Tuesday, December 15, 2009

FUUUYOOO... CUCUK BINTANG MR.WAN BABAK 4

kelegaan dan kemeriahan masih lagi terasa bila WAN menyertai pertandingan FESTKUM 2009 (FESTIVAL KEBUDAYAAN UNIVERSITI-UNIVERSITI MALAYSIA)... antara acara yang di anjurkan ialah tarian India, China, zapin, boria, irama Malaysia, pantun, muzik akustik dan dikir barat..

logo FESTKUM 2009

WAN telah mewakili UITM untuk pertandingan PANTUN... sebelum menerang lebih lanjut pasal pertandingan pantun mari tengok sesi pendaftaran yang di buat di UNIVERSITI MALAYA...

untuk pertandingan pantun dan irama Malaysia telah di buat di UM, tapi untuk acara lain dipecahkan di buat di UKM, UPM & UiTM.. WAN telah menginap di KOLEJ KE-3 UM.. fasiliti disitu memuaskan.. ceewahh.. hehe... untuk majlis perasmian FESKUM 09 dibuat di UKM...

baju tema FESTKUM 2009..

sesi perarakkan semua kontigen Universiti di Malaysia..

UITM di hatiku..

simbol perasmian.. yeah!!

pemberian cenderahati kepada semua Kontigen yg bertanding..

fitri n pasangannya menjadi mc pd mlm itu..

nak jugak tu.. hehe

kami bersama ketua kebudayaan UITM kak ita.. masih kenal? aha inilah dia penyanyi ROZITA EZLEEN.. sekarang da jadi pengawai kebudayaan di UITM, Shah Alam.. sepanjang WAN berada di FESTKUM, dengan dialah WAN bersama.. terima kasih kak ita...hehe

tetap gegeh pose walaupun esoknya sudah strat bertanding pantun ni.. haha


keesokan harinya di UM, bermulah pertandingan pantun.. seramai 18 buah UNIVERSITI bertanding.. FUUUYOOO memang hebat semuanya.. bukan calang-calang yang datang rase diri ini kecil je..huhu

apabila membuat cabutan undi.. UITM bersaing dengan....

semuanya hebat-hebat..

kami bermain secara liga bukan kalah mati...

UITM telah menghantar...

WAN, IKA, EZ, ABG NAZ & tenaga pengajar KAK FILA..

walaupun diri ini sekadar simpanan.. tapi tanggungjawab yang diberikan sama rata seperti mereka bertiga..

sesi berbincang kali terakhir sebelum masuk ke dalam dewan pertandingan..

kumpulan pertama UMT vs UIAM.. UIAM menang..

kumpulan 2: UITM vs UNIMAP.. UITM menang.. alhamdulilah..

juri

inilah nasib jadi simpanan tak dapat bergambar.. huhuhu

akhirnya merasa lah jugak duduk di kerusi itu.. hehe

walaupun UITM kurang bernasib baik untuk pergi ke peringkat seterusnya kami tetap berasa bangga kerana dapat belajar lebih mendalam lagi berkenaan dengan pantun ini.. mungkin bukan rezeki kami sebab kalau di ikutkan jumlah pungutan markah kami dalam lingkungan tertinggi tapi apakan daya kuasa penuh di tangan juri.. kami redha.. adat pertandingan...

bergamabr dengan pelajar UMT


UIAM

tetap ceria walaupun rezeki tidak menyebelahi kami.. hehe

bersama FITRI YAHYA antara juri mengadili perandingan pantun.. terima kasih kerna memberikan tips dan semangat untuk diparktikan pertandingan akan datang... syukran-syukran..

sempat FITRI melayani karenah kami.. hehe.. thank you abg..


gambar kenang-kenangan bersama peserta dan juri di bilik 1.. bertanding, bertanding jugak.. lepas bertanding kami macam 1 keluarga da.. gelak, duduk bergambar sama-sama.. itu yang best n manisnya di FESTKUM.. ceewah..

pria-pria terhebat berpantun di bilik 1.. haha

cewek-cewek manis di bilik 1.. hoho

dibilik lain WAN sempat melihat cara UPSI berpantun.. so dapatlah menimba ilmu daripada mereka.. ilmu berpantun ja bukan ilmu lain pun.. hehe

wakil USM yang very the kelakar.. ini memang betul2 seloka berpantun.. bila tengok mereka tak kering gusi malah berdarah gusi tergelak bila mereka berpantun.. hahaha



kalau ingat siapa gerangan pria ini?? haa inilah dia RUDY.. wartawan hiburan.. dia wakil USM.. sebab dia sambung master di USM.. thank you abg RUDY banyak bagi support dekat kami walaupun tak sama pasukan.. tapi dia adalah ex-student UITM.. hehe

pentas akhir pertandingan pantun setelah 3 hari berturut-turut bertanding bagai nak rak..

akhirnya UIAM & UKM ke final...

juru pantun oleh AHMAD FITRI YAHYA

barisan pemantun UKM

barisan pemantun UIAM
dan pemenangnya bagi pemantun terbaik daripada gangsa hingga emas dibolot oleh UKM sekaligus meletakkan UKM JUARA PANTUN, UIAM PERAK & UPSI GANGSA... hoho..

untuk blog seterusnya WAN akan cerita pertandingan lain pulak.. pertandingan apa?? ada penyanyi OIAM 2 masuk bertanding ke?? siapa JUARA keseluruhan?? sapa yang bikin kecoh ni???

ahaa semua akan terungkai di blog akan datang... sentiasalah berFUUUYOOOO bersama MR.WAN.. WAN tinggalkan dengan serangkap pantun (walaupun penat setiap hari berpantunkann) untuk anda semua..

ANAK WATAN BERMAIN YOYO
BERMAIN YOYO TEPIAN PULASAN,

BIARLAH FUUYOOO JANGAN POYO,

ITULAH DIA FUUUYOOO MR.WAN..


sapa nak sambung sila-silakan.. hehe


Comments (17)

On December 15, 2009 at 1:16 AM , Farhana said... [Reply to comment]

Wah.. Pndai pantun2 gak rupenye dak sorang ni.. Hehe.. ;p

Mantoppp!!! Fuuyoo!!! Taun dpan jadi pemantun ye.. ;)

~ cantek baju fedtri yahya.. ngee.. ;p

 
On December 15, 2009 at 1:34 AM , sayalahfaizul said... [Reply to comment]

la... wan mai UM ka? awat x roger? kalau x, leh gosip2 kat DTC. haks

 
On December 15, 2009 at 1:42 AM , iyllienaz said... [Reply to comment]

haha..xreti nk pantun2 ni..so, xley la nk sambung..aritu pon illi g tgok festkum..tp kat upm..

 
On December 15, 2009 at 6:28 AM , ChekguSekolah said... [Reply to comment]

Burung kedidi makan sukun,
Makan sukun di tepian pulasan,
Tahun depan punya FESKUM,
pasti gegar buktikan kewibawaan.

p/s ~lama tak buat pantun...

 
On December 15, 2009 at 7:29 AM , FaizalSulaiman said... [Reply to comment]

pandai pantun ghopenyer.
wah,kita bangga ngn en wan sbb wakil uitm.hehehehe..:-)

 
On December 15, 2009 at 7:52 AM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

fuyyyyooooh lepas ni tackle awek dgn pantun lah ye...heeee

 
On December 15, 2009 at 10:15 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

fahana

insyALLAH tahun depan WAN lak jd pemantun... hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
faizul

wah gosip tu.. hehe mana tau ang masuk bhg gak.. x perasan pun..huhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
illy

hehehe.. xpe nnt wan ajar berpantun erk.. hehe..ooo klau upm meka anjurkan tarian je..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
chegu

FUUUYOOOO... bgs2... hehehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
faizal

hehe mmg berbangga tpi beban pun rasa gak.. huhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hazzy

hahahaha OF COURSE!!!!

 
On December 15, 2009 at 10:36 AM , Amir Rayyan said... [Reply to comment]

wah hebat berpantun ni..nasib bkn bidang ku saja..hahaha...kalu x wajib ku balas...

 
On December 15, 2009 at 11:05 AM , ||| PöJìé PööH ||| said... [Reply to comment]

Teringat zaman² jadi pemantun dan bila dinobatkan sbg pemantun terbaik rasa bangga giler!!
Tp rasa nyampah dgn kostum, perlu ker kostum pengantin bagai, over la!
Haahahah!

 
On December 15, 2009 at 12:30 PM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

encik wan segak berbaju melayu,
berbaju melayu berwarna ungu;
kalah menang tak kisahlah you,
pengalaman itu yang lebih perlu...gitu! =P

 
On December 15, 2009 at 12:33 PM , [z@ck] said... [Reply to comment]

fuyyoohhh...
byk gmbr wooo

 
On December 15, 2009 at 12:58 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

amir

hbs anda dalam bidang apa je?? kuikui

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
poji

oo pandai pantun gak erk..
haa bgs2..hehe
yup tul dlm pertandingan ni
xyah bagai nak rak bajunya
janji bahasa, isi dititi beratkan...
xgitu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
nuar

komen en nuar sudah tiba,
sudah balas pukul lapan,
pasti pengalaman perlu di timba,
untuk berjuang masa hadapan

=)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
zack

sudah semestinya!!! hehe

 
On December 15, 2009 at 2:41 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

fuyooo...
meriah....
sume pic2 nice..
hehe

mane Unisel
=P
xD

 
On December 15, 2009 at 5:05 PM , Lady B said... [Reply to comment]

waw...berpantun sakan!

 
On December 15, 2009 at 6:15 PM , joegrimjow said... [Reply to comment]

penatnye scroll wan oohh
hehe
tp bet tgok gam,bar
rindukan uitm
huuuu

 
On December 15, 2009 at 8:00 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

eazy

UNISEL ipts...
ni tuk ipta je...
=)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lady B

jom kita berpantun..
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
joe

hahaha
baru puas nak cite kalau pjg2 ni
hehe

 
On December 16, 2009 at 8:33 PM , Mr NAEmnzr said... [Reply to comment]

wan tetap fuyoooo lah dlm pics ni.sana sini bergambar.heheh....xpe,nnti nxt time wan jd peserta yg bertanding pulak k.kalo naem ada kt um,sure naem dh bg sokongn padu kt wan.heheh...