Sunday, April 17, 2011

FUUUYOOO.. KERJA OH KERJA

Kali ini mahu kongsikan cerita kehidupan di tempat kerja ku...




Ini adalah pas kerja ku dan yang lagi 1 lagi (warna putih) akses pas pintu keluar masuk office..


Ini pula tempat ku.. Tengoklah bersepah.. Banyak kerja katanya.. haha.. Yang penting di meja ku perlu ada botol air, ear phone dan benda-benda yang boleh di kunyah macam maruku, tempeyek, kacang, gula-gula sebab cepat lapar kot duduk dalam air cond ni... hahaha..


Macam lorong Haji Taib je kan.. haha tapi bukan-bukan ni lorong memasuki tempat duduk ku.. Ku suka lalu sini sebab lampu dinding dia leh tukar-tukar warna.. Tapi kalau nak balik awal atau sampai lambat ke ku tak lalu sini ku lalu belakanglah sebab kiri kanan lorong ni bilik bos kot... faham-faham je lah.. huhuhu...


Serba sedikit skop kerja ku sebagai Implementation Analyst ini ialah ku lebih kepada teknikal.. Terbaru kami di Heitech Padu sibuk dengan projek Sistem Pembayaran Saman Setempat (SPSS) di JPJ.. Sistem bayaran saman terbaru ini lebih cepat dan mudah.. Setakat ini ku telah pergi melihat lokasi JPJ Kuantan dan JPJ Wangsa Maju... Mungkin hari akan datang JPJ Perlis, Johor, Sabah, Serawak ke mana tahukan mana yang di suruh ku kena pergilah 145 cawangan JPJ kot seluruh Malaysia.. Pengsan.. huhu


Mulai minggu lepas dan minggu ini ku akan berada di JPJ Wangsa Maju untuk memantau proses sistem baru itu dijalankan.. ceeewah ayat nak sedap je kan hahaha... So sesiapa nak bayar saman dengan cepat jom ke JPJ Wangsa Maju atau JPJ Seremban.. Setakat ini hanya 2 buah negeri dahulu sebab masih dalam proses percubaan katanya..




muka tak boleh blah..huhu


Kini kehidupan ku sudah berubah, ku perlu kuat dan tabah untuk mencari sesuap nasi...Ingat Syazwan oi JPA dah tak tanggung ko lagi dah.. huhuhu >.<





bisik buzz: orang-orang di JPJ molek-molek, cantik-cantik dan comel-comel kot moga-moga dapatlah melekat 1 tak 1 pun mungkin 2 tak 2 pun 3 hahaha.. bak kata tagline "JPJ TRANSPORTATION BEGINS WITH ME" ^_^






SALAM FUUUYOOO~






Comments (30)

On April 17, 2011 at 11:12 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Weh weh weh.. Gatai no nak lekat satu atau dua atau tiga.. Cubit nak? Nak? Haha..

Ingat Syazwan oi.. Keja keja keja!! Chaiyok!! Heee.. =)

 
On April 17, 2011 at 11:23 PM , Mra Mastura said... [Reply to comment]

wahhhh keje elok2 naaa

 
On April 17, 2011 at 11:27 PM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

selamat bekerja...:)

 
On April 17, 2011 at 11:28 PM , MIZZ SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

selamat bekerja dgn gembira..nnti open table okey

 
On April 17, 2011 at 11:42 PM , khairunnisa ♥ said... [Reply to comment]

atas meja wajib ada makanan

kalau tak, terus tertidur time buat kerja ^_^

caiyo caiyo :)

 
On April 17, 2011 at 11:51 PM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

gud luck n keja leklok..

 
On April 18, 2011 at 12:32 AM , lea said... [Reply to comment]

wah..dh keje
nanti boleh la belanja..hehe

 
On April 18, 2011 at 1:47 AM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

kerja lek lok yer.. dah dapat gaji! give me a call.. past aku sampai.. hahahah

 
On April 18, 2011 at 5:29 AM , corat coret beta said... [Reply to comment]

Semoga kerja elok elok okey sempat menggatal lagi tu hehe.

 
On April 18, 2011 at 6:32 AM , EIPUL said... [Reply to comment]

waww

keje kat JPJ ke? bestnya,
keje rerajin ok


haha

 
On April 18, 2011 at 8:33 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

bila nak blanja ni? dah keje kan?

 
On April 18, 2011 at 12:47 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

kalau mai JPJ Bandar Sri Permaisuri roger finaz taw..Kite kerja dekat2 situ..wee~

 
On April 18, 2011 at 3:41 PM , hysman said... [Reply to comment]

dah keje, makin hari dpt rasa semakin beso gaji selagi tu takkn cukup... masa student boleh la keruk2 kat mak ayah.. hehe

 
On April 18, 2011 at 5:14 PM , Oasis said... [Reply to comment]

Yang penting sempat lagi bukak blog. hehehe

 
On April 19, 2011 at 2:59 AM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

mcm best je aku tgk ko keje ni

 
On April 19, 2011 at 9:25 AM , C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply to comment]

amboii sempat lagi nak usha awek yer... haha

 
On April 19, 2011 at 9:28 AM , aqmalazmi said... [Reply to comment]

fuyooo..sumpah nak cakap keje kau mcm MENARIK
thumbs up..
dlm pejabat....boleh outstation lagiiiiiiiiii.........
(soalan benanah)gaji bape???
btw...banyak nye bilik boss???

 
On April 19, 2011 at 9:31 AM , Zuewairy said... [Reply to comment]

wan, gaji pertama blanje? hikhikhik:)

 
On April 19, 2011 at 12:17 PM , nurkaloi said... [Reply to comment]

wahhh 1 2 3
lengkap kuota isteri karang ni
hahahaha

amboi ni nak keje ke nak gatal ni wan hahahah

wish u luck and luck kat tmpat keje ni yer

 
On April 19, 2011 at 2:21 PM , fyna said... [Reply to comment]

huhu..beshnye tempat keje...
sempat lg ayat yg last tue..
;)

 
On April 19, 2011 at 3:53 PM , pipoq said... [Reply to comment]

kalo nak bayar saman leh ke via encik wan je ? hehehe

 
On April 19, 2011 at 4:18 PM , WAHIDA ALIAS said... [Reply to comment]

hari2 la mr.wan pegi lorong haji taib ea..hahaha

 
On April 19, 2011 at 6:51 PM , intan.maisarah said... [Reply to comment]

saya dah sebulan tak renew lesen

 
On April 19, 2011 at 11:02 PM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

smoga tabah menempuhi alam pekerjaan..
huhu, xtahulah mcm mane nasib ku nti..=)

 
On April 20, 2011 at 2:18 AM , mie said... [Reply to comment]

selamat bekerja..
dapat bonus nanti jangan lupa..
eheheheee

 
On April 20, 2011 at 8:38 AM , missSenget said... [Reply to comment]

cuba laa lalu lorong tu malam2..

pastu bayangkn...lepas je satu pntu, keluar kepala..lepas pulak pntu lain, keluar kepala lain.. hahahaha~!!

err..awat muka brutal sgt..buat muka manja lain kali..

 
On April 20, 2011 at 9:26 AM , Aida Azryn said... [Reply to comment]

Haha... Ayat tang last tu yang tak boleh tahan.XD

P/S:aida doakan wan suoaya bertemu jodoh kat situ ye. Amin.. Dapat la aida makan nasi minyak free nanti. keh3.. :)

 
On April 20, 2011 at 11:21 AM , biella93 said... [Reply to comment]

slamat b'kerja :) , wahh mane leh lekat byk2 , lekat 1 je ckopla , ehehhehe :p

 
On April 20, 2011 at 7:01 PM , K2r~90 said... [Reply to comment]

tetibe teringat abo ipar la plak hehe
tekun bkerje

walaweh !! hehe

 
On April 24, 2011 at 12:40 AM , khairul akmal azman said... [Reply to comment]

kaki keje curik tulg ni..
update blog je yer abg wan oi..