Sunday, February 06, 2011

FUUUYOOO.. BAHANA BUAH LIMAU

Tahun baru cina anda mesti mesti sakan makan buah limau kan? sama ler kita.. berkotak-kotak dapat bukan beli tapi dapat itu yang best kot.. haha.. baik limau kecik atau pun limau besar semua di ratah dan di mamah cukup-cukup oleh ku.. hoho


Setelah ku pelahap sebanyak yang mungkin biasalah hampir 4 kotak kot dapat hanya ini je tinggal.. Ini pun sebab ku kena ulser... Kalau tak konpem kapan ku kerjakan... huhu


Orang kata limau kecik ini lagi cepat kena batuk dan panas betul erk?? tapi ku paling suka limau kecik-kecik ini.. makan sebakul pun stim je ku rasa.. huhuhu


Dan bahananya apabila makan terlampau sangat buah limau... Lebih 4 hari ku di landa ulser mulut.. Aiyakkk.. sangat-sangat-sangat-sangat-sangat pedih.. See berapa banyak sangat ku tulis? itu menandakan ku betul-betul-betul-betul-betul sakit.. huhu.. Mana taknya bila nak gosok gigi air mata ku menjujurai jatuh ke pipi, bila cuci muka telanggar tempat ulser itu berderu-deru air mata ku membasahi pipi ku, bila makan makanan pedas mencanak air mata ku turun.. kesian kan? hoho


Tapi nasfu serakah terhadap buah-buahan ku masih tidak terhenti di situ ye.. Walaupun diberikan pencatuan terhadap buah limau oleh family ku, ku bedal pulak buah pisang kaki.. aha betul pisang kaki anda nah makan tak?? sedap ranum, lemak, ranggup kot.. Kita akan selalu jumpa masa Raya Cina je.. Time biasa-biasa ini kurang sikit nak jumpa buah pisang kaki ini..

Family ku panggil pisang kaki tak tahu pulak korang panggil apa kan.. huhu


Alhamdulilah ulser di mulut ku kini kian hilang.. Tapi-tapi-tapi-tapi-tapi-tapi-tapi.. Ku diserang demam pulak.. Adehh.. lepas satu-satu kan.. Ini ku menulis entri ini pun dalam kesejukkan tapi disebabkan kamu-kamu-kamu-kamu-kamu-kamu semua yang ku sayang ku gagahkan jua.. FUUUYOOO gitu katanya.. Korang ada rasa disayangi dan terharu dekat ku tak? haha


Apa yang ku amalkan ketika ini ialah banyaklan minum air masak dan jugak air barli yang ditempah khas oleh Pn Long Sapiah.. huhu mekaseh bonda...




bisik buzz: Jaga diri hiasi perbadi

SALAM FUUUYOOO~





32 comments:

Biela Sapine said...

Pehh, giler banyak dapat buah oren. Terliur kejap. Haha
Ulser tak baik lagi ? Jaga tauu, nanti melarat. Semoga cepat sembuh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

umah me ade berbelas2 kotak oyen, tak larat nak telan.

DanieL AdiE said...

BYKNYE!!

wan..pos r ckt kat melaka...

khairunnisa ♥ said...

ulser? gunala BONJELA =.=" promote BONJELA ni :) suka oren yang kecik kecik, manis ^__^

p/s : saje kan wan! takkan la nak buat muka ganas time makan :P happy CNY :)

nelly said...

suka makan limau .
nyum2 .!

hysman said...

limau kecik tu sodap beb,manis tak de bijik...puas ambe mkn limau..mcm kate ko benda free kan hehee...

mcm tomato jer pisang kaki tu..

fariza zulaika said...

byknya limau..
ta buat jus ke??
hehe..

SHaRKFiQ SSM said...

uish, buah limau tu mmg byak..
bleh r pos kat Shark..
hehehe~

Liquid said...

lu bace bismilah x bro mase nk makan tuh..? ehehehehe

FaizalSulaiman said...

mak oii

manala tak demam kura.hahahaha

banyak sehh

lea said...

buah pisang kaki kenapa tak macam pisang pun...

hehe

EIPUL said...

tula laen kali makan kena beringat, semua kena moderate, takleh lebih2 sangat dan takley kurang sangat2 plak

haha
semoga ulser ko sembuh cepat yeh

cik yatt said...

tak pernh mkn buah psang kaki..

pipoq said...

aku selalu jumpa pisang kaki ni..memula tu ingatkan tomato..hahaha..

tapi tak pernah lagi la makan..

encik wan dah makan ubat ke belum ? berehat la bebanyak..baru la boleh nak fuuuyooo lagi peh ni..

semoga cepat sembuh..

::FAIZ FARISH:: said...

nak sikit.... sebiji pun jadikla....

mie said...

tu dia!!
penuh oren...
ehhehee

FariehanIbrahim [LBC] said...

LOL! byk gler kot dpt limau,
best2! tiap2 hri leyh minum jus oren. nyum3x
fuuuyooo. xD

ain yoshiko said...

tak pernah pulak makan pisang kaki tu. hehe

semoge cepat sihat ;)

dyna syamsuri said...

btol,,mmg byk limau..
kat umah aku pon,, sampai sakit perut melahapnya.
hahha:)

NOOR FATIN said...

kat umah ada 2 kotak. tak larat nak makan dah. haha! sedap.. :)

red chopsticks said...

minum teh bunga pn sgt la berkesan tuk reduce body heat...

MIZZ SUE said...

ala..cianye adik akak ni..jg kesihatan tu tau

asybedazzle said...

buzz, aku pun pisang kaki gak.
ko mkn limau kecik2 tu smpai stim?
biar betul. haha.

Wan Gerrard said...

wah abiskan limau gua bro..banyak sangat ni :P

Lagi Chelsea Vs Liverpool

NICK IRFAN said...

smoga cepat sembuh! amin..

Azmi said...

rmh sku je kot yg ada strawberry..nyum3

ika said...

sedapnye makan oren cecah garam . tambah2 lagi , cuaca panas . pergh . cepat sehat ye . :)

syuwai said...

haha.. semoga cepat sembuh ^^

tp limau yG kecik2x tu memang sedap, mungkin sebab dia kiut k0t tu la pasal tamak nak makan banyak2x..

Nurul Afiqah said...

woahhhh! bnyaknyeee limauuuu! sikit leee! haha XD

Shamsuddin Amin said...

tersgt suke makan buah2an.. ^^

niesz said...

niesz xley mkn limau bnyk2..nnti semput..hahaha....susah tul org ade penyakit cam niesz nie..ehe..

aqish basir said...

oren manis! aku nak
oren masam aku tak nak!

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com