Jumaat lepas berkesempatan untuk menonton NARNIA 3 : THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER di Pavillion.. Orang tak usah cakaplah ramai FULL! tanyangan betul-betul pada minggu depan tapi untuk 3D da mula da.. WAN bukan nak cerita sinopsisnya itu korang boleh cari di web NARNIA sendiri tapi apa yang dikongsikan mengenai ini.....

kelebihan NARNIA 3:
  • walaupun aksi peperangan kurang di tonjolkan macam Narnia 1 & 2..tetapi untuk Narnia 3 aksi pengembaraan atas kapal yang menjadi kelainannya.. Dari satu tempat ke satu tempat untuk mencari bangsawan yang hilang.. Telatah Eustace (sepupu kepada Edmund dan Lucy Pevensie) dan Reepicheep (mouse askar kick-ass) adalah yang paling mencuit hati. Hubungan antara mereka lucu dan menyentuh. Jalan cerita yang tidak bohsan malah menyeronokkan.. Kalau pakai 3D lagi best kot.. hehe.. apabila Susan dan Peter tiada dalam Narnia kali ini rasa macam lain sikit je..
pengajaran untuk NARNIA 3:
  • kalau ternampak barang yang anda suka or berharga jangan ambil nanti buruk padahnya.. boleh jadi naga yang boleh keluar api-api dekat mulut ko nak??? ku tak mau.. nanti nak kiss je keluar api (ok ku melalut ni??.. ok lupakan)
secara peribadi WAN untuk filem Narnia 3:
  • jalan cerita menarik walaupun kakak dan abangnya tidak ada dalam filem ini.. pada WAN kekurangan aksi peperangan dan pertarungan menyebabkan nafsu WAN tak puas (nafsu serakah ok).. memang betul ada aksi lawan antara naga, tapi tidak macam Narnia 1 dan 2.. tetapi masih boleh enjoy bila menonton tak rugi duitlakan..
  • dengan genre Adventure, Family dan Fantasy elok bebenolah untuk semua lapisan umur tidak ada aksi comolot pun (so tak akan stim..tapi orang dalam wayang comolot ada.. haha ok ku gurau je).
Return to magic,
return to hope,
return to Narnia!

return to FUUUYOOO.. MR.WAN!
(ini ku tambah)

Overall WAN boleh bagi 4.5 bintang (sebab kurang aksi kalau lebih aksi FULL)





Comments (34)

On December 4, 2010 at 11:31 PM , mRa amira said... [Reply to comment]

huhuk~
jap jap
pk nk 3d ke normal ekh
huu~
>.< nak tengook! cepat la minggu depan habis exam nk terjah rumah kedue! >.<

 
On December 4, 2010 at 11:41 PM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

aiyarkk! jeleznye dapt p tgk cte tu.. huhu

 
On December 4, 2010 at 11:55 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

nak tgk gak!
hehe

Layans~Selamat Ulang Tahun

 
On December 4, 2010 at 11:55 PM , eazy n atief said... [Reply to comment]

hihihi
adik ez pun kate best
ez tak tengok lagi
diorang kate nnti mse singa tu mengaum kat last2 tu terkejut eh?
hihi

 
On December 5, 2010 at 12:02 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

mra

3D kot best sikit.. hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aida

ada masa lagi minggu depan tayangan betul2nya.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eazy

yeah! tengok ye..hek3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eazy and atif

agaklah terkezut gak.. kuat giler

 
On December 5, 2010 at 12:10 AM , ..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haha.
nak tengok.
tp ramai kate x puas.
mcm mana ni ?
XB

 
On December 5, 2010 at 12:12 AM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Dah lama tak berjumpa, rindu rasa hati, tapi kenape kanda makin rakus ni??? Haishhhhh.. Kiss kiss laa.. Tidak memuaskan nafsu laa.. Takut you tengok kanda cenggini.. :p

 
On December 5, 2010 at 12:19 AM , ijat_asni said... [Reply to comment]

jelez gile !

 
On December 5, 2010 at 12:30 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

hizami

tu la yang tak puas tu semua NAFSU SERAKAH kot.. haha betul2 mmg tak puas.. cube tengok apa kata kamu lak ye.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
farhana

takut ke suke ale2 jangan tipu..
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ijat

haha.. turun kl roger2 leh teman kan..

 
On December 5, 2010 at 12:59 AM , zamdayz said... [Reply to comment]

haisshhhhh.
jeles jugak neh.
huhu

 
On December 5, 2010 at 1:30 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

zam

waduh3.. usah jeles..
nanti kamu pergi yaaa...
hehe

 
On December 5, 2010 at 1:39 AM , AfiQ said... [Reply to comment]

waaaaaaaaa!!! nak tgk sgt cite ni kat cinema.. jeles!

 
On December 5, 2010 at 2:15 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

afiq

jangan jeles sila ke pangung berhampiran sebelum terliwat eh salah lewat
haha

 
On December 5, 2010 at 2:23 AM , ain yoshiko said... [Reply to comment]

serious jeles! hehe
tapi mcm kurang syok je sebab peter n susan takde.

 
On December 5, 2010 at 2:25 AM , nora said... [Reply to comment]

apsal semua org jeles nih?? aku tak jeles pun marah ade ar sbb en.syazwan pergi tak ajak aku =p

 
On December 5, 2010 at 2:35 AM , AfiQ said... [Reply to comment]

hayoohh.. kat gannu ni x dek wayang lor.. huhuh.. nk tunggu balik kl lmbat lagi.. waaa..

 
On December 5, 2010 at 2:50 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

ain

agak la rasa sunyi sikit..tapi still ok cos Eustace ada.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nora

hohohoho.. no2 namau marah kang kena kiss kang.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
afiq

waaaaaaaaaaa sedihnya
kalau gitu xmau la duduk lama2 kat ganu tu mai kl cpt ye..
haha

 
On December 5, 2010 at 3:05 AM , cutenote said... [Reply to comment]

Kalau cerita ni berjaya akan dibuat sambung iaitu "silver chair" kalau baca novel terakhir dia tak sangka penamat dia macam tu huhu :D .

 
On December 5, 2010 at 5:00 AM , mie said... [Reply to comment]

wow!!!
gue x sempat nak tgk lagi..
kena gi terjah ni..

 
On December 5, 2010 at 8:12 AM , E.d.Y said... [Reply to comment]

dah lama tak tgk cite 3d

 
On December 5, 2010 at 8:25 AM , SHaRZ said... [Reply to comment]

wan xbesh pn cte dia..ak mngantok ad la..siap tdo lg..

 
On December 5, 2010 at 2:10 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

cutenote

oh iye ke...xde baca lak buku dia anyways thanks for the info sapa ek agaknya ganti lucy, peter, susan n ed nnt..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mie

konpem mie LAYAANNNNN.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
edy

samalah.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sharz

ko tak minat thats y la kot
hehe

 
On December 5, 2010 at 3:32 PM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

best erk citer nie.. nice jer kann.. lallala~~

 
On December 5, 2010 at 3:40 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

tak hajak p0m :(

 
On December 5, 2010 at 6:42 PM , Wan Gerrard said... [Reply to comment]

baru nak pergi tengok sok bro..3d ea, terbaik la..cm best je dapat 4.5 dari bro..huhu

 
On December 5, 2010 at 7:45 PM , Pencacai Alim said... [Reply to comment]

lama tk mai sini..byk entri miss ni..bru balek dr kursus..apa kabo? :)

 
On December 5, 2010 at 11:35 PM , nora said... [Reply to comment]

mana entry baru, senyap je, ko pengsan dlm wayang ke ape ni hohohoho.. no2 namau marah kang kena back hand aku haha =p

 
On December 6, 2010 at 2:00 AM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

dulu hrry potter skrg narnia plak? dua2 best

 
On December 6, 2010 at 2:19 AM , AdiE said... [Reply to comment]

nak tgk narnia biase...
x bole tgk 3d punye..sakit mate..

 
On December 6, 2010 at 2:27 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

syahmi

yo la tuh.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
miss lolly

kita date kite2 je nnt ok.. ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
wan

ok wa tunggu apa kata kamu lak ye

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pencacai

kaba baik ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nora

x marah ler puteri.. haha
ngah uli tepung tu malas nak post entri baru.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nick

herry wa x minat.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
adie

oh mcm tu pulak ye so tunggu khamis ni ye.. hehe

 
On December 6, 2010 at 9:11 AM , E.d.Y said... [Reply to comment]

jom2

 
On December 6, 2010 at 12:46 PM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

tilda swinton, rawks!!!!!

 
On December 6, 2010 at 4:39 PM , mizmiEe said... [Reply to comment]

jom singgah blog mieha.. exchange link.. :)

 
On December 8, 2010 at 1:44 PM , cik amy said... [Reply to comment]

sgt seronokkk cik amy tgk 3D!!! ahakzzzz