Tuesday, December 22, 2009

FUUUYOOO... CUCUK BINTANG MR.WAN BABAK 7

CUCUK BINTANG kali ini ingin bercerita tentang kisah jalan-jalan di UTARA MALAYSIA..

tema dan persoalan pergi ke sana ingin memetik bunga di laman.. ahaa meminang.. tapi bukan untuk WAN.. untuk my cousin ler.. sebelum kaki mengorak langkah ke rumah tunang idaman.. kereta my uncle buat lah..


tibebe bettry boleh kong.. ceh.. mujur ada pok cik peronda plus menjadi hero.. =)

sambil menunggu baik pulih kereta uncle WAN sempatlah snap pemandangan sawah yang terbentang luas.. KU INGIN TERBANG (perasaan melayang-layang)

tepat jam 5 petang rombong dari Kuala Lumpur pun tiba di rumah pihak perempuan yang betul-betul dekat dengan jeti kuala kedah (feri tuk ke LANGKAWI)..



hantaran sebelah pihak lelaki.. HIJAU (bukan lambang PAS) tapi lambang FUUUYOOO hahaha tibebe je.. =P

kuning coklat sebelah perempuan...

kaum hawa

kaum adam

pasangan bakal pengantinnya... eleh malu-malu tikus pulek.. menyampah!!!

apa lagi time untuk MELANTAK!! walaupun petang tetap mencekik nasi.. apa boleh buat da orang hidang nasi nak tak nak hentam sajalah.. thats why perut WAN makin lama makin membun**t.. huhu..

dengan bonda kesayangan..


berpeluang singgah di KEDAH sempat jugak menjejakkan kaki di PEKAN RABU...

bandaraya KEDAH..

setelah puas terkinja-kinja di KEDAH.. kini tiba masanya bergerak ke PULAU PINANG.. yeah!!

masuk seberang naik feri.. yeah first time sampai Penang.. huhuhu

sudah nampak.. yea2 sudah nampak (hodoh gila sejibon mcm dak ketot-ketot dulu)

tetap pose.. itu yang mahal tu.. haha

yang penting pekena NASI KANDAR LINE CLEAR.. baekk punya.. orang beratur bagai nak rak.. semata-mata mahu mencekik!! huhu

destinasi akhir sekali bershopping jeruk di gerai no 17.. ingat no 17 sebab dekat sini OK sikit.. hehe


18 comments:

Farhana said...

Fuuyoo.. Pi penang kaa.. Cheq nak jugak jeruk. Ngidam ni.. Huhu.. ;p

~ hang bile lagi nk masuk minang? ahaks..

mr.syazwan said...

tak baek wanita makan jeruk
nnt luka peranakan..
hahaha

msk meminang?? da msk daa
tinggal nk nikah je lg ni
tungggu erkk
=p

iyllienaz said...

wan..mane souvenir from utara??hehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

oh jeruk! manyak siiidaap! =D

Amir Rayyan said...

wah g kedah...if wan nk tahu kuala kedah tu dh dkat sgt dgn umah amir...kalu la i kt kg time tu...hehehe...:)

FaizalSulaiman said...

wah wan!!! baguiuh hang noo.hehe
lamanya kita tak naik feri!
dulu masa thn 2003, tak silap, harga feri tu 60 sen je pergi balik sblm naik 1.20 sen:p

Hazzy Ishak said...

pekena nasik kandaq line clear jugak tu.hahaha

best kan p penang??

mr.syazwan said...

illy

tu gmbr jeruk.. tgk je laa..
hahahaha
=P

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nuar

mmg wooo jeruk kasi FUUUYOOOOO
=)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
amir

lerr iye ke da dekat...
haa xpe2 nnt time kahwin wan singgah.. singgah mkn tgh hari uma amir..boleh?? hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
faizal

iye ke.. wah murahnya...
ni naik masa tu sampai beringgit2..
huhu
mujur first time klau da many time naik feri...
den berenang je nak ke seberang
hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hazzy

FUUUYOOOO.. manyak syok woo di penang.. nnt mau kena nasi kandaq uma hazzy lak erk..
=P

I am Karl said...

kan i tau

sbb i ajak u g o.u

u kat utara kan

gagagaa

Lady B said...

aduh..sedapnye jeruk..=)

nyam2nyam

ALYN_C3N1 said...

la...wan p penang ka...haha...alyn keja kt KOMTAR tue la..yg tnggi di awangan tue..hehe...

hari2 naik fery tue ha...haha....

nape tak ckp, klu lh la jmper kan...:)

Eazy Izzuddin said...

nasi kandar citu mmg rmi org..
hehe
xD

tp paling besh lepak kwsn sawah padi..
tenang ja..
;D

mr.syazwan said...

karl

ahaa anda betul!!
=)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lady

aik mengidam ke??
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
alyn

lorh iye ke??
alamak wan pun x tahu yg awk keja situ kalau x leh pau awk belanja mkn.. haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eazy

da biasa g erk nasi kandaq tu??
hehe

yup sawah lg tenang tpi bertmbh tenang baring atas katil
hahaha

Oh! Malaysia said...

http://ohmalaysia.com

projek terbaru
jemputlah singah2, drop komen.. hehe..

balqissy said...

selamat bertunang. eh? =P

mr.syazwan said...

oh malaysia

ok

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
balqiss

yup

farish H said...

byknya jerukk sedapp

bluesky said...

style rambut awk cm akim af tue la..
haha..xde kna mengena gn entry..

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com