Tuesday, March 15, 2011

FUUUYOOO.. DUNIA BARU KU

Assalamualaikum.. sudah beberapa hari tak update kan.. Rindu dalam-dalam tak?? Ok2 bawak bertenang ye.. Di sini ku ada sedikit penguguman tak tahulah ini mengembirakan ataupun tidak untuk korangkan.. Bagi ku ia sangat-sangat mengembirakan dan FUUUYOOO...


Alhamdulilah berkat kesabaran dan doa daripada ku serta keluarga, ku telah dikurniakan kerja.. Yabedabedu... Wah happy nampakkan?? haha al-maklumlah Dunia Baru Ku kot.. Tapi entahlah rasa happy ada rasa chuak pun ada sebab tak tahu environment bila bekerja ini.. Sebelum ini seiyes ku tak pernah bekerja.. Habis SPM terus masuk Matrixkulasi duduk tak sampai 3 bulan masuk UiTM pulak... Cuma ada sedikit pengalaman bekerja apabila di dunia practikal tu je kot..


Tapi InsyAllah ku akan lakukan kerja yang diberikan dengan sepenuh kemampuanku.. Amin~Semalam (Isnin) first day ku di Cyberjaya.. Korang mesti tertanya-tanya ku kerja di mana bukan?? kerja apa kan?? ok2 sabar-sabar ye jangan gelojoh pelan-pelan kita masuk dalam-dalam baru syokk sikit.. hahah..




Position: Implementation Analyst

Department: JPJ Revamp Project, Transport Sector


Division: HEITECH Business Solution Group (HBS)


Location: Cyberjaya



Overall ku kerja di sini more to computer system.. Kalau lecturer ku terutama Pn. Rabiatul Adawiyah baca entri ini konpem dia terkejut dan pitam sedikit la kot sebabnya lari bidang.. hohoho.. Tapi nak buat macam mana sudah rezeki ku di sini malah masa belajar dulu pun ku ada juga belajar mengenai computer tapi hanya luaran badan je tak lah pulak sampai organ-organ dalamannya kot.. Tapi di sini ku menggali lebih dalam la kot..


Untuk pengetahuan anda ku lebih tertumpu kepada system di JPJ.. Buat masa ini task ku akan lebih tertumpu kepada Pelesenan Kenderaan group lain ada buat Pelesenan Memandu, Penguatkuasa dan Hasil.. Ahh! ku pun masih blur gak apa yang sepatutnya ku kena buat.. Nanti dia bagi maklumat dan sudah buat insyAllah boleh!.. Yang penting tiap-tiap bulan masyukk dan supervisor serta bos kata Implementation Analyst banyak kena pergi outstation round 1 Malaysia katanya untuk melihat setiap JPJ di seluruh Malaysia.. Wah cakap macam gah je walhal ku tengah chuak takut kot.. huhu... >.<


Kalau anda ambik kisah terhadap ku, ku nak cerita yang sebenarnya ku naik motor dari Ampang - Cyberjaya.. Dalam 35 km (30 minit).. Mat Rempit ok! Ku mampu! Ko? hahahaha.. Mujur lah berbaloi dengan bayarannyakan kalau tak berfikir 2@3 kali gak.. Apa-apa pun ku panjatkan rasa syukur alhamdulilah kepada-Nya...








bisik buzz: Apa yang ku harap dan impikan supaya di Dunia Baru Ku ini, ku dapat lama bekerja di sini dan dapat menimba pengalaman serta menjalankan tugas yang diberikan sepenuh FUUUYOOO yang boleh.. amin~


SALAM FUUUYOOO~





Comments (29)

On March 15, 2011 at 10:19 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Waaaahhhhhh!!!! Gaji pertama sila belanja!!!! :p

Selamat bekerja.. Jangan memalas okayyyy.. Fighting!! :)

 
On March 15, 2011 at 10:25 PM , -aqmalazmi- said... [Reply to comment]

Alhamdulilah..serius rasa nak keje sangat even sekarang baru 19tahun.. HAHAHAHHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!YG paling best outstation..wahhh merantau satu malaysia...datang kulim cakap yaaa :D

 
On March 15, 2011 at 10:47 PM , ..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

wow.
have a gud life!
;)

 
On March 15, 2011 at 11:01 PM , niesz said... [Reply to comment]

alhamdulillah, wan dah dapt keja ek, niesz xdpt lg, huhu..still ngah cri keja skrg nie, biase lah kalau dah keja, mmg kadang2 kerja yg kite dpt tu menyimpang dgn ape yg kite blajar, but tu kira mcm 1 cabaran la kan, dpt belajar benda baru..happy2 ye keja :)

 
On March 15, 2011 at 11:21 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

wahhh!
fuuyooo,
da keje erkk, gud2! >.<

nti dpt gaji, jgn lupa blanje comel . ahaks! ;pp

 
On March 15, 2011 at 11:24 PM , Oasis said... [Reply to comment]

Fuyyooo..tahniah2. Buat yg terbaik bila keje nanti. Mesti rindu saat2 jd student bila dh keje nti. Xpcaya..tunggu lah. Hehe

 
On March 15, 2011 at 11:24 PM , Fatin Sherrina Al-Baghtar said... [Reply to comment]

YE YE YE KO BOLE BELANJA AKU LUNCH PAS NI :D JGN NAK BUAT2 TAK TAU YE AKU KT MMU NI. EHEHE :D

 
On March 15, 2011 at 11:35 PM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

thniah2...
smoga dpt mnempuhi dunia bru dgn tbh..
best of luck!!

 
On March 15, 2011 at 11:44 PM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...selamat ke alam baru...:)

 
On March 16, 2011 at 1:16 AM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

owh.selamat bekerja!:)

 
On March 16, 2011 at 6:41 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

wah keje ada outstation seh!!

pasni jgn lupa update, wan!:)

 
On March 16, 2011 at 11:39 AM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

untungg laaa~
kte tgh carik keje lain nih..kat ctu ada keje kosong lagi tak??hehehe

 
On March 16, 2011 at 12:28 PM , aLieF si Muncung ManiS said... [Reply to comment]

wahh..dah keje..boleh la belanja alief lps ni...KFC MCD dan pizza hut..k..haha.gurau je..salam kenal bro wan...

 
On March 16, 2011 at 1:32 PM , nora said... [Reply to comment]

wah
dah dekat dah tu
senang ar ko nak blaje aku makan pasni kan
(ko dh janji aritu haa)

ENTRY HOT : Lucah Day :p

 
On March 16, 2011 at 3:34 PM , d_tieah said... [Reply to comment]

Syukurlah dah dapat kerja dah.. Kalo p jpj kat Miri bagitau lah.. Boleh hang out sama2.. Hahahaha.. Gov lah tu kan? Best2..


Entry Terbaru : Malaysia Selamat Dan Jangan Percaya SMS Kesan Radiasi

 
On March 16, 2011 at 5:32 PM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

yeay! yeay!
mr wan dah earn duit, ley belanja.haha
apa2 pon tahniah!!!!

 
On March 16, 2011 at 7:04 PM , fiefa iefa said... [Reply to comment]

sifu.. bly la blanje iefa bla dapt 1 gaji hahaha jgn lupa pizza hahah

 
On March 16, 2011 at 7:31 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

Tahniah wan

 
On March 16, 2011 at 8:35 PM , mie said... [Reply to comment]

ada peluang nak makan free ni..
heheheee

 
On March 17, 2011 at 1:15 PM , Nur Farah Hani said... [Reply to comment]

berapa bayaranya ?? ahahhaa.. sibuk jap..

wah selamat masuk ke dunia baru.. congrat ya.. ;p

 
On March 17, 2011 at 2:02 PM , nurkaloi said... [Reply to comment]

fuyoooo
oke gud luck k

larik bidang takpe
asal masyukk hehe

 
On March 17, 2011 at 4:11 PM , JuAn NaSir said... [Reply to comment]

tahniah!!! dtg penang roger yer...=)

 
On March 17, 2011 at 4:29 PM , Raji berkata said... [Reply to comment]

woahhh bestnyer
ak tak merasa lgi nak praktikal
org kt tmpt kerja amacam baik tak? ;D

 
On March 17, 2011 at 4:36 PM , si ngokngek said... [Reply to comment]

woo dh kerja nanti first gaji kirim2 kt sini..haha

 
On March 17, 2011 at 11:29 PM , Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
fuuuuyohhhhh good luck ..... tahniah.... tu yang namanya rezeki jangan ditolak musuh jangan dicari.... Sapu ajerr bro...

 
On March 18, 2011 at 12:58 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

wah!...
selamat menempuhi alam pekerjaan xD

 
On March 21, 2011 at 4:15 AM , Cik Syira said... [Reply to comment]

Good luck..! :)

 
On March 21, 2011 at 9:39 AM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

Rindu ketat ketat maa, lama tak singgah sini. Soryyy, btw good luck dengan kerjaya baru anda. Xoxo

 
On June 14, 2012 at 10:58 AM , Anonymous said... [Reply to comment]

hebat la abg niii.....paduuuuuu tuuuuu