Sunday, February 06, 2011

FUUUYOOO.. BAHANA BUAH LIMAU

Tahun baru cina anda mesti mesti sakan makan buah limau kan? sama ler kita.. berkotak-kotak dapat bukan beli tapi dapat itu yang best kot.. haha.. baik limau kecik atau pun limau besar semua di ratah dan di mamah cukup-cukup oleh ku.. hoho


Setelah ku pelahap sebanyak yang mungkin biasalah hampir 4 kotak kot dapat hanya ini je tinggal.. Ini pun sebab ku kena ulser... Kalau tak konpem kapan ku kerjakan... huhu


Orang kata limau kecik ini lagi cepat kena batuk dan panas betul erk?? tapi ku paling suka limau kecik-kecik ini.. makan sebakul pun stim je ku rasa.. huhuhu


Dan bahananya apabila makan terlampau sangat buah limau... Lebih 4 hari ku di landa ulser mulut.. Aiyakkk.. sangat-sangat-sangat-sangat-sangat pedih.. See berapa banyak sangat ku tulis? itu menandakan ku betul-betul-betul-betul-betul sakit.. huhu.. Mana taknya bila nak gosok gigi air mata ku menjujurai jatuh ke pipi, bila cuci muka telanggar tempat ulser itu berderu-deru air mata ku membasahi pipi ku, bila makan makanan pedas mencanak air mata ku turun.. kesian kan? hoho


Tapi nasfu serakah terhadap buah-buahan ku masih tidak terhenti di situ ye.. Walaupun diberikan pencatuan terhadap buah limau oleh family ku, ku bedal pulak buah pisang kaki.. aha betul pisang kaki anda nah makan tak?? sedap ranum, lemak, ranggup kot.. Kita akan selalu jumpa masa Raya Cina je.. Time biasa-biasa ini kurang sikit nak jumpa buah pisang kaki ini..

Family ku panggil pisang kaki tak tahu pulak korang panggil apa kan.. huhu


Alhamdulilah ulser di mulut ku kini kian hilang.. Tapi-tapi-tapi-tapi-tapi-tapi-tapi.. Ku diserang demam pulak.. Adehh.. lepas satu-satu kan.. Ini ku menulis entri ini pun dalam kesejukkan tapi disebabkan kamu-kamu-kamu-kamu-kamu-kamu semua yang ku sayang ku gagahkan jua.. FUUUYOOO gitu katanya.. Korang ada rasa disayangi dan terharu dekat ku tak? haha


Apa yang ku amalkan ketika ini ialah banyaklan minum air masak dan jugak air barli yang ditempah khas oleh Pn Long Sapiah.. huhu mekaseh bonda...




bisik buzz: Jaga diri hiasi perbadi

SALAM FUUUYOOO~





Comments (32)

On February 7, 2011 at 12:02 AM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

Pehh, giler banyak dapat buah oren. Terliur kejap. Haha
Ulser tak baik lagi ? Jaga tauu, nanti melarat. Semoga cepat sembuh

 
On February 7, 2011 at 12:23 AM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

umah me ade berbelas2 kotak oyen, tak larat nak telan.

 
On February 7, 2011 at 12:24 AM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

BYKNYE!!

wan..pos r ckt kat melaka...

 
On February 7, 2011 at 12:36 AM , khairunnisa ♥ said... [Reply to comment]

ulser? gunala BONJELA =.=" promote BONJELA ni :) suka oren yang kecik kecik, manis ^__^

p/s : saje kan wan! takkan la nak buat muka ganas time makan :P happy CNY :)

 
On February 7, 2011 at 12:41 AM , nelly said... [Reply to comment]

suka makan limau .
nyum2 .!

 
On February 7, 2011 at 12:53 AM , hysman said... [Reply to comment]

limau kecik tu sodap beb,manis tak de bijik...puas ambe mkn limau..mcm kate ko benda free kan hehee...

mcm tomato jer pisang kaki tu..

 
On February 7, 2011 at 1:04 AM , fariza zulaika said... [Reply to comment]

byknya limau..
ta buat jus ke??
hehe..

 
On February 7, 2011 at 1:44 AM , SHaRKFiQ SSM said... [Reply to comment]

uish, buah limau tu mmg byak..
bleh r pos kat Shark..
hehehe~

 
On February 7, 2011 at 6:23 AM , Liquid said... [Reply to comment]

lu bace bismilah x bro mase nk makan tuh..? ehehehehe

 
On February 7, 2011 at 6:41 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

mak oii

manala tak demam kura.hahahaha

banyak sehh

 
On February 7, 2011 at 6:47 AM , lea said... [Reply to comment]

buah pisang kaki kenapa tak macam pisang pun...

hehe

 
On February 7, 2011 at 9:37 AM , EIPUL said... [Reply to comment]

tula laen kali makan kena beringat, semua kena moderate, takleh lebih2 sangat dan takley kurang sangat2 plak

haha
semoga ulser ko sembuh cepat yeh

 
On February 7, 2011 at 9:41 AM , cik yatt said... [Reply to comment]

tak pernh mkn buah psang kaki..

 
On February 7, 2011 at 10:13 AM , pipoq said... [Reply to comment]

aku selalu jumpa pisang kaki ni..memula tu ingatkan tomato..hahaha..

tapi tak pernah lagi la makan..

encik wan dah makan ubat ke belum ? berehat la bebanyak..baru la boleh nak fuuuyooo lagi peh ni..

semoga cepat sembuh..

 
On February 7, 2011 at 10:19 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

nak sikit.... sebiji pun jadikla....

 
On February 7, 2011 at 10:21 AM , mie said... [Reply to comment]

tu dia!!
penuh oren...
ehhehee

 
On February 7, 2011 at 11:44 AM , FariehanIbrahim [LBC] said... [Reply to comment]

LOL! byk gler kot dpt limau,
best2! tiap2 hri leyh minum jus oren. nyum3x
fuuuyooo. xD

 
On February 7, 2011 at 11:51 AM , ain yoshiko said... [Reply to comment]

tak pernah pulak makan pisang kaki tu. hehe

semoge cepat sihat ;)

 
On February 7, 2011 at 12:46 PM , dyna syamsuri said... [Reply to comment]

btol,,mmg byk limau..
kat umah aku pon,, sampai sakit perut melahapnya.
hahha:)

 
On February 7, 2011 at 2:02 PM , NOOR FATIN said... [Reply to comment]

kat umah ada 2 kotak. tak larat nak makan dah. haha! sedap.. :)

 
On February 7, 2011 at 2:03 PM , red chopsticks said... [Reply to comment]

minum teh bunga pn sgt la berkesan tuk reduce body heat...

 
On February 7, 2011 at 2:15 PM , MIZZ SUE said... [Reply to comment]

ala..cianye adik akak ni..jg kesihatan tu tau

 
On February 7, 2011 at 3:37 PM , asybedazzle said... [Reply to comment]

buzz, aku pun pisang kaki gak.
ko mkn limau kecik2 tu smpai stim?
biar betul. haha.

 
On February 7, 2011 at 4:23 PM , Wan Gerrard said... [Reply to comment]

wah abiskan limau gua bro..banyak sangat ni :P

Lagi Chelsea Vs Liverpool

 
On February 7, 2011 at 5:22 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

smoga cepat sembuh! amin..

 
On February 7, 2011 at 7:18 PM , Azmi said... [Reply to comment]

rmh sku je kot yg ada strawberry..nyum3

 
On February 7, 2011 at 8:54 PM , ika said... [Reply to comment]

sedapnye makan oren cecah garam . tambah2 lagi , cuaca panas . pergh . cepat sehat ye . :)

 
On February 7, 2011 at 9:38 PM , syuwai said... [Reply to comment]

haha.. semoga cepat sembuh ^^

tp limau yG kecik2x tu memang sedap, mungkin sebab dia kiut k0t tu la pasal tamak nak makan banyak2x..

 
On February 7, 2011 at 10:29 PM , Nurul Afiqah said... [Reply to comment]

woahhhh! bnyaknyeee limauuuu! sikit leee! haha XD

 
On February 8, 2011 at 1:00 AM , Shamsuddin Amin said... [Reply to comment]

tersgt suke makan buah2an.. ^^

 
On February 8, 2011 at 9:50 AM , niesz said... [Reply to comment]

niesz xley mkn limau bnyk2..nnti semput..hahaha....susah tul org ade penyakit cam niesz nie..ehe..

 
On February 8, 2011 at 8:37 PM , aqish basir said... [Reply to comment]

oren manis! aku nak
oren masam aku tak nak!