Thursday, March 31, 2011

FUUUYOOO... CUN HABIS!


Bertempat di Berjaya Times Square ku bersama-sama Hizami, Qarl, Adi Luqman dan Kal (rakan Qarl) berpeluang menonton preview filem arahan pengarah terkenal dan berkaliber Osman Ali yang bertajuk CUN!


Kekuatan filem CUN!


Anatara penaja untuk filem ini HL..

~ Bertemakan komedi romantik yang sering ditampilkan Hollywood namun disuntik semangat Melayu.. Ku boleh katakan CUN! filem komedi terbaik Osman Ali.. Memang CUN habis!


~ Lawak yang ditonjolkan sangat neutral malah dialong yang digunakan sangat spontan.. Sangat terhibur apabila menonton dari awal sampai habis... Percayalah CUN habis!



~ Gandingan Remy (Atan) bersama Maya (Luna) amat serasi sekali.. Romantik auw! CUN habis!


~ Pujian harus diberikan kepada pendatang baru iaitu Faizah sebagai Tom seorang gadis tomboy juga pembantu peribadi Luna.. Dia melakonkon watak dengan baik sekali.. Cara dia gelak pun sudah buat orang gelak tanpa perlu dialong lucah.. Manakala Nadia juga melakonkan watak gadis istimewa iaitu Manis dengan cemerlang sekali.. Konpem CUN habis!


~ Kartina Aziz selaku memegang watak Tok Chah menjadi tunjang kepada semua watak dalam filem ini.. Lakonan Kartina Aziz amat baik sekali.. Paling mencuit hati apabila menonton filem ini Tok Chah menghisap curut.. Di situ anda akan tergelak terbahak-bahak.. Tak percaya pergi tengok.. Sieyes CUN habis!


~ Gandingan Mislina Mustaffa sebagai Bedah Tonggek dan Siti Nor Faridah sebagai Eton Gebu pasti bikin anda gelak sampai tak ingat dunia! Lawak dan CUN habis!.. haha


Antara babak Bedah Tonggek dan Eton Gebu yang mencuit hati


~ Hampir 80% loghat Kedah ditonjolkan.. Ku yakin orang yang tidak berasal dari Kedah pun akan faham loghat mereka.. Kedah CUN hekhek


~ Sinematografi filem ini amat CUN habis!

Lembu itu CUN habis!



Secara peribadi ku dalam filem CUN!


Jalan cerita yang mengetengahkan isu cinta bukan saja antara kekasih tetapi juga ahli keluarga malah dalam filem CUN! ini juga penuh dengan gelak tawa dari awal sampai habis di samping banyak pengajaran yang kita boleh dapat apabila kita menonton filem ini..


Overall untuk filem CUN! ini ku boleh bagi 4.5 bintang... Anda?? Sesiapa yang belum menonton pergilah menonton hari ini mula ditayangkan kerana ku yakin anda akan berpuas hati dan berbaloi bayar duit RM10..


CUN HABIS! ^_^
(sumber dari Qarl)






bisik buzz: HMM RM 6.6 Juta, Ratu RM500 Ribu, ... Dalam Botol RM 1 Juta, CUN!??




SALAM FUUUYOOO~





Comments (34)

On March 31, 2011 at 9:45 AM , MIZZ SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

best ni..mst kelakar kn..nk tgok!!

 
On March 31, 2011 at 10:00 AM , nurkaloi said... [Reply to comment]

amboiii
cepat jer eaaa dye g tngokkk

huh
bleyh gak ni mcm jun jerkk

kesian lmbu tu derrr

 
On March 31, 2011 at 10:04 AM , Shazwan said... [Reply to comment]

alahai kesian lembu tu..eh kebau

 
On March 31, 2011 at 10:04 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

menangis aku tgk gambar korang ngan Maya awek aku.... (Prasan)

 
On March 31, 2011 at 10:27 AM , syuwai said... [Reply to comment]

bestnya dpt bgambar dgn maya..hehe

erm, memang cun ye crita ni??

 
On March 31, 2011 at 10:28 AM , miss epa said... [Reply to comment]

cam CUN la plak maya karin ngan remy tu eh.nak kena g tgok ni.memang CUN habis la.hee :)

 
On March 31, 2011 at 10:32 AM , EIPUL said... [Reply to comment]

aah, aku memang berhasrat nak tgk cite ni, macam best gila je aku tgk trailer dia aritu

 
On March 31, 2011 at 10:40 AM , IeRa said... [Reply to comment]

nak tengOk jugak!
hihi^^

 
On March 31, 2011 at 10:45 AM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

ne aci dapat amik gmbo ngn maya ! grrr

 
On March 31, 2011 at 10:59 AM , d_tieah said... [Reply to comment]

Memang cunlah.. Huhuhu.. Nak tengoklah.. Eh ede ke tak main kat tempat sy ek? Ermmmmmmm..

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

 
On March 31, 2011 at 11:01 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

Ahad ni baru nak pegi tgk:)

cun habes!!!

 
On March 31, 2011 at 12:03 PM , nelly said... [Reply to comment]

aiseh !
nak tengok gak !!!
nmpak best sebab kata berunsur romantik ..
=p

 
On March 31, 2011 at 4:34 PM , Raji berkata said... [Reply to comment]

owh yker klakar?
mcm best jer nk tgk gak lah ;D

 
On March 31, 2011 at 4:56 PM , Nur Farah Hani said... [Reply to comment]

waaaaaaaaaaaa... dah kuar erk?? nak pi tengok ar.. emmang cun habis citer ni nih..;p

 
On March 31, 2011 at 5:17 PM , Oasis said... [Reply to comment]

cun giler arr citer ni. Thanks buatkan saya pun tak sabar2 nak tgk citer ni. Lagipun mmg minat ngan Osman Ali ni..

 
On March 31, 2011 at 7:46 PM , Anna King said... [Reply to comment]

wooww bertuah u dpt ketemu ngn kakak i yang cantik n meletup tuh!

 
On March 31, 2011 at 10:26 PM , niesz said... [Reply to comment]

alamak! nape remy nmpk mcm berbogel tu..heee...

amboi, sempat lg die bergambar ngn maya ek, ni yg jeles ni..hehehe...nk tgk la nnti..

 
On April 1, 2011 at 3:02 AM , si ngokngek said... [Reply to comment]

wah lembu tue tetiba pulak comey..nk make up lembu tokwan aku gak larh..."kedah memang cun"hakhak

 
On April 1, 2011 at 10:03 AM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

Untung lah dapat bergambar dengan Maya Karin

 
On April 1, 2011 at 1:06 PM , nora said... [Reply to comment]

apsal ko duk rapat sangat ngan kembar aku tu

ni aku nk marah ni!

ENTRY HOT : Nak Merajuk

 
On April 1, 2011 at 3:18 PM , efa said... [Reply to comment]

erk mesti best cerita tu adess cun habis la maya karin sentap ang dpt tgkp gambor ngn maya karin T___T jeles huhu

 
On April 1, 2011 at 5:05 PM , Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
”Maaf lama tak ziarah anda”

uihhhh nak kerbau.... yang pasti pelakon dia mantop habis .... rasanya cerita diapun mesti mantop beb.... lama lah tak tengok Maya karin tak belakun jadi hantu lagi kan....

 
On April 2, 2011 at 1:49 AM , Cik Yatt said... [Reply to comment]

cun~~~~~~~~` heheheh

 
On April 2, 2011 at 11:08 AM , * adeqya8284 * said... [Reply to comment]

adussss...mcm best jer...thanks wan 4 da info!! :)

 
On April 2, 2011 at 12:45 PM , mie said... [Reply to comment]

macam aman boleh dapat gi preview tu?
x adil..
eheheeee

 
On April 2, 2011 at 7:55 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Dlm botol rm1 juta ek? Wow!

 
On April 3, 2011 at 2:08 PM , khairunnisa ♥ said... [Reply to comment]

lama dah tak pi tengok wayang ^_^

 
On April 4, 2011 at 12:13 PM , darkbatman said... [Reply to comment]

bru tgk smlm ngn gf.. mmg kelakar habis..kehkehkeh

 
On April 5, 2011 at 8:59 AM , hawiz said... [Reply to comment]

wow...maya karin lor..hihiih

 
On April 5, 2011 at 9:40 AM , Arash Libra said... [Reply to comment]

CUN mmg CUN! :) meletops!

 
On April 5, 2011 at 9:24 PM , ADfeez said... [Reply to comment]

wah... maya karin mmg cunnnnnheheh :)

 
On April 5, 2011 at 10:12 PM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

lembu tuh yang plg cun ;)

 
On April 8, 2011 at 4:24 PM , lea said... [Reply to comment]

cumelnya lembu tuh..haha

 
On April 10, 2011 at 4:10 PM , i am S!L4H.. said... [Reply to comment]

hoho tgok cm klaka je. kalo btol2 agak2 bole guling2 ke?