WARGA BLOGGER YANG TURUT SERTA


Assalamualaikum.. Salam Ramadhan ke 16.. Alahamdulilah.. Sudah separuh dah. Ramadhan.. Kesempatan Sabtu (13/08/2011) lepas kami geng blogger yang Hot dan Melatop (puji diri sendiri) sudah berhimpun di teratak Amir Rayyan n the geng di Putrajaya untuk sama-sama merapatkan ukhwah berbuka sama-sama di samping bertukar-tukar juadah katanya..


Alhamdulilah sudah kali ke-3 Santai Selamba Blogger di anjurkan.. Dan ku telah mengikuti gathering ini sejak yang pertama sekali iaitu di Tasik Perdana bersama-sama dengan Hazzy, Qarl, Abg Amir, Eazy, Poji, Khall dll.. Kali ke-2 dibuat di Mid Valley yang di hadiri Hizami, Ijat. Mra dll.. Kali ini kali ke-3 pula hampir seusia dengan blog FUUUYOOOOO.... Ku tidak pernah pergi gathering blogger lain selain gathering blogger ini (pengakuan ikhlas)...


Babak pertama (siap berbabak ye) ku nak perkenalkan sorang demi sorang warga blogger yang hadir melalui cara pantun ye.. harap-harap menjadilah pantun ku kalau tak korang anggap menjadilah gak la ye.. hahaha Jomm...



Pohon berimbang di atas rumah ,

Masak di peti di dahan yang rimbun,


Inilah dia Azhar, Amir dan rakan serumah,


Memberi tempat kami berhimpun





Dari Jerman Nabil Aizat kemari,

Membawa Muffins Cookies yang enak sekali,


Juataan Terima kasih daun keladi,


Ada masa kita jumpa lagi




Dari Melaka hadirnya Hizami,

Datang ke Putrajaya senang sekali,

Juadah nugget santapan kami

Walaupun da sejuk tetap enak sekali.




Dari pengacara ke pengarah program pula,

Itulah dia Mohd Qarl yang aktif sekali,

Beli sudu, pinggan cawan menjadi tugasnya,

Supermarket Speed Mart lah menjadi pusat destinasi


Burung kedidi burung utama,

Hinggap kemari di pohon gambir,


Nasi Hujan Panas menjadi santapan utama,


Di hidang oleh Kak Heze dan
Abg Amir



Bagai pinang di belahnya dadu,

Itulah dia blogger Pojie dan Erra,

Membawa beras ala2 bersamamu,

Tetap tuan rumah disambut mesra


Budak kecil makan apam,

Makan apam di atas papan,


Solat Maghrib berimamkan ustaz Ikram
,

Menjadi calon Imam Muda tahun depan


Daging lembu daging biri-biri,

Masak se peti di bawa kemari,


Adam Arjuna nama di beri
,

Photographer utama tempoh hari





Lompat si katak lompat,

Jangan lompatlah tinggi-tinggi,

Dua wanita datang melompat,

Itulah dia Khal dan Hazy






Dari Melaka Eazy, Atif dan Medina kemari,

Membawa donut, chesse tat juadah utama,

Walaupun kejap meka datang kemari,

Merapat ukhwah menjadi agenda utama



Tiga jejaka senyuman mesra,

Itulah dia Iz, Aie dan Afzam,

Walaupun baru kenal tapi sudah mesra,

Memeriahkan hari di dalam program



Simply Siti menjadi tarikan,

Pelengkap make up di hari raya,

Ijat Asni kita berikan tepukan,

Penghibur blogger seantero dunia..



Myvi baru "Lagi Best" suka hati,


Di pandu cermat berhati-hati,


Dari Melaka Daniel Adie datang kemari,


Membawa buah-buahan menjadi pilihan di hati





Tanpa berbaju Melayu masih kacak lagi,


Itulah dia Mr.WAN comel sekali,


FUUUYOOO
ROTI JALA AARON AZIZ enak sekali,


Menjadi tarikan blogger tidak terperi..



Jangan marah jangan jeles ye.. pantun ini semua tiada penipuan atau rekaaan tetapi kenyataan.. hahaha... ^_^









Senyuman manis dan ceria daripada kami untuk anda... ^_^



Berhenti di sini dahulu ya... Babak seterusnya akan menyusur dengan cerita-cerita lebih FUUUYOOOO...









bisik buzz: tak kenal maka tak cinta, sudah kenal terus cinta datang ahaks!



SALAM FUUUYOOO RAMADHAN~





Comments (35)

On August 15, 2011 at 9:22 AM , Hizami Rahim said... [Reply to comment]

wait for my entry pulak! haha.

 
On August 15, 2011 at 9:23 AM , missSenget said... [Reply to comment]

best gilerr~~~

uh..jeles..jeles..!

 
On August 15, 2011 at 9:25 AM , Mra Mastura said... [Reply to comment]

die tetap ensem!

sedihhh tak dapat join. jauh kt jb ni haa T___T

 
On August 15, 2011 at 9:30 AM , Pojiepooh Abdullah said... [Reply to comment]

kemaen berpantun2..
hahaha!

 
On August 15, 2011 at 9:33 AM , H.J said... [Reply to comment]

wow..siap ada pantun lagi tu

 
On August 15, 2011 at 9:35 AM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

wow....suka..sgt memartabatkan bahasa jiwa bangsa...heheheh..:)

 
On August 15, 2011 at 9:43 AM , sara zainol said... [Reply to comment]

jeles.. haha.. bestnye dia.. jika berbaju melayu lg la [kacak] hahahah
berpantun bagai lg.. hati sedang berbunga bunga la tu kn? hehe :P

 
On August 15, 2011 at 9:44 AM , cik Nemo said... [Reply to comment]

takbley blah roti jala aaron aziz katanya! :P

 
On August 15, 2011 at 10:11 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

menarik

 
On August 15, 2011 at 11:12 AM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

waaaa....x roger2 pon...sob sob sob..hehehe...

*waahhh sonok nye...

 
On August 15, 2011 at 11:49 AM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

fulamak.. bestnye.. xtahan tgk roti jala tu. haha.. terliur dol! =.=

 
On August 15, 2011 at 12:05 PM , Edy Fee said... [Reply to comment]

fuyoo banyak giler pic..hurmm ramai kenalan..hepi jew
hurmm hizami tu smart baju mlayu dia.hehe same kaler baju raye tahun ni..alamak

 
On August 15, 2011 at 1:28 PM , PUAN SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

ALOHHH..BESTNYE BEBUKE RAMAI2

 
On August 15, 2011 at 1:28 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

pehhh jeles kut ! kte nk sgt brgath2 cmni..nk gk jmpe wan, hizami, adie..hummpppphhhh

 
On August 15, 2011 at 1:52 PM , ayie said... [Reply to comment]

best sesangat gathering sangat ceria terutama sekali owner blog ni yang gelak ssampai satu bangunan boleh dengar..hehe.. lain kali nak join lagi.. insyaallah.. dan kereta vios teteap ditunggu..hehe

 
On August 15, 2011 at 2:02 PM , Far8 budak baik said... [Reply to comment]

perghhhh best gile korang..nnti
aku nk join jugka bolehhh..
ktorg gathering kat TS, mid..
tak penah lagi berbuka bersama..
perghhhh meriah gileeee

 
On August 15, 2011 at 2:06 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

aaaa...
bestnya...
kalau ada apa2 ajak lah saya
:)

 
On August 15, 2011 at 3:17 PM , Nur Farah Hani said... [Reply to comment]

wuyoooooooooooo semuanya hensem hensem hahaha..

best an dapat gather2 sesekali.. :D

 
On August 15, 2011 at 3:21 PM , A Crack Mirror said... [Reply to comment]

meriah youuuu~ jeles mak.
wan tetap wan.. gelak susah nak cover..ahahaha!

 
On August 15, 2011 at 3:33 PM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

fuhyoooooooooooooooo haha

blogger top saje nih!

meriah sungguh!

 
On August 15, 2011 at 4:06 PM , kemang~ said... [Reply to comment]

uik. jumpe ngan geng2 blogger ke?

 
On August 15, 2011 at 4:28 PM , Qarl said... [Reply to comment]

siap berpantun!

malasss!!

thanks for d ride!

thanks for joining us

 
On August 15, 2011 at 4:51 PM , Lea IsNaw! said... [Reply to comment]

sume dh pakai baju raya la

hehe

 
On August 15, 2011 at 5:03 PM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

dgr pantun sy pulokyer:

dua tiga kucing berlari,
mana nak sama sikucing belang,
best nye gathering blogger,
apsal mr.wan tak pakai baju melayu?

aik,apsal mcm tak kena? hahahhaha

 
On August 15, 2011 at 5:06 PM , Nabil Aizat Abdul Rahman said... [Reply to comment]

wah gigih berpantun...I like this post a lot...sangat berbudi bahasa budaya kita gitu...insyaallah nanti kita jumpa lagi k..

 
On August 15, 2011 at 6:28 PM , Zuewairy said... [Reply to comment]

wowowowow.. bestnya!

 
On August 15, 2011 at 9:59 PM , iKhRam said... [Reply to comment]

wow.. dah macam cover story nie.. hahaha.. best2..

kadang2 blogger2 ni pun dah macam selebriti kan? taklama lagi mesti boleh kuar tv pulak tue..

 
On August 16, 2011 at 12:26 AM , izzad b* said... [Reply to comment]

peh!xajak!kekekeke!!!suke bebona semue eh!kekeke

 
On August 16, 2011 at 9:24 AM , Cik Wanie Ghani said... [Reply to comment]

wah wah wah,
sempat lagi berpantun bagai kan,
apapun mmg nampak happening,
:)

 
On August 16, 2011 at 11:29 AM , syazwan tahir said... [Reply to comment]

bestnye...sumer blogger femes..hehe, singgah dan follow ini belog. eh2 nama kite sama la..hahahaha


enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

 
On August 16, 2011 at 2:12 PM , HARI INI DAN SEMALAM said... [Reply to comment]

wahh!!siap berpantun lg kn..mcm masuk minang je...hhaha!

 
On August 16, 2011 at 2:42 PM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

nice pantun..:)

 
On August 16, 2011 at 3:58 PM , Afikah Aziz said... [Reply to comment]

wah ramainye,meriah je tgk :)


best pantun tu hehe

 
On August 16, 2011 at 4:26 PM , BM said... [Reply to comment]

ada la 2-3 org yg aku kenal...
hehe....seronok kemain lagi...

 
On August 17, 2011 at 11:45 AM , nurkaloi said... [Reply to comment]

wahhh syoknyer berbuka puase reramai ^__^