Friday, August 14, 2009

FUUUYOOO... PUTERA GUNUNG LEDANG...

Buat pertama kalinya kaki ini jejak ke GUNUNG LEDANG.. FUUUYOOOO memang teruja.. dalam keterujaan tu ada gak rasa tension, kusut, buntu sebab apa???? ahaa sebab WAN pergi sana bukan saja-saja bercuti tapi kena buat research tentang tempat RESORT LAGENDA GUNUNG LEDANG.. perhhh kusut.. kami kena interprete tempat itu menjadi intersting.. ini adalah subjek STUDIO.. so memang mencabar kena lukis plan, macam mana nak tarik visitor datang etc..huhu

Group WAN ditugaskan membuat research di site area trail bawah je.. so memang tak dapat la nak gatal-gatal tengok puteri GUNUNG LEDANG kan.. yg ada putera GUNUNG LEDANG je.. nak tau sapa?? lerr WAN la...PUTERAnya.. hahahahahaha


Group WAN kena buat research 2 tempat.. 1 untuk day trail dan 1 lagi untuk night walk.. perh memang memcabar lorh... mana taknya perjalanan keselurahan kami lebih kurang 2.14km mau tak tercirit nak jalan kaki tu.. ahaaa TUHAN saja yang tau masa itu...


tapi apa-apa pun site WAN memang happening.. nak tau kenapa??? ahaaa jom tengok gambar-gambar ini... layan...

walaupun kabus menyelubungi tempat ini.. den tetap gigih.. hoho
baru di katakan PUTERA GUNUNG LEDANG kan... hehe


FUUUYOOOO... memang STIM siot bila ada kabus-kabus ini..
antara trail yang kami kena buat reseach.. memang mencabar...


night walk

barisan kumpulan WAN.. yang penting dalam group ini
WAN yg paling MUDA!! hehe





antara binatang yang sempat kami jumpa sepanjang reseach
kami selama 4 hari 3 malam memang menajubkan...

inilah dia pokok Ara.. ahaa sebut betul2 Ara bukan DARA.. no3.. hahaha..
pokok ini hidup lebih kurang 100 tahun..

buah kelednag ini amat SEDAP!!.. ini dalam dia macam cempedak..
try la nanti na.. huhu


setelah penat buat site sehingga 2.14 km..
gunakan kesempatan ini buat treatment kaki dengan ikan-ikan disitu..
memang best.. yg penting FREE..walaupun tak dapat mandi.. huhu


rasa-rasenya sampai di sini dulu la kot... ada banyak kerja kena selesaikan terutama report pulak untuk presentation final nanti.. 6 jam kreadit tu.. kalau tak buat betul harus tak dapat dekan lagi kan.. huhuhu..

ok SALAM JUMAAT... SALAM FUUUYOOOO daripada MR.WAN...


Comments (16)

On August 14, 2009 at 11:09 AM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

best tuuu buat research sambil dpt nikmati keindahan alam gtuh =D

 
On August 14, 2009 at 11:11 AM , Dba Ghani said... [Reply to comment]

wah!bestnye!!! heee...x ajk aku napa?

 
On August 14, 2009 at 11:12 AM , miss emyliza said... [Reply to comment]

wei bestnyer wei.... fuyooooo...
itu iguana kan???... eh ye ke...

 
On August 14, 2009 at 11:17 AM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

fuyyyooohhhh!
kemain dia ya, nak join gak boleh?

 
On August 14, 2009 at 11:24 AM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

huwaaaa.

xhajak pom:p

menchhiiii.

 
On August 14, 2009 at 12:12 PM , PeQ GaRaGe said... [Reply to comment]

fuyooo...

beshnye dpt meredah gunung Ledang tu.. Peq pon x penah sampai ag sane..
jeles2...
huk3

 
On August 14, 2009 at 12:50 PM , ejan cakap:nama aKoo..NuRfarIzaN aNaK sULung pakCik AhMad said... [Reply to comment]

bestnya hencik wan...sambil2 buat research boleh la jgk ilangkan stress..kan3??betul x hencik wan??:)

 
On August 14, 2009 at 2:03 PM , [z@ck] said... [Reply to comment]

spooky gila tmpt tu..
kabus tebal2..
nsb bek x terserempak dgn puteri gunung ledang..
hehee

 
On August 14, 2009 at 3:37 PM , rizz said... [Reply to comment]

wahh maenn ujan!

 
On August 15, 2009 at 3:55 AM , penjenayah merah jambu. said... [Reply to comment]

weyh..weyh..ni pergi zoo ke hape ni?
kura-kura tu paling menakjubkanlahhhhhh!

 
On August 15, 2009 at 11:21 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

anuar

mmg best..best sgt tambah lg ngan assingmentnye kan... huhuhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dba

x ajak?? ko x tanye mcm mana nak ajak
hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
emy

aah itu iguana versi jantan
di gatai sikit.. knp?? hehee

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hazzy

nk join??? voleh2.. nt kita wat gath kat situ na..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
miss lol

ceh menci konon..
xpe2.. nnt kita honeymoon kat sna k
hahahaha
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
peq

apa lg nnt g la gunung ledang..
best tu... hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ejan

aah mmg leh ilangkan tension tpi
tension x ilang2 je ni apakes??
huhuhuhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
zack

klau terserempak
harus den bwk blk puteri tu..
hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rizz

knp nk join ke mandi ujan??
hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
penjenayah

ni bukan zoo ni akrib
haha
tau xpe kura2 tu unik lorh..

 
On August 16, 2009 at 2:08 AM , khaL_eLLa said... [Reply to comment]

gunung ledang..

besh nye...!!

 
On August 17, 2009 at 9:00 PM , Mr.shari said... [Reply to comment]

putera gng ledang ke?haha
nxt time ajakla aku skali
hak3

 
On August 18, 2009 at 11:40 AM , iyllienaz said... [Reply to comment]

best2..suke entry ni..

 
On February 26, 2010 at 11:45 AM , annfrendly said... [Reply to comment]

wah..
banyak kali rupenye wan dah sampai sini..
Hurm..
sah2 buleh jadi duta gng ledang.
cantik2 gambar binatang tu..
ade mentadak mentadu,
landak..
kura2...

 
On February 26, 2010 at 11:47 AM , annfrendly said... [Reply to comment]

buah kelednag?
first time tgk n taw...