Wednesday, February 09, 2011

FUUUYOOO... SYAZWAN DAN SABHI SADDI?

Alhamdulilah demam ku kian sembuh.. Terima kasih kawan-kawan yang sudi mendoakan ku.. Cayang-cayang-cayang kamu semua.. FUUUYOOOO banyaknyee cayang kan.. suka? (^_^)


Kali ini ku mahu kongsikan cerita seorang artis yang ku rasa mempunyai bakat tersendiri.. Ku amat minat pada suaranya dan dia mempunyai personaliti yang menarik.. Dan tidak keterlaluan kalau ku katakan ku juga minat dia melalui cara berfesyen dia.. Simple but still looking nice.. Ku pasti wanita-wanita di luar sana daripada 10 orang, 4 daripadanya meminatinya mungkin atau lebih siapa tahukan..

:: Syazwan & Sabhi Saddi ::

Yang ku maksudkan adalah Sabhi Saddi atau lebih di kenali sebagai Boyce Saddi .. Sabhi Saddi dahulunya adalah salah seorang anggota kumpulan Esdeco yang pernah sama-sama Adam Af.. Kenal tak?? Ok kalau tak kenal ini ada lagi sedikit latar belakang mengenai beliau..


Nama: Sabhi Saddi

Umur: 26 tahun

Tarikh lahir: 4 September 1984

Asal: Sandakan, Sabah

Aliran muzik: R&B


:: Syazwan & Sabhi Saddi ::


Ok itu dia serba sedikit mengenai latar belakangnya.. Ku tak mahu cakap banyak.. Ini ku sediakan antara lagu-lagu hits yang boleh ku katakan mengutum jiwa ku.. Kalau dengar masa malam-malam secara khasnya pasti romantik gila.. Dengan berbekalkan kelunakkan suaranya pasti membuai dan meruntun jiwaku.. seiyes... Dikala ku menaip entri ini pun ku tengah mendengarkan lagunya (^_^)


:: Syazwan & Sabhi Saddi ::


Nadiku


Lagu Nadiku kalau anda masih ingat lagu ini menjadi lagu untuk drama Tari Tirana di TV3 suatu ketika dulu dan lagu Nadiku ini pernah di pertaruhkan ketika di separuh akhir muzik-muzik 25 tempoh hari.. Tetapi rezeki tidak menyebelahi lagu ini untuk mara ke AJL 25.. Bagi ku itu tak penting janji lagu ini membuatkan ku dan sesiapa yang meminati karya nukilan Omar K dan komposer Zel Firdhaus berasa puas mendengar bait-bait liriknya.. Tak percaya cubalah dengar.. Video clip dia pun menarik jugak tengok sampai habis baru tahu..hehe




Jalan Pulang


Single terbaru yang di pertaruhkannya ketika ini Jalan Pulang.. Antara lagu yang boleh dikatakan best bagi diriku.. Ku yakin bila dengar masa membawa kereta atau masa sorang-sorang pasti syahdu je dengar.. Kalau tak percaya cubalah klik..hehe




Gemerlapan


Lagu berentak rancak pasti bikin anda mengoyangkan bahu.. haha.. Lagu ini pun menarik untuk sama kita hayatinya.. Masih nukilan Omar K dan komposer bagi lagu ini Zel Firdhaus.. Ini ada sedikit preview mengenai lagu ini.. Kalau rajin silalah klik..






:: Syazwan & Sabhi Saddi ::


Akhir kata kot-kotlah kalau si Boy ini membaca blog dan entri pasal dia ini ku nak ucapkan Selamat Maju Jaya dalam bidang seni yang dia ceburi ini.. Kuatkan semangat menempuh liku-liku kehidupan.. Pastikan lepas ini keluarkan lagi single terbaru walaupun tiada album baru untuk mengekalkan nama anda di industri muzik ini.. Semoga mendapat show yang lebat-lebat, berfesyen simple dan nice-nice dan paling penting kekalkan keperibadian kamu seperti sekarang yang tidak mudah sombong dengan peminat pasti anda akan berjaya.. InsyAllah.. ceewah macam lah dia baca kan.. haha


Kepada sesiapa yang suka akan bakatnya silalah undi lagu-lagunya di corong-corong radio ye.. Tak paksa tapi desak boleh?? haha Ish idaklah gitu terpulanglah pada anda janji Jari Anda Jadi Juri kan?? hehe




bisik buzz: Orang yang nama pangkalkan huruf S ini memang hensem-hensem, cantik-cantik, baik-baik, peramah, penyanyang dan sedap-sedap suaranya kan?? tengok saja Siti Nurhaliza, Siti Roziana, Shahrul Anuar, Samihah, Sabhi dan SYAZWAN (nak jugak)... agagaga


SALAM FUUUYOOO~






Comments (38)

On February 9, 2011 at 1:44 AM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

minat giler lagu Nadiku...
=)

 
On February 9, 2011 at 1:47 AM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

suka ketiga2 lagu sabhi...:)

 
On February 9, 2011 at 1:58 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wooooooo mmg bertuah lerrr badan ko dapat bertentang bahu ambil gambar..... woooo aku nak gak lahhhh

 
On February 9, 2011 at 2:02 AM , Qarl said... [Reply to comment]

sharifah aini

 
On February 9, 2011 at 2:40 AM , asybedazzle said... [Reply to comment]

nakk jugakk. haha. tak pernah tau pun tp good to know :)

 
On February 9, 2011 at 3:50 AM , cik yatt said... [Reply to comment]

lgu sabhi memg best..dan die sngt kacak..hihihi

 
On February 9, 2011 at 4:34 AM , ADfeez said... [Reply to comment]

mmg hensem die nieh.. suka gaya rambut die yg dlu tu.. time jadi boyce..
lgu boyce pun satu je layan.. hehe
suka giler tajuknya.. cathy!
hehehe

*hahaa.. yg S last sekali tetaplah kan.. gagagagaga

 
On February 9, 2011 at 7:38 AM , lea said... [Reply to comment]

apsal tak pernah ngan mamat tu eh??
femes eh dulu?

 
On February 9, 2011 at 8:23 AM , Pencacai Alim said... [Reply to comment]

sape tuh?

 
On February 9, 2011 at 8:25 AM , MIZZ SUE said... [Reply to comment]

HEY HEY..LAGI SATU..BAIK TAMBAH KAT SITU LAGI SATU..KLU TAK, TAK MO KAWAN...SUHAIDA SUPALIO..TAU!!! HEEEEEEE

 
On February 9, 2011 at 8:26 AM , atenzone said... [Reply to comment]

boy ni memang baik.
kalau sembang lama-lama, boleh masuk air dengan dia.

kalau dia baca, gudluck boy dalam industri. :)

 
On February 9, 2011 at 9:42 AM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

waahhh..sabhi sadi seeeeehhhh...layaannn~~

 
On February 9, 2011 at 10:05 AM , pipoq said... [Reply to comment]

aku ingatkan yang sebelah kiri gambar tu..hehehe..

ape ni..aku punya nama pangkal A pun hensem, baik hati, penyayang, peramah dan sedap suara gak la..

 
On February 9, 2011 at 10:31 AM , Liquid said... [Reply to comment]

ye ke huruf S..? bukan huruf A ke ehehehehe

 
On February 9, 2011 at 11:06 AM , nelly said... [Reply to comment]

wah ..hensem ..
=)

 
On February 9, 2011 at 11:35 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

orang cakap muka aku mc dia.. hahahah prasan...

 
On February 9, 2011 at 12:35 PM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

good voice!

 
On February 9, 2011 at 12:35 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Syazwan pon nak jugak ya...?
bole2...

Mmg wan kacak pon..serta punyai gelak yg sgt2 pleasure utk didgr yg turut akn mengundang tawa teman..

 
On February 9, 2011 at 12:57 PM , man yusoef said... [Reply to comment]

nak gak statement last tu...hahaha...

 
On February 9, 2011 at 2:53 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

suara dy best la..sdp..
eh,pangkal S cantik2 hnsem2??
owh..Shahfinaz mmg hnsemm..hahaha

 
On February 9, 2011 at 4:38 PM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

lol.. mamat nie ke nyanyi lagu nadiku.. peberet,,

neway.. "s" mmg hensem kann..

syahmi fikri jugakk.. =)

 
On February 9, 2011 at 5:05 PM , khairul akmal azman said... [Reply to comment]

jeeless..
fuiyoo
wan gambar ngn artis seyh..
lah nadiku mmg terbaik wok

 
On February 9, 2011 at 7:05 PM , ika said... [Reply to comment]

lagu die ni mmg best . fuuuyooo !

 
On February 9, 2011 at 7:12 PM , EIPUL said... [Reply to comment]

aku kalo karoke lagu wajib mesti nadiku, taktau kenapa, maybe sebab suara aku macam sabhi sadi kot
pffffftttt otak ang eipul! haha

taniah la dapat begambar dgn dia, hehehe
ko tak mintak dia nyanyi untuk ko ke? pastu record, wuiyo mesti best

 
On February 9, 2011 at 7:25 PM , missSenget said... [Reply to comment]

Senget xtermasuk pn dlm golongan S tu..x___x

 
On February 9, 2011 at 7:59 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

aku xpnh tgk pun dia ni tp lagu2 dia menarik jgk

 
On February 9, 2011 at 8:37 PM , Nurul Afiqah said... [Reply to comment]

NK Jgak interframe nme die..haha!

 
On February 9, 2011 at 10:29 PM , AfiQ said... [Reply to comment]

ok! saya jeles!!! wan!!! nk jumpe die gak!!! hahahaha..

eyh, bkn org name S je ye yg kacak lagi cantik.. A pon ape kurang nye.. Adie, Aizul, and Afiq!!! hahahaha.. =P

nk jugak jumpe die!!! (sambong balik..bole? hahahahaha)

 
On February 9, 2011 at 11:58 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

LOL! berdmpingan b'sama sahbi Saddi kot. jeles3! >.<
nk jgakkk~!

fuuuyooo, ensem2! ^^,

 
On February 10, 2011 at 5:31 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

Teringin nak bergambar dengan artisss lerrr... nak tumpang popular diorang skit

 
On February 10, 2011 at 7:52 AM , sabhi saddi said... [Reply to comment]

Hye syazwan...saya rasa best sgt2 baca blog fuuuyoo.. :)..thanks kerna sokongan anda terhadap saya..teruskan menyokong saya dlm industri ini,saya tak tau mcm mana nak balas budi syazwan...n semua yg membaca2 blog ini n to my lovely fans salam sayang dr say sabhi saddi..yg tak perna abis2 menyokong sabhi saddi..say I LOVE YOU..tanpa anda semua siapa la sabhi saddi d industri malaysia!!!..terus la menyokong saya..insyaAllAh saya akan buat yg terbaik utk peminat2 saya.. :) wsalam

 
On February 10, 2011 at 9:54 AM , misz molecule said... [Reply to comment]

aishkk dye ni..
selalu senang nak jumpe artis..





jealous2

 
On February 10, 2011 at 12:38 PM , Ujang9897 said... [Reply to comment]

muke korg sama..hihi

 
On February 10, 2011 at 2:39 PM , Azmi said... [Reply to comment]

ok la hensem.....puas??
hahaah....

 
On February 10, 2011 at 3:36 PM , MIZZ SUE said... [Reply to comment]

ASSALAMUALAIKUM

HAI..SAYA MIZZ SUE,
NAK MINTA ALAMAT RAKAN BLOGGER YANG PALING SAYA SAYANG BOLEHKAN?

SAYA NAK MENJEMPUT NI.

PLZ,HANTAR DI
sue_546@yahoo.com

SERTAKAN,

NAMA:
ALAMAT SURAT MENYURAT:
ALAMAT BLOG:
NAMA ANDA DI BLOG:


I LOVE U KORANG!!!
AJK OPERASI KUMPUL ALAMAT.

 
On February 10, 2011 at 8:42 PM , mie said... [Reply to comment]

kenapa gue xknl...
gue rasa, gue hensem lagi..hahhaa

jom join kontest..

 
On February 10, 2011 at 9:24 PM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

Sedih nyaa lagu Nadiku tuu. Sob sob
Wahhh, jumpa artis woo

 
On February 11, 2011 at 12:18 PM , niesz said... [Reply to comment]

giler mantap la wan..ensem giler kot mamat nie..ehe..kim slm kt die ek..ckp niesz gedik kim slm..wakakakaka...