nampak gaya Carta Lagu Mr.Wan sesi Disember terlambat pulak termasuk sesi awal Januari 2011..ini kerana Carta Lagu Mr.Wan adalah untuk edisi Anugerah Juara Lagu 25...untuk sesi Disember ku memang banyak dengar lagu-lagu finalis Anugerah Juara Lagu 25 mahukan feel dan rasa katanya lahkan! so jom layan 10 Lagu finalist AJL 25..


1) Cinta Sempurna - Yuna


Cinta Sempurna tidaklah sepopular lagu Dan Sebenarnya.. Kekuatan lagu Cinta Sempurna selain daripada struktur komposisi, adalah dari segi susunan muziknya. Jika tahun lepas Dan Sebenarnya menduduki tempat ke 2, tidak mustahil lagu Cinta Sempurna Juara Lagu 25.. walaupun mempunyai giliran 1 dalam membuat persembahan pada malam itu mana tahu sejarah berulang kembali macam lagu Keliru kan... maybe..


2) Pelita- A.P.I





Pelita.. seiyes bila diumumkan lagu ini masuk AJL 25 ku pelik sedap ke best ke layak ke lagu ini..tapi bila dengar balik lirik dan melodinya ok fine oklah masuk AJL 25.. tapi kalau dia menang AJL 25 kali ini siyes ku boleh pitam! tak caya?? ok tengok nanti..


3) Kebahagiaan Dalam Perpisahan - Shahir





Kebahagian Dalam Perpisahan... secara peribadi ku, menjangkakan lagu ini dalam lingkungan top 10 sahaja, dengan perasaan ragu untuk meletakkan lagu ini layak diangkat sebagai Juara Lagu. Jika betullah lagu ini diangkat sebagai Juara Lagu, macam-macam perkara juga boleh dipertikaikan dari segi susunan muzik, struktur lagu dan lirik.. walaupun tidak boleh di nafikan lagu ini sering menjadi siulan orang ramai termasuk ku tak sah kalau lagu ini menjadi top list dalam karaoke ku.. (^_^)


4) Ku Ada Kamu - Adira





Ku Ada Kamu.. lepas mendapat short listed ke AJL 25 spekulasi timbul bila kata lagu ini di ciplak pulak la kan.. pada ku lagu ini masih ada originalitynya lagi.. lirik dan skor muziknya pun macam lagu pertandingan macam lagu Gemilang kan.. tapi untuk mendapat top 3 agak sukar rasanya.. perlu bagi lebih lagi.. dengan kemantapan vokal Adira jika dia bagi lemak, merdu, tinggi, rendah pada lagunya itu vokal terbaik dalam tangan.. maybe..

5) Sofea Jane - Black



Sofea Jane.. lagu jauh beza dari lagu Aku Rindu Sayag Kamu.. Sofe Jane lebih mendayu untuk Black mengekalkan vokal terbaik menerusi lagu ini mungkin boleh dan mungkin sukar sebabnya lagu ini tidak sangat menunjukkan kekuatan vokalnya..tapi semua boleh terjadi pada malam itukan maybe..walau apa-apa pun ku suka lagu-lagu Black..


6) Selamat Malam - Faizal Tahir



Selamat Malam.. lagu ini femes dan selalu dinyanyikan oleh ku dan korang jugak kan?? janganlah nak tipu.. lagu ini antara top 5 tapi lagu ini tidak sekuat lagu Hanyut.. tapi mungkin lagu ini Faizal boleh melontar mutu vokalnya.. untung-untung dapat vokal terbaik untuk lagu ini kan.. maybe..


7) Noktah Cinta - Hafiz



Noktah Cinta.. lagu ini ku minat sangat, selalu dengar dan menyanyikannya.. memang sesuai dengan vokal Hafiz.. tapi untuk terpilih dalam top 3 agak sukar kot.. maybe Hafiz perlu mencari strategi merebut kategori vokal ataupun persembahan terbaik.. hanya itu sahaja yang boleh di bawa pulang trofi AJL 25.. maybe..

8) Jahat - Stacy




Lagu Jahat yang rancak ini akan membuatkan kita mahu goyang bahu, kepala dan juga kaki kan? mengharapkan persembahan Stacy malam itu tidak hanya menari sahaja tetapi lebih magik pada malam itu kalau dia mahukan tahta persembahan terbaik.. bagi ku Stacy jugak berpeluang memenagi vokal terbaik jika dia betul-betul fokus pada suaranya ketika dia menari.. ialah bukan mudah nak nyanyi sambil menarikan kalau dia betul-betul... pasti dia akan berpotensi menang..maybe..


9) Hanyut - Faizal Tahir



Hanyut.. memang salah satu lagu dan produk muzik tempatan yang terbaik pernah dihasilkan. Tidak mudah dinyanyikan oleh sebarangan orang.. ku rasa lagu Hayut pasti akan berkedudukan pada malam itu.. di canang oleh media katanya Faizal bakal menyanyi dalam kolam air besar pada malam itu.. kalau itulah berlaku persembahan terbaik akan miliknya kerana keunikan yang dibawakan olehnya itu.. maybe

10) Drama King - Meet Uncle Hussein feat. Black




Drama King.. lirik dan susunan muziknya yang segar dan bagus.. kombinasi Black dan Meet Unlce Hussein pasti memberi impak pada malam itu.. ku percaya lagu ini antara lagu di pandang lebih daripada pihak juri.. top 3 dalam tangan.. maybe..

bagi Carta Lagu Mr.Wan edisi Anugerah Juara Lagu 25 pilihan ku adalah:

1) Cinta Sempurna -Yuna

2) Hanyut - Faizal Tahir

3) Drama King - Meet Uncle Hussein feat. Black

Persembahan Terbaik - Stacy/ Faizal Tahir

Vokal Terbaik - Faizal Tahir / Adira


kesimpulannya ini semua adalah hanya pandangan ku yang masih mentah dengan dunia muzik so jangan menghukum ku kerna ini hanyalah apa kata hati ku... apa kata anda pulak ye??


SALAM FUUUYOOO~





Comments (18)

On January 4, 2011 at 8:09 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

Jom tgk secara liveee...
xD

 
On January 4, 2011 at 8:10 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Hanyut hanyut hanyut!!!

Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.. :)

Vokal? Black black!! FT? Mungkin juger..

Persembahana terbaek? Erm.. Stacy barangkali?

 
On January 4, 2011 at 8:15 PM , ijat_asni said... [Reply to comment]

vote untuk drama king !!

 
On January 4, 2011 at 8:53 PM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

gud luck utk semua..

 
On January 4, 2011 at 9:23 PM , E.d.Y said... [Reply to comment]

plz say no to faizal tahir walaupun kompem dia akan balik dgn 1 anugerah..org media prima katakan...

 
On January 4, 2011 at 10:37 PM , Qarl said... [Reply to comment]

perlu ke?

gigih kan u

AJL tahun ni pemenenangnya ZIANA, CT and TOK PAH

confirm diorang dpt perhatian and sorakan lebih

 
On January 4, 2011 at 11:18 PM , AYIE said... [Reply to comment]

kande cam srius smacam plak dlam entry neh.. ha3..

wlaupun x tau n xbminat nk ambk tau sgt.. tp nk komen gak..! lgu jahat tpakse dmasukkan supaye the whole show tak mbosankn.. hu3.

my opinion sal juara n vokal lbih kurg je cam org len.. tp psmbahan tbaik= a.p.i kot.. dak2 indie ni kan rajin wat gile n unexpected thing.. hu3

 
On January 5, 2011 at 2:55 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Juara Lagu tu aku rasa mmg rasanya Faizal Tahir ambik satu anugerah walau pun aku tak minat dia but indie song pun best ape.... aku tak target pada sesepa yang menang cuma kita tunggu aje keputusan dia....

 
On January 5, 2011 at 8:10 AM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

tak nak sesapa memang boleh?

 
On January 5, 2011 at 10:10 AM , Pencacai Alim said... [Reply to comment]

juara lagu skang ni dh tk best mcm dulu zaman wing, search ella..bla..bla..

 
On January 5, 2011 at 3:02 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

tak minat Yuna

 
On January 5, 2011 at 3:51 PM , Oasis said... [Reply to comment]

Ana Rafali tak msk carta ke? hehe

 
On January 5, 2011 at 4:24 PM , syuwai said... [Reply to comment]

erm.. lagu faizal tahir tu memang best tp lagu yuna pun best jugak !

 
On January 6, 2011 at 3:40 AM , mie said... [Reply to comment]

eh mana ana rafali!!
ini tidak adil....

gue rasa, sofea jane menang

 
On January 6, 2011 at 10:47 AM , hysman said... [Reply to comment]

datok ct tak masuk jd tak minat sesape...btw,sokong black n yuna.. ahaks..

 
On January 6, 2011 at 1:40 PM , nora said... [Reply to comment]

aku rasa nora yg menang kot

lalallalallala

 
On January 7, 2011 at 9:04 PM , Syafeeq Haqimi said... [Reply to comment]

SHAHIR JUARA!!!! KALAU TAK PUN SHAHIR DPT TEMPAT KEDUA ATAU KETIGA!!!! TAPI, KALAU BOLEH SHAHIR DPT TEMPAT VOKAL TERBAIK ATAU PERSEMBAHAN TERBAIK!!!!! SHAHIR JAARA!!!! SHAHIR JUARA!!! SHAHIR JUARA!!!! CHE AHMAD HOI HOI HOI!!!!

 
On January 31, 2011 at 2:06 PM , aliefcmoi said... [Reply to comment]

halo wan..best gak baca blog ko ni..siap bookmark lagi..hehehe..wan,,jgn lupa jenguk2 blog aku yg x seberapa ni..jgn lupa follow taw..hehe..-->
http://aliefcmoi.blogspot.com/