Friday, July 31, 2009

FUUUYOOO... JOM KITA BERONOK-RONOK ESOK...


ahaa... pasti sudah ada yang baca pasal gathering ni kan kan kan??? tapi ada aku kesah?? WAN tetap nak cakap sal gathering ni jugak... hehe bermula 10 pagi -1 petang esok (SABTU) bertempat di TASIK PERDANA, KL (dekat-dekat area Taman Rama-rama) akan berlangsungnya satu perjumpaan beramai-ramai antara para blogger yag tidak pernah berjumpa sebelum ini akan berjumpa pada esok hari..

YEAHH!!!
selalunya tengok gambar depa ja dekat blogkan... esok haa baru kita tahu sapa yang muka banyak jerawat, sapa banyak cakap, sapa yang malu-malu kambing, sapa yang chantek sesangat.. haa esok kita dapat saksikan.. hahaha.. (matilah aku esok mana nak letak 6 line ku ni??) huhu


Gathering sweet & simply
ini... apa yang kami buat ialah.. kami bawak makanan sendiri and mencekik sendiri makan yang di bawa tu.. hahahaha tak3 guwau je.. kami bawak makanan masing-masing and than tukar-tukar laa kan...
so dapat tahu la sapa tak reti masak, sapa yang makanan dia hangus ka, tawar ka apa-apa la kan.. so esok WAN akan dapat detec la kan.. hohoho

mujurlah
WAN kena bawak air gas & snack je.. aleeehhh sungguh mudah kentut je beli kat giant da.. hahahaha... yang peliknya tuan pengarah majlis kata jangan bawak air gas yang berwarna.. dah tu den nak bawak air gas apa??? semua berwarna rasanya... tak kan nak bawak air gas wan yang suci berserih tu lak kan... agagagagaggaga (jangan pikir kotor na)

bak kata mak WAN... kalau orang da bagi makan or minum tu jangan demand sangat...ceewah... hahaha.. so hangpa bedal je air apa yang WAN bawak na.. janji WAN akan memelahap makanan korang terutama SPAGHETTI made from DINDA EAZY & HAZZY... KONPEM FUUYOOO SPAGHETTI depa tu... (cewaahh puji lebih-lebih rasanya idak lagi) hahaha


kepada raz, peq, naeem dll and of course la kan TOK KETUA, KARL... jumpa esok naa.. kepada yang rase-rase nak join lagi tu boleh kot.. apa salahnya kan.. nah ambik no ini and call or mesej KARL bagi information
0176909345.

mai laa.. boleh kita borak, bergambar, berguling-guling atas rumput esok..hehe.. yang best.. lepas tu maybe kita orang akan ucha movie SETEM / MAIN BOLING.. tengok yang mana paling afdal and FUUUYOOO.. so apa tunggu lagi call KARL sekarang bagi confrimation ka..

JUMPA DI SANA.... DI SANA.... DI SANAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!.....

Tuesday, July 28, 2009

FUUUYOOOO... S.A.F.

Hari sabtu lepas bermulah PERASMIAN SUKAN ANTARA FAKULTI (SAF) di stadium UITM, SHAH ALAM.. apa lagi of course la WAN terlibatkan.. huhu WAN wakil daripada fakulti SENIBINA PERANCANGAN & UKUR (FSPU)... Tema warna kami ialah KUNING.. dan mascot kami ialah SINGA n HARIMAU.. sah-sah macam maybank je kan... hahahaha

walaupun majlis perasmian agak kureng sedikit meriah disebabkan ramai sudah balik ke kampung halaman masing-masing, tapi tetap FUUUYOOO.. yang lebih penting semasa perbarisan itu Fakulti FSPU menduduki tempat ke-2 ok.. CAYALAH!!... so dapatlah cek rm150.. so apa kata layan je pic-pic yang di sediakan ini naa..



kalau pandai teka siapa ada di dalam itu?? jeng jeng jeng

haa pandai pun WAN lerh.. agaga

singa sudah mengawan.. haha

harus kami semua kerjakan singa tu cukup2 kan.. haha

obor sudah dinyalakan..YEAH!!

rakan-rakan yang mengambil bahagian dalam perbarisan.. semua mau pose maut kan...

bersama dekan FSPU.. cayalah dekan turun pandang tu..
harus lah kan
sebab tu kami menang tu kot.. hehe


bibit-bibit kecerian selepas dapat cek.. yang penting orang paling depan tu.. gilo gambar.. hehe

dan yang lebih menyoronokkan.. cuti kami (jpk, seki, mpp) di teruskan.. so no program masa cuti ni.. YEAHHH... BOLEH CUTI SAKAN.. YEBEDABEDU... hehe

salam FUUUYOOO....

Friday, July 24, 2009

FUUUYOOO.. PELAJAR UITM SHAH ALAM KENA H1N1!!! YABEDABEDU CUTI!!!

ini bukan rekaan tapi ini omong betul-betul...

UITM SHAH ALAM... DI BERI CUTI SELAMA SEMINGGU BERMULA DARIPADA 28 JULAI -2 OGOS INI ATAS DI SEBABKAN WABAK H1N1 MELANDA BEBERAPA PELAJAR UITM SHAH ALAM... SO SEMUA PELAJAR UITM SHAH ALAM DENGAN RASA RENDAH DIRI DI BERIKAN CUTI!!!!..

tapi perlu di ingat CUTI SEM ok.. cuti sem di anjakkan ke depan.. so nanti cuti raya kami di pendekan.. apakes???huhuhu.. ermm tapi apa leh buat WAN bukan orang besar dalam UITM.. so ikut je la kan... WAN hanya BERBADAN BESAR je.. hahahaha...

tapiiiiiiiiiii... yang tak bestnya.. sekretariat kolej,fakulti, mpp, jpk (semua jawatan-jawatan tertinggi dalam UITM) dikenhendaki berada di UITM SHAH ALAM untuk program bersama YB NAJIB.. arhhhhhhh nooooooooo.... apakes?? kata cuti tup2 kena ada di UITM.. huhu

apa-apa pun apa boleh dikatakan "KERANA TERPAKSA AKU MERELAKANNYA.. " huhuhu


kepada sesiap yang boleh memujuk hati WAN ini supaya tak lara, sedih, syahdu dan layu sila-silakan la pujuk erk.. ngeeengee..


Wednesday, July 22, 2009

FUUUYOOOO.. WAN DAPAT ORANG BARU LAGI!!

Assalammualaikum semua... amacam anda sibuk ka?? ahaa kalau sibuk sama la kita.. tapi kepada sapa-sapa tak sibuk tu buat2 la sibuk naa.. hahaha

Selamat Datang Orang Baru!!!

sudah tengok gambar ataskan.. ni nak cite ni...Akak WAN selamat bersalin pada tanggal 14 JULAI 2009 (SELASA) jam 10.59 malam, selepas dimasukkan ke wad bersalin, Hospital Selayang, Selangor, pada jam 4 petang Isnin sebelumnya itu...

kecil-kecil cili boh.. da besar jadi bomoh.. hahaha

Akak WAN n suaminya alhamdulilah dianugerahkan seorang PUTERA yang sihat seberat 2.97 kilogram. Inilah hadiah paling bermakna sejak mereka mendirikan rumah tangga.

Akak WAN telah bersalin secara normal dan ia sebenarnya lebih awal daripada tarikh yang dijangkakan sebelum ini iaitu pada 18 JULAI. kiranya kakak den advance la n pro la ni.. hahaha


mengenai nama baby boy ini mula-mula nak bagi pangkal huruf A tapi di sebabkan ada pantang larang daripada pihak lelaki so kena letak pangkal huruf D.. kemain lagi kan ada pantang larang..huhu... tapi yang penting SELMI tetap kekal.. hehehe...

DARWISY SILMI.. "WARAK KEDAMAIAN"

hasil otak kami bertiga (WAN, AKAK n SUAMINYA) terlerailah nama DARWISY SILMI BIN SESENDI... maksudnya

DARWISY = WARAK
SILMI = KEDAMAIAN

insyALLAH kalau tiap-tiap kali orang panggil dia DARWISY SILMI.. InsyALLAH akan jadi warak dan damai la jugak kan kan kan.. AMIN...macam WAN..tiap-tiap kali orang panggil SYAZWAN.. mana tak harum hasturi den ni kan.. kha3

DARWISY SILMI..
da besar jadi encem n omey macam ACU naa...
hak3


So sekarang rumah EN AB RAHMAN (my ayahanda) sudah bertambah lagi seorang orang baru dalam.. kini sudah ada 4 orang anak buah.. 3 LELAKI dan 1 PEREMPUAN.. BERTAMBAH KUSUT, PENING & MERIAH laa.. yang penting kekal FUUUYOOOO bersama ACU nye...... itu yang penting.. hahahah..

ok itu je buat kali ini.. den ada assingment kena anta lepas ini... keep FUUYOOOO.. daaa....

Thursday, July 16, 2009

FUUUYOOO... GILO JAWATAN KE?? ISH3...

TARIKKKKKKKKK.... LEPAS.......... TARIKKKKKKK... LEPASSSSSSSSS.. arhhhhhhhhh...lega sikit... apa yang lega?? ahaaa den bukan mau kentut erk.. tarik nafas lerr.. aduhh sejak dua menjak ini lepas habis orentasi untuk budak-budak baru ini kemain busy bebeno ni.. setiap minggu ada je kursus kena pergi..huhu..

terbaru minggu lepas pergi menghadiri kursus SEKRETARIAT FAKULTI SENI BINA PERANCANGAN & UKUR (FSPU) pergi ke PORT DIKSON untuk bengkel pemantapan (ala2 gitu la). motif program ini ialah untuk merancang aktiviti-aktiviti fakulti untuk sem ini dan melantik ajk baru...
WAN telah dipertanggungjawabkan untuk memegang PENGARAH PROJEK OPERASI KHIDMAT MASYARAKAT (OPKIM), AJK PERASMIAN SUKAN ANTARA FAKULTI (SAF). aduhhyai.. besar tanggungjawab tu. tpi apa-apa pun WAN akan buat sehabis FUUYOOOOO yang mungkin... INSYALLAH.. ceewah.. hahahaha..

jawatan-jawatan tu hanyalah untuk program itu je.. tapi tugas sebenar-sebenar WAN dalam sekretariat FSPU ialah EXCO PENEMPATAN KOLEJ & NR (NON RESIDENT).. FUUYOOOOO...nama macam gempak je tapi tugas dia pun gempak gak.. moga-moga tak tercirit la nanti.. huhuhu


ok kite letak tepi cerita jawatan-jawatan itu.. sekarang nah tengok gambar-gambar yang sempat di snap.. hahaha...
pada sebelah petang Sabtu.. kami bersukan.. permainan yang di main-mainnya boling kelapa, terompah gergasi, belon air dan tarik tali.. yang penting GROUP WAN MENANG!!! power tak power... hahaha

ini pulak tarian poco-poco... ehhhh hak!!! haha

ini pulak segmen SYOK SENDIRI.. lepas habis aktiviti apa lagi "HENJUT" la berposing di tepi laut..walaupun lautnya yang ado... huhuhu


mood ala2 sedih.. agagagagaga

BAWALAH DAKU TERBANG CEPATAN... hak3

pada sebelah malam pulak sesi BBQ.. ahaa.. time MELANTAK memang menjadi puhjaan hati ku....agagaga

yg peliknya masa time makan ini WAN yang datang paling awal.. pelik bin ajaib.. sah2 den ni kaki pelahap kan sebabnya bila meka-meka ini datang.. ayam, sotong bakar semua da habis.. hahah...ahaa bukan WAN bedal semua ok.. WAN just rase je.. huhu.. apa-apa pun makanan pada malam itu HOK SEDAK2.. hehe

semua sedang control tarik nafas sebab bila lepas KONPEM SIX LINE keluar.. khaaakhaaakhaaa...

PEMENANG BAGI MAKAN TERBANYAK JATUH KEPADA FUUYOOO MR WAN!! hahaha...ceh cino beng!! itu semua dusta belaka jangan percaya naa...

dekat belakang itu sesi karaoke.. WAN tak ambik pot kot (padahal da melalak da lagu SEIRING SEJALAN) haha...larikkk... lepas je WAN nyanyi hujan.. apakes?? agaga
sesi berposing di tepi kolam..
ahaaa.. ini pulak masa meeting OPKIM... semua mendengar arahan KETUA tu.. sapa la ketua tu kan.. hahaha

sesi bukak HAMPER... nak jugek tu...

sesi melaram di TELUK KEMANG..

da melantak, da berposing, da berdiskusi apa lagi.. BALIK UITM laaa.. hahaha


~ the end... full stop noktah bertindih.. SALAM FUUYOOOOO ~

Tuesday, July 07, 2009

FUUUYOOOOO.. MR.WAN KEMBALI BERSUARA!!

Assalammualaikum semua... HELU.... apa kabar??? lama WAN menyepi kan kan kan... menyepi bukan apa pun ada tugas and tanggungjawab yg perlu di selesaikan.. huhu

ok WAN mahu cerita perjalanan MINGGU MESRA SISWA (MMS) UITM SHAH ALAM... WAN di pertanggung jawabkan menjadi BIRO MAKANAN!!! motif biro makanan kan?? mentang2 WAN ni da gem.... memang saja je MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR (MPP) ni.. huhu tapi tak pe biro makanan best makanan lebih memang WAN la akan kapan kan.. kha3...


sebelum kami menjadi PEMBANTU MAHASISWA (PM) kepada PELAJAR BARU (PB) kita orang kena pergi kursus dulu la... so kami telah berkusus dia PUNCAK ALAM kampus statelit UITM...

sepanjang kursus di PUNCAK ALAM...
kami PM telah diberikan baju MMS berwarna merah
merah itu GARANG.. hoho

selepas seminggu di PUNCAK ALAM.. kami telah dibahagikan kumpulan masing-masing untuk di pecahkan mengikut kolej masing-masing.. WAN dapat menjaga di kolej JATI.... di KOLEJ JATI.. kami menerima sejumlah 540 pelajar baru!! WOW!! memang chuak gak nak jaga ramai budak2 ni.. da la WAN handle makanan kan.. tapi alhamdulilah semua berjalan lancar selancarnya....

buat kali pertamanya.. semasa SENAM SENI ALA MALAYSIA.. PM DATO SERI NAJIB dan DATIN SERI ROSMAH hadir untuk sama-sama bersukan sama kami semua.. FUUUYOOOOOOO memang gempak masa tu..jarang sekali PM datang melawat UNIVERSITI sempena MSS ni.. so UITM memang BERTUAH la sangat2.. hehe yg UNIVERSITI lain jangan makan hati erk.. hehe...WAN dapatlah mengambil berkat berliau dengan bersalam sebanyak 2 kali.. hehe...


1 MALAYSIA!!! hehe



semasa amanat BAPA UITM.. TAN SRI DATO ABU SHAH @ DEWAN SEBERGUNA...

so dapat la WAN bersalam dengan beliau.. hehe..

lepas da bagi PB masuk dewan.. apa lagi kami buat la kerja mengayam ketupat.. hahaha

suasana di dalam dewan dengan berbaju batik UITM...

dalam mendengar ceramah.. ada pulek buat ceramah sendiri...
MEMBUTA!! ceh nak join gak.. huh!

sempat gak snap gambar aweks2.. kha3... (bukan gatai tapi miyang.. haha) =p

hari-hari terakhir di MMS... cedih2..huhu

selepas di isytiharkan TAMAT MMS.. apa lagi semua PM2 pergi celebrate la..
mencekik KFC..
hahaha.. memang tak leh blah..


inilah dia sebahagian PM2 yang bertugas di KOLEJ JATI.. meka memang suporting.. CAYALAH!!!..

dan yg lebih penting... sempena MMS ni WAN telah CUT my hair.. huhuhu.. alamaklum la kena tunjuk teladan yang baik kat depa semua.. kata ABG PM kan... kha3..

amacam ok ke??? arhhh lantak p la.. janji FUUYOOOO..
kan kan kan...kha3..
yg penting WAN da berisi.. memang sesuailah BIRO MAKANAN..
huhu

ermmm rasenya itu je la kot yang WAN leh kongsikan sepanjang MMS UITM, SHAH ALAM... jumpe lagi next blog k.. keep FUUUYOOOOOOOOOOOO... daaaaaaaaaa....

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com