Thursday, March 31, 2011

FUUUYOOO... CUN HABIS!


Bertempat di Berjaya Times Square ku bersama-sama Hizami, Qarl, Adi Luqman dan Kal (rakan Qarl) berpeluang menonton preview filem arahan pengarah terkenal dan berkaliber Osman Ali yang bertajuk CUN!


Kekuatan filem CUN!


Anatara penaja untuk filem ini HL..

~ Bertemakan komedi romantik yang sering ditampilkan Hollywood namun disuntik semangat Melayu.. Ku boleh katakan CUN! filem komedi terbaik Osman Ali.. Memang CUN habis!


~ Lawak yang ditonjolkan sangat neutral malah dialong yang digunakan sangat spontan.. Sangat terhibur apabila menonton dari awal sampai habis... Percayalah CUN habis!



~ Gandingan Remy (Atan) bersama Maya (Luna) amat serasi sekali.. Romantik auw! CUN habis!


~ Pujian harus diberikan kepada pendatang baru iaitu Faizah sebagai Tom seorang gadis tomboy juga pembantu peribadi Luna.. Dia melakonkon watak dengan baik sekali.. Cara dia gelak pun sudah buat orang gelak tanpa perlu dialong lucah.. Manakala Nadia juga melakonkan watak gadis istimewa iaitu Manis dengan cemerlang sekali.. Konpem CUN habis!


~ Kartina Aziz selaku memegang watak Tok Chah menjadi tunjang kepada semua watak dalam filem ini.. Lakonan Kartina Aziz amat baik sekali.. Paling mencuit hati apabila menonton filem ini Tok Chah menghisap curut.. Di situ anda akan tergelak terbahak-bahak.. Tak percaya pergi tengok.. Sieyes CUN habis!


~ Gandingan Mislina Mustaffa sebagai Bedah Tonggek dan Siti Nor Faridah sebagai Eton Gebu pasti bikin anda gelak sampai tak ingat dunia! Lawak dan CUN habis!.. haha


Antara babak Bedah Tonggek dan Eton Gebu yang mencuit hati


~ Hampir 80% loghat Kedah ditonjolkan.. Ku yakin orang yang tidak berasal dari Kedah pun akan faham loghat mereka.. Kedah CUN hekhek


~ Sinematografi filem ini amat CUN habis!

Lembu itu CUN habis!



Secara peribadi ku dalam filem CUN!


Jalan cerita yang mengetengahkan isu cinta bukan saja antara kekasih tetapi juga ahli keluarga malah dalam filem CUN! ini juga penuh dengan gelak tawa dari awal sampai habis di samping banyak pengajaran yang kita boleh dapat apabila kita menonton filem ini..


Overall untuk filem CUN! ini ku boleh bagi 4.5 bintang... Anda?? Sesiapa yang belum menonton pergilah menonton hari ini mula ditayangkan kerana ku yakin anda akan berpuas hati dan berbaloi bayar duit RM10..


CUN HABIS! ^_^
(sumber dari Qarl)






bisik buzz: HMM RM 6.6 Juta, Ratu RM500 Ribu, ... Dalam Botol RM 1 Juta, CUN!??




SALAM FUUUYOOO~





34 comments:

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

best ni..mst kelakar kn..nk tgok!!

nurkaloi said...

amboiii
cepat jer eaaa dye g tngokkk

huh
bleyh gak ni mcm jun jerkk

kesian lmbu tu derrr

Shazwan said...

alahai kesian lembu tu..eh kebau

::FAIZ FARISH:: said...

menangis aku tgk gambar korang ngan Maya awek aku.... (Prasan)

syuwai said...

bestnya dpt bgambar dgn maya..hehe

erm, memang cun ye crita ni??

miss epa said...

cam CUN la plak maya karin ngan remy tu eh.nak kena g tgok ni.memang CUN habis la.hee :)

EIPUL said...

aah, aku memang berhasrat nak tgk cite ni, macam best gila je aku tgk trailer dia aritu

IeRa said...

nak tengOk jugak!
hihi^^

Finaz Jaafar said...

ne aci dapat amik gmbo ngn maya ! grrr

d_tieah said...

Memang cunlah.. Huhuhu.. Nak tengoklah.. Eh ede ke tak main kat tempat sy ek? Ermmmmmmm..

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

FaizalSulaiman said...

Ahad ni baru nak pegi tgk:)

cun habes!!!

nelly said...

aiseh !
nak tengok gak !!!
nmpak best sebab kata berunsur romantik ..
=p

Raji berkata said...

owh yker klakar?
mcm best jer nk tgk gak lah ;D

Nur Farah Hani said...

waaaaaaaaaaaa... dah kuar erk?? nak pi tengok ar.. emmang cun habis citer ni nih..;p

Oasis said...

cun giler arr citer ni. Thanks buatkan saya pun tak sabar2 nak tgk citer ni. Lagipun mmg minat ngan Osman Ali ni..

Anna King said...

wooww bertuah u dpt ketemu ngn kakak i yang cantik n meletup tuh!

niesz said...

alamak! nape remy nmpk mcm berbogel tu..heee...

amboi, sempat lg die bergambar ngn maya ek, ni yg jeles ni..hehehe...nk tgk la nnti..

si ngokngek said...

wah lembu tue tetiba pulak comey..nk make up lembu tokwan aku gak larh..."kedah memang cun"hakhak

Biela Sapine said...

Untung lah dapat bergambar dengan Maya Karin

nora said...

apsal ko duk rapat sangat ngan kembar aku tu

ni aku nk marah ni!

ENTRY HOT : Nak Merajuk

efa said...

erk mesti best cerita tu adess cun habis la maya karin sentap ang dpt tgkp gambor ngn maya karin T___T jeles huhu

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
”Maaf lama tak ziarah anda”

uihhhh nak kerbau.... yang pasti pelakon dia mantop habis .... rasanya cerita diapun mesti mantop beb.... lama lah tak tengok Maya karin tak belakun jadi hantu lagi kan....

Cik Yatt said...

cun~~~~~~~~` heheheh

* adeqya8284 * said...

adussss...mcm best jer...thanks wan 4 da info!! :)

mie said...

macam aman boleh dapat gi preview tu?
x adil..
eheheeee

DanieL AdiE said...

Dlm botol rm1 juta ek? Wow!

khairunnisa ♥ said...

lama dah tak pi tengok wayang ^_^

darkbatman said...

bru tgk smlm ngn gf.. mmg kelakar habis..kehkehkeh

hawiz said...

wow...maya karin lor..hihiih

Arash Libra said...

CUN mmg CUN! :) meletops!

ADfeez said...

wah... maya karin mmg cunnnnnheheh :)

dyna syamsuri said...

lembu tuh yang plg cun ;)

lea said...

cumelnya lembu tuh..haha

i am S!L4H.. said...

hoho tgok cm klaka je. kalo btol2 agak2 bole guling2 ke?

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com