Monday, May 02, 2011

FUUUYOOO.... CARTA LAGU MR.WAN

Ok kembali lagi untuk FUUUYOOO... Carta Lagu Mr.Wan yang tidak keudara pada bulan lepaskan... Adehh.. Kali ini ku mahu kongsikan lagu-lagu yang ku sering dengar untuk bulan ini.. Ayuh..


Kisah Hati- Alyah

Lagu terbaru Alyah ini ku suka malah video clip dia pun cun habislah.. Ku rasa Alyah ini patutnya kekalkan sahaja rentak muzik Balada janganlah yang rancak-rancak itu.. Sebab 2 kali percubaan mengetengahkan pop rock seiyes kurang sikit.. Tapi ku yakin lagu ini akan mendapat perhatian oleh pendengar macam lagu Tak Mungkin Kerna Sayang tu..





Setengah Mati- D'Masiv

Yang ku tahu lagu ini lagu tema untuk drama Kejora Dan Bintang.. Anda follow tak cerita ini?? Ku followlah juga balik kul 6 bawak motor laju-laju sampai umah dan juga tengok walaupun tinggal lagi 30 minit.. Agak sakit hati dan geram ja kan tengok cerita ini.. haha Tapi lagu dia best juga sampaikan anak buah ku pun da boleh hafal... haha.. Jangan lupa episod akhir 4 Mei ini kot.. Tapi ku da tahu da akhir dia bagaimana.. hehe





Senyum- Malque feat Najwa

Lagu yang ku boleh kategorikan lagu Malaysia.. Ala-ala lagu Joget berhibur, Pahlawan sebab sebab lirik dia suruh kita senyum sahaja sesuai sangat untuk rakyat Malaysia.. Macam lagu Gemilang Ella kan.. Ku suka lagu ini.. Sweet and Simple...






Berlalu- Misha Omar

Lagu terbaru daripada Misha Omar... Ku harapkan lagu ini menambat hati pendengar semua iye.. Sebab lagu ini sangat best dan FUUYOOO~ Tak mahu bebel panjang lebar anda dengar dan hayati seiyes best.. Kreadit to Adi Luqman untuk video klip ini.. Misha nyanyi live ok!





Ku menunggu- Rossa

Seiyes sama melodi dia dengan lagu Ku Merindu cuma lirik di olahkan.. Ada yang cakap kes ciplak menciplak..Tapi itu ku tak mahu masuk campur lantak pi la depa kalau penulis lirik dan komposer diam ja ok la tu kan.. Tapi lagu ini best sempoi je... Sweet lah kalau kita nyanyikan masa datingkan??? hahaha






Fobia Cinta- Nashrin

Kalau masih ingat lagi Nashrin adalah bekas peserta Mystart LG sama-sama dengan Wana dan Azri.. Kini dia keluarkan single terbarunya iaitu Fobia Cinta.. Lagu ku rasa ok-ok sahaja tapi dia senang masuk roh untuk jiwa anak-anak muda masa kini kan? tapi kalau nak masuk juara lagu tu ku rasa payah sikitlah kot.. huhu.. Untuk cari makan buat show jom heboh ke, party ke ok lah.. opss.. Dan lagi 1 ku pelik untuk dalam video klik ini tajuk lagu Fobia Cinta, tapi penceritaan dalam video klip ini tak nampak langsung si lelaki ini fobia dengan cinta.. entahlah korang tengok and then korang story dekat ku balik ok itu pun kalau anda nak tengoklah video klip ini kan.. haha





Kisah Dongeng- Stacy

Single terbaru Stacy beralih ke arah rentak Balada amat bijak! Setelah beberapa lagu sebelum ini, Stacy asyik-asyik berentak rancak kini seleranya berubah.. Strategi Stacy sangat tepat penampilan ini sangat di tunggu-tunggu oleh ku sendiri sebab sudah letih tengok Stacy menyanyikan berentak rancak je.. Sebab ku tahu Stacy mampu membawakan lagu-lagu balada dengan baik sekali sebab dulu dia di AF lagu balada menjadi makanannya.. Kini terbukti!





Grenade-Bruno Mars

Lagu berhantu! Seiyes.. Ku rasa bukan ku seorang sahaja sukakannya tapi ku percaya anda juga bukan? Lagu yang tak sah kalau sekali dua je dengar mesti akan dengar lebih daripada 3 kali itulah ku.. Sampaikan guna untuk ringtone kot sebab sebelum ini sudah lama ku tak tukar lagu ringtone handphone ku kot dok biarkan sahaja lagu Lady Gaga.. Tapi sekarang Bruno Mars Yeah! haha.






Lazy Song- Bruno Mars

Second song by Bruno Mars yang ku suka.. Ku suka tengok video klip dia sempoi gila.. Camera tak bergerak pun kot tapi kita tak boring tengok telatah meka berjoget.. Yang penting sampai bukak-bukak seluar kot adehh... Tapi lagu ini best gak lorh.. Seiyes! Cuba dengar...





Maharaja Lawak- Nabil

Terakhir sekali untuk cartas lagu ku.. Ku nak cakap yang lagu olahan dari Nabil semasa tema muzikal di Maharajalawak memang terbaik ku cakap lu! Kreatif dan FUUUYOOO~










bisik buzz: 2 Mei 2011, genaplah seorang Ikon, Lagenda, Idola, Diva dan juga Penghibur No.1 di hati ku Siti Roziana binti Zain a.k.a Ziana Zain yang kini sudah mencecah 43 tahun tapi tetap maintain.. SELAMAT ULANG TAHUN KAK G!





SALAM FUUUYOOO~






30 comments:

aqmalazmi said...

hahah..tetibee nabiss tersenarai..
lawak sial diee..
ahahhahaha..
lazy song tu lucah tapi best!! HAHAHA
STACY LAGU BARU KEW??
WOOT WOOTT..
heeeeeee..
fobia cinta????
hahahahhahaahhahaha..
okyy pon best

Mra Mastura said...

dari 10 lagu atas tu.. mra macam br dgr ... err lagu malique, rossa, nashrin, bruno mars... hehe.. yg len x dgr lagi.. so ni nak menepek lame2 kat blog wan dgr jap eak XD

AfiQ said...

paling suka lagu lazy song by bruno mars! Vc die comel giler! by the way, alyah nye lagu matap gak.. hehehe

FarhanaDr said...

Nabil???? Sepah mane??? Abang sepah I mane??? Please listkan dalam ni.. Haha.. =p

Lagu Alyah tu best laa.. Serious abes beberapa helai tisu dok dengar lagu ni.. Sob sob..

Suka D'Massiv, suka Nashrin jugak. Lagu VIP tajuk dia Lagu Sedih tak suka? Dengan Awi Rafael - Pulanglah? Hee..=)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

suka jozan dah sepah!!! HIHI

ADfeez said...

wan... lagu melayu2 sume tu bru je nk dgr kt blog nie.. tp grenade tu mmg setuju.. heh... sangat2 berhantu lgu tuh.. hehhe..:D

Far8 budak baik said...

tetibe nabil..hahahaha
tapi dy mmg terbaik lahhh..
lalat dy dasat dasat...
semua lagu agak2 jiwang der...
bulan mengawan agaknye..HAHA =p

chemay said...

wahhh boleh cari lagu baru untuk donlod..
dah lama tak dgr radio
so tatau ape lagu baru skerang
:)
tengkiuuu

Cik Yatt said...

suke lagu d'masiv ngan bruno mars..memang berhantu..hehehe

Azmer Lias said...

w0w, semua best...
paling best,fobia cinta ngan grenade..
suke tgk vid clip dia...
=)

DanieL AdiE said...

1st time dgr lagu Alyah nie..

BEST!

Akan segera dptkan album Dia...Misha..

Percubaan yg baek oleh Nashrin..

Aida Azryn said...

aida suka lagu stacy bruno mars!

Aida Azryn said...

*stacy n bruno mars

Anna King said...

pehh... lagu last tu memang x boley blah... hahhaha... ak suke2... ^^

pipoq said...

lagu nabil tu memang best..heheh..

ooo..ari ni besday ZZ ye ? lama dah tak dengar citer akak ZZ ni..

lea said...

byk lagu aru yg sy taktahu -_-"

Irma A.Wahid said...

tu dia...siap carta bagai...bagus la nohhh...

Finaz Jaafar said...

fav kte grenade !!!! wee~

dyna syamsuri said...

ha??nabil pon ado??
mcm nih, mula2 suka alyah kisah hati,,pastuh nabil,yg merepek kan lagu grebade tuh. ahahhaha

mie said...

gue hanya pnh dgr lagu rossa je..
eheheeee

chrome said...

tetap kan dengan Fuhyooooo....
Salam Wan... kembali menjengah... hahaha...

i vote for Grenade... mantopppp...!!!

nurkaloi said...

weehhh
terbaikk
hahah mekasih laaa upload nyanyian nabil uh
kaloi tak tawu punn

FaizalSulaiman said...

lagu alyah tu,,top to the max!hehe

Shamsuddin Amin said...

alamak...
ak pon minat ZZ la... hahaha

stacy best..^^

miss lolly a.k.a luvfareda said...

suka semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

FariehanIbrahim [LBC] said...

BRUNO MARS!!!
i lap youu..keh3x XD
best kn suara mamat tuh! grrr~

Oasis said...

Lagu rossa tu seyes best Wan...dua minggu saya nyanyi lagu tu...ternyata si dia kembali semula. Hahaha

Tapi lagu nabil tu cam tak blah. Haha

Tauke Budu said...

dalam banyak2 lagu yg dinyatakan. hanya 1 je yg aku pernha dgr...the lazy songs....lucah utk remaja macamaku hahaha....

niesz said...

niesz ade gak yang blum pernah dgr lagu ni..nnti nk try cri la..heee...

izzad b* said...

pilihan lagu yg menarik!

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com