Sunday, April 17, 2011

FUUUYOOO.. KERJA OH KERJA

Kali ini mahu kongsikan cerita kehidupan di tempat kerja ku...




Ini adalah pas kerja ku dan yang lagi 1 lagi (warna putih) akses pas pintu keluar masuk office..


Ini pula tempat ku.. Tengoklah bersepah.. Banyak kerja katanya.. haha.. Yang penting di meja ku perlu ada botol air, ear phone dan benda-benda yang boleh di kunyah macam maruku, tempeyek, kacang, gula-gula sebab cepat lapar kot duduk dalam air cond ni... hahaha..


Macam lorong Haji Taib je kan.. haha tapi bukan-bukan ni lorong memasuki tempat duduk ku.. Ku suka lalu sini sebab lampu dinding dia leh tukar-tukar warna.. Tapi kalau nak balik awal atau sampai lambat ke ku tak lalu sini ku lalu belakanglah sebab kiri kanan lorong ni bilik bos kot... faham-faham je lah.. huhuhu...


Serba sedikit skop kerja ku sebagai Implementation Analyst ini ialah ku lebih kepada teknikal.. Terbaru kami di Heitech Padu sibuk dengan projek Sistem Pembayaran Saman Setempat (SPSS) di JPJ.. Sistem bayaran saman terbaru ini lebih cepat dan mudah.. Setakat ini ku telah pergi melihat lokasi JPJ Kuantan dan JPJ Wangsa Maju... Mungkin hari akan datang JPJ Perlis, Johor, Sabah, Serawak ke mana tahukan mana yang di suruh ku kena pergilah 145 cawangan JPJ kot seluruh Malaysia.. Pengsan.. huhu


Mulai minggu lepas dan minggu ini ku akan berada di JPJ Wangsa Maju untuk memantau proses sistem baru itu dijalankan.. ceeewah ayat nak sedap je kan hahaha... So sesiapa nak bayar saman dengan cepat jom ke JPJ Wangsa Maju atau JPJ Seremban.. Setakat ini hanya 2 buah negeri dahulu sebab masih dalam proses percubaan katanya..




muka tak boleh blah..huhu


Kini kehidupan ku sudah berubah, ku perlu kuat dan tabah untuk mencari sesuap nasi...Ingat Syazwan oi JPA dah tak tanggung ko lagi dah.. huhuhu >.<





bisik buzz: orang-orang di JPJ molek-molek, cantik-cantik dan comel-comel kot moga-moga dapatlah melekat 1 tak 1 pun mungkin 2 tak 2 pun 3 hahaha.. bak kata tagline "JPJ TRANSPORTATION BEGINS WITH ME" ^_^






SALAM FUUUYOOO~






30 comments:

FarhanaDr said...

Weh weh weh.. Gatai no nak lekat satu atau dua atau tiga.. Cubit nak? Nak? Haha..

Ingat Syazwan oi.. Keja keja keja!! Chaiyok!! Heee.. =)

Mra Mastura said...

wahhhh keje elok2 naaa

Amir Rayyan said...

selamat bekerja...:)

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

selamat bekerja dgn gembira..nnti open table okey

khairunnisa ♥ said...

atas meja wajib ada makanan

kalau tak, terus tertidur time buat kerja ^_^

caiyo caiyo :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

gud luck n keja leklok..

lea said...

wah..dh keje
nanti boleh la belanja..hehe

SyahmiFikri said...

kerja lek lok yer.. dah dapat gaji! give me a call.. past aku sampai.. hahahah

corat coret beta said...

Semoga kerja elok elok okey sempat menggatal lagi tu hehe.

EIPUL said...

waww

keje kat JPJ ke? bestnya,
keje rerajin ok


haha

::FAIZ FARISH:: said...

bila nak blanja ni? dah keje kan?

Finaz Jaafar said...

kalau mai JPJ Bandar Sri Permaisuri roger finaz taw..Kite kerja dekat2 situ..wee~

hysman said...

dah keje, makin hari dpt rasa semakin beso gaji selagi tu takkn cukup... masa student boleh la keruk2 kat mak ayah.. hehe

Oasis said...

Yang penting sempat lagi bukak blog. hehehe

NICK IRFAN said...

mcm best je aku tgk ko keje ni

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

amboii sempat lagi nak usha awek yer... haha

aqmalazmi said...

fuyooo..sumpah nak cakap keje kau mcm MENARIK
thumbs up..
dlm pejabat....boleh outstation lagiiiiiiiiii.........
(soalan benanah)gaji bape???
btw...banyak nye bilik boss???

Zuewairy said...

wan, gaji pertama blanje? hikhikhik:)

nurkaloi said...

wahhh 1 2 3
lengkap kuota isteri karang ni
hahahaha

amboi ni nak keje ke nak gatal ni wan hahahah

wish u luck and luck kat tmpat keje ni yer

fyna said...

huhu..beshnye tempat keje...
sempat lg ayat yg last tue..
;)

pipoq said...

kalo nak bayar saman leh ke via encik wan je ? hehehe

WAHIDA ALIAS said...

hari2 la mr.wan pegi lorong haji taib ea..hahaha

intan.maisarah said...

saya dah sebulan tak renew lesen

Azmer Lias said...

smoga tabah menempuhi alam pekerjaan..
huhu, xtahulah mcm mane nasib ku nti..=)

mie said...

selamat bekerja..
dapat bonus nanti jangan lupa..
eheheheee

missSenget said...

cuba laa lalu lorong tu malam2..

pastu bayangkn...lepas je satu pntu, keluar kepala..lepas pulak pntu lain, keluar kepala lain.. hahahaha~!!

err..awat muka brutal sgt..buat muka manja lain kali..

Aida Azryn said...

Haha... Ayat tang last tu yang tak boleh tahan.XD

P/S:aida doakan wan suoaya bertemu jodoh kat situ ye. Amin.. Dapat la aida makan nasi minyak free nanti. keh3.. :)

biella93 said...

slamat b'kerja :) , wahh mane leh lekat byk2 , lekat 1 je ckopla , ehehhehe :p

K2r~90 said...

tetibe teringat abo ipar la plak hehe
tekun bkerje

walaweh !! hehe

khairul akmal azman said...

kaki keje curik tulg ni..
update blog je yer abg wan oi..

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com