Saturday, February 12, 2011

FUUUYOOO... 1 KOMEN 1 HADIAH??

FUUUYOOO 1 Komen 1 Hadiah.. Tak perlu masuk contest, tak perlu buat GA semua itu.. Itu dia pemilik blog Amir Rayyan.. Unikkan.. Entri yang bertajuk Bukan Merak... Tidak Helang membawa tuah pada ku dan rakan-rakan yang mengomennya itu.. Yang paling penting ku tidak mengetahui pun apabila ku komen mendapat hadiah.. Ku hanya komen seperti biasa je sebab ku kan suka pergi blog orang dan komen.. Korang je malas nak komen blog ku kan.. Tapi ku tak kisah lantak pi korang la nak komen ke tak.. Ku tak mintak balasan pun.. Janji ku dapat kenal pasti siapa yang masuk blog ku dan tidak tinggal komen.. haha


Berbalik cerita hadiah dari Amir Rayyan.. Semalam ku dikejutkan dengan 1 sampul surat ini..




Dan di dalamnya mengandungi sebuah buku yang bertajuk Travelog Hidayah daripada Hidayah kepada Dakwah.. Muhammad Rashidi Abdullah adalah penulis bestseller Travelog Syahadah..


Ini bukunya.. Menarik seiyes!


Ku tak boleh nak ceritakan keseluruhan mengenai buku ini sebab baru lagi dapat tak khatam lagi tapi apa yang perlu anda tahu buku ini mengisahkan persoalan-persoalan berdasarkan pengalaman hidup yang penulis dilalui beliau..


Mengikut kata Ustaz Pahrol Mohamad Joui (penulis/pakar motivasi/ editor majalah) membaca kisah suka duka pahit maung insan bernama Rahidi Abdullah ini, sejak remajanya lagi berlajar di universiti, pernah menjadi buruh, ditahan sebagai banduan dan akhirnya tekun belajar hingga layak dipanggil ustaz, sesungguhnya mengimbau kembali perjalanan hidup para sahabat Rasulullah s.a.w dalam mencari iman katanya.. Dahsyatkan..

Dan yang paling pasti di dalamnya terselit gambar tuan manis ini...


Apa ku nak ucapakan pada Abang Amir Terima kasih atas kesudian memberikan buku yang boleh dianggap berguna dan menjadi pendorong Wan mengharungi liku-liku kehidupan ini.. Kemurnian hati abang akan Wan kenang sampai bila-bila.. *Tibebe rasa nak nages macam mana??.. hahahaha..




bisik buzz: Dalam kerendahan HATI ada ketinggian BUDI.. Dalam kemiskinan HARTA ada kekayaan JIWA. Dalam kesempitan HIDUP ada kekuasaan ILMU.


SALAM FUUUYOOO~





Comments (28)

On February 12, 2011 at 12:46 PM , AfiQ said... [Reply to comment]

wah!!!! mantap!! sronok la.. huhu..wan ta mo wat camni gak ke? hehehehe

 
On February 12, 2011 at 12:55 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

wah wah wah

 
On February 12, 2011 at 1:54 PM , atenzone said... [Reply to comment]

wahhh, dapat hadiah buku lagi tu.
ko taknak wat camtu gak ke? hehe

 
On February 12, 2011 at 2:56 PM , yalla said... [Reply to comment]

best gitu..alang2 tue buat laa..hahahah

 
On February 12, 2011 at 3:46 PM , puteri ain said... [Reply to comment]

bestnya !!!

 
On February 12, 2011 at 4:02 PM , EIPUL said... [Reply to comment]

taniah dapat hadiah, bestnye
aku da lama tak baca buku2 camni, hehe

 
On February 12, 2011 at 4:16 PM , efa said... [Reply to comment]

waah...tahniah yerp...bestnya =)

 
On February 12, 2011 at 4:27 PM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

haa.. dah dapat tuh.. sila baca yer...

jgn simpan buat pekasam jer beb!! hahaa

 
On February 12, 2011 at 5:58 PM , mushee murtadza said... [Reply to comment]

wooot congrats :)

 
On February 12, 2011 at 6:52 PM , ika said... [Reply to comment]

wau . hebat . mesti best kan !

 
On February 12, 2011 at 7:55 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

BEST2!

 
On February 12, 2011 at 8:43 PM , FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply to comment]

Untung mr.wan dapat hadiah. itu suatu penghargaan tu. jrg blogger yg bg hadiah berbentuk mcmtu tau! u should proud to have it!

 
On February 12, 2011 at 8:44 PM , khairul akmal azman said... [Reply to comment]

nak gak hadiah..x aci
la mcm ni.hehe..

 
On February 12, 2011 at 10:42 PM , SHaRKFiQ SSM said... [Reply to comment]

dah baca nanti bleh r wan buat summarize travelog nih~

 
On February 13, 2011 at 4:08 AM , Notacomei_Warna Kehidupan said... [Reply to comment]

Agaknya saya pun dapat macam ni eh, ala dah tak 'surprise'lah hehehe +_+

 
On February 13, 2011 at 6:47 AM , lea said... [Reply to comment]

nak pijam buku tu!
hehe

 
On February 13, 2011 at 10:33 AM , pipoq said... [Reply to comment]

hadiah terkejut tu..fuuuyoooo..

apa pun semoga apa yang dibaca dapat memberi manfaat bersama..

 
On February 13, 2011 at 10:49 AM , syuwai said... [Reply to comment]

tu la.. rezki ada kat mana2x..

tahniah ^^

 
On February 13, 2011 at 11:53 AM , mie said... [Reply to comment]

fuh!!
gue pun nakterbitka novela la..
eheheee

 
On February 13, 2011 at 1:04 PM , red chopsticks said... [Reply to comment]

Wah... orite.. buku ni termasuk dalam to buy next month~~!!

 
On February 13, 2011 at 1:39 PM , Nurul Afiqah said... [Reply to comment]

WOAHHH! Congartulations! mcm menarik je buku tu.. =)

 
On February 13, 2011 at 2:54 PM , Azmi said... [Reply to comment]

kau tak nak buat macam ni jgk??
haha...
ape2 pun yg penting ikhlas

 
On February 13, 2011 at 3:10 PM , ADfeez said... [Reply to comment]

nk jugak nk jugak nk jugak! ;P

 
On February 13, 2011 at 3:57 PM , hysman said... [Reply to comment]

ni novel yer?
banyakkn membaca..
membaca jambatan ilmu katenyer...
hehe..

 
On February 14, 2011 at 12:04 AM , Maryam Fatanah said... [Reply to comment]

bestnyer dpt hadiah..jelezzz

 
On February 14, 2011 at 4:49 AM , mye said... [Reply to comment]

wah bestnya..
nak jugakk..
hehe

 
On February 15, 2011 at 12:09 PM , niesz said... [Reply to comment]

best nyer..congrate wan..

 
On February 17, 2011 at 3:47 PM , MIZZ SUE said... [Reply to comment]

wahh..bestnye..bile wan nak bg akak buku pulak..ni..hehe