Thursday, February 17, 2011

FUUUYOOO.. JANDA LEBIH BAIK

Jika kita bercerita mengenai Janda.. Apa pendapat anda? Suka tak dengan mak janda? Kalau tanya ku, ku akan cakap suka jika body dia masih bergetah melekit-lekit kot.. Kalau macam getah "sarung nangka" kirim salamlah.. hahaha.. Apa yang bestnya Mak Janda ini adalah mereka lagi romantik dan berpengalaman kot.. Itu yang buat ku suka gila tu.. Tengok saja contoh artis yang berstatus Janda macam Nora Danish, Nurul, Abby Abadi, Nanu, Norin Aziz, Rossa bergetah melekit-lekitkan? hahaha



Tapi-tapi-tapi-tapi berbicaranya ku kali ini bukan nak bercerita panjang lebar mengenai Janda itu.. Tapi ku ingin berkongsi kisah cuti ku di Janda Baik, Pahang.. Anda pernah pergi? Di sini pun ramai janda-janda baik jugak.. haha ok ku tipu.. Kesempatan cuti ku mengikuti abang dan kakak ipar ku pergi bermandi-manda di Janda Lebih Baik daripada pergi meronggeng tak tentu hala..huhu


Lama gila tak pergi mandi-manda ni.. Sesekali mandi sungai memang terbaik lorh.. Kesejukan airnya pasti membuatkan ku rasa stimm je.. hahahaha

Inilah tempatnya.. Ada disediakan gazebo untuk sesiapa inginkan keselesaan.. Murah je sewa dia

Ku bersama anak buahku.. Walaupun 2 orang tapi meriah macam 20 orang.. huhu

Bila kesejukan beremdam lama di dalam air perut pun laparkan.. Inilah dia anak buah ku yang seorang-seorangnya perempuan.. Kamalia..


Ku: Adik.. adik dah sejuk tu dah jom balik nak?

Iskandar: Mana ada sejuk.. Adik tak sejuk pun.. (cakap sambil tangan dan mulut menggigil menahan kesejukan)

Ku: Ok fine! tipu masuk neraka..

Iskandar: (Mukanya memandang ku sambil menggigil dengan rasa tak bersalah langsung)



Yabedabedu.. Beremdam di dalam air yang sejuk sangat-sangat best! Air sungai dia pun bersih jugak.. Yang korang tengok ada warna coklat-coklat sikit tu sebab masa itu kita orang tengah main pasir di sebelahnya tu.. Itu sebab kekuning sikit.. hehe


Kalau korang tanya apa nama spesifik tempat ini dan macam mana nak pergi.. Ku mintak maaf ku tak tahu.. Seiyes.. Masa pergi ku tido sebab ku rasa nak muntah loya-loya sebab jalan bengkang-bengkok nak masuk ke sini.. Masa balik belum sempat keluar highway ku tidur sebab keletihan.. huhu




bisik buzz: Kan ke best kalau gathering blogger buat kat tempat-tempat macam ini.. Ini tidak asyik-asyik shopping complex, picnic, main boling, karaoke.. Da bohsan da.. Kalau tempat -tempat macam seiyes lagi FUUUYOOO kot.. Amacam?? hahahaha...

SALAM FUUUYOOO~





51 comments:

lea said...

intro ko gile mantap!
alih2 g janda baik

lama dh aku tak pergi situ

atenzone said...

intro ingat nak story pasal artis janda. tengok-tengok pasal janda baik.

ramai tak time pegi tu?

Mra Mastura said...

gath picnic memang syokk kan kan!! XD

Ad Rifza said...

Fuuyyooo..best siut main air..hehe..

hysman said...

janda mmg terbaek der..
hahahaha

aku tgok ko makin gemok der..
alamak.. larriiksss....
hehe

FarhanaDr said...

Hensyemnye yang landing dalam air tu.. Janda ke tu??? Tettttt!!!! :p

Pokcik Hysman.. Tu bukan gemok.. Tu tough dan machooooo.. Aucchhh!!! Lariikkksss jugerr.. :p

SyahmiFikri said...

wah2..

dah macam duyung aku nampak !!

haha.. neway! i like janda2 bergetah nie..

pengalaman bnyak.. tettt!!

NICK IRFAN said...

lama x pegi picnic mcm best je tgk ko ni nnt nk try jgk pegi la

FaizalSulaiman said...

wah wah

posing dalam air ye wan?:)

syuwai said...

wah best nya!

kim slm ma anak buah ea..hehe

Cik Wanie said...

hahahahha,
ingatkan citer pasal janda,
rupanya Janda lain,
hahahahahahaha...

lawak sungguh lah....

apapun bestnya mandi-manda kan,
ish rindu nak pi mandi-manda mcm tue jugak,
hurm

mye said...

wah bestnya..
untngla jd ank buah mr.wan..
haha..

Amir Rayyan said...

best if dpt gather ramai2 kt sini kan....:)

::FAIZ FARISH:: said...

i minat Rossa tau... comel.....

Tp Pic ala2 Model tu... Meletup.. Habisla Job Model lain semua Hilang pasni...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mmg fresh gile kat janda baik tu...sungai dia mmg best!!!

penah p skali ms wat camping kat cna..

Zuewairy said...

FUYOOOOOOOOOOH.. boleh pinjam? best2:)

nurkaloi said...

hahaha
jande terbaekkkkk !!
wowww...mcm mcm badak berendam daa
hahah :P
oke wat la gathering kat tmpat cmni
kaloi sgt stuju
leyh renang2
jom renang-renang

Finaz Jaafar said...

oke fine ! da lme tak mandi sungai ! mencikkk!

JuAn NaSir said...

best kan mandi sungai...=)

rieyana ynn said...

wah...sempat2 posing kat air..hahahaha....janda baik.best...;d

khairul akmal azman said...

JANDA2..SENSITIF 2..
TP YG PLIK TREN SEKARANG JANDA2 BAYAK MELETOP D MALAYSIA..]
PLG TERBAIK..ROZITA CHE WAN LE..GUA'MMG LAME USHA DIA..DIA JE X USHA GUA.

efa said...

asyik duk dngr ja janda baik ni haish bila plak aku nk pergi huhu...bersihnya air dya...tak tercemar pun huhu

FariehanIbrahim [LBC] said...

waaa~~ besh nyeh!
lama tak g air terjun. T_T wuwuwuu

janda baik mmg baik~~ ^^

nelly said...

Fulamak ..
best tu mandi manda.

MIZZ SUE said...

baru je ahad lepas pi mandi kat sg.tekala..ehehhe

asybedazzle said...

jandaa baik, pon bolehh. haha. ank buah, ingat ank betul tadi, ramai pulak. :D

ika said...

hamboih ! sakan !!!

EIPUL said...

nak pegi gak mandi2
bestnya
da lama tak berendam ni, huhu

[S]itie [B]Um [B]Um said...

bukan ke orng pegi sungai time musim panas...skang ni kan musim hujan... tak sejuk ke?

:: saya budak chipsmore :: said...

wahh !!
JANDA BAIK mmg meletop laa tmpat tue ..
tringin nk g sne alik ~
huhuhu..

iskandarzulkarn9 said...

permainan janda mmg terbaikk bro..
ini serius!haha

Eazy Izzuddin said...

janda terbaik lah..
ehehe
sorry lama tak singgah..
hehe
xD

biella93 said...

janda mmg terbaik . ahahhaa . syioknyeee dpt mandi manda . uhuhuhuh

EidaAz said...

hoho..ingat kan apa lah...rupanya janda baik!

memang

F
U
U
U
Y
O
O
O
!

:d

cik yatt said...

best gile mandi sungai!

misz molecule said...

aishk wan ni.............










suke sgt men air............











isotonik btol.........





















bdw, xnak order bju ke????????










versi bju mlaysia jgk tu......












hitam lagi ssuai dgn llaki..........











nmpk mnawan

mie said...

dah lama xberkelah ni...
xajak gue pun..
heheheee

:N:A:Z:R:U:L:aziz: said...

janda baik
klu dari kl
after terowong
truz amik susur keluar ke genting higland
then kt roundbout tepi mcd tu
amik kiri
klu kanan naik genting
so amik kiri ke janda baik
then str8 je
kt atas tu mmg byk tmpt mandi

klu kne gaya
sejuk dia pown ala2 genting

klu sape area sg.buluh or country home or upsi
amik truz btg kali - genting higland.. then time kt gohtong jaya
jgn naik genting..tp turun ke highway kl..

AiDa AzRyN said...

hamboi tajuk entry.. XD

Azmer Lias said...

wah, gi berendam xajak pun..hehehehe

Nor Moscow said...

bestnya makan2 kat tepi sungai...ingat kampung halaman...

AYIE said...

ah kandee..
pndai memprovoke org ye.. ha3
mnd air trjun mmang sronok..
pndai je si iskandar kate x sjuk pdhal obviously bdan tgh ggil.. ha3.. comei je..
budak kalo dah suke gitu la jadinye ^^
pegi dgn sape lg?

Afzainizam said...

//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Saspen betooiiii baca tajuk janda baikkkk tu yang syookkkk... alihhh alihhhh citerrr ko mandi ngan anak buahhhhh.... pandaiiii yerrrr kooo....


lama tak gi mandi manda ngan anak buah ku semua.... rasa nak cari lokasi sesuai nak buat family day lahhh tahun ni

dyna syamsuri said...

sokong2, gathering lagi best kalau ad sukaneka.
nih asyik g shoping komplek jek.
ecehh mcm pnh pg jek aku..
tapi mmg FUUUYYYYOOOO!!!

pipoq said...

wahahaha..ingatkan ikan duyung janda tengah berposing tadi tu..

WAHIDA ALIAS said...

hahahaha...janda baik rupenye..igt kan janda x baek..heheh

niesz said...

mkn nasi ngn telur pon sedap kan..hehe..best nye tmpt ni..lame da xmandi kt tmpt2 mcm nie..

DanieL AdiE said...

POSE DLM AIR X MENAHAN KAN!!

Biela Sapine said...

haha. siap landing dalam sungai woo

Nurul Afiqah said...

muahaha! tak menahan! siap pose dalam airsungai lagi tuh...boleh jadi model..haha XD

missSenget said...

syok gila~!!

janda lebih baik ek...

kakakaka...

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com