Tuesday, March 22, 2011

FUUUYOOO.. "AWEK BARU KU"

Agak semakin jarang ku update kan?? huhu entahlah nak kata sibuk dengan kerja tidak jugak kerja tak ada sangat pun... Nak kata tidak ada topik nak cerita tak jugak sebab ada je idea yang nak diceritakan... Nak kata di office tidak ada internet tidak jugak sebab guna kabel lagi kot... Tapi entah lah mungkin ku suka membaca blog anda dari update blog sendiri mungkin.. ke penat duduk je di office menguyah?? huhu itu no komen..


Ok berbalik pada topik ku kali ini "Awek Baru Ku".. Korang ada awek tak? ahaa Ku ada awek.. Ini awek ku.. Jangan jeles.. haha

ada berani jomm lumba! haha


Alhamdulilah rezeki kerja baru ku.. Ku telah membeli "Awek Baru Ku" aka motor baru ku lerr baru sahaja release minggu lepas (Jumaat 19 Mac 2011).. Al-maklumlah kata kerja di Cyberjaya so kena pakai motor cc besar sikit nanti boleh pecut-pecut.. hahaha.. Lagi pun kalau bawak motor cc besar sikit ini taklah rasa sakit pinggang sedap sikit "henjut".. Henjut maksud ku disini bawak motor bukannya "henjut" benda lain lerr.... ish3


Motor lama ku (Yamaha SRS) sudah dijual dengan jiran ku.. Kenangan bersama moto lama ku banyak kot... Dari sekolah menengah (form 5) sampai bawa ke UiTM, Shah Alam ku henjut.. Alhmdulilah tiada masalah.. Tapi ada jugak peristiwa pahit sikit apabila 2 kali ku kemalangan dengan moto itu.. Mujur kemalangan kecil hoho.. Kalau tak kemachoaan ku pasti terganggu jugakkan..huhu Ok lupakan! >.<

LC 135 "Motor panas" katanya.. hope tidak ada apa-apalah..amin


Kali ini ku berdoa semoga dengan motor baru ku LC 135 tidak ada apa-apa musibah yang tidak berlaku.. Amin..

Jalan inilah ku ulang-alik setiap hari Mex menjadi tempat "dating ku".. Sesiapa perlu bantuan di Mex call saja 03-83159111..dah hafal kot! haha



Baru 190km/j.. Bila nak cecah 1000 km/j ni??? tak sanggup nak bawak slow kat highway.. Buat masa ini ku tidak boleh bawa laju lagi.. Maklumlah baru lagi kena jaga enjin so kena bawak 80@90km/j je.. Perh cubalah imagine lalu highway tak bawak laju dengan cc moto macam tu boleh kebas vontot kot..huhu..


Apa-apa pun pandu cermat jiwa selamat... Ingatlah orang tersayang.. Ada ke orang sayang ku selain family ku erk?? (^_^)




bisik buzz: Wow. Vontot. Baru. (W.V.B).. ^_^



SALAM FUUUYOOO~






39 comments:

AfiQ said...

yawww!!!!!!! untong laaaa!!!! hahahahaha.. sronok moto baru..

ade je org syg tu wa.. jgn risau.. n_n hehehe

-aqmalazmi- said...

fuyoo..
LC..
okey jelous

mR.sYaH said...

wah.. best tu dpt bini baru.. benda2 baru ni mmg best..

missSenget said...

serius jeles die ade awek baru...

T__T

Nur Farah Hani said...

waaaaaa... baru kerja da dapat beli motor.. tumpang bangga .. ehehehee.. ;p

Lelaki Ini said...

awak...
pin jam boleh??
hahahaha!

Liquid said...

wow. vontot. baru awek lu mantap la ehehehehe

ADfeez said...

pehhh... hebat wan ...

sy.. awek xde.. balak pun tade.. hahahha

FaizalSulaiman said...

jaga2 wan.

hati2 di jalan raya
hati2 masa mengunci motor.almaklumlah motor tengah panas neh..

*teringat lagu noraniza idris:enjut tuh.hahahhahaha

mye said...

alhamdulilah rzeki tuhan bri..
huhu..
jge r awek mr.syazwan tu bek2 yer..
haha

DanieL AdiE said...

WAh..best2..

Tahniah... Pandu cermat, jiwa selamat...

[k]o{q}i[n] said...

sonok la...jgn nak merempit lak..huhu

Azmer Lias said...

baru tu..
mst bau kedai lgi kn...

::FAIZ FARISH:: said...

fuyoooo.. moto baru tu....

hysman said...

LC mmg jd idaman gwa...
tp syukurlah walupun pokcik pkai cepai la ni..
hehehh

..hizamirahim.. said...

wow.
siapa la yg amek gambar tu kan...
=.=

si ngokngek said...

waw,moto baru....bestnya
wan napa tak beli kereta..

Oasis said...

Fuyoooo...moto baru! Nak jugak..nak jugak!

Jgn lupa 'mandikan' motor tu dulu sblm guna..

Lastly..ingatlah org tersayang. No rempit2 k.

Eazy Izzuddin said...

fuh yooooo
baru tuuuu
WVB
hehe
jiran aku WVC dah :P

d_tieah said...

LC woo.. Best2.. Cam motor abang I lah.. Ngee :)


Entry Terbaru 1 : Alkisah Sweet Couple Dan Sekuntum Bunga Ros
Entry Terbaru 2 : Giveaway Kerjasama Anati Soki & MFS

nora said...

apsal awek ko hitam sangat??
ko mmg suka awek hitam ek
Ooo aku lupa hitam itu manis
ko dh rasa belum awek ko tu
dia manis ke tak??


ENTRY HOT : Betul ke Tak Betul??

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

seksinye awek tu......hehe

Ghun said...

eceh!!! per cer ni...nak pinjam.. hahahhaa..boleh ngedate ngn aku skali la..hahaha

keta bila lagi ???

(wei.rindu x kat aku??? meh la gi blog bru aku yg dah aku x promote.. ngeh3)

ika said...

whoa ! moto baru tuuu ! cayalahhh ! :)

niesz said...

wah!bukan main lg pose dgn moto baru ek..hehehehe..syok la, lps ni confirm g keja ngn penuh semngat..ehe...

AiDa AzRyN said...

perghh.. smart la motor tu. :D

Afzainizam said...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“tali timba ditarik perlahan
terasa sejuk air perigi
Ziarah blog tanda persahabatan
insyaAllah hamba datang lagi”

wehhhh kirim salam kat awek baru ko tu yerrr.... LC ni mmg idaman hati ku sejak dulu lagi tapi aku tak sangup menduakan 125Z aku lerrr.... jommmmmmmmm rempit joommmmmm

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

yok rempit

mie said...

wow!!
pinjam awek boleh?
eheheeee

Joe_Hans said...

fuyooo...nak tumpang...hahaha

Finaz Jaafar said...

aww..smart..
hati2 dijalanraya taw..
jangan jadi "wan sempit" lak nnti..hahaha

NICK IRFAN said...

canti moto.. hehe

WAHIDA ALIAS said...

fuyooo mr wan..tuka motor la!!hehe

SyahmiFikri said...

meh pinjam awek baru meh!!
perghh.. gaya tayang vontot nampak!

asybedazzle said...

LC ni famous betul. kawan aku duk ckp pasal moto ni je. aku tak tau la mane bezanye ngn moto lain. haha. tp cmne pun nice bro!

nelly said...

smart awex .hehehe

Raji berkata said...

motor dapat DSLR pun dapat
ok seriously jealous
hahaha

Biela Sapine said...

Hati hati bawak motor tu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

i got 1...dh pkai dlm 3 tahun kot..performance mmg MANTOP!!!!moto ni org kate panas..tp yee kot..make sure parking xmo tempat sunyi...

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com