Sunday, January 30, 2011

FUUUYOOO... SELAMAT ULANG TAHUN ABAH

Alhamdulilah hari ini tanggal 30 Januari 2011 bersamaan dengan 25 Safaar 1432 Hijjrah.. Genap sudah umur Ayahanda ku ke 59 tahun.. Sama prinsip macam ku Tak Muda Tak Tua Sedang Sedang Saja.. huhu..



perut tu da ramai da dia makan orang tau.. sebab selalu orang kacau anak-anak dia.. korang nak kena makan ngan bapak ku tak?? haha

:: PROFILE AYAHANDA KU ::

NAMA: AB RAHMAN BIN MOHD AB KADIR

TARIKH LAHIR: 30 JANUARI 1952

WAKTU LAHIR: 7.20 p.m

TEMPAH LAHIR: LIMBONGAN, MELAKA

NAMA BAPA a.ka. ATUK KU: MOHD AB KADIR BIN GULAM SHAH
(India masuk Islam so no wonder baka keturunan kami berkulit hitam manis.. hoho)

NAMA IBU a.k.a NENEK KU: CHE NAH BINTI ABDULLAH

BILANGAN ADIK BERADIK: ANAK KE 6 DARIPADA 9 ORANG

NAMA ISTERI: LONG SAPIAH BINTI MD YUSOP

TARIKH BERKAHWIN : 29 JULAI 1975

BILANGAN ANAK: 4 ORANG

BILANGAN MENANTU: 3 ORANG

BILANGAN CUCU: 5 ORANG CUCU

JAWATAN DI SANDANG: TIMBALAN PENGERUSI KETUA KAMPUNG, AJK BARISAN NASIONAL DAERAH GOMBAK, AJK SURAU & AJK AKHIRAT KEMATIAN

Sekilas pandang:

Bapa yang sangat sporting dan penyanyang kepada anak-anak dan cucunya...
Bapa yang suka membantu orang dari segi wang tunai mahupun tenaga keringat beliau...
Bapa yang nampak garang tapi suka membuat lawak sebenarnya..
Bapa yang suka menyanyi dikala muda-mudi dahulu..
Bapa yang suka bercerita...
Bapa yang peramah...



Abah Oh Abah:

Abah
kerana abah ku disini
kerana abah ku gembira
kerana abah ku terasa bahagia…
kerana abah ku menjadi insan berguna
Abah oh Abah

Abah…
semenjak kecil ku dibesarkan bagai menatang minyak yang penuh
semenjak kecil ku dimanjakan dengan belaian gurauanmu yang indah
semenjak kecil ku diberi penghargaan umpama seorang raja istana

Abah…
ketika ku mengalah…
engkau berikan kekuatan kepada ku..
ketika ku sakit…
engkau penawarku
ketika ku bersedih…
kau peyembuh duka ku
ketika ku ketawa
engkau riang tawaku
ketika ku buntu..
kau berikan jawapan kepada ku..
ketika ku susah
kau berikan pemudah kepada ku..
dan ketika engkau berduka?
ku harap ku lah penyembuh penawar duka laramu
InsyAllah..



Semoga Abah diPanjang Umur, Dimurahkan Rezeki, Dikurniakan Kesihatan yang Baik dan Sihat & Berbahagia disamping keluarga yang FUUUYOOO ini.. amin amin amin.. (^_^)


SALAM FUUUYOOO~





19 comments:

AiDa AzRyN said...

Selamat ulang tahun to your dad!Wah,aida tengok muka ur oarent nampak macam sporting habis je... hehe..

Btw,aida suka gambo yang first tu.. :)

Psssttt:daddy aida muda 3 thn dari ur dad.. hihi.. kim salam kat ur parent k.. :)

NICK IRFAN said...

hppy besday utk abah ko wan!! semoga panjang umor dan murah rezeki! amin...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

happy besday ABAH...eh uncle.!!!!

FarhanaDr said...

Selamat hari lahir abah!! Moga dikurniakan kesihatan dan tubuh badan yang baik.. Dpat main dengan cucu-cucu.. Dn menanti cucu daripada adik wan pulak nanti.. Heee.. :p

lea said...

selamat ulang tahu ayah Wan..
nak hadiah mitak kat wan..hehe

DanieL AdiE said...

Sweet...

wan ade nak kasi hadiah kat uncle...katenye rumh 3 tgkat!
mampu?

iskandarzulkarn9 said...

wahh!!awet muda lg tuhhh!!
hehehe

mye said...

untung la dpt anak sprti mr wan..
hehe..
n slamat hr lahir kpd abah..
haha

FariehanIbrahim [LBC] said...

aminnn..
smoga pnjg umo, murah rzeki.
kim slm kt abah naaa.. xD

JIJI YU said...

aku asok je blog ko aku dah bleyh agak dah ni template cicak ni..ehehe..mmg power r design..ehehe..abah nampak mewah le..eheh eid milad saeid abah

..hizamirahim.. said...

Allah selamatkan kamu.
Allah selamatkan kamu.
Allah selamatkan Ayah Mr Wan.
Allah selamatkan kamu.

:)

niesz said...

hehehe..happy besday tuk ayah wan ek.. :)

qlah said...

nak wish HB kt abah tuan blog jgk.. buleh ? hehe .
HAPPY BIRTHDAY UNCLE !
MOGA PNJG UMO N DMRKH RZKI . AMIN ^__^

AYIE said...

assalamualaikum abah..
slamat ari jadi.. huhu..
abah klihatan sempoi la..
btol cam kande ckap.. slalu abah2 yg muke mcam garang nih, sbenarnye die klaka..
moge dberkati dunia akhirat ye abah..

Qarl said...

your dad mst sweet kan?

hi dad hahahahah

moga pjg umur, sihat. owh sure die pjg umur sbb asik gelak tak hengat bukan sbb u buat lawak sbb gelak u yg tak hengat

mr.syazwan said...

TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN YANG SUDI MENGUCAPKAN DAN MENDOAKAN UTK MY DAD

KASIH MU DAN JASA MU AKAN KU KENANG

=_=

annfrendly said...

selamat hari lahir buat abah wan.
masih muda lagi.
semoga ayah wan dikurniakan kesihatan yg baik, umur yg panjang, rezeki yg murah dah gembira selalu. amin..

fuyoo.. mmg best entry ni..
kalau ann jadi ayah wan.. terharu tau bace entry ni.. sejuk ati.

MIZZ SUE said...

semoga abah panjang umur dan murah rezeki

Biela Sapine said...

Selamat hari jadi kepada Abah. Hek
Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki, aminn

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com