHHH..BESTNYE BEBUKE RAMAI2

Finaz Jaafar said...

pehhh jeles kut ! kte nk sgt brgath2 cmni..nk gk jmpe wan, hizami, adie..hummpppphhhh

ayie said...

best sesangat gathering sangat ceria terutama sekali owner blog ni yang gelak ssampai satu bangunan boleh dengar..hehe.. lain kali nak join lagi.. insyaallah.. dan kereta vios teteap ditunggu..hehe

Far8 budak baik said...

perghhhh best gile korang..nnti
aku nk join jugka bolehhh..
ktorg gathering kat TS, mid..
tak penah lagi berbuka bersama..
perghhhh meriah gileeee

Eazy Izzuddin said...

aaaa...
bestnya...
kalau ada apa2 ajak lah saya
:)

Nur Farah Hani said...

wuyoooooooooooo semuanya hensem hensem hahaha..

best an dapat gather2 sesekali.. :D

A Crack Mirror said...

meriah youuuu~ jeles mak.
wan tetap wan.. gelak susah nak cover..ahahaha!

FaizalSulaiman said...

fuhyoooooooooooooooo haha

blogger top saje nih!

meriah sungguh!

kemang~ said...

uik. jumpe ngan geng2 blogger ke?

Qarl said...

siap berpantun!

malasss!!

thanks for d ride!

thanks for joining us

Lea IsNaw! said...

sume dh pakai baju raya la

hehe

dyna syamsuri said...

dgr pantun sy pulokyer:

dua tiga kucing berlari,
mana nak sama sikucing belang,
best nye gathering blogger,
apsal mr.wan tak pakai baju melayu?

aik,apsal mcm tak kena? hahahhaha

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

wah gigih berpantun...I like this post a lot...sangat berbudi bahasa budaya kita gitu...insyaallah nanti kita jumpa lagi k..

Zuewairy said...

wowowowow.. bestnya!

iKhRam said...

wow.. dah macam cover story nie.. hahaha.. best2..

kadang2 blogger2 ni pun dah macam selebriti kan? taklama lagi mesti boleh kuar tv pulak tue..

izzad b* said...

peh!xajak!kekekeke!!!suke bebona semue eh!kekeke

Cik Wanie Ghani said...

wah wah wah,
sempat lagi berpantun bagai kan,
apapun mmg nampak happening,
:)

syazwan tahir said...

bestnye...sumer blogger femes..hehe, singgah dan follow ini belog. eh2 nama kite sama la..hahahaha


enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

HARI INI DAN SEMALAM said...

wahh!!siap berpantun lg kn..mcm masuk minang je...hhaha!

Azmer Lias said...

nice pantun..:)

Afikah Aziz said...

wah ramainye,meriah je tgk :)


best pantun tu hehe

BM said...

ada la 2-3 org yg aku kenal...
hehe....seronok kemain lagi...

nurkaloi said...

wahhh syoknyer berbuka puase reramai ^__^

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com