Monday, August 24, 2009

FUUUYOOO... OBJEKTIF RAMADHAN MR.WAN...

salam ramadhan kepada semua.. amacam puasa?? ada yang da tinggal da ke?? ermm kalau pompuan tu den faham la kan datang "purnama merindu" dia.. tapi kalau jantan2 ni ada yang tinggal tanpa uzur.. hai memang nak kena sunat lagi sekali ni..nak??nak?? nak??? hahahaha

salam ramdhan.. JOM PERGI TERAWIH??

WAN pasti setiap kamu semua ada OBJEKTIF masing-masing sempena ramadhan kali ini kan kan kan?? sama macam WAN gak....

untuk ramadhan kali ini OBJEKTIF WAN adalah untuk:
  1. MENGUMPUL PAHALA BANYAK-BANYAK (insyAllah.. amin..amin)
  2. INSYALLAH AKAN KATAM AL-QURAN (baru nak mula sempat ke habis??)
  3. AKAN KERAP PERGI MENUNUAIKAN TARAWIH (baru mula semalam..huhu)
  4. TAK MAHU TINGGAL PUASA (da lama da tak tinggal puasa tau)
  5. MAHU KURUS!!! KURUS!!!! DAN KURUS!!!! (INI PENTING!! ku da TEMBAM!! huhu)
InsyALLAH.. mulai sekarang WAN akan BERPENGANG pada PRINSIP OBJEKTIF WAN ini...kalau tak berpegang, BERPIMPIM pun ok la kot.. huhu.. kalau tak harus RAYA kali ini tak FUUUYOOOO...

akhir sekali, WAN nak ucapkan:

SELAMAT BERPUASA, BERSAHUR, BERBUKA, BERTERAWIH, BERTADARUS, BERSHOPPING RAYA dan ber lain2 kepada ANDA SEMUA...

SALAM FUUUYOOO RAMADHAN... (^_~)


Tuesday, August 18, 2009

PERGI TAK KEMBALI

AL FATIHAH
BUAT KELUARGA
RAKAN KU (MOHD RIDWAN)
DI ATAS KEHILANGAN AYAHANDA TERCINTA BELIAU

PADA PAGI TADI
SEMOGA ROHNYA DI CUCURI RAHMAT DAN
DI TEMPATKAN DI KALANGAN ORANG-ORANG YANG BERIMAN...

AMIN...

ps:// WEY cekalkan hati, tabahkan diri, kuatkan semangat.. ini semua dugaan daripada ilahi..TUHAN lebih menyanggi dia..

~AL-FATIHAH~



Friday, August 14, 2009

FUUUYOOO... PUTERA GUNUNG LEDANG...

Buat pertama kalinya kaki ini jejak ke GUNUNG LEDANG.. FUUUYOOOO memang teruja.. dalam keterujaan tu ada gak rasa tension, kusut, buntu sebab apa???? ahaa sebab WAN pergi sana bukan saja-saja bercuti tapi kena buat research tentang tempat RESORT LAGENDA GUNUNG LEDANG.. perhhh kusut.. kami kena interprete tempat itu menjadi intersting.. ini adalah subjek STUDIO.. so memang mencabar kena lukis plan, macam mana nak tarik visitor datang etc..huhu

Group WAN ditugaskan membuat research di site area trail bawah je.. so memang tak dapat la nak gatal-gatal tengok puteri GUNUNG LEDANG kan.. yg ada putera GUNUNG LEDANG je.. nak tau sapa?? lerr WAN la...PUTERAnya.. hahahahahaha


Group WAN kena buat research 2 tempat.. 1 untuk day trail dan 1 lagi untuk night walk.. perh memang memcabar lorh... mana taknya perjalanan keselurahan kami lebih kurang 2.14km mau tak tercirit nak jalan kaki tu.. ahaaa TUHAN saja yang tau masa itu...


tapi apa-apa pun site WAN memang happening.. nak tau kenapa??? ahaaa jom tengok gambar-gambar ini... layan...

walaupun kabus menyelubungi tempat ini.. den tetap gigih.. hoho
baru di katakan PUTERA GUNUNG LEDANG kan... hehe


FUUUYOOOO... memang STIM siot bila ada kabus-kabus ini..
antara trail yang kami kena buat reseach.. memang mencabar...


night walk

barisan kumpulan WAN.. yang penting dalam group ini
WAN yg paling MUDA!! hehe





antara binatang yang sempat kami jumpa sepanjang reseach
kami selama 4 hari 3 malam memang menajubkan...

inilah dia pokok Ara.. ahaa sebut betul2 Ara bukan DARA.. no3.. hahaha..
pokok ini hidup lebih kurang 100 tahun..

buah kelednag ini amat SEDAP!!.. ini dalam dia macam cempedak..
try la nanti na.. huhu


setelah penat buat site sehingga 2.14 km..
gunakan kesempatan ini buat treatment kaki dengan ikan-ikan disitu..
memang best.. yg penting FREE..walaupun tak dapat mandi.. huhu


rasa-rasenya sampai di sini dulu la kot... ada banyak kerja kena selesaikan terutama report pulak untuk presentation final nanti.. 6 jam kreadit tu.. kalau tak buat betul harus tak dapat dekan lagi kan.. huhuhu..

ok SALAM JUMAAT... SALAM FUUUYOOOO daripada MR.WAN...


Tuesday, August 11, 2009

FUUUYOOOO... GAMBAR HARI BERONOK-RONOK..

Waduh-waduh lama banggat seyh tak update blog FUUUYOOOO ku ini... tahap kesibukan membuak-buak selepas cuti H1N1.. nak buat macam mana sentiasa ada assingment, meeting dan berdating.. teeett... hahahaha... ok nak di pendekan cerita WAN akan gabungkan gambar-gambar gathering blogger... tak mau cita panjang-panjang layang jer na...

Barisan-barisan blogger yang hadir pada hari itu...
memang supporting kamu semua.. cayalah!!

Boldsesi bertukar-tukar hadiah...

sesi main-main..hehe

last sekali kami pergi tengok filem SETEM.. memang BEST!!!

Kesimpulannya.. gathering ini memang best.. hope next diadakan lagi dan lebih ramai yang datang.. ura-ura mengatakan nak buat dalam bulan puasa ini.. kita berbuka puasa ramai-ramai katanya lah kan.. entah jadi atau tidak kita nantikannya..


Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com