Monday, May 16, 2011

FUUUYOOO.. MEMORI KU DI UITM

Assalammualaikum.. FUUUYOOO sudah lama bukan ku tak update? rangkuman bulan lepas pun tak buat ini semua gara-gara banyak kerja dan malas.. huhuhu

Tapi kali ini ku tetap nak update tak kira! >.<

Kali ini ku nak cerita sikit berkenan kisah-kisah ku semasa di UiTM, Shah Alam semenjak 2007 - 2010.. Kebetulan ku akan KONVO PADA 19/05/2011 (KHAMIS).. So ku nak la menggamit memori sebelum berkonvo nanti ler baru ada feel sedih-sedih nanti.. hehe


Seiyes banyak kenangan manis dan pahit ku tempuhi semasa di UiTM.. Ku tempuhinya dengan cekal dan tabah walaupun kadang-kadang ku sudah mahu mengalah tapi berkat sokongan ibu bapa ku, family ku dan kawan-kawan rapat ku gagahkan juga.. Terima kasih anda semua!


Ini ku nak kongsikan gambar dari ku Part 1 hingga Part 6.. Korang tengok gambar-gambar ini jangan terkejut tengok ku lain lak ye... Dulu hitam sekarang putih sikit laa kot.. hahahaha... Dulu kurus tapi sekarang??? no komen...huhuhu


PART 1:

Nama dia KONI.. bukan K***K ye.. huhu jahat korang kalau cakap dia macam tu.. ahaha masa part 1 ku rapat dengan dia sebab dia antara kakak (sebab umur dia lebih tua daripada ku) yang sangat masuk kepala dengan ku.. gila-gila.. hehe



masa ini kami di minggu mesra di Endau Rompin, Pahang

kenangan yang tak boleh di lupakan jadi model barang-barang terbuang.. lol! >.<

Makan Malam ce teka mana ku?? ahaa yang hitam tu ku laa.. hahahaa




rakan yang 1 group dengan ku ketika di part 1.. hehe miss u'll

Baju batik UiTM.. First and last ku pakai masa orentasi.. ahahha


PART 2:

part 2 kita orang handle event leisure karnival.. Ku ketua bagi senaman pagi... haha memang FUUUYOOO senaman ku buat masa itu...Nak tak nak mereka kena ikut gak itu yang best.. hehe

Alhamdulilah part 1 ku dapat anugerah dekan.. tapi ambil masa part 2..


gambar di bawah ini masa ku menyertai program anak angkat di sg. siput terbaik wa cakap lu..




abah dan mak angkat ku.. miss dorang.. huhu



group seminar ku yang sempoi dan dengar cakap.. tajuk kami Homestay membawa kami kepada markah A+ untuk subjek ini.. hehe



PART 3:

ambil sijil anugerah dekan.. hehehe

Ku menjadi pengacara pada malam itu.. siap menyanyi lagi kot lagu raya.. hehe

kanak-kanak rebina sangat.. haha

ez dan zira sahabat sebab mereka tempat ku meluahkan perasaan dan segalanya.. sayang anda.. hehe

masa nak present tema merah katanya.. kami kalau jumpa tak gelak bergegar tak sah.. haha

tak tido malam gara-gara nak buat model tu.. akhirnya berjaya Yeah.. hehe

teman seperjuangan yang masih kekal di ingatan ku.. sayang dan rindu anda..



ku pernah jadi usher untuk majlis dinner.. hehe

kokurikulum ku di UiTM ku main belasah ambil Brass Band.. walaupun tak pernah main waktu sekolah dulu.. disebabkan senang dapat A dan tak payah kawad.. haha



PART 4:




Team part 4 kami telah handle event futsal.. ku menang.. menang bergaya.. haha.. Bawang, lin budak perempuan yang tahan karenah kegatalan ku kan kan? haha


masa dinner.. amacam budak perempuan ni cantik kan? junior ku.. baru nak masuk lubang rupanya-rupany da berpunya.. melepas..huhu

Jadi pengacara di kolej tema hari raya..




Pernah melibatkan diri sebagai fasilitator untuk budak baru masuk.. masa ini beribu-ribu nak panggil ku abang.. hahaha


PART 5:










pertama kali menjejak kaki di Gunung Ledang, Johor terima kasih untuk subjek studio kami kerana membawa kami ke sini.. hahaha

aktif jugak dalam perbarisan




berjinak-jinak kan diri untuk menjadi seorang pemimpin di UiTM.. ku telah menyertai sekitriat Kolej Meranti..

fokus pada pentas sahaja.. cantik tak?? hasil kerja tangan ku dan kawan-kawan untuk pertandingan dikir barat peringkat kebangsaan anjuran Kolej Meranti, UiTM.. Akan ku ingat sepanjang hayat..


PART 6:

Banyak majlis-majlis yang ku sertai al maklumlah semester akhirkan.. antaranya:


Dinner jabatan menang Price of The Night kot.. haha

pinjam awek orang jap.. haha


Majlis Pra Graduan untuk semeste akhir..

Ketua Program ku yang sempoi.. hehe

Alhamdulilah part 6 ku di beri kepercayaan untuk memangku tugas Exco Akedemik dan Kepimpinan untuk Jawatankuasa Perwakilan Kolej Meranti.. Alahmdulilah ku melaksankan tugas dengan ikhlas dan amanah..


Itulah serba sedikit Memori Ku Di UiTM, Shah Alam.. Sebenarnya ini hanyalah sepintas lalu kerana banyak lagi cerita-cerita yang ku lalui sepanjang ku bergelar Mahasiswa UiTM yang tidak dapat di gambarkan dengan kata-kata.. Pahit dan manis ku jalaninya dengan penuh ketabahan..ceewah..



UITM DI HATI KU






bisik buzz: esok pergi UiTM ambil jubah dan ada raptai untuk konvo untuk hari Khamis ini...




SALAM FUUUYOOO~






Comments (17)

On May 16, 2011 at 11:13 PM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

memg dah lame incik syazwan tak hapdate..rndu nk bce entry baru..

laen kot muke time zman u..hehe

 
On May 16, 2011 at 11:21 PM , ADfeez said... [Reply to comment]

wah... byk btul kenangan die ngan uitm.. hehehe.. x sgka sama u kita nie :)

 
On May 16, 2011 at 11:35 PM , Qarl said... [Reply to comment]

wah kenangan mengusik jiwa katenya kan>

 
On May 16, 2011 at 11:41 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

panjang melampauuuu !!!


apepun, selamat mengabadikan kenangan :)

 
On May 16, 2011 at 11:42 PM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

usher la sangat kan?huhu..XD

eh,awalnya amek jubah..

apa2 pun hope bjalan dgn lncar la konvo nanti ye.. ^^

 
On May 17, 2011 at 12:04 AM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Tu dia. Windu dia. Lama tak nampak. ;)

Wan. Zaman dulu muda, innocent, mengancam gilooo wooo..

Sekarang? Lagi mengancam.. Konvo nak hadiah ape? ;)

 
On May 17, 2011 at 7:13 AM , miss epa said... [Reply to comment]

wah!sgt aktif kamu.hee :)

 
On May 17, 2011 at 12:00 PM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

wow,,bestnye,,bile review balik kan??
such a wonderful moment yaw!
yang paling suka part jambul merah tuuuuuuu.
okey, selamat alam bekerjaaaaaa!

 
On May 17, 2011 at 12:44 PM , biella93 said... [Reply to comment]

kenangan best gilak tuh , ehehe , emm kamis konvo eyh ?? kkk kite konvo rbu ni , kt uitm shah alam , ahahha


senyum2 sllu :)

 
On May 17, 2011 at 1:54 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Waaa...byknye pictures..

Dari zaman Wan kurus, smpaila 'matang'...

 
On May 17, 2011 at 3:04 PM , Tauke Budu said... [Reply to comment]

aduh3...
dah nak konvo dah?
jeles tgk org konvo..but students life is the best!

 
On May 17, 2011 at 4:19 PM , Joe_Hans said... [Reply to comment]

wuyooooooo......gambar dulu...ko kurus... skg?? sedikit kurang kurus... bleh?? ;')

 
On May 17, 2011 at 6:45 PM , MIZZ SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

amboi..byKNYE MEMORI DIA..BOLEH TGOK SAIZ BADAN,FESYEN RAMBUT...HIHIH

 
On May 17, 2011 at 7:25 PM , niesz said... [Reply to comment]

mesti sedey nk tgglkn uitm kan, huhu,,same la mcm niesz, niesz konvo esok, wan bile ek?

p/s: awk, vco tu mmg sesuai tuk laki n perempuan, sgt membntu tuk kesihatan..try la, hrga die rm39.90+ postage rm5, utk hair treatment pun ade, ley view http://zafneeshop.blogspot.com
atau email dekat sini untuk order email: zafneesho@yahoo.com

 
On May 18, 2011 at 2:03 AM , mie said... [Reply to comment]

wow!!!
banyaknya kenangan..
eheheee

 
On May 18, 2011 at 11:47 AM , C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply to comment]

hmmm..seronok je masa belajar..byk pengalaman dan kenangan...

tahniah ye...dah nak konvo

 
On May 18, 2011 at 8:56 PM , missSenget said... [Reply to comment]

kurus ko dulu...

tapi sekarang lagi kacak..


eh..puji2 ni ade dapat ape2 tips tak??