Thursday, February 17, 2011

FUUUYOOO.. JANDA LEBIH BAIK

Jika kita bercerita mengenai Janda.. Apa pendapat anda? Suka tak dengan mak janda? Kalau tanya ku, ku akan cakap suka jika body dia masih bergetah melekit-lekit kot.. Kalau macam getah "sarung nangka" kirim salamlah.. hahaha.. Apa yang bestnya Mak Janda ini adalah mereka lagi romantik dan berpengalaman kot.. Itu yang buat ku suka gila tu.. Tengok saja contoh artis yang berstatus Janda macam Nora Danish, Nurul, Abby Abadi, Nanu, Norin Aziz, Rossa bergetah melekit-lekitkan? hahaha



Tapi-tapi-tapi-tapi berbicaranya ku kali ini bukan nak bercerita panjang lebar mengenai Janda itu.. Tapi ku ingin berkongsi kisah cuti ku di Janda Baik, Pahang.. Anda pernah pergi? Di sini pun ramai janda-janda baik jugak.. haha ok ku tipu.. Kesempatan cuti ku mengikuti abang dan kakak ipar ku pergi bermandi-manda di Janda Lebih Baik daripada pergi meronggeng tak tentu hala..huhu


Lama gila tak pergi mandi-manda ni.. Sesekali mandi sungai memang terbaik lorh.. Kesejukan airnya pasti membuatkan ku rasa stimm je.. hahahaha

Inilah tempatnya.. Ada disediakan gazebo untuk sesiapa inginkan keselesaan.. Murah je sewa dia

Ku bersama anak buahku.. Walaupun 2 orang tapi meriah macam 20 orang.. huhu

Bila kesejukan beremdam lama di dalam air perut pun laparkan.. Inilah dia anak buah ku yang seorang-seorangnya perempuan.. Kamalia..


Ku: Adik.. adik dah sejuk tu dah jom balik nak?

Iskandar: Mana ada sejuk.. Adik tak sejuk pun.. (cakap sambil tangan dan mulut menggigil menahan kesejukan)

Ku: Ok fine! tipu masuk neraka..

Iskandar: (Mukanya memandang ku sambil menggigil dengan rasa tak bersalah langsung)



Yabedabedu.. Beremdam di dalam air yang sejuk sangat-sangat best! Air sungai dia pun bersih jugak.. Yang korang tengok ada warna coklat-coklat sikit tu sebab masa itu kita orang tengah main pasir di sebelahnya tu.. Itu sebab kekuning sikit.. hehe


Kalau korang tanya apa nama spesifik tempat ini dan macam mana nak pergi.. Ku mintak maaf ku tak tahu.. Seiyes.. Masa pergi ku tido sebab ku rasa nak muntah loya-loya sebab jalan bengkang-bengkok nak masuk ke sini.. Masa balik belum sempat keluar highway ku tidur sebab keletihan.. huhu




bisik buzz: Kan ke best kalau gathering blogger buat kat tempat-tempat macam ini.. Ini tidak asyik-asyik shopping complex, picnic, main boling, karaoke.. Da bohsan da.. Kalau tempat -tempat macam seiyes lagi FUUUYOOO kot.. Amacam?? hahahaha...

SALAM FUUUYOOO~





Comments (51)

On February 17, 2011 at 12:41 AM , lea said... [Reply to comment]

intro ko gile mantap!
alih2 g janda baik

lama dh aku tak pergi situ

 
On February 17, 2011 at 12:44 AM , atenzone said... [Reply to comment]

intro ingat nak story pasal artis janda. tengok-tengok pasal janda baik.

ramai tak time pegi tu?

 
On February 17, 2011 at 12:45 AM , Mra Mastura said... [Reply to comment]

gath picnic memang syokk kan kan!! XD

 
On February 17, 2011 at 12:50 AM , Ad Rifza said... [Reply to comment]

Fuuyyooo..best siut main air..hehe..

 
On February 17, 2011 at 1:07 AM , hysman said... [Reply to comment]

janda mmg terbaek der..
hahahaha

aku tgok ko makin gemok der..
alamak.. larriiksss....
hehe

 
On February 17, 2011 at 1:11 AM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Hensyemnye yang landing dalam air tu.. Janda ke tu??? Tettttt!!!! :p

Pokcik Hysman.. Tu bukan gemok.. Tu tough dan machooooo.. Aucchhh!!! Lariikkksss jugerr.. :p

 
On February 17, 2011 at 1:14 AM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

wah2..

dah macam duyung aku nampak !!

haha.. neway! i like janda2 bergetah nie..

pengalaman bnyak.. tettt!!

 
On February 17, 2011 at 2:58 AM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

lama x pegi picnic mcm best je tgk ko ni nnt nk try jgk pegi la

 
On February 17, 2011 at 6:29 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

wah wah

posing dalam air ye wan?:)

 
On February 17, 2011 at 6:50 AM , syuwai said... [Reply to comment]

wah best nya!

kim slm ma anak buah ea..hehe

 
On February 17, 2011 at 7:19 AM , Cik Wanie said... [Reply to comment]

hahahahha,
ingatkan citer pasal janda,
rupanya Janda lain,
hahahahahahaha...

lawak sungguh lah....

apapun bestnya mandi-manda kan,
ish rindu nak pi mandi-manda mcm tue jugak,
hurm

 
On February 17, 2011 at 8:13 AM , mye said... [Reply to comment]

wah bestnya..
untngla jd ank buah mr.wan..
haha..

 
On February 17, 2011 at 8:28 AM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

best if dpt gather ramai2 kt sini kan....:)

 
On February 17, 2011 at 8:45 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

i minat Rossa tau... comel.....

Tp Pic ala2 Model tu... Meletup.. Habisla Job Model lain semua Hilang pasni...

 
On February 17, 2011 at 10:01 AM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

mmg fresh gile kat janda baik tu...sungai dia mmg best!!!

penah p skali ms wat camping kat cna..

 
On February 17, 2011 at 10:12 AM , Zuewairy said... [Reply to comment]

FUYOOOOOOOOOOH.. boleh pinjam? best2:)

 
On February 17, 2011 at 10:17 AM , nurkaloi said... [Reply to comment]

hahaha
jande terbaekkkkk !!
wowww...mcm mcm badak berendam daa
hahah :P
oke wat la gathering kat tmpat cmni
kaloi sgt stuju
leyh renang2
jom renang-renang

 
On February 17, 2011 at 10:38 AM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

oke fine ! da lme tak mandi sungai ! mencikkk!

 
On February 17, 2011 at 10:50 AM , JuAn NaSir said... [Reply to comment]

best kan mandi sungai...=)

 
On February 17, 2011 at 11:52 AM , rieyana ynn said... [Reply to comment]

wah...sempat2 posing kat air..hahahaha....janda baik.best...;d

 
On February 17, 2011 at 12:31 PM , khairul akmal azman said... [Reply to comment]

JANDA2..SENSITIF 2..
TP YG PLIK TREN SEKARANG JANDA2 BAYAK MELETOP D MALAYSIA..]
PLG TERBAIK..ROZITA CHE WAN LE..GUA'MMG LAME USHA DIA..DIA JE X USHA GUA.

 
On February 17, 2011 at 2:19 PM , efa said... [Reply to comment]

asyik duk dngr ja janda baik ni haish bila plak aku nk pergi huhu...bersihnya air dya...tak tercemar pun huhu

 
On February 17, 2011 at 3:38 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

waaa~~ besh nyeh!
lama tak g air terjun. T_T wuwuwuu

janda baik mmg baik~~ ^^

 
On February 17, 2011 at 3:40 PM , nelly said... [Reply to comment]

Fulamak ..
best tu mandi manda.

 
On February 17, 2011 at 3:44 PM , MIZZ SUE said... [Reply to comment]

baru je ahad lepas pi mandi kat sg.tekala..ehehhe

 
On February 17, 2011 at 4:08 PM , asybedazzle said... [Reply to comment]

jandaa baik, pon bolehh. haha. ank buah, ingat ank betul tadi, ramai pulak. :D

 
On February 17, 2011 at 4:47 PM , ika said... [Reply to comment]

hamboih ! sakan !!!

 
On February 17, 2011 at 5:23 PM , EIPUL said... [Reply to comment]

nak pegi gak mandi2
bestnya
da lama tak berendam ni, huhu

 
On February 17, 2011 at 5:44 PM , [S]itie [B]Um [B]Um said... [Reply to comment]

bukan ke orng pegi sungai time musim panas...skang ni kan musim hujan... tak sejuk ke?

 
On February 17, 2011 at 6:06 PM , :: saya budak chipsmore :: said... [Reply to comment]

wahh !!
JANDA BAIK mmg meletop laa tmpat tue ..
tringin nk g sne alik ~
huhuhu..

 
On February 17, 2011 at 6:42 PM , iskandarzulkarn9 said... [Reply to comment]

permainan janda mmg terbaikk bro..
ini serius!haha

 
On February 17, 2011 at 8:32 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

janda terbaik lah..
ehehe
sorry lama tak singgah..
hehe
xD

 
On February 17, 2011 at 11:32 PM , biella93 said... [Reply to comment]

janda mmg terbaik . ahahhaa . syioknyeee dpt mandi manda . uhuhuhuh

 
On February 18, 2011 at 1:32 AM , EidaAz said... [Reply to comment]

hoho..ingat kan apa lah...rupanya janda baik!

memang

F
U
U
U
Y
O
O
O
!

:d

 
On February 18, 2011 at 2:54 AM , cik yatt said... [Reply to comment]

best gile mandi sungai!

 
On February 18, 2011 at 8:35 AM , misz molecule said... [Reply to comment]

aishk wan ni.............










suke sgt men air............











isotonik btol.........





















bdw, xnak order bju ke????????










versi bju mlaysia jgk tu......












hitam lagi ssuai dgn llaki..........











nmpk mnawan

 
On February 18, 2011 at 12:55 PM , mie said... [Reply to comment]

dah lama xberkelah ni...
xajak gue pun..
heheheee

 
On February 18, 2011 at 6:04 PM , :N:A:Z:R:U:L:aziz: said... [Reply to comment]

janda baik
klu dari kl
after terowong
truz amik susur keluar ke genting higland
then kt roundbout tepi mcd tu
amik kiri
klu kanan naik genting
so amik kiri ke janda baik
then str8 je
kt atas tu mmg byk tmpt mandi

klu kne gaya
sejuk dia pown ala2 genting

klu sape area sg.buluh or country home or upsi
amik truz btg kali - genting higland.. then time kt gohtong jaya
jgn naik genting..tp turun ke highway kl..

 
On February 18, 2011 at 6:46 PM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

hamboi tajuk entry.. XD

 
On February 18, 2011 at 8:58 PM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

wah, gi berendam xajak pun..hehehehe

 
On February 18, 2011 at 9:19 PM , Nor Moscow said... [Reply to comment]

bestnya makan2 kat tepi sungai...ingat kampung halaman...

 
On February 19, 2011 at 7:29 AM , AYIE said... [Reply to comment]

ah kandee..
pndai memprovoke org ye.. ha3
mnd air trjun mmang sronok..
pndai je si iskandar kate x sjuk pdhal obviously bdan tgh ggil.. ha3.. comei je..
budak kalo dah suke gitu la jadinye ^^
pegi dgn sape lg?

 
On February 19, 2011 at 3:47 PM , Afzainizam said... [Reply to comment]

//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Saspen betooiiii baca tajuk janda baikkkk tu yang syookkkk... alihhh alihhhh citerrr ko mandi ngan anak buahhhhh.... pandaiiii yerrrr kooo....


lama tak gi mandi manda ngan anak buah ku semua.... rasa nak cari lokasi sesuai nak buat family day lahhh tahun ni

 
On February 19, 2011 at 10:54 PM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

sokong2, gathering lagi best kalau ad sukaneka.
nih asyik g shoping komplek jek.
ecehh mcm pnh pg jek aku..
tapi mmg FUUUYYYYOOOO!!!

 
On February 20, 2011 at 10:59 AM , pipoq said... [Reply to comment]

wahahaha..ingatkan ikan duyung janda tengah berposing tadi tu..

 
On February 20, 2011 at 11:54 AM , WAHIDA ALIAS said... [Reply to comment]

hahahaha...janda baik rupenye..igt kan janda x baek..heheh

 
On February 20, 2011 at 8:53 PM , niesz said... [Reply to comment]

mkn nasi ngn telur pon sedap kan..hehe..best nye tmpt ni..lame da xmandi kt tmpt2 mcm nie..

 
On February 21, 2011 at 1:35 AM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

POSE DLM AIR X MENAHAN KAN!!

 
On February 21, 2011 at 12:07 PM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

haha. siap landing dalam sungai woo

 
On February 21, 2011 at 10:12 PM , Nurul Afiqah said... [Reply to comment]

muahaha! tak menahan! siap pose dalam airsungai lagi tuh...boleh jadi model..haha XD

 
On February 22, 2011 at 6:27 PM , missSenget said... [Reply to comment]

syok gila~!!

janda lebih baik ek...

kakakaka...