Saturday, December 04, 2010

FUUUYOOO... NARNIA 3 : THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER (3D)..

Jumaat lepas berkesempatan untuk menonton NARNIA 3 : THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER di Pavillion.. Orang tak usah cakaplah ramai FULL! tanyangan betul-betul pada minggu depan tapi untuk 3D da mula da.. WAN bukan nak cerita sinopsisnya itu korang boleh cari di web NARNIA sendiri tapi apa yang dikongsikan mengenai ini.....

kelebihan NARNIA 3:
  • walaupun aksi peperangan kurang di tonjolkan macam Narnia 1 & 2..tetapi untuk Narnia 3 aksi pengembaraan atas kapal yang menjadi kelainannya.. Dari satu tempat ke satu tempat untuk mencari bangsawan yang hilang.. Telatah Eustace (sepupu kepada Edmund dan Lucy Pevensie) dan Reepicheep (mouse askar kick-ass) adalah yang paling mencuit hati. Hubungan antara mereka lucu dan menyentuh. Jalan cerita yang tidak bohsan malah menyeronokkan.. Kalau pakai 3D lagi best kot.. hehe.. apabila Susan dan Peter tiada dalam Narnia kali ini rasa macam lain sikit je..
pengajaran untuk NARNIA 3:
  • kalau ternampak barang yang anda suka or berharga jangan ambil nanti buruk padahnya.. boleh jadi naga yang boleh keluar api-api dekat mulut ko nak??? ku tak mau.. nanti nak kiss je keluar api (ok ku melalut ni??.. ok lupakan)
secara peribadi WAN untuk filem Narnia 3:
  • jalan cerita menarik walaupun kakak dan abangnya tidak ada dalam filem ini.. pada WAN kekurangan aksi peperangan dan pertarungan menyebabkan nafsu WAN tak puas (nafsu serakah ok).. memang betul ada aksi lawan antara naga, tapi tidak macam Narnia 1 dan 2.. tetapi masih boleh enjoy bila menonton tak rugi duitlakan..
  • dengan genre Adventure, Family dan Fantasy elok bebenolah untuk semua lapisan umur tidak ada aksi comolot pun (so tak akan stim..tapi orang dalam wayang comolot ada.. haha ok ku gurau je).
Return to magic,
return to hope,
return to Narnia!

return to FUUUYOOO.. MR.WAN!
(ini ku tambah)

Overall WAN boleh bagi 4.5 bintang (sebab kurang aksi kalau lebih aksi FULL)





34 comments:

mRa amira said...

huhuk~
jap jap
pk nk 3d ke normal ekh
huu~
>.< nak tengook! cepat la minggu depan habis exam nk terjah rumah kedue! >.<

AiDa AzRyN said...

aiyarkk! jeleznye dapt p tgk cte tu.. huhu

Eazy Izzuddin said...

nak tgk gak!
hehe

Layans~Selamat Ulang Tahun

eazy n atief said...

hihihi
adik ez pun kate best
ez tak tengok lagi
diorang kate nnti mse singa tu mengaum kat last2 tu terkejut eh?
hihi

mr.syazwan said...

mra

3D kot best sikit.. hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aida

ada masa lagi minggu depan tayangan betul2nya.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eazy

yeah! tengok ye..hek3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eazy and atif

agaklah terkezut gak.. kuat giler

..hizamirahim.. said...

haha.
nak tengok.
tp ramai kate x puas.
mcm mana ni ?
XB

FarhanaDr said...

Dah lama tak berjumpa, rindu rasa hati, tapi kenape kanda makin rakus ni??? Haishhhhh.. Kiss kiss laa.. Tidak memuaskan nafsu laa.. Takut you tengok kanda cenggini.. :p

ijat_asni said...

jelez gile !

mr.syazwan said...

hizami

tu la yang tak puas tu semua NAFSU SERAKAH kot.. haha betul2 mmg tak puas.. cube tengok apa kata kamu lak ye.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
farhana

takut ke suke ale2 jangan tipu..
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ijat

haha.. turun kl roger2 leh teman kan..

zamdayz said...

haisshhhhh.
jeles jugak neh.
huhu

mr.syazwan said...

zam

waduh3.. usah jeles..
nanti kamu pergi yaaa...
hehe

AfiQ said...

waaaaaaaaa!!! nak tgk sgt cite ni kat cinema.. jeles!

mr.syazwan said...

afiq

jangan jeles sila ke pangung berhampiran sebelum terliwat eh salah lewat
haha

ain yoshiko said...

serious jeles! hehe
tapi mcm kurang syok je sebab peter n susan takde.

nora said...

apsal semua org jeles nih?? aku tak jeles pun marah ade ar sbb en.syazwan pergi tak ajak aku =p

AfiQ said...

hayoohh.. kat gannu ni x dek wayang lor.. huhuh.. nk tunggu balik kl lmbat lagi.. waaa..

mr.syazwan said...

ain

agak la rasa sunyi sikit..tapi still ok cos Eustace ada.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nora

hohohoho.. no2 namau marah kang kena kiss kang.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
afiq

waaaaaaaaaaa sedihnya
kalau gitu xmau la duduk lama2 kat ganu tu mai kl cpt ye..
haha

cutenote said...

Kalau cerita ni berjaya akan dibuat sambung iaitu "silver chair" kalau baca novel terakhir dia tak sangka penamat dia macam tu huhu :D .

mie said...

wow!!!
gue x sempat nak tgk lagi..
kena gi terjah ni..

E.d.Y said...

dah lama tak tgk cite 3d

SHaRZ said...

wan xbesh pn cte dia..ak mngantok ad la..siap tdo lg..

mr.syazwan said...

cutenote

oh iye ke...xde baca lak buku dia anyways thanks for the info sapa ek agaknya ganti lucy, peter, susan n ed nnt..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mie

konpem mie LAYAANNNNN.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
edy

samalah.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sharz

ko tak minat thats y la kot
hehe

SyahmiFikri said...

best erk citer nie.. nice jer kann.. lallala~~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

tak hajak p0m :(

Wan Gerrard said...

baru nak pergi tengok sok bro..3d ea, terbaik la..cm best je dapat 4.5 dari bro..huhu

Pencacai Alim said...

lama tk mai sini..byk entri miss ni..bru balek dr kursus..apa kabo? :)

nora said...

mana entry baru, senyap je, ko pengsan dlm wayang ke ape ni hohohoho.. no2 namau marah kang kena back hand aku haha =p

NICK IRFAN said...

dulu hrry potter skrg narnia plak? dua2 best

AdiE said...

nak tgk narnia biase...
x bole tgk 3d punye..sakit mate..

mr.syazwan said...

syahmi

yo la tuh.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
miss lolly

kita date kite2 je nnt ok.. ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
wan

ok wa tunggu apa kata kamu lak ye

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pencacai

kaba baik ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nora

x marah ler puteri.. haha
ngah uli tepung tu malas nak post entri baru.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nick

herry wa x minat.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
adie

oh mcm tu pulak ye so tunggu khamis ni ye.. hehe

E.d.Y said...

jom2

FaizalSulaiman said...

tilda swinton, rawks!!!!!

mizmiEe said...

jom singgah blog mieha.. exchange link.. :)

cik amy said...

sgt seronokkk cik amy tgk 3D!!! ahakzzzz

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com