Thursday, January 20, 2011

FUUUYOOO.. 2O JANUARI 2011= 23 TAHUN!




:: Kek Tahun ke-22 ::

seindah burung yang berkicau
lari bertebaran mengalunkan hari
yang penuh kebahagiaan ini

Tidak mulut bermain kata,
Jika hati tidak menurutinya,
Tidak hati rasa gembira,
Jika tidak kena harinya

Seperti yang tertulis dalam Sijil Kelahiran
Insan yang bernama SYAZWAN BIN AB RAHMAN
Pada Tanggal 20 Januari 1988,
jam 12.30 tengah hari,
bertempat di Hospital Besar Kuala Lumpur
maka hari ini Harinya.. Kini detiknya..
Hari Ulang Tahun Kelahiran Ku...
Kali ke- 23


:: FUUUYOOO kini sudah 23 tahun..
Tak Muda Tak Tua.. Yang Sedang-sedang Saja ::


terimalah hasil nukilan Ahmad Dzafir.. terima kasih sudi menulis khas sempena ulang tahun Wan ke-23...


Tanggal dilahirkan didunia
Besar dalam sempurna

Didik dalam adanya

Hasrat murni dua ibubapa


Aku dalam perjalanan

Dalam perjalanan yang panjang

Aku dalam dakapan

Dalam dakapan yang memerlukan


Aku bisa besar

Aku bisa tinggi

Aku bisa lakar

Aku bisa pergi


Gerak aku tuju aku

Jalan aku arah aku

Destinasi yang ingin

Jarak yang mungkin


Jauh lagi perjalanan aku

Lambat lagi destinasi aku

Walau datang cuba itu

Walau datang duga itu


Aku kuatkan hasrat

Aku tanamkan tekad

Untuk aku penuhkan walau berat

Untuk aku sempurnakan walau hebat


Kini aku dewasa dalam usia
Kini aku syukur dalam umur

23 tahun usia sudah aku rasa

23 tahun umur aku jalani luhur


Moga aku sentiasa tabah
Moga aku sentiasa sabar

Dalam menghadapi musibah

Dalam menghadapi sukar


Tanggal 20 Januari aku lahir

Tanggal detik ini aku ada

Aku mengenal hidup pada zahir

Aku jalani hidup seadanya


Moga Allah panjangkan umur ku

Moga Allah murahkan rezeki ku

Agar aku sentiasa dalam syukur

Supaya aku sentiasa ikhlas dalam hati



FUUUYOOO...Hari ni, 20. Januari 2011 bersamaan dengan 15 Safar 1432 Hijjrah, umurku bertambah lagi satu angka.. Alhamdulillah, syukur kehadrat Allah S.W.T kerana mengizinkan ku untuk meneruskan kehidupan di atas muka bumi-Nya ini sekaligus memberi ruang serta peluang untuk aku mengumpul apa yang patut dikumpul...

Bila umur dah bertambah ni, terus terngiang-ngiang lagu Tobat Maksiat nyanyian Wali Band tu... Oh! Berapa banyakkah amalan ku? Sudah cukupkah sebelum Izrail datang mencabut nyawaku? Kalau dosa tu tak payah cakap la... Silap2 ketinggian Gunung Everest pun kalah...huhuhu

Apa-apa pun, sebagai ganti birthday wishlist ku yang masih tak tercapai tu, ku wish yang entri ni akan mendapat 1000 komen boleh?? Hahaha.. Seiyes tak masuk akal langsung terlebih sudah.. pelamin anganku musnah...hahaha

Akhir kata Hanya Yang Ku Mampu adalah seperti pepatah Buaya Hamka:

"Tidak usah kami diberi kata
Dipakai kata akan luntur

Tidak usah kami diberi nasi

Dimakan nasi akan habis

Berilah kami hati yang suci, muka yang jernih

Budi baik dibawa mati
"

bisik buzz: Insan blogger yang sama meraikan Ulang Tahun kelahirannya hari ini adalah Mizz Sue

SALAM FUUUYOOO~





38 comments:

AfiQ said...

all the best!!!! heppy birthday abg wan!!!! =P moga lebih suksess!!!!

ferdaus said...

happy belated burfdae..buat pesta buih katne?

ADfeez said...

happi bday wan!!!! moga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur... aminnnnn :)


♪Happy Birthday To You♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ Happy Birthday ToYou♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday To You ♪♫•*¨*•.¸¸♥¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday To You♥ ♥ ♥ Happy Birthday To You....wish all happiness & great in urlife...:D ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪

FaizalSulaiman said...

happy birthday wan!!!!

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

Hi Syazwan..Blogwalking time birthday plak kan..Nak wish Happy Birthday!!!All the best in the things you do..take care

Amir Rayyan said...

happy birthday...moga baik2 saja insyaAllah...:)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

Happy besday wan fuuyooooo..moga panjang umur Dan murah rezki hendaknye...amin...

arep_lockermonth said...

selamat tua yer!hehe

fLy_AwAy said...

happy besday abg wan !

Finaz Jaafar said...

happy birthday syazwan !!! all the best wishes !! ehemmm...thniah la anda dah mngkat usia..ahakz=P

Ad Rifza said...

Happy Besday Wan..Moga panjang umur dan murah rezekinya..Wahh ada puisilaa sapa tu buat?haha..Sib baik idea ada mari.. Alhamdulillah. permintaan INSYALLAH tertunai kalo diizinkanNYA..:-) .Actually abg ad dh cipta puisi kat bloggers lain antaranya hal Bendera Malaysia,Kes buang bayi,dan ciptaan dengan RASA yg org tu berikan ..tapi semua itu hanya untuk yg requestlaa tak dipost dlm blog abg ad..hehe..:-)

::FAIZ FARISH:: said...

Hp Bday. Wah Mudanya. terasa diriku Begitu Tua... huhu

Fanzi Ruji said...

HAPPY BIRTHDAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AiDa AzRyN said...

Mak Timah masak ubi kayu,
Happy Birthday to you!

haha.. ok tak pantun 2 kerat ni?:P

cik bebel sentiasa said...

selamat hari lahir!!!!

xdak hadiah...hahahahaha

Lelaki Ini said...

hepi bufday!

Oasis said...

Fuyyoo...happy bday! And happy Wesak Day. Moga pjg umur & sentiasa muda.

Wan Gerrard said...

happy birthday bro ^_^

Irma A.Wahid said...

yeayyy....wan da tua...hehehe
happy birthday you~~~
rupenye u tua sthun je dri i...tapi tetap jugak tua..hehehe
semoga pnjang umo~~~~

niesh™ said...

HAPPY BIRTHDAY :)

" KK " said...

happy birthday....moga dpanjangkan umur dan dmurahkan rezeki.....have a nice day...

Qarl said...

wishing u a blast happy birthday!

ijat_asni said...

aaaa
dah tua rupanya
haha~

cik yatt said...

wah,,hepy besday wan..smoge alwes sucsess..pnjng umo n dmurahkan rezki..

kek tu nmpk sedap..nak sikit bole??hihihihi

syuwai said...

kek tu sungguh meliurkan! adeh..nyam3x

happy brthday..GBU ^^

pipoq said...

jangan lupa ucapkan terima kasih pada ibu yang melahirkan kita bila tiba hari ulangtahun kelahiran kita tu sebab tanpa mereka (ibu) yang menanggung bermacam kepayahan sejak dari mula mengandungkan kita sampai saat melahirkan dan membesarkan kita tu, siapalah kita di usia sekarang ni..

selamat hari ulangtahun kelahiran untuk Syazwan Rahman dari Pipoq sekeluarga..

nora said...

happy birthday syazwan

semoga panjang umur, murah rezeki, dapat jodoh yg baik2 (ni ade kena mengena ke ngan birthday??) dapat kerja yang best pastu pas dah dapat kerja ko belanja aku makan kat hotel 5bintang

FarhanaDr said...

Adik Wan!! Jom sambut sesama nanti.. Kita dalah Januarian yang comel dan kacak.. Kikiki.. *perahsan nih*

Selamat hari lahir.. Dah tua dah.. Cepat kawen.. Jangan gegatal lagik.. Ekeke.. :p

NICK IRFAN said...

hppy besday wan! smoga panjang umor dan murah rezeki! dan smoga cepat dpt jodoh! amin... heehhehehehehehehe

Mr. BLB said...

birthday ko ke bro? aduyai sorry2 lambat wish.. Allah selamatkan kamu ;)

FUYOOOO! LAYOUT BARU ! hihi

EIPUL said...

semogas emua wish kamu granted

sorry wa lambat wish happy belated birthday mr.shazwan!!!

fuuyooo

Eazy Izzuddin said...

all the best!
selamat hari lahir lagi..
hehe
sedap kek tuuu

Hazzy Ishak said...

happy belated bday kanda

Mra Mastura said...

abang abang =)

mie said...

wow!!
brownies..
ehehheeee

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

happy birthday bro. sorry lambat wish;)
btw, all the best in everyhting u do in life ya~ ma ur dreams come true.

niesz said...

happy besday ..hehe..ni kena open table nie..ekekeke..

MIZZ SUE said...

hepi besday dik

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com