Wednesday, December 22, 2010

FUUUYOOO.... HIRUP BUKAN NYONYOT!

apa menu tengah hari anda hari ini?? mesti kencangkan makan punya.. apa kata anda cuba melantak SUP EKOR + LIDAH buatan MAMAK.. hohohohoho.. ada yang suka ada yang tak sukakan sup mamak ni... tapi ku memang suka kot.. al maklumlah ku ada darah keterunan mamak..hekhek.. (tak mahu hipokrit)

tu dia SUP EKOR + SUP LIDAH nyamm..nyammm..

sup mamak ini lain daripada sup melayukan? sup mamak ini agak pekat, melekat, sendat dan tersekat.. hahahaha... antara restoran mamak yang pernah di rasai oleh ku ialah restoran dorasamy, restoran NZ curry house, restoran rashid, restoran Ali maju.. restoran-restoran ini memang FUUUUYOOO wa cakap lu...

ini style HIRUP sup bukan NYONYOT ok.. nyonyot tu zon lain kita buat.. hoho

sekali tengok style ku ini macam NYONYOT kan?? tapi salah tu style KEMAM! bila kemam baru stim dan puas bila makan sup.. hahahaha

ini pun bukan style NYONYOT tapi style yang di practikkan oleh bapak ku iaitu style RATAH! perh patutla bonda sayang lebih kat ayahanda ku...begini caranya... huhu

akhir sekali apa nak di kata ialah kapan, lesap, licin, elek, habis!

jika mahu cuba sup mamak pergi beli cepat.. pasti anda akan ada style baru makan supkan.. bolehlah kita kongsikan bersama... (p/s: sila berfikaran positive untuk entri kali ini)

~SALAM FUUUYOOOO~





Comments (23)

On December 22, 2010 at 12:23 PM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

isk gelojohnya kanda...
wat malu dinda je tau..

pernah makan sup mamak, rasa berempah gila kan

 
On December 22, 2010 at 12:29 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

mana ada gelojoh tu kira sopan la tu makan depan camera kalau x?? tak tau la.. hahahaha...

berempah tu la bagus dinda.. baik untuk kesihatan.. hehe

 
On December 22, 2010 at 12:33 PM , kekelip said... [Reply to comment]

makan ngn roti bai. sedapnyeee~
bler nak lunch hour ni. aisyhhh! =D

 
On December 22, 2010 at 12:45 PM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

tengok gamba je sebab lapa dah nehh.haha

 
On December 22, 2010 at 12:56 PM , iksharizan said... [Reply to comment]

bapak buruk muke ko bai.... hahahahah :D

 
On December 22, 2010 at 1:08 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

kekelip

kann roti lg sedap cis terbabas pelahap mcm tu je td..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
faizal

haha x lunch lagi ke ish2..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
iksharizan

1 ko tunjuk kat ku 4 pada ko
hahaha
;p

 
On December 22, 2010 at 2:16 PM , ijat_asni said... [Reply to comment]

cara makan yang lucah~

 
On December 22, 2010 at 2:21 PM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

tak pernah tau & rasa kott.. ehh mamak ada sup ?? uwaa, sedap takk sedap takk.. macam menyelerakan je

 
On December 22, 2010 at 2:36 PM , pipoq said... [Reply to comment]

fuuuyoooo..stim betul aku tengok sup ekor tu..

tapi wan, betui ke ko makan gaya camtu ? bukan selalunya lebih ganas dari tu ke ? ehehehehe..

 
On December 22, 2010 at 2:51 PM , cik helena said... [Reply to comment]

nak laapr dah tadi terus tak lapar..macam lucah .hahaha!

 
On December 22, 2010 at 2:59 PM , SHaRZ said... [Reply to comment]

ehem..xyah kabe...ak tau tabiat ko time mkn sbnrnya....klu ak mngata ko..smua tepat sbb ak pnh mkn ngn ko (tragedi medan selera sek 7)

 
On December 22, 2010 at 3:17 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

ijat

ngeg! haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
biela

ermm nyam2... hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pipoq

eh mcm tau2 je tu control tu dpn camera kalau tak ku kokak2 kan nye
hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cik helena

ish2 ang pikiaq kotoq naa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sharz

hahahahaha uish diam! itu kite2 je tau.. hahahaha
adehhhhhhhhhh

 
On December 22, 2010 at 3:20 PM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

perghh.. masyuk gila yer makak sup.. makan bnyak2.. blemak koet baru leh menternak lemak kann.. hahahhahaha

 
On December 22, 2010 at 4:21 PM , ..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

banyak betol perkataan nyonyot dalam entri ni.
lucah !!!
haha.
XP

 
On December 22, 2010 at 4:24 PM , iskandarzulkarn9 said... [Reply to comment]

perghhhhh!!!
sedapp ouhh!
bergoncang perut dah nihh..haha

 
On December 22, 2010 at 5:37 PM , Qarl said... [Reply to comment]

entry suke lucah2 kan

 
On December 22, 2010 at 6:22 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

syahmi

cis! mulut xde insurans.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hizami

hohoho mana der..
;P
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
iskandar

perut je goncang ye?? lain x erk?
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
qarl

huhuhu sikit2 je ok la tu
;p

 
On December 22, 2010 at 7:39 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

lidah? erk... aku pun ske makanan mamak almaklumlah anak jati penang... hehe

 
On December 22, 2010 at 10:55 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Patut laa macam shah rukh khan sekali pandang.. Dua tiga kali pandang macam kuplai khan.. Ade darah mamak rupanya.. Wow!!! :p

Selalu makan mamak tapi tak tau plak mamak reti buat sup.. Nanti kene tanye laa..

 
On December 22, 2010 at 11:22 PM , E.d.Y said... [Reply to comment]

sup lidah??eeewwwwww~~~

 
On December 23, 2010 at 2:57 AM , mie said... [Reply to comment]

sup ni!!
best di makan panas2 je..
dah lama xrasa..

 
On December 23, 2010 at 11:50 AM , Irma A.Wahid said... [Reply to comment]

klaka je entry cmni..hehe..sedapnye mkn~~

 
On December 23, 2010 at 9:02 PM , Wan Gerrard said... [Reply to comment]

alamak bro..memang terbaik tengok gambar ni, baru nak pergi makan~