Wednesday, July 22, 2009

FUUUYOOOO.. WAN DAPAT ORANG BARU LAGI!!

Assalammualaikum semua... amacam anda sibuk ka?? ahaa kalau sibuk sama la kita.. tapi kepada sapa-sapa tak sibuk tu buat2 la sibuk naa.. hahaha

Selamat Datang Orang Baru!!!

sudah tengok gambar ataskan.. ni nak cite ni...Akak WAN selamat bersalin pada tanggal 14 JULAI 2009 (SELASA) jam 10.59 malam, selepas dimasukkan ke wad bersalin, Hospital Selayang, Selangor, pada jam 4 petang Isnin sebelumnya itu...

kecil-kecil cili boh.. da besar jadi bomoh.. hahaha

Akak WAN n suaminya alhamdulilah dianugerahkan seorang PUTERA yang sihat seberat 2.97 kilogram. Inilah hadiah paling bermakna sejak mereka mendirikan rumah tangga.

Akak WAN telah bersalin secara normal dan ia sebenarnya lebih awal daripada tarikh yang dijangkakan sebelum ini iaitu pada 18 JULAI. kiranya kakak den advance la n pro la ni.. hahaha


mengenai nama baby boy ini mula-mula nak bagi pangkal huruf A tapi di sebabkan ada pantang larang daripada pihak lelaki so kena letak pangkal huruf D.. kemain lagi kan ada pantang larang..huhu... tapi yang penting SELMI tetap kekal.. hehehe...

DARWISY SILMI.. "WARAK KEDAMAIAN"

hasil otak kami bertiga (WAN, AKAK n SUAMINYA) terlerailah nama DARWISY SILMI BIN SESENDI... maksudnya

DARWISY = WARAK
SILMI = KEDAMAIAN

insyALLAH kalau tiap-tiap kali orang panggil dia DARWISY SILMI.. InsyALLAH akan jadi warak dan damai la jugak kan kan kan.. AMIN...macam WAN..tiap-tiap kali orang panggil SYAZWAN.. mana tak harum hasturi den ni kan.. kha3

DARWISY SILMI..
da besar jadi encem n omey macam ACU naa...
hak3


So sekarang rumah EN AB RAHMAN (my ayahanda) sudah bertambah lagi seorang orang baru dalam.. kini sudah ada 4 orang anak buah.. 3 LELAKI dan 1 PEREMPUAN.. BERTAMBAH KUSUT, PENING & MERIAH laa.. yang penting kekal FUUUYOOOO bersama ACU nye...... itu yang penting.. hahahah..

ok itu je buat kali ini.. den ada assingment kena anta lepas ini... keep FUUYOOOO.. daaa....

Comments (29)

On July 22, 2009 at 12:36 PM , Hazzy Ishak said... [Reply to comment]

tomeynye dia...grrr geram
bertambah anak buah kita kan wan..wakakaka


bila la abg eden nak kawin ye, asyik men ngan anak sedara orang je...

 
On July 22, 2009 at 1:02 PM , JIMMY ASMARA said... [Reply to comment]

GUA punya anak buah lg ramai..

13 belas bro!

pening2!

tapi besh!

peace

 
On July 22, 2009 at 1:10 PM , Putera Arjuna said... [Reply to comment]

dah dapat anak sedare

bila lagi nak dapat anak sendiri?

oops!!!

 
On July 22, 2009 at 1:26 PM , miss AIN said... [Reply to comment]

congratez!!=DD
tunggu anak wan plak nnt..;p

 
On July 22, 2009 at 1:28 PM , rizz said... [Reply to comment]

shomeii lah baby! hehee

 
On July 22, 2009 at 1:33 PM , [z@ck] said... [Reply to comment]

sedap nama...tergeliat lidah nk sebut..

 
On July 22, 2009 at 1:36 PM , eazy said... [Reply to comment]

ala.
tak jadi la nme yang kitorang pk aritu.
pantang larang beb.


*chumil budak tu.putih gebusss

 
On July 22, 2009 at 1:49 PM , PeQ GaRaGe said... [Reply to comment]

tahniah Wan..
bley la jadi baby sitter lpas ni kan..

ahakss..

 
On July 22, 2009 at 2:56 PM , Blog Anuar Kamaruddin™ said... [Reply to comment]

anak buahnya warak dan mendamaikan mata jer, ACU dier ya Rabbi!!! lalalala :p hihihi

 
On July 22, 2009 at 3:50 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

waduh incik wan. cumilnya anak buahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cam lolly versi lelaki jerp.haha :P:P

tehniah yea.

cop2x.
bila mahu tawen?

 
On July 22, 2009 at 4:06 PM , joegrimjow said... [Reply to comment]

jadi la pak sdara yg bek ek

 
On July 22, 2009 at 5:20 PM , ChekguSekolah said... [Reply to comment]

xleh la lawan den agy la..
5 hero..
smua mencabar minda untk diselenggara..
hahaha

 
On July 22, 2009 at 5:38 PM , @deyLL@ said... [Reply to comment]

kecik2 ok lagi..
dah besar nanti barulah menderita..
haha
takde la
gurau je
anak2lah penawar hati
walopun anak sedara..
anak la juga tu konon
hehe
omedetto!!

 
On July 22, 2009 at 6:02 PM , ||| PöJìé PööH ||| said... [Reply to comment]

alalala comelnyer..
sedap nama..
pasni leh pggl uncle Wan la yer..
heheh..

 
On July 22, 2009 at 8:25 PM , Corey said... [Reply to comment]

Tahniah!
unik nama, bagusla ada meaning yg baik. panggil nama tu kan satu doa gak :)

 
On July 22, 2009 at 8:47 PM , Dba Ghani said... [Reply to comment]

ingat kan ank kau td! terkejot aku!!
hahahaaa..cemburu2..

 
On July 22, 2009 at 9:04 PM , --{♥Mahirah Abd♥}-- said... [Reply to comment]

tomeyyyyy...
mcm bakal untie dia nie kn..??
hehehe....
dah besaq nnt lagi tomey..
ckp kakak n abg kamoo nnt..
tahniah yer..
;)
n awk gak..
tahniah coz dapat ank buah br..
kamoo tue bile lagi..??
huk huk huk

 
On July 22, 2009 at 9:17 PM , DaliaLiyana said... [Reply to comment]

alahai cute nyer..alhamdulillah segala2 selamat..name baby pun sedap..mama dalia kata nak letak nama anak,kalau boleh ade makna...
apepun TAHNIAH dpt anak buah baru...dalia bila la nak dpt anak buah..huhuhu...

 
On July 22, 2009 at 9:30 PM , DaliaLiyana said... [Reply to comment]

name sedap..tp tergeliat la nak sebut...
ape2pun ..tahniah ok...

 
On July 22, 2009 at 10:02 PM , addyaholix said... [Reply to comment]

comelnya dia. darwisy silmi ok. bukan kau. haha!

apapon tahniah wan!

 
On July 23, 2009 at 3:10 AM , penjenayah merah jambu. said... [Reply to comment]

teringat nama senior aku,hakimah dharwisyah..

aku ni tadek anak buah pun..huhu,nak jugak merase jadi mak cik..

 
On July 23, 2009 at 12:22 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

hazzy

tomey kn mcm ACU dia kan kan kan...
hahahahaha...
kanda otw ni tunggu org dtg meminang je ni..
tibebe je...
hahaha
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
jimmy

FUUUYOOOO... 13 org...
gamainye... iye btl2 best2..
meriah kan kan kan..
hahahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
putera arjuna

ank sendiri???
otw...
hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
miss ain

thanks...
wan?? ahaa tunggu....
heheh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rizz

chomel mcm ACU dia kan kan kan
hak3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
zack

jgn tergeliat tpi kasi terbelit2 naa... hak3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
eazy

itu la ada pantang2 pulak kan2..
huhu

biasala putih mcm ACU.. hahaha

 
On July 23, 2009 at 12:34 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

peq

hahaha
baby sitter tuk peq nye ank leh je..
=p

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
anuar

wawawa mulut mmg xde insurans kan
hahah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
miss lol

chomel mcm lolly tpi lbh encem mcm acu dia.. hahaha

bila nk tawen tunggu org kelantan tu dtg meminang WAN laa..
khaakhaakhaaa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
joe

haha
insyALLAH akan jd ACU yg WARAK jugak.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
razz

FUUYOOO 5 hero..
ku baru ada 3 hero..
haha
xpe2 tunggu next year..
hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
adeel

hahah
betul2..
penawar katanya.. walaupun
=p

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
poji

uncle sgt..
nmpk sgt den tua..
huhu

 
On July 23, 2009 at 12:39 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

corey

iye betul tu..
nama 1 doa..
hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dba

haha terkejut penye
klau kunye ank konpem lg FUUYOOOO
hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mahirah

time aceh
wan tunggu org dtg memimang kot..
hahahahahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
daliayana

time aceh erk..
alaa xyah tunggu ank buah lerr
buat ank sendiri lg best..
hahahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
daliyana

jgn sampai tergeliat ler..
nnt terkehel lak..
hak3...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
addy

klau ank buahnye chomel konpem ACU dia chomel itu 1 fakta ok..
hahahah

apa2 pun thanks..
ko bila lg??
haha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
penjenayah

ala x yah tunggu ank buah
ko buat ank sendiri lg best pe..
terus dpt title mak
hahahaha

 
On July 23, 2009 at 3:33 PM , I am Karl said... [Reply to comment]

wan

banner gathering dh siap

amik kat blog karl k.. then promote kat blog wan

banner tu ade blogger lain yg tolong buat

plz do come k... leh la jumpe eazy dan rmai lagi!

fuuyoo

 
On July 24, 2009 at 1:44 AM , aie akaike said... [Reply to comment]

muka cam ko la wan.

 
On July 24, 2009 at 3:21 PM , KhairiL's said... [Reply to comment]

hoho
makin ramai anak buah uncle wan
aku pun x sabar nk jd uncle next year

 
On July 24, 2009 at 4:52 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

hey2...
lame x mai cini
hehe
cutenye baby...

 
On July 31, 2009 at 1:07 PM , shima said... [Reply to comment]

name baby canggih ar.susah nak jmpe name cmtuh.