Saturday, February 12, 2011

FUUUYOOO... 1 KOMEN 1 HADIAH??

FUUUYOOO 1 Komen 1 Hadiah.. Tak perlu masuk contest, tak perlu buat GA semua itu.. Itu dia pemilik blog Amir Rayyan.. Unikkan.. Entri yang bertajuk Bukan Merak... Tidak Helang membawa tuah pada ku dan rakan-rakan yang mengomennya itu.. Yang paling penting ku tidak mengetahui pun apabila ku komen mendapat hadiah.. Ku hanya komen seperti biasa je sebab ku kan suka pergi blog orang dan komen.. Korang je malas nak komen blog ku kan.. Tapi ku tak kisah lantak pi korang la nak komen ke tak.. Ku tak mintak balasan pun.. Janji ku dapat kenal pasti siapa yang masuk blog ku dan tidak tinggal komen.. haha


Berbalik cerita hadiah dari Amir Rayyan.. Semalam ku dikejutkan dengan 1 sampul surat ini..




Dan di dalamnya mengandungi sebuah buku yang bertajuk Travelog Hidayah daripada Hidayah kepada Dakwah.. Muhammad Rashidi Abdullah adalah penulis bestseller Travelog Syahadah..


Ini bukunya.. Menarik seiyes!


Ku tak boleh nak ceritakan keseluruhan mengenai buku ini sebab baru lagi dapat tak khatam lagi tapi apa yang perlu anda tahu buku ini mengisahkan persoalan-persoalan berdasarkan pengalaman hidup yang penulis dilalui beliau..


Mengikut kata Ustaz Pahrol Mohamad Joui (penulis/pakar motivasi/ editor majalah) membaca kisah suka duka pahit maung insan bernama Rahidi Abdullah ini, sejak remajanya lagi berlajar di universiti, pernah menjadi buruh, ditahan sebagai banduan dan akhirnya tekun belajar hingga layak dipanggil ustaz, sesungguhnya mengimbau kembali perjalanan hidup para sahabat Rasulullah s.a.w dalam mencari iman katanya.. Dahsyatkan..

Dan yang paling pasti di dalamnya terselit gambar tuan manis ini...


Apa ku nak ucapakan pada Abang Amir Terima kasih atas kesudian memberikan buku yang boleh dianggap berguna dan menjadi pendorong Wan mengharungi liku-liku kehidupan ini.. Kemurnian hati abang akan Wan kenang sampai bila-bila.. *Tibebe rasa nak nages macam mana??.. hahahaha..




bisik buzz: Dalam kerendahan HATI ada ketinggian BUDI.. Dalam kemiskinan HARTA ada kekayaan JIWA. Dalam kesempitan HIDUP ada kekuasaan ILMU.


SALAM FUUUYOOO~





28 comments:

AfiQ said...

wah!!!! mantap!! sronok la.. huhu..wan ta mo wat camni gak ke? hehehehe

::FAIZ FARISH:: said...

wah wah wah

atenzone said...

wahhh, dapat hadiah buku lagi tu.
ko taknak wat camtu gak ke? hehe

yalla said...

best gitu..alang2 tue buat laa..hahahah

puteri ain said...

bestnya !!!

EIPUL said...

taniah dapat hadiah, bestnye
aku da lama tak baca buku2 camni, hehe

efa said...

waah...tahniah yerp...bestnya =)

SyahmiFikri said...

haa.. dah dapat tuh.. sila baca yer...

jgn simpan buat pekasam jer beb!! hahaa

mushee murtadza said...

wooot congrats :)

ika said...

wau . hebat . mesti best kan !

DanieL AdiE said...

BEST2!

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

Untung mr.wan dapat hadiah. itu suatu penghargaan tu. jrg blogger yg bg hadiah berbentuk mcmtu tau! u should proud to have it!

khairul akmal azman said...

nak gak hadiah..x aci
la mcm ni.hehe..

SHaRKFiQ SSM said...

dah baca nanti bleh r wan buat summarize travelog nih~

Notacomei_Warna Kehidupan said...

Agaknya saya pun dapat macam ni eh, ala dah tak 'surprise'lah hehehe +_+

lea said...

nak pijam buku tu!
hehe

pipoq said...

hadiah terkejut tu..fuuuyoooo..

apa pun semoga apa yang dibaca dapat memberi manfaat bersama..

syuwai said...

tu la.. rezki ada kat mana2x..

tahniah ^^

mie said...

fuh!!
gue pun nakterbitka novela la..
eheheee

red chopsticks said...

Wah... orite.. buku ni termasuk dalam to buy next month~~!!

Nurul Afiqah said...

WOAHHH! Congartulations! mcm menarik je buku tu.. =)

Azmi said...

kau tak nak buat macam ni jgk??
haha...
ape2 pun yg penting ikhlas

ADfeez said...

nk jugak nk jugak nk jugak! ;P

hysman said...

ni novel yer?
banyakkn membaca..
membaca jambatan ilmu katenyer...
hehe..

Maryam Fatanah said...

bestnyer dpt hadiah..jelezzz

mye said...

wah bestnya..
nak jugakk..
hehe

niesz said...

best nyer..congrate wan..

MIZZ SUE said...

wahh..bestnye..bile wan nak bg akak buku pulak..ni..hehe

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com