Bagi FUUUYOOO.. Carta Lagu Mr.Wan bagi bulan Febuari, ku ingin berkongsikan 10 buah lagu Cinta yang didendangkan ketika Teater Muzikal Terima Kasih Cinta.. Mesti ada yang sudah tahu dan ada yang belum tahukan.. Sebanyak 21 lagu lama di hidangkan kepada penonton dan 1 lagu baru iaitu Terima Kasih ciptaan Asmin Mudin..




Sebelum ku menyenaraikan 10 buah lagu pilihan ku dalam Terima Kasih Cinta.. Ku ingin berkongsi sedikit mengenai post entri ku sebelum ini iaitu FUUUYOOO... Terima Kasih Cinta Mantap! telah mendapat perhatian daripada Shajirey.. Dia membacanya dan meninggalkan komen ini yang simple and sweet je kan..hehe






Safura hanya klik Like di link review mengenai TKC dia fb sahaja dan hari ini Jumaat adalah hari jadinya..


Permata Untuk Isteri

Lagu ini di dendangkan oleh Latif Ibrahim.. Dengan gayanya yang tersendiri dan suaranya yang serak-serak basah memang naik bulu roma ku dengar.. Yang paling penting ku turut nyanyi bersama-sama.. hehe..




Selanjur Bercinta

Lagu ini sangat best!..Ku suka lagu ini.. Duet Deja Moss dengan Nadia amat menjadi.. Cuma Deja pada malam itu dia bagi lebih so tidak selari energynya dengan Nadia.. Tetapi Overall ku suka! Thanks Pat shortlist lagu ini..




Seribu Impian

Nyanyian Tony bagi lagu ini ternyata baik.. Pertama kali ku dengar dia menyanyi sememangnya dia berbakat!


credit to khairul hazwan for this pic

Cinta

Lagu cinta dia dendangkan dua kali.. Pada mulanya di nyanyikan oleh pelakon pembantu yang di anggotai akma, heliza, qaud, sharifah aleya dan ramai lagi.. Selepas itu beberapa jam kemudian lagu Cinta di nyanyikan pula oleh Safura.. FUUUYOOO seiyes menusuk kalbu! Ini ku tunjukkan nyanyi mereka semasa di Anugerah Skrin 2010..




Sejati

Sejati didendangkan oleh Latif Ibrahim.. Best tapi dia nyanyi tak full just beberapa rangkap je.. Tak puas kot.. huhu




Janji Manismu

Nadia membawakan lagu ini dengan penuh keyakinan dan penghayatan.. Ku suka suara dia.. Sedap didengar.. Terbaiklah!

Nadia

Sekian Lama

Nyanyian Vince dalam mendendangkan lagu Dato Siti ini memang begitu terserlah.. Dia memberikan sepenuh kecintaan dia terhadap Arianna (Nadia).. Syabas!




Itu Kamu

Shajiry membawakan lagu ini dengan style nya sendiri.. Ternyata menghiburkan dengan gaya persembahannya yang bertepuk peha memang best.. Cuma ku dapat lihat di wajah dan suaranya dia kelihatan penat.. huhu so perlukan stamina lebih lagi..



Perpisahan

Perpisahan nyanyia daripada Faradhiya, Didy dll (ku lupa) not bad.. Cara mereka menyanyi alahai macam senang je maybe key rendah ataupun memang mereka sudah berlatih dan mengetahui teknik yang betul itu jadi hebat kan untuk lagu ini..




Antara lagu lain yang dimuatkan dalam Teater Muzikal Terima Kasih Cinta adalah Impian Anak Jalanan (Kembara), Mata (Norkumalasari), Terluka Lagi (Norkumalasari/Sudirman), Kalimah Cinta (Amy Search), Kau Ilhamku (Man Bai), Belaian Jiwa (Cafefree), Duniaku (S Ahmad), Berkorban Apa Saja (P Ramlee), Gemilang (Sheila Majid), Terima Kasih (Roslan Aziz)..




bisik buzz: Kalau kita bercinta dan kita nyanyi dekat pasangan kita lagu-lagu Cinta macam ini apa dia rasa? malu, senyum, nyanyi bersama ke dia tampar kita terus?


SALAM FUUYOOO~





Comments (32)

On February 25, 2011 at 1:53 AM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Errrrrr.. Kanda wan.. Oh kanda wan..

Errrrrr.. Pat Ibrahim tak nyanyi ke kanda? Ekeke.. :p

 
On February 25, 2011 at 2:38 AM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

perg!! gembira jap kan..

mest bngga kan!!

neway style beb! lagu2 mmg adorable

 
On February 25, 2011 at 2:48 AM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

sekian lama....best...:)

 
On February 25, 2011 at 3:07 AM , asybedazzle said... [Reply to comment]

kalaulaaah boleh pi tengok sekali. haihh

 
On February 25, 2011 at 3:54 AM , Wan Gerrard said... [Reply to comment]

lagu2 best semua~

 
On February 25, 2011 at 4:32 AM , Que a.k.a roulblur said... [Reply to comment]

wow...nak tgk jugak...oit belanja tiket eh

 
On February 25, 2011 at 7:25 AM , MIZZ SUE said... [Reply to comment]

bile wan nak belanja akak pi tgok teater ni..huhu

 
On February 25, 2011 at 9:28 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

suka lagu selanjur bercinta!

 
On February 25, 2011 at 9:40 AM , khairul akmal azman said... [Reply to comment]

dah de carta da..
pasni sinar.fm le ganti wan.fm la..
hahahahah

 
On February 25, 2011 at 10:04 AM , ellejay said... [Reply to comment]

hmm....
suka semua!!! sgt2.

sangat suka nadia!!! camne nih....?

 
On February 25, 2011 at 10:17 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

bestnya....

 
On February 25, 2011 at 10:50 AM , Liquid said... [Reply to comment]

warghh buat wa rase meluap2 nk tgk neh uhu

 
On February 25, 2011 at 12:01 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

semua lagu dari teater rupanya

 
On February 25, 2011 at 12:05 PM , cik bebel said... [Reply to comment]

cik bebel dok jauh...cana nak tengok...kecewa sbb wan dok buat cik bebel termimpi2 teater ni..huhuhuhuhu

 
On February 25, 2011 at 12:43 PM , niesz said... [Reply to comment]

wow!giler mantap lagu2 dlm teater ni kan..terigin nk tgk tp tu la..nk g ngn sape ek..ehe..

 
On February 25, 2011 at 12:59 PM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

kalo psgn nynyi2 mmg la cm sweet tapi klo slp time o sore tak sedap tampar teros !!!agagagagagga

 
On February 25, 2011 at 1:00 PM , mie said... [Reply to comment]

bila la gue nak dapat tgk ni..
ehheheeee

 
On February 25, 2011 at 2:27 PM , nelly said... [Reply to comment]

wow ...video best ~

layan ~~
=)

 
On February 25, 2011 at 2:36 PM , d_tieah said... [Reply to comment]

Menyampah!
Sebab aku tak leh tengok..
Agak terkilan..
Uwaaaaaaaaaaaaaa..

Entry Terbaru: Tuan Direktor! Pilih Kasih Eh!!

 
On February 25, 2011 at 4:21 PM , lea said... [Reply to comment]

nak donlod la lagu2 tu...

 
On February 25, 2011 at 5:00 PM , efa said... [Reply to comment]

bestnya...tak leh pi tgk plak wuwu jauh,tak leh tgk video lagu tu ahaha balik karang nk tgk kehkeh

 
On February 25, 2011 at 5:24 PM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

best2! XD

 
On February 25, 2011 at 6:47 PM , Farhan Zulhusmi said... [Reply to comment]

thanz infomation...
thanz...kena usya kt cc nie...
pakai bb memang lembap lah....
nice to meet u

 
On February 25, 2011 at 7:32 PM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

wahhh! siap ada carta tuuu,
sume lagu mmg best, sesuai tuk cinta.
romntik btoi kalu de org tuju lagu jiwang2 cmnie. ^^

 
On February 26, 2011 at 12:06 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhh ko bolehhhh jadi DJ carta heat best104 lerrr kalau cam ni

 
On February 26, 2011 at 1:17 AM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Nak sgt2 tgk teater nie...

 
On February 26, 2011 at 3:13 AM , ADfeez said... [Reply to comment]

siyes mmg x puas dengar latiff ibrahim nyanyi skit je...
we want more..
wa want more...

n suara safura.... masih gemersik n lunak...:D

 
On February 26, 2011 at 8:13 AM , b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... [Reply to comment]

layan..sedap telinga

 
On February 26, 2011 at 7:52 PM , EIPUL said... [Reply to comment]

yang aku penah dengar lagu perpisahan ngan cinta je, yang lain semua tak penah, hahaha, asal anuar zain tak belakon? boleh nyanyi lagu perpisahan, sedap woh suara dia, huhu

 
On February 27, 2011 at 8:23 AM , Zuewairy said... [Reply to comment]

macam best je kan... ade tiket?ngeh3..

 
On February 27, 2011 at 8:44 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

lagu kebanyakan di nyanyikan dgn versi dorg sendiri plak?

 
On February 27, 2011 at 11:03 PM , mR.sYaH said... [Reply to comment]

best tgk org menyanyi live.. tmbh2 kalau suara sedap..