Monday, May 02, 2011

FUUUYOOO.... CARTA LAGU MR.WAN

Ok kembali lagi untuk FUUUYOOO... Carta Lagu Mr.Wan yang tidak keudara pada bulan lepaskan... Adehh.. Kali ini ku mahu kongsikan lagu-lagu yang ku sering dengar untuk bulan ini.. Ayuh..


Kisah Hati- Alyah

Lagu terbaru Alyah ini ku suka malah video clip dia pun cun habislah.. Ku rasa Alyah ini patutnya kekalkan sahaja rentak muzik Balada janganlah yang rancak-rancak itu.. Sebab 2 kali percubaan mengetengahkan pop rock seiyes kurang sikit.. Tapi ku yakin lagu ini akan mendapat perhatian oleh pendengar macam lagu Tak Mungkin Kerna Sayang tu..





Setengah Mati- D'Masiv

Yang ku tahu lagu ini lagu tema untuk drama Kejora Dan Bintang.. Anda follow tak cerita ini?? Ku followlah juga balik kul 6 bawak motor laju-laju sampai umah dan juga tengok walaupun tinggal lagi 30 minit.. Agak sakit hati dan geram ja kan tengok cerita ini.. haha Tapi lagu dia best juga sampaikan anak buah ku pun da boleh hafal... haha.. Jangan lupa episod akhir 4 Mei ini kot.. Tapi ku da tahu da akhir dia bagaimana.. hehe





Senyum- Malque feat Najwa

Lagu yang ku boleh kategorikan lagu Malaysia.. Ala-ala lagu Joget berhibur, Pahlawan sebab sebab lirik dia suruh kita senyum sahaja sesuai sangat untuk rakyat Malaysia.. Macam lagu Gemilang Ella kan.. Ku suka lagu ini.. Sweet and Simple...






Berlalu- Misha Omar

Lagu terbaru daripada Misha Omar... Ku harapkan lagu ini menambat hati pendengar semua iye.. Sebab lagu ini sangat best dan FUUYOOO~ Tak mahu bebel panjang lebar anda dengar dan hayati seiyes best.. Kreadit to Adi Luqman untuk video klip ini.. Misha nyanyi live ok!





Ku menunggu- Rossa

Seiyes sama melodi dia dengan lagu Ku Merindu cuma lirik di olahkan.. Ada yang cakap kes ciplak menciplak..Tapi itu ku tak mahu masuk campur lantak pi la depa kalau penulis lirik dan komposer diam ja ok la tu kan.. Tapi lagu ini best sempoi je... Sweet lah kalau kita nyanyikan masa datingkan??? hahaha






Fobia Cinta- Nashrin

Kalau masih ingat lagi Nashrin adalah bekas peserta Mystart LG sama-sama dengan Wana dan Azri.. Kini dia keluarkan single terbarunya iaitu Fobia Cinta.. Lagu ku rasa ok-ok sahaja tapi dia senang masuk roh untuk jiwa anak-anak muda masa kini kan? tapi kalau nak masuk juara lagu tu ku rasa payah sikitlah kot.. huhu.. Untuk cari makan buat show jom heboh ke, party ke ok lah.. opss.. Dan lagi 1 ku pelik untuk dalam video klik ini tajuk lagu Fobia Cinta, tapi penceritaan dalam video klip ini tak nampak langsung si lelaki ini fobia dengan cinta.. entahlah korang tengok and then korang story dekat ku balik ok itu pun kalau anda nak tengoklah video klip ini kan.. haha





Kisah Dongeng- Stacy

Single terbaru Stacy beralih ke arah rentak Balada amat bijak! Setelah beberapa lagu sebelum ini, Stacy asyik-asyik berentak rancak kini seleranya berubah.. Strategi Stacy sangat tepat penampilan ini sangat di tunggu-tunggu oleh ku sendiri sebab sudah letih tengok Stacy menyanyikan berentak rancak je.. Sebab ku tahu Stacy mampu membawakan lagu-lagu balada dengan baik sekali sebab dulu dia di AF lagu balada menjadi makanannya.. Kini terbukti!





Grenade-Bruno Mars

Lagu berhantu! Seiyes.. Ku rasa bukan ku seorang sahaja sukakannya tapi ku percaya anda juga bukan? Lagu yang tak sah kalau sekali dua je dengar mesti akan dengar lebih daripada 3 kali itulah ku.. Sampaikan guna untuk ringtone kot sebab sebelum ini sudah lama ku tak tukar lagu ringtone handphone ku kot dok biarkan sahaja lagu Lady Gaga.. Tapi sekarang Bruno Mars Yeah! haha.






Lazy Song- Bruno Mars

Second song by Bruno Mars yang ku suka.. Ku suka tengok video klip dia sempoi gila.. Camera tak bergerak pun kot tapi kita tak boring tengok telatah meka berjoget.. Yang penting sampai bukak-bukak seluar kot adehh... Tapi lagu ini best gak lorh.. Seiyes! Cuba dengar...





Maharaja Lawak- Nabil

Terakhir sekali untuk cartas lagu ku.. Ku nak cakap yang lagu olahan dari Nabil semasa tema muzikal di Maharajalawak memang terbaik ku cakap lu! Kreatif dan FUUUYOOO~










bisik buzz: 2 Mei 2011, genaplah seorang Ikon, Lagenda, Idola, Diva dan juga Penghibur No.1 di hati ku Siti Roziana binti Zain a.k.a Ziana Zain yang kini sudah mencecah 43 tahun tapi tetap maintain.. SELAMAT ULANG TAHUN KAK G!





SALAM FUUUYOOO~






Comments (30)

On May 2, 2011 at 12:28 AM , aqmalazmi said... [Reply to comment]

hahah..tetibee nabiss tersenarai..
lawak sial diee..
ahahhahaha..
lazy song tu lucah tapi best!! HAHAHA
STACY LAGU BARU KEW??
WOOT WOOTT..
heeeeeee..
fobia cinta????
hahahahhahaahhahaha..
okyy pon best

 
On May 2, 2011 at 12:30 AM , Mra Mastura said... [Reply to comment]

dari 10 lagu atas tu.. mra macam br dgr ... err lagu malique, rossa, nashrin, bruno mars... hehe.. yg len x dgr lagi.. so ni nak menepek lame2 kat blog wan dgr jap eak XD

 
On May 2, 2011 at 12:33 AM , AfiQ said... [Reply to comment]

paling suka lagu lazy song by bruno mars! Vc die comel giler! by the way, alyah nye lagu matap gak.. hehehe

 
On May 2, 2011 at 12:40 AM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Nabil???? Sepah mane??? Abang sepah I mane??? Please listkan dalam ni.. Haha.. =p

Lagu Alyah tu best laa.. Serious abes beberapa helai tisu dok dengar lagu ni.. Sob sob..

Suka D'Massiv, suka Nashrin jugak. Lagu VIP tajuk dia Lagu Sedih tak suka? Dengan Awi Rafael - Pulanglah? Hee..=)

 
On May 2, 2011 at 12:46 AM , MIZZ SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

suka jozan dah sepah!!! HIHI

 
On May 2, 2011 at 1:01 AM , ADfeez said... [Reply to comment]

wan... lagu melayu2 sume tu bru je nk dgr kt blog nie.. tp grenade tu mmg setuju.. heh... sangat2 berhantu lgu tuh.. hehhe..:D

 
On May 2, 2011 at 1:34 AM , Far8 budak baik said... [Reply to comment]

tetibe nabil..hahahaha
tapi dy mmg terbaik lahhh..
lalat dy dasat dasat...
semua lagu agak2 jiwang der...
bulan mengawan agaknye..HAHA =p

 
On May 2, 2011 at 1:47 AM , chemay said... [Reply to comment]

wahhh boleh cari lagu baru untuk donlod..
dah lama tak dgr radio
so tatau ape lagu baru skerang
:)
tengkiuuu

 
On May 2, 2011 at 9:12 AM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

suke lagu d'masiv ngan bruno mars..memang berhantu..hehehe

 
On May 2, 2011 at 10:20 AM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

w0w, semua best...
paling best,fobia cinta ngan grenade..
suke tgk vid clip dia...
=)

 
On May 2, 2011 at 11:33 AM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

1st time dgr lagu Alyah nie..

BEST!

Akan segera dptkan album Dia...Misha..

Percubaan yg baek oleh Nashrin..

 
On May 2, 2011 at 12:28 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

aida suka lagu stacy bruno mars!

 
On May 2, 2011 at 12:28 PM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

*stacy n bruno mars

 
On May 2, 2011 at 2:18 PM , Anna King said... [Reply to comment]

pehh... lagu last tu memang x boley blah... hahhaha... ak suke2... ^^

 
On May 2, 2011 at 4:32 PM , pipoq said... [Reply to comment]

lagu nabil tu memang best..heheh..

ooo..ari ni besday ZZ ye ? lama dah tak dengar citer akak ZZ ni..

 
On May 2, 2011 at 6:51 PM , lea said... [Reply to comment]

byk lagu aru yg sy taktahu -_-"

 
On May 3, 2011 at 2:37 AM , Irma A.Wahid said... [Reply to comment]

tu dia...siap carta bagai...bagus la nohhh...

 
On May 3, 2011 at 3:44 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

fav kte grenade !!!! wee~

 
On May 3, 2011 at 4:16 PM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

ha??nabil pon ado??
mcm nih, mula2 suka alyah kisah hati,,pastuh nabil,yg merepek kan lagu grebade tuh. ahahhaha

 
On May 4, 2011 at 12:01 AM , mie said... [Reply to comment]

gue hanya pnh dgr lagu rossa je..
eheheeee

 
On May 4, 2011 at 12:50 AM , chrome said... [Reply to comment]

tetap kan dengan Fuhyooooo....
Salam Wan... kembali menjengah... hahaha...

i vote for Grenade... mantopppp...!!!

 
On May 4, 2011 at 8:04 AM , nurkaloi said... [Reply to comment]

weehhh
terbaikk
hahah mekasih laaa upload nyanyian nabil uh
kaloi tak tawu punn

 
On May 4, 2011 at 1:38 PM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

lagu alyah tu,,top to the max!hehe

 
On May 5, 2011 at 11:21 AM , Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

alamak...
ak pon minat ZZ la... hahaha

stacy best..^^

 
On May 5, 2011 at 4:43 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

suka semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 
On May 6, 2011 at 2:30 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

BRUNO MARS!!!
i lap youu..keh3x XD
best kn suara mamat tuh! grrr~

 
On May 6, 2011 at 5:43 PM , Oasis said... [Reply to comment]

Lagu rossa tu seyes best Wan...dua minggu saya nyanyi lagu tu...ternyata si dia kembali semula. Hahaha

Tapi lagu nabil tu cam tak blah. Haha

 
On May 7, 2011 at 5:32 PM , Tauke Budu said... [Reply to comment]

dalam banyak2 lagu yg dinyatakan. hanya 1 je yg aku pernha dgr...the lazy songs....lucah utk remaja macamaku hahaha....

 
On May 15, 2011 at 12:43 AM , niesz said... [Reply to comment]

niesz ade gak yang blum pernah dgr lagu ni..nnti nk try cri la..heee...

 
On May 16, 2011 at 12:55 AM , izzad b* said... [Reply to comment]

pilihan lagu yg menarik!