Monday, December 06, 2010

FUUUYOOO.. DAYANG DAN WAN DI ZOO NEGARA!

FUUUUYOOOO... jangan terkedu bila tengok ku dengan DAYANG.. bukan DAYANG KU INTAN, bukan DAYANG SENANDUNG dan bukan jugak DUYUNG.. tapi DAYANG NURFAIZAH.. di mana lagi kalau bukan ZOO NEGARA.. tapiiiiiiiiii...

pertemuan kami bukanlah dirancang tapi suatu kebetulan je.. dia datang sebab bawa anak buah dia jalan-jalan.. ku datang sebab ada tugasan.. tugasan sebagai..

VOLUNTEER

Volunteer (bi) Sukarelawan (bm).. kami ke sini bukanlah untuk suka-suka suki tapi membawa 1 subject COMMUNITY, 1 UiTM, 1 MALAYSIA..program ini dapat markah kot so dengan rela hati pergilah..

pihak zoo idak ler kejam sangatkan sampai nak suruh cuci vontot gajah, gomoh-gomoh dengan beruk, candle light dinner dengan babi utan, sikat bulu harimau semua tukan.. tapi hanyalah sapu bersihkan halaman asmara (tajuk lagu misha) kandang dan bagi makan haiWAN-haiWAN disitu je..

kami ada 70++ orang oleh itu kami dipecahkan ikut group masing-masing.. ku dapat group dengan meka ini..

BAGUS ramai adinda.. bolehlah bergesel.. haha

part kita orang bersihkan kandang BADAK SUMBU / BLUE HYPPO..


betul orang dulu-dulu ada bagi nama kuih BADAK BERENDAM.. memang tepat, padat dan sendat.. mana taknya bila ku bari makan dekat si badak ini.. lepas makan terus dia berendam.. perh! mana tak BUNCIT!.. hoho

ku hanya melihat sajo..sebab mak ku da warning balik rumah jangan kasi kotorkan baju.. so ku berpegang pada arahan itu (sebenarnya takut)

time sapu daun-daun kering..mana WAN?? oooo lupa tengah tido time ni.. haha

tu dia UNCLE GANESH yang mengkepalai kami..perut dia BUNCIT.. entah2 dia lepas makan pun terus berendam kot.. tapi dia bukan badak laa kan..teeettt... hahahaha

sehari suntuk kami berkampung di zoo..sempatlah lawat

gajah

pertunjukkan singa laut

badak

da lama sungguh tidak datang zoo ini.. last datang time recoding program ZOO LANTARA.. ku jadi peserta tengok tak?? hoho time tu form 3 kot.. itu pun masuk free.. ini pun masuk free.. so temanya masuk zoo time free je.. hahaha


itulah kami bila bergabung menjadi satu.. haha

kini semua tinggal kenangan terindah.. semua sudah buat haluan sendiri.. ermmm jumpa time KONVO nanti ye kawan-kawan.. (mood ku pendam sebuah duka).. InsyALLAH..

ps: SELAMAT AWAL MUHARRAM UNTUK KAUM MUSLIMIN DAN MUSLIMAT..






Comments (39)

On December 6, 2010 at 3:45 PM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

seronoknyaaaaaaaaaaaaaaa

 
On December 6, 2010 at 3:53 PM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

huyoo bgmbr ngan artis.......

 
On December 6, 2010 at 3:59 PM , miss epa said... [Reply to comment]

bagus nyer!seronok!nak p gak ah zoo negara camni.hee :)

 
On December 6, 2010 at 4:03 PM , mRa amira said... [Reply to comment]

hohoho

 
On December 6, 2010 at 4:13 PM , ♥AQMAL♥ said... [Reply to comment]

fuyoo gmbar dengan artis..degan aku ta nak kew amek gmbar??aku pon artis jugak -,-"

 
On December 6, 2010 at 4:23 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

faizal

oh yeahhhh!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
faiz

artis tak penting kerja amal kebajikan tu lg penting kan.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
miss

pergilah.. sampaikan kim salam kat uncle n badak ye.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mra

hihihihi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aqmal

ko da tahap diva ku segan..
=_=

 
On December 6, 2010 at 4:27 PM , mizz sue said... [Reply to comment]

NAK JUGAK! FUYOOOOO

 
On December 6, 2010 at 4:41 PM , AfiQ said... [Reply to comment]

errkkk.. DAYANG... waaaa.. nk jugak jumpe dayang.. huhuhuh..

 
On December 6, 2010 at 4:45 PM , FarhanaDr said... [Reply to comment]

Kejam sungguh kanda.. Gesel sana sini.. Mencik tau.. Mencikkkkkkkkk.. :p

Nanti jadi sukarelawan kat zoo melaka plak hokeyyyyy..

 
On December 6, 2010 at 5:00 PM , ALYN_C3N1 said... [Reply to comment]

wah2...part bergesel tak tahan!!! hahahaha

 
On December 6, 2010 at 5:23 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

mizz

silakan! ahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
afiq

tu la tak ikut time tu
uhuhuhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
farhana

lorh sampai menci kanda?? ish jgn gitu.. x baik.. huhuhu

melaka?? hoho ada sapa lak artis?? kihkih

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
alyn

nak gak ke?? wakakaka

 
On December 6, 2010 at 5:38 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

serius! nmpk secocok je korg dua... hehe

 
On December 6, 2010 at 7:13 PM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

wan,npe dgn gambo yang last tu?haha.. @_@

 
On December 6, 2010 at 7:24 PM , Cik Mieyrarif said... [Reply to comment]

cik hippo yg comell

 
On December 6, 2010 at 8:14 PM , Azmi said... [Reply to comment]

kau nampak serasi je dgn binatang2 tu semua..
haha...........

 
On December 6, 2010 at 8:17 PM , Pencacai Alim said... [Reply to comment]

dayang syg aku

 
On December 6, 2010 at 8:46 PM , eazy n atief said... [Reply to comment]

terus semangat nk wat keje sbb jumpe dayang kan :) hihihi
uitm mmg rajin pegi zoo eh?

 
On December 6, 2010 at 10:02 PM , nora said... [Reply to comment]

ooo pandai gesel2 ek....tp yg ni aku tak marah ko x ajak aku. kalu tak mesti aku pun jadi mangsa ko kan. haha no2 takmau marah2 ha, sbb ko mana leh marah Tuan Puteri kan =p

 
On December 6, 2010 at 10:16 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

nick

yang mana 1 wei??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aida

gambar tu gambar mood kepenatan hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
cik mieyra

ye dia comel! haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
azmi

ku da jinakkan meka da wei ko ada?
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
pencacai

haha yolah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eazy n atif

UITM rajin buat amal kebajikan
;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nora

hahaha ko bab amal kebajikan x mau
apa daa cancel jd puteri ku..
haha

 
On December 6, 2010 at 10:30 PM , Azmer Lias said... [Reply to comment]

badak sumbu tu sgt debab...
hehe...:P

 
On December 6, 2010 at 11:25 PM , Liquid said... [Reply to comment]

fuisyooo.... rameinye aweks...

 
On December 6, 2010 at 11:37 PM , Afzainizam said... [Reply to comment]

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Menyambut Maal Hijrah
1431H/2009-2010M.
MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. syok lahhhh ko jadi suka tak rela wan itewww yang mencuci hippo sampai aku nampak hippo tu bertempiaran lari lintang pukang nampak kelibat ko.....

gajah itu nangis nak bunuh diri bila ko nak berus gigi dia beramai-ramai

 
On December 7, 2010 at 12:36 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

besh nye...
bgs2 jadi volunteer
hehe

salam maal hijrah

 
On December 7, 2010 at 1:43 AM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

wahh.. rajin2.. volunteer cmnie yg diperlukan kann.. lallala

 
On December 7, 2010 at 3:32 AM , hamzah ian said... [Reply to comment]

awek cun cun..

 
On December 7, 2010 at 6:01 AM , mie said... [Reply to comment]

wow!!!
gosip baru dayang... hahaaa

 
On December 7, 2010 at 8:29 AM , E.d.Y said... [Reply to comment]

fuutooooooo..ada haiwan terlepas la...siap bersihkan kandang haiwan lain..hehe..jgn marah..:p

 
On December 7, 2010 at 11:40 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

azmer

haha mana tak nye lepas makan beremdam je... montok la jd.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
liquid

hahaha.. kalau nak ambik je

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
afzainizam

hahaha.. merepek lah sampai begitu sekali.. ceh! selamat maal hijrah
;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eazy

hehe.. sukarelawan.. ;)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
syahmi

betul!.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hamzah

haha nak ambik je

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mie

hahaha.. xdemaknanya

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
edy

adehhh siot! haha

 
On December 7, 2010 at 1:47 PM , nora said... [Reply to comment]

sampai ati ko kata aku camtu ek, aku nk merajuk ar, babai, kenang daku dlm doamu

 
On December 7, 2010 at 4:24 PM , Wan Gerrard said... [Reply to comment]

terbaik la bro..respek2 sape buat kerja sukarelawn ni ^_^
gadis2.hee~

 
On December 7, 2010 at 4:45 PM , Afzainizam said... [Reply to comment]

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Salam Maal Hijrah" 1432H/2010M.
MEMANTAP UKHUWAH, MEMPEKASA UMMAH.
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

woooooo aku nak nampak pun ko basuh kandang rimau ke singa ke.... yang aku nampak ko dok ambik gambar sambil memegang batang penyapu... kuat mengular yeee

 
On December 7, 2010 at 5:36 PM , hysman said... [Reply to comment]

makk oii.....
cantik beno ghuper badak tu...
dayang pon cantik gak.. hehe..
nnt marah peminat die..
huhuhu

 
On December 7, 2010 at 5:56 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

ko dgn dayang la! hehehe

 
On December 7, 2010 at 8:32 PM , fatin hanani said... [Reply to comment]

bestnya g jalan2 heee
gambar last sgt mnyeronokkan nampak hahaha

 
On December 7, 2010 at 9:32 PM , nora said... [Reply to comment]

wei mana ko ilang ni, ko kena demam kura2 ek hahahhaha, jap jap jap, aku tgh merajuk ngan ko ni kan. ok ar babai

 
On December 7, 2010 at 11:27 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

nora

xmau majuk2 ku TUAN RAJA ko CIK PUTERI kan.. hek3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
wan

hehe terima kasih..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
afzainizam

hahaha agak la curi tulang beb.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hysam

hysam pun cantik gak.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nick

mmg lerr.. huhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
fatin

gambar last seronok + penat.. huhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nora

adeehh apa la ko ni..
geget kang.. haha

 
On December 8, 2010 at 3:47 PM , Biela Sapine said... [Reply to comment]

gajin nya aii

 
On December 8, 2010 at 8:12 PM , sengal ke aku? said... [Reply to comment]

jumpa dayang kat zoo..haha,
awek yang belah kiri gamba last sekali tu cun!

 
On December 9, 2010 at 3:23 AM , annfrendly said... [Reply to comment]

cewah.. dayang.. ingatkan awexs wan tadik..

ewah.. bukan main lagi terbeliak bijik mate setelah diapit oleh aweks2 cun.. hihihiii :D