Thursday, January 20, 2011

FUUUYOOO.. 2O JANUARI 2011= 23 TAHUN!




:: Kek Tahun ke-22 ::

seindah burung yang berkicau
lari bertebaran mengalunkan hari
yang penuh kebahagiaan ini

Tidak mulut bermain kata,
Jika hati tidak menurutinya,
Tidak hati rasa gembira,
Jika tidak kena harinya

Seperti yang tertulis dalam Sijil Kelahiran
Insan yang bernama SYAZWAN BIN AB RAHMAN
Pada Tanggal 20 Januari 1988,
jam 12.30 tengah hari,
bertempat di Hospital Besar Kuala Lumpur
maka hari ini Harinya.. Kini detiknya..
Hari Ulang Tahun Kelahiran Ku...
Kali ke- 23


:: FUUUYOOO kini sudah 23 tahun..
Tak Muda Tak Tua.. Yang Sedang-sedang Saja ::


terimalah hasil nukilan Ahmad Dzafir.. terima kasih sudi menulis khas sempena ulang tahun Wan ke-23...


Tanggal dilahirkan didunia
Besar dalam sempurna

Didik dalam adanya

Hasrat murni dua ibubapa


Aku dalam perjalanan

Dalam perjalanan yang panjang

Aku dalam dakapan

Dalam dakapan yang memerlukan


Aku bisa besar

Aku bisa tinggi

Aku bisa lakar

Aku bisa pergi


Gerak aku tuju aku

Jalan aku arah aku

Destinasi yang ingin

Jarak yang mungkin


Jauh lagi perjalanan aku

Lambat lagi destinasi aku

Walau datang cuba itu

Walau datang duga itu


Aku kuatkan hasrat

Aku tanamkan tekad

Untuk aku penuhkan walau berat

Untuk aku sempurnakan walau hebat


Kini aku dewasa dalam usia
Kini aku syukur dalam umur

23 tahun usia sudah aku rasa

23 tahun umur aku jalani luhur


Moga aku sentiasa tabah
Moga aku sentiasa sabar

Dalam menghadapi musibah

Dalam menghadapi sukar


Tanggal 20 Januari aku lahir

Tanggal detik ini aku ada

Aku mengenal hidup pada zahir

Aku jalani hidup seadanya


Moga Allah panjangkan umur ku

Moga Allah murahkan rezeki ku

Agar aku sentiasa dalam syukur

Supaya aku sentiasa ikhlas dalam hati



FUUUYOOO...Hari ni, 20. Januari 2011 bersamaan dengan 15 Safar 1432 Hijjrah, umurku bertambah lagi satu angka.. Alhamdulillah, syukur kehadrat Allah S.W.T kerana mengizinkan ku untuk meneruskan kehidupan di atas muka bumi-Nya ini sekaligus memberi ruang serta peluang untuk aku mengumpul apa yang patut dikumpul...

Bila umur dah bertambah ni, terus terngiang-ngiang lagu Tobat Maksiat nyanyian Wali Band tu... Oh! Berapa banyakkah amalan ku? Sudah cukupkah sebelum Izrail datang mencabut nyawaku? Kalau dosa tu tak payah cakap la... Silap2 ketinggian Gunung Everest pun kalah...huhuhu

Apa-apa pun, sebagai ganti birthday wishlist ku yang masih tak tercapai tu, ku wish yang entri ni akan mendapat 1000 komen boleh?? Hahaha.. Seiyes tak masuk akal langsung terlebih sudah.. pelamin anganku musnah...hahaha

Akhir kata Hanya Yang Ku Mampu adalah seperti pepatah Buaya Hamka:

"Tidak usah kami diberi kata
Dipakai kata akan luntur

Tidak usah kami diberi nasi

Dimakan nasi akan habis

Berilah kami hati yang suci, muka yang jernih

Budi baik dibawa mati
"

bisik buzz: Insan blogger yang sama meraikan Ulang Tahun kelahirannya hari ini adalah Mizz Sue

SALAM FUUUYOOO~





Comments (38)

On January 20, 2011 at 2:22 AM , AfiQ said... [Reply to comment]

all the best!!!! heppy birthday abg wan!!!! =P moga lebih suksess!!!!

 
On January 20, 2011 at 2:25 AM , ferdaus said... [Reply to comment]

happy belated burfdae..buat pesta buih katne?

 
On January 20, 2011 at 2:57 AM , ADfeez said... [Reply to comment]

happi bday wan!!!! moga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur... aminnnnn :)


♪Happy Birthday To You♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ Happy Birthday ToYou♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday To You ♪♫•*¨*•.¸¸♥¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday To You♥ ♥ ♥ Happy Birthday To You....wish all happiness & great in urlife...:D ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪

 
On January 20, 2011 at 6:18 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

happy birthday wan!!!!

 
On January 20, 2011 at 6:18 AM , Nabil Aizat Abdul Rahman said... [Reply to comment]

Hi Syazwan..Blogwalking time birthday plak kan..Nak wish Happy Birthday!!!All the best in the things you do..take care

 
On January 20, 2011 at 6:42 AM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

happy birthday...moga baik2 saja insyaAllah...:)

 
On January 20, 2011 at 6:59 AM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

Happy besday wan fuuyooooo..moga panjang umur Dan murah rezki hendaknye...amin...

 
On January 20, 2011 at 8:33 AM , arep_lockermonth said... [Reply to comment]

selamat tua yer!hehe

 
On January 20, 2011 at 9:41 AM , fLy_AwAy said... [Reply to comment]

happy besday abg wan !

 
On January 20, 2011 at 9:54 AM , Finaz Jaafar said... [Reply to comment]

happy birthday syazwan !!! all the best wishes !! ehemmm...thniah la anda dah mngkat usia..ahakz=P

 
On January 20, 2011 at 10:01 AM , Ad Rifza said... [Reply to comment]

Happy Besday Wan..Moga panjang umur dan murah rezekinya..Wahh ada puisilaa sapa tu buat?haha..Sib baik idea ada mari.. Alhamdulillah. permintaan INSYALLAH tertunai kalo diizinkanNYA..:-) .Actually abg ad dh cipta puisi kat bloggers lain antaranya hal Bendera Malaysia,Kes buang bayi,dan ciptaan dengan RASA yg org tu berikan ..tapi semua itu hanya untuk yg requestlaa tak dipost dlm blog abg ad..hehe..:-)

 
On January 20, 2011 at 10:16 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

Hp Bday. Wah Mudanya. terasa diriku Begitu Tua... huhu

 
On January 20, 2011 at 10:24 AM , Fanzi Ruji said... [Reply to comment]

HAPPY BIRTHDAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
On January 20, 2011 at 10:34 AM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

Mak Timah masak ubi kayu,
Happy Birthday to you!

haha.. ok tak pantun 2 kerat ni?:P

 
On January 20, 2011 at 10:37 AM , cik bebel sentiasa said... [Reply to comment]

selamat hari lahir!!!!

xdak hadiah...hahahahaha

 
On January 20, 2011 at 11:01 AM , Lelaki Ini said... [Reply to comment]

hepi bufday!

 
On January 20, 2011 at 11:51 AM , Oasis said... [Reply to comment]

Fuyyoo...happy bday! And happy Wesak Day. Moga pjg umur & sentiasa muda.

 
On January 20, 2011 at 12:30 PM , Wan Gerrard said... [Reply to comment]

happy birthday bro ^_^

 
On January 20, 2011 at 12:50 PM , Irma A.Wahid said... [Reply to comment]

yeayyy....wan da tua...hehehe
happy birthday you~~~
rupenye u tua sthun je dri i...tapi tetap jugak tua..hehehe
semoga pnjang umo~~~~

 
On January 20, 2011 at 1:08 PM , niesh™ said... [Reply to comment]

HAPPY BIRTHDAY :)

 
On January 20, 2011 at 1:24 PM , " KK " said... [Reply to comment]

happy birthday....moga dpanjangkan umur dan dmurahkan rezeki.....have a nice day...

 
On January 20, 2011 at 2:04 PM , Qarl said... [Reply to comment]

wishing u a blast happy birthday!

 
On January 20, 2011 at 2:23 PM , ijat_asni said... [Reply to comment]

aaaa
dah tua rupanya
haha~

 
On January 20, 2011 at 2:25 PM , cik yatt said... [Reply to comment]

wah,,hepy besday wan..smoge alwes sucsess..pnjng umo n dmurahkan rezki..

kek tu nmpk sedap..nak sikit bole??hihihihi

 
On January 20, 2011 at 3:23 PM , syuwai said... [Reply to comment]

kek tu sungguh meliurkan! adeh..nyam3x

happy brthday..GBU ^^

 
On January 20, 2011 at 4:57 PM , pipoq said... [Reply to comment]

jangan lupa ucapkan terima kasih pada ibu yang melahirkan kita bila tiba hari ulangtahun kelahiran kita tu sebab tanpa mereka (ibu) yang menanggung bermacam kepayahan sejak dari mula mengandungkan kita sampai saat melahirkan dan membesarkan kita tu, siapalah kita di usia sekarang ni..

selamat hari ulangtahun kelahiran untuk Syazwan Rahman dari Pipoq sekeluarga..

 
On January 20, 2011 at 6:15 PM , nora said... [Reply to comment]

happy birthday syazwan

semoga panjang umur, murah rezeki, dapat jodoh yg baik2 (ni ade kena mengena ke ngan birthday??) dapat kerja yang best pastu pas dah dapat kerja ko belanja aku makan kat hotel 5bintang

 
On January 20, 2011 at 9:01 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Adik Wan!! Jom sambut sesama nanti.. Kita dalah Januarian yang comel dan kacak.. Kikiki.. *perahsan nih*

Selamat hari lahir.. Dah tua dah.. Cepat kawen.. Jangan gegatal lagik.. Ekeke.. :p

 
On January 21, 2011 at 12:24 AM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

hppy besday wan! smoga panjang umor dan murah rezeki! dan smoga cepat dpt jodoh! amin... heehhehehehehehehe

 
On January 21, 2011 at 12:36 AM , Mr. BLB said... [Reply to comment]

birthday ko ke bro? aduyai sorry2 lambat wish.. Allah selamatkan kamu ;)

FUYOOOO! LAYOUT BARU ! hihi

 
On January 21, 2011 at 9:57 AM , EIPUL said... [Reply to comment]

semogas emua wish kamu granted

sorry wa lambat wish happy belated birthday mr.shazwan!!!

fuuyooo

 
On January 21, 2011 at 10:53 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

all the best!
selamat hari lahir lagi..
hehe
sedap kek tuuu

 
On January 21, 2011 at 1:14 PM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

happy belated bday kanda

 
On January 21, 2011 at 8:50 PM , Mra Mastura said... [Reply to comment]

abang abang =)

 
On January 22, 2011 at 5:53 AM , mie said... [Reply to comment]

wow!!
brownies..
ehehheeee

 
On January 22, 2011 at 10:36 AM , FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply to comment]

happy birthday bro. sorry lambat wish;)
btw, all the best in everyhting u do in life ya~ ma ur dreams come true.

 
On January 22, 2011 at 4:52 PM , niesz said... [Reply to comment]

happy besday ..hehe..ni kena open table nie..ekekeke..

 
On January 24, 2011 at 12:09 PM , MIZZ SUE said... [Reply to comment]

hepi besday dik