Tuesday, March 22, 2011

FUUUYOOO.. "AWEK BARU KU"

Agak semakin jarang ku update kan?? huhu entahlah nak kata sibuk dengan kerja tidak jugak kerja tak ada sangat pun... Nak kata tidak ada topik nak cerita tak jugak sebab ada je idea yang nak diceritakan... Nak kata di office tidak ada internet tidak jugak sebab guna kabel lagi kot... Tapi entah lah mungkin ku suka membaca blog anda dari update blog sendiri mungkin.. ke penat duduk je di office menguyah?? huhu itu no komen..


Ok berbalik pada topik ku kali ini "Awek Baru Ku".. Korang ada awek tak? ahaa Ku ada awek.. Ini awek ku.. Jangan jeles.. haha

ada berani jomm lumba! haha


Alhamdulilah rezeki kerja baru ku.. Ku telah membeli "Awek Baru Ku" aka motor baru ku lerr baru sahaja release minggu lepas (Jumaat 19 Mac 2011).. Al-maklumlah kata kerja di Cyberjaya so kena pakai motor cc besar sikit nanti boleh pecut-pecut.. hahaha.. Lagi pun kalau bawak motor cc besar sikit ini taklah rasa sakit pinggang sedap sikit "henjut".. Henjut maksud ku disini bawak motor bukannya "henjut" benda lain lerr.... ish3


Motor lama ku (Yamaha SRS) sudah dijual dengan jiran ku.. Kenangan bersama moto lama ku banyak kot... Dari sekolah menengah (form 5) sampai bawa ke UiTM, Shah Alam ku henjut.. Alhmdulilah tiada masalah.. Tapi ada jugak peristiwa pahit sikit apabila 2 kali ku kemalangan dengan moto itu.. Mujur kemalangan kecil hoho.. Kalau tak kemachoaan ku pasti terganggu jugakkan..huhu Ok lupakan! >.<

LC 135 "Motor panas" katanya.. hope tidak ada apa-apalah..amin


Kali ini ku berdoa semoga dengan motor baru ku LC 135 tidak ada apa-apa musibah yang tidak berlaku.. Amin..

Jalan inilah ku ulang-alik setiap hari Mex menjadi tempat "dating ku".. Sesiapa perlu bantuan di Mex call saja 03-83159111..dah hafal kot! haha



Baru 190km/j.. Bila nak cecah 1000 km/j ni??? tak sanggup nak bawak slow kat highway.. Buat masa ini ku tidak boleh bawa laju lagi.. Maklumlah baru lagi kena jaga enjin so kena bawak 80@90km/j je.. Perh cubalah imagine lalu highway tak bawak laju dengan cc moto macam tu boleh kebas vontot kot..huhu..


Apa-apa pun pandu cermat jiwa selamat... Ingatlah orang tersayang.. Ada ke orang sayang ku selain family ku erk?? (^_^)




bisik buzz: Wow. Vontot. Baru. (W.V.B).. ^_^



SALAM FUUUYOOO~






Comments (39)

On March 22, 2011 at 10:08 PM , AfiQ said... [Reply to comment]

yawww!!!!!!! untong laaaa!!!! hahahahaha.. sronok moto baru..

ade je org syg tu wa.. jgn risau.. n_n hehehe

 
On March 22, 2011 at 10:17 PM , -aqmalazmi- said... [Reply to comment]

fuyoo..
LC..
okey jelous

 
On March 22, 2011 at 10:27 PM , mR.sYaH said... [Reply to comment]

wah.. best tu dpt bini baru.. benda2 baru ni mmg best..

 
On March 22, 2011 at 10:37 PM , missSenget said... [Reply to comment]

serius jeles die ade awek baru...

T__T

 
On March 23, 2011 at 12:03 AM , Nur Farah Hani said... [Reply to comment]

waaaaaa... baru kerja da dapat beli motor.. tumpang bangga .. ehehehee.. ;p

 
On March 23, 2011 at 12:30 AM , Lelaki Ini said... [Reply to comment]

awak...
pin jam boleh??
hahahaha!

 
On March 23, 2011 at 1:12 AM , Liquid said... [Reply to comment]

wow. vontot. baru awek lu mantap la ehehehehe

 
On March 23, 2011 at 3:05 AM , ADfeez said... [Reply to comment]

pehhh... hebat wan ...

sy.. awek xde.. balak pun tade.. hahahha

 
On March 23, 2011 at 6:32 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

jaga2 wan.

hati2 di jalan raya
hati2 masa mengunci motor.almaklumlah motor tengah panas neh..

*teringat lagu noraniza idris:enjut tuh.hahahhahaha

 
On March 23, 2011 at 7:05 AM , mye said... [Reply to comment]

alhamdulilah rzeki tuhan bri..
huhu..
jge r awek mr.syazwan tu bek2 yer..
haha

 
On March 23, 2011 at 10:19 AM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

WAh..best2..

Tahniah... Pandu cermat, jiwa selamat...

 
On March 23, 2011 at 10:24 AM , [k]o{q}i[n] said... [Reply to comment]

sonok la...jgn nak merempit lak..huhu

 
On March 23, 2011 at 10:31 AM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

baru tu..
mst bau kedai lgi kn...

 
On March 23, 2011 at 11:11 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

fuyoooo.. moto baru tu....

 
On March 23, 2011 at 11:36 AM , hysman said... [Reply to comment]

LC mmg jd idaman gwa...
tp syukurlah walupun pokcik pkai cepai la ni..
hehehh

 
On March 23, 2011 at 1:08 PM , ..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

wow.
siapa la yg amek gambar tu kan...
=.=

 
On March 23, 2011 at 2:41 PM , si ngokngek said... [Reply to comment]

waw,moto baru....bestnya
wan napa tak beli kereta..

 
On March 23, 2011 at 4:39 PM , Oasis said... [Reply to comment]

Fuyoooo...moto baru! Nak jugak..nak jugak!

Jgn lupa 'mandikan' motor tu dulu sblm guna..

Lastly..ingatlah org tersayang. No rempit2 k.

 
On March 23, 2011 at 4:40 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

fuh yooooo
baru tuuuu
WVB
hehe
jiran aku WVC dah :P

 
On March 23, 2011 at 4:53 PM , d_tieah said... [Reply to comment]

LC woo.. Best2.. Cam motor abang I lah.. Ngee :)


Entry Terbaru 1 : Alkisah Sweet Couple Dan Sekuntum Bunga Ros
Entry Terbaru 2 : Giveaway Kerjasama Anati Soki & MFS

 
On March 23, 2011 at 5:11 PM , nora said... [Reply to comment]

apsal awek ko hitam sangat??
ko mmg suka awek hitam ek
Ooo aku lupa hitam itu manis
ko dh rasa belum awek ko tu
dia manis ke tak??


ENTRY HOT : Betul ke Tak Betul??

 
On March 23, 2011 at 5:52 PM , MIZZ SUE (asam.garam.gula) said... [Reply to comment]

seksinye awek tu......hehe

 
On March 23, 2011 at 6:01 PM , Ghun said... [Reply to comment]

eceh!!! per cer ni...nak pinjam.. hahahhaa..boleh ngedate ngn aku skali la..hahaha

keta bila lagi ???

(wei.rindu x kat aku??? meh la gi blog bru aku yg dah aku x promote.. ngeh3)

 
On March 23, 2011 at 6:17 PM , ika said... [Reply to comment]

whoa ! moto baru tuuu ! cayalahhh ! :)

 
On March 23, 2011 at 11:16 PM , niesz said... [Reply to comment]

wah!bukan main lg pose dgn moto baru ek..hehehehe..syok la, lps ni confirm g keja ngn penuh semngat..ehe...

 
On March 23, 2011 at 11:26 PM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

perghh.. smart la motor tu. :D

 
On March 24, 2011 at 1:46 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“tali timba ditarik perlahan
terasa sejuk air perigi
Ziarah blog tanda persahabatan
insyaAllah hamba datang lagi”

wehhhh kirim salam kat awek baru ko tu yerrr.... LC ni mmg idaman hati ku sejak dulu lagi tapi aku tak sangup menduakan 125Z aku lerrr.... jommmmmmmmm rempit joommmmmm

 
On March 24, 2011 at 2:11 AM , b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... [Reply to comment]

yok rempit

 
On March 24, 2011 at 1:37 PM , mie said... [Reply to comment]

wow!!
pinjam awek boleh?
eheheeee

 
On March 24, 2011 at 6:50 PM , Joe_Hans said... [Reply to comment]

fuyooo...nak tumpang...hahaha

 
On March 25, 2011 at 12:54 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

aww..smart..
hati2 dijalanraya taw..
jangan jadi "wan sempit" lak nnti..hahaha

 
On March 25, 2011 at 4:11 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

canti moto.. hehe

 
On March 25, 2011 at 4:16 PM , WAHIDA ALIAS said... [Reply to comment]

fuyooo mr wan..tuka motor la!!hehe

 
On March 26, 2011 at 9:44 AM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

meh pinjam awek baru meh!!
perghh.. gaya tayang vontot nampak!

 
On March 26, 2011 at 4:33 PM , asybedazzle said... [Reply to comment]

LC ni famous betul. kawan aku duk ckp pasal moto ni je. aku tak tau la mane bezanye ngn moto lain. haha. tp cmne pun nice bro!

 
On March 27, 2011 at 3:22 PM , nelly said... [Reply to comment]

smart awex .hehehe

 
On March 28, 2011 at 10:00 AM , Raji berkata said... [Reply to comment]

motor dapat DSLR pun dapat
ok seriously jealous
hahaha

 
On March 28, 2011 at 4:17 PM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

Hati hati bawak motor tu

 
On March 28, 2011 at 9:50 PM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

i got 1...dh pkai dlm 3 tahun kot..performance mmg MANTOP!!!!moto ni org kate panas..tp yee kot..make sure parking xmo tempat sunyi...