Thursday, December 02, 2010

FUUUYOOO.. AKU TAK BODOH.. KAU??

WAN tak mahulah story mori sinopsisnya anda boleh je pergi website mereka iaitu AKU TAK BODOH.. tapi apa WAN nak cerita mengenai ini...

kelebihan cerita AKU TAK BODOH (da jadi trend ke guna tajuk filem start dengan AKU ek?):
  • jalan cerita menarik dan tidak bosan adakalanya dialog bersahaja dan santai banyak dibawa dalam bentuk humor dalam menyampaikan mesej yang jelas . Penonton malah WAN sendiri pun tidak akan tahu apa yang akan jadi seterusnya. Setiap babak pasti ada yang melucukan serta menyentuh perasaan. Malah jalan cerita yang mudah difahami. Kadang-kadang dialog yang digunakan agak BODOH tapi bila difikirkan balik revelen jugak dia cakap macam tu.

pengajaran cerita AKU TAK BODOH:
  • adakalanya orang dewasa perlu memberi ruang pada anak-anak kecil untuk mencuba & menunjukkan minat mereka ke atas sesuatu. Tidak semestinya apa yang orang dewasa buat adalah betul dan apa yang kanak-kanak atau orang muda buat adalah salah. betul tak??
  • istilah lebih dulu makan garam macam sudah tak boleh pakai sekarang kerana adakalanya orang muda atau kanak-kanak lebih berfikiran luas dan kreatif berbanding orang dewasa yang adakalanya terlalu tipikal untuk berfikir. sokong tak?? hohoho
  • adakala juga orang dewasa perlu menerangkan sesuatu itu dengan betul kepada kanak-kanak jangan main tibai atau tipu je nanti buruk padahnya.. contoh "Macam mana mak boleh dapatkan Jefri?" nak jawab apa?? haaaaa mesti malu dan susahkan nak cakapkan.. senang je.. kata je.. ok Jefri malam ini Jefri tengok cara papa dan mama buat disitu ada jawapannya".. kan senang... hahaha (gelak syaitan)
Secara peribadi WAN dalam AKU TAK BODOH:
  • jalan ceritanya ok dan penuh dengan mesej dan berjaya disampaikan dalam bentuk humor , adakalanya babak - babak yang menyentuh hati turut diselitkan dan nilai kekeluargaan turut digambarkan.
Overall WAN boleh katakan 4 Bintang atas kesungguhan dan jalan penceritaan yang sempoi dan selamba tapi tak;ah mantap, sendat, mampat dan FUUUYOOO.. hahaha

next mahu menonton THE CHRONICLES OF NARNIA: THE VOYAGE OF THE DAWN TREADER. WAJIB!




Comments (27)

On December 2, 2010 at 11:37 PM , AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

haha.. aida baru tahu je kewujudan cte ni..
best ek? huhu..

 
On December 2, 2010 at 11:45 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

haha

kesiannya dia...
tapi dengan kuasa FUUYOOO
aida da tau lakan?? hoho

 
On December 2, 2010 at 11:56 PM , Qarl said... [Reply to comment]

kan

i nk resign la jd pengkritik filem

 
On December 3, 2010 at 12:03 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

qarl

ala2 tok ti la sangat kan.. haha

 
On December 3, 2010 at 12:28 AM , Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said... [Reply to comment]

nk kne tgk la pas ni..review sume cm sedap jee..

 
On December 3, 2010 at 12:40 AM , ..hizamirahim.. said... [Reply to comment]

haha.
narnia tu wajib !!!

aku tak bodoh ni tak wajib kan ?
XB

 
On December 3, 2010 at 12:56 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

fauzi

sedap ke best?? hahaha silakan tgk
tak best jangan marah.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hizami

yea! tul2! NARNIA lagi WAJIB
haha

 
On December 3, 2010 at 2:10 AM , zamdayz said... [Reply to comment]

wah.
macam menarik.

 
On December 3, 2010 at 5:19 AM , mie said... [Reply to comment]

menarik!!!
gue pun dah layan...
ada pengajaran, ada lawaknya..

 
On December 3, 2010 at 6:50 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

cayalah!

mcm nak pi tgk.hehehehehe

 
On December 3, 2010 at 7:01 AM , mRa amira said... [Reply to comment]

owhooo!!!
>.< jom tengok narnia!!
jom jom! tapi mggu depan lh
huuuu~ >.<

 
On December 3, 2010 at 7:34 AM , Azmi said... [Reply to comment]

owh ye ke??
nak pi tgk hantu kak limah...

 
On December 3, 2010 at 9:16 AM , E.d.Y said... [Reply to comment]

4 bintang??macam xbest je

 
On December 3, 2010 at 11:06 AM , YOngSOpHEa said... [Reply to comment]

nak tgk!
nak tgk!
xsabar nk pegi tgk..
like aeril zafril =p

 
On December 3, 2010 at 12:00 PM , nora said... [Reply to comment]

ko kejam ar en.syazwan, kata nak belanje aku aritu kan, apsal ko gi tgk sorang2

 
On December 3, 2010 at 12:04 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

Zam

dia memang menarik tpai x sebest MAGIKA.. hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mie

wah atas kapal ada wayang meh?? haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
faizal

g laa.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mra

wan g malam ni kot
hehehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
azmi

haa tu pun macam best tunggu minggu depan.. g sama laa nak?
hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
edy

habis ko nak berapa?? ko wat sendiri la filem.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
yong

oooo suke dia ye..
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nora

hahaha.. sebab wa tau lu x sudi keluar sama wa..huhu

 
On December 3, 2010 at 4:46 PM , NICK IRFAN said... [Reply to comment]

nk tgk la cte ni...

 
On December 3, 2010 at 6:16 PM , Afzainizam said... [Reply to comment]

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. beb lama tak jengok blog ko lahhhh....

aku tak bodo ni ramai yang kata best.... mmg nak gi tengok nanti.....kita walau bebeza usia relevannya kita ada fikiran tak lah bodohhh...

bagus tuuu pergi tonton sambil fikir lahhh sendiri....
kalau

 
On December 3, 2010 at 11:16 PM , HonEyBuNNy said... [Reply to comment]

best2 cita neh....suka2..

 
On December 4, 2010 at 1:20 AM , annfrendly said... [Reply to comment]

rajinnya wan tengok movie..
waa.. citer ni macam best gak ek..

Haaa.. ann pon nak tengok narnia nanti..
suke......

 
On December 4, 2010 at 8:55 AM , FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply to comment]

OMG, sy byk ketinggalan zaman tentang filem malaysia.. haha:D anyway, mesti enjoyy kn tengok filem lawak malaysiaaa!!

 
On December 4, 2010 at 4:54 PM , hamzah ian said... [Reply to comment]

gua kena tgk la ni nnt???? grrr..

 
On December 4, 2010 at 9:58 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

eh
ade eh citer ni
baru tahu ada
hehe
;)
jom tgk..

Layans~
Selamat Ulang Tahun

 
On December 4, 2010 at 11:14 PM , Wan Zulqhairi said... [Reply to comment]

mau tgk jugak la besok!!

 
On December 5, 2010 at 7:46 PM , Pencacai Alim said... [Reply to comment]

cam best tu

 
On December 5, 2010 at 11:23 PM , kay yea said... [Reply to comment]

siyes nk p tgk cte neh..huhu~~

 
On December 14, 2010 at 4:52 PM , K2r~90 said... [Reply to comment]

gue mmg kene p tgok neh !!!