Wednesday, December 22, 2010

FUUUYOOO.... HIRUP BUKAN NYONYOT!

apa menu tengah hari anda hari ini?? mesti kencangkan makan punya.. apa kata anda cuba melantak SUP EKOR + LIDAH buatan MAMAK.. hohohohoho.. ada yang suka ada yang tak sukakan sup mamak ni... tapi ku memang suka kot.. al maklumlah ku ada darah keterunan mamak..hekhek.. (tak mahu hipokrit)

tu dia SUP EKOR + SUP LIDAH nyamm..nyammm..

sup mamak ini lain daripada sup melayukan? sup mamak ini agak pekat, melekat, sendat dan tersekat.. hahahaha... antara restoran mamak yang pernah di rasai oleh ku ialah restoran dorasamy, restoran NZ curry house, restoran rashid, restoran Ali maju.. restoran-restoran ini memang FUUUUYOOO wa cakap lu...

ini style HIRUP sup bukan NYONYOT ok.. nyonyot tu zon lain kita buat.. hoho

sekali tengok style ku ini macam NYONYOT kan?? tapi salah tu style KEMAM! bila kemam baru stim dan puas bila makan sup.. hahahaha

ini pun bukan style NYONYOT tapi style yang di practikkan oleh bapak ku iaitu style RATAH! perh patutla bonda sayang lebih kat ayahanda ku...begini caranya... huhu

akhir sekali apa nak di kata ialah kapan, lesap, licin, elek, habis!

jika mahu cuba sup mamak pergi beli cepat.. pasti anda akan ada style baru makan supkan.. bolehlah kita kongsikan bersama... (p/s: sila berfikaran positive untuk entri kali ini)

~SALAM FUUUYOOOO~





23 comments:

Hazzy Ishak said...

isk gelojohnya kanda...
wat malu dinda je tau..

pernah makan sup mamak, rasa berempah gila kan

mr.syazwan said...

mana ada gelojoh tu kira sopan la tu makan depan camera kalau x?? tak tau la.. hahahaha...

berempah tu la bagus dinda.. baik untuk kesihatan.. hehe

kekelip said...

makan ngn roti bai. sedapnyeee~
bler nak lunch hour ni. aisyhhh! =D

FaizalSulaiman said...

tengok gamba je sebab lapa dah nehh.haha

iksharizan said...

bapak buruk muke ko bai.... hahahahah :D

mr.syazwan said...

kekelip

kann roti lg sedap cis terbabas pelahap mcm tu je td..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
faizal

haha x lunch lagi ke ish2..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
iksharizan

1 ko tunjuk kat ku 4 pada ko
hahaha
;p

ijat_asni said...

cara makan yang lucah~

Biela Sapine said...

tak pernah tau & rasa kott.. ehh mamak ada sup ?? uwaa, sedap takk sedap takk.. macam menyelerakan je

pipoq said...

fuuuyoooo..stim betul aku tengok sup ekor tu..

tapi wan, betui ke ko makan gaya camtu ? bukan selalunya lebih ganas dari tu ke ? ehehehehe..

cik helena said...

nak laapr dah tadi terus tak lapar..macam lucah .hahaha!

SHaRZ said...

ehem..xyah kabe...ak tau tabiat ko time mkn sbnrnya....klu ak mngata ko..smua tepat sbb ak pnh mkn ngn ko (tragedi medan selera sek 7)

mr.syazwan said...

ijat

ngeg! haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
biela

ermm nyam2... hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pipoq

eh mcm tau2 je tu control tu dpn camera kalau tak ku kokak2 kan nye
hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cik helena

ish2 ang pikiaq kotoq naa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sharz

hahahahaha uish diam! itu kite2 je tau.. hahahaha
adehhhhhhhhhh

SyahmiFikri said...

perghh.. masyuk gila yer makak sup.. makan bnyak2.. blemak koet baru leh menternak lemak kann.. hahahhahaha

..hizamirahim.. said...

banyak betol perkataan nyonyot dalam entri ni.
lucah !!!
haha.
XP

iskandarzulkarn9 said...

perghhhhh!!!
sedapp ouhh!
bergoncang perut dah nihh..haha

Qarl said...

entry suke lucah2 kan

mr.syazwan said...

syahmi

cis! mulut xde insurans.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hizami

hohoho mana der..
;P
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
iskandar

perut je goncang ye?? lain x erk?
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
qarl

huhuhu sikit2 je ok la tu
;p

NICK IRFAN said...

lidah? erk... aku pun ske makanan mamak almaklumlah anak jati penang... hehe

FarhanaDr said...

Patut laa macam shah rukh khan sekali pandang.. Dua tiga kali pandang macam kuplai khan.. Ade darah mamak rupanya.. Wow!!! :p

Selalu makan mamak tapi tak tau plak mamak reti buat sup.. Nanti kene tanye laa..

E.d.Y said...

sup lidah??eeewwwwww~~~

mie said...

sup ni!!
best di makan panas2 je..
dah lama xrasa..

Irma A.Wahid said...

klaka je entry cmni..hehe..sedapnye mkn~~

Wan Gerrard said...

alamak bro..memang terbaik tengok gambar ni, baru nak pergi makan~

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com