Thursday, June 18, 2009

FUUUYOOO.. SURAT KU UNTUK MU...

Niat dia hati tidak mahu omong apa-apa pasal berita ini tapi tak sampai hati rasanya.. oleh itu sudah sampai waktu is time nya untuk WAN katakan yang WAN akan BEREHAT is REST buat sementara waktu daripada berblog n comment entri-entri anda yang best-best tu.. sebab...

SURATKU UNTUK MU...

ahaaa ni.. WAN dapat surat daripada UITM untuk terlibat secara langsung dalam MINGGU MESRA SISWA (MMS).. (mesra ke ku ni?? ) so WAN ditugsakan membantu dalam proses pendaftaran pelajar-pelajar baru.. tapi bukannya WAN ni orang kuat dalam MMS ini.. WAN sekadar di pinggiran je.. hanya bikin kecoh je.. kha3..

so mulai sok tanggal 19 JUN 2009 (3 p.m) - 2 JULAI 2009.. WAN tiada dalam talian hayat... so jangan guna PELAMPUNG WAN k... kha3...

so kesempatan ini.. WAN doakan kalian BERGUMBIRA, JAGA DIRI BEST-BEST, POST ENTRI SYOK-SYOK.. nanti INSYALLAH WAN akan mengomel bila sudah selasai daripada MMS itu k..


bukan niat hati tak mahu bawak broadband and note book den ini.. tapi takut tak tercapai akal ku nak on9 je nanti.. takut busy or buat-buat busy ke kan.. haha.. so enggak apa la.. kasi note book bermaharajalela tido selama 2 minggu.. hak3..


kepada yang pergi KONSERT INSPIRASI TV3- selamat berhibur, KONSERT MALAM PESTA INDONESIA- selamat berpesta INDON, KONSERT MINI ROSA- selamat mengalunkan lagu ayat-ayat cinta, KONSERT 1 DATO CT- arhhhhhhhh tidakk TAK DAPAT G.. ermm selamat2 jangan lupa diri naa.. huk3, KONSERT ANUAR ZAIN- pun sama la.. selamat bergumbira.. huhu.


ahaa jangan dok pikir konsert jew.. ingat ini pesan USTAZ WAN.. inikan bulan REJAB kan?? so SELAMAT BERPUASA sunat gak k..hehe..

ok semoga kite berjumpa lagi.. TERUSKAN BERBLOG OK..
SALAM FUUUYOOO
... CYEA!!! CEYLET SIKIT??? hak3

(pissst tolong ambik tisu plz.. mata kawey sudah berkaca huk2..)

Wednesday, June 17, 2009

FUUUYOOO... CHEF WAN PULAK!!!

Ok untuk entri ini WAN guna nama CHEF WAN la ek.. sebab......ahaaaa....

ku mau MASAK laa... apa lagikan.. hak3...

CHEF WAN blogkan menu hari ini sebab ianya special sikit kerana CHEF WAN turun padang masak sekali.. hak3.. kenapa tak caya.. tak caya sudah.. hehe.. ingat lelaki tak leh ke dapur ke?? silap besau la tu.. pergi hantar pinggan ke dapur tu.. ke dapur jugak kan kan kan?? haha...

ok berbalik kite menu hari ini memang ringakas & cepat.. KONPEM sesuai untuk orang-orang bujang.. tapi yg da beranak pinak pun leh gak layan.. sebab ini menu diet.. diet ke??
hak3 ok WAN mulakan dengan memanggang ikan keli... hoho my fav ni.. sapa-sapa tak suka makan ikan keli memang rugi besau la..

ikan keli yang hendak di bakar.. yeahh!!
yang penting payung di taja khas daripada BARISAN NASIONAL.. sapa nak jawab?? haha

yang penting lagi 1.. tempat bakar SPECIAL!! atas kete tolak jew.. haha tema CHEF WAN ialah gunakan barang terbuang.. jangan membazir.. aha dengar tu jangan membazir..

okes ikan keli SUDAH SIAP!!!.. SIAP IS FINISH ok..

ok next CHEF WAN buat air pulak la.. kang takut mati tak minum air lak kan.. so CHEF WAN buat air....

tembikai my fav gak.. "apa kata kite buat JUS TEMBIKAI!!"
itulah kata-kata seorang ayahanda kepada anakandanye..


so anakandanya menurut katalah kang kata kuanq ajaq lak kan..
so
"MENSUNAT" tembikai
sambil tersengih WALAUPUN
dalam hati
LEBIH HANGAT DARIPADA BIASA.. haha


lepas kita "SUNAT" tembikai tadi.. apa lagi mesin la kan..

inilah hasil jus TEMBIKAI from CHEF WAN.. haha.. amacam?? terjongket tak??

selepas selasai bakar ikan keli dan buat jus tembikai... apa lagi yg di tunggu-tunggu lagi..MASA UNTUK MENCEKIK la!!.. kha3.. so inilah apa yang CHEF WAN mencekik tadi...

MEMANG DIET!! kan kan?? haha..
inilah dia makanan lelaki mana leh sikit-sikit kang
TAK AKTIF WAKTU MALAM lak kang kan kan kan?? kha3

sudah makan,solat semua apa lagi membongkang la kan kan kan?? mmg diet yg SESUAI!! haha ok bantal da memanggil da tu.. salam FUUUYOOOO...


Saturday, June 13, 2009

FUUUYOOO.. MR.WAN MINTA PERTOLONGAN ANDA, KAMU DAN KALIAN..


kawan-kawan yang di hormati, di sayangi, di manjakan dan lain-lain.. WAN tahu anda semua seorang kreatif,inovatif and FUUUYOOOOO kan kan?? oleh itu, WAN nak mintak jasa baik anda semua ini... pasangan romantik dalam gambar ini nak mintak pertolongan anda semua...


ahaaa pertolongan mudah je kot.. macam ini.. akak WAN akan MELATOP perutnya tu beberapa hari lagi.... tapi nama bakal anak yang akan di lahirkan itu tidak ada lagi nama baby itu dalam kepala benak fikiran meka.. oleh itu, dia mintak jasa baik dan idea kreatif anda semua supaya dermakan nama-nama yang BEST, MELATOP, UNIK dan FUUUYOOOOO...

mana la tahukan anda ada terdengar nama adik ke, kazen ke, kawan, teman ke, gf/bf ke apa-apa lah yang best dan unik boleh la sharekan erk..



syarat-syarat yang akak WAN perlukan cuma

*dia nak nama belakang dia SALMI (kedamaian).
contohnya
AZFAR SALMI, ALKID SALMI...
so anda leh bagi apa sahaja nama yang penting BELAKANG ITU NAMA SALMI ek..

*kalau boleh bagilah 1 nama LELAKI, 1 nama PEREMPUAN..


*kalau boleh masa bagi nama itu sertakan maksud nama itu sekali la erk supaya dapat tahu makna dia.


hope anda boleh membantu WAN dan akak WAN.. setakat follower WAN yang 176 ini kan... WAN rase takde masalah kot.. mana tahu nama anda melekat di hati sanubari pasangan bakal bapa dan ibu ini boleh la dapat cenderahati daripada meka kan... hehe.. so WAN mahu anda untuk mendapatkan nama-nama yang best!!

WAN tunggu nama anda~




Friday, June 12, 2009

FUUUYOOO... SATU HASRAT, SATU SEMANGAT, SATU TEKAD

ke bintang!!

hari-hari kesedihan hampir berlalu
hari-hari kebuntuan hampir berlabuh
hari-hari kerunsingan hampir tamat
hari-hari keraguan hampir pudar
hari-hari kehampaan hampir kabur

kini mula satu detik destinasi yang baru
kini mula satu perjalanan hidup yang baru
kini mula satu transformasi diri yang baru
kini mula satu semangat kental yang baru
kini mula satu pengorbanan jasad yang baru

adakah boleh menyelari hidup seperti dahulu kala??
adakah boleh bergembira seperti dahulu kala??
adakah boleh mengekalkan prestasi seperti dahulu kala??

aku tidak mengerti jawapan itu...

apa yang penting :
teruskan berdoa
teruskan berusaha
teruskan bertawakal

tidak mahu toleh ke belakang lagi
tidak mahu ulangi kesilapan dahulu lagi
tidak mahu menghancurkan harapan sesiapa pun lagi

itu pesanan seorang
pelajar,anak,rakan,teman,sedara,pak cik,cucu,cicik

kepada semua..
INSYALLAH!! amin.. amin.. amin...

SALAM PENGHULU SEGALA HARI, SALAM UKHWAH, SALAM FUUUYOOOO.....

Tuesday, June 09, 2009

FUUUYOOO... KUKU KAKI KU KOK KAKU KAKUKEK!!

assalammualaikum semua.. rasa-rasanya sudah lama WAN tak comment ur blogkan?? and da lama WAN tak up date my blog... mintak ampun.. sebab 1st laptop WAN p anta operate.. ada bengong sikit.. 2cd WAN tak berapa sihat beberapa hari ini.. badan nak demam je maybe gadak durian banyak sangat kot.. huhu

sehingga kini alhamdulilah WAN leh gelak, menyanyi, solat, mencekik and on9 lagi cume kadang2 kureng sikit mood ini.. bukan datang bulan ok.. cuma datang bintang...hak3...


ni WAN mau tanya. hangpa pernah wat treatment kaki dok?? treatment kaki ni bagus untuk perjalanan darah kite tau..for example macam ikan tu ka, urut kaki ka?? nah?? ahaaa ni WAN nak cite pasal member WAN sorang ni cite dia bermula bergini...

(perbualan telifon)
adinda : beb.. lu nak wat treatment kaki tak FREE gune air garam tak??

kekanda : oh iye.. SEIYES FREE ke beb?? FUUYOOO best tul.. ok2 ku and member ku akan datang jap lagi lepas Asar ok..

adinda ku : ok2.. datang tau beb jangan tak datang.. FREE ini beb untuk ko jew..

kekanda : ok2 pasti datang sebab FREE.. haha

so sesampai di kedai dia apa lagi wat la treament kaki ini...

psttt.. jangan tengok bulu kaki den erk.. tengok kaki dalam besen tu jo.. hak3

dalam air ini hanya ada garam special, kapur and ais... FUUUYOOO nak TERANGKAT PUNGGONG ni wat minatang ni.. bukan sakit.. tapi tak tahan sejuk.. mana taknye dia p letak ais.. dalam anggaran 10 minit memang menanah lah duduk situ TAK TAHAN.. tpi selepas itu..

OK LA TUH!!

Itulah ungkapan bila WAN buat treatment ni..sebab kaki kita akan jadi ringgan, bandan jadi sedap, kaki jadi bersih.. kadang-kadang kaki ni rase ringan je nak sepak apa benda..hehe.. tapi seiyes memang ok!! kalau guna ikan tu bukan tak baik.. baik tapi ada kesan sampingan dia sikit.. better WAN tak yah cite la kesan apa.. so sapa-sapa nak cube meh lerr.. pergi MELAWATI, KL.. tau?? tak tau buat-buat tahu je.. kha3..

rase sampai di sini dulu la erk...nanti kite share lagi kisah dairi hidup WAN ini ok... (ceewah poyo je ayat tu).. apa2 pun ceylet sikit??? hak3..ok remember keep FUUUYOOOO.... ^_~

Wednesday, June 03, 2009

FUUUYOOO.. SESI SOAL JAWAB

SESI SOAL JAWAB BERSAMA MEMBER BLOG...

1ST TAG


1.Apa Perasaan Anda Sekarang?
chuak n hepi.. huahuahuahua

2.Saya nak makan?
apa-apa yg terhidang di meja makan.. akan ku sebat, lipat n kebas.. haha

3.Saya tak suka?
orang yg bercakap bohong..hoho so berjaga-jaga erk kalau tak akan ku lipat orang tu..
4.Impian saya?
mau jadi model yg berjaya (boleh ke??), kumpul duit mau beli rumah besau n kereta.. kahwin dengan makwe paling CUN!! boleh?? hehe

5.Haiwan yang saya tak suka?
semua binatang yg berbulu.. hoho

6.Saya harapkan?
dapat berjaya dalam hidup dunia n akhirat.. ceewah.. amin..amin


2CD TAG

1) Nyatakan siapakah yang telah mengetag anda!
kekanda rizz

2) Letakkan gambar anda zaman kanak-kanak yang paling anda suka... Sebanyak yang anda suka, dan nyatakan umur anda di dalam foto itu
alooh.. gambar masa kecik tak simpan ler.. kena bongkar
balik makan masa lama.. huhu..
so xpe la erk tak de..nge3..

3) Senaraikan 5 kejadian menarik untuk dikongsikan sewaktu anda kecil (kemalangan, perkara memalukan dan sebagainya)


>>masa kecik-kecik aku antara budak-budak paling aktif dalam sukan.. suka main rounders, polish entri, kahwin2, main lastik, guli, dan macam2 lagi..

>>kemalangan ada gak.. masa tu aku, ayahanda n bonda ku naik moto vespa.. jalan punya jalan termasuk sungai.. ku betul-betul terjatuh di antara tengah-tengah batu besar.. hoho ALHAMDULILAH sangat2.. kalau tak harus ku takde kat sini mesti di alam lain.. huhu.. >>perkara yang memalukan ku rase takde kot sebab ku ni memang tak tahu malu.. haha

4) Apa nama panggilan anda sewaktu kecil...


>>haa ni den malu ni.. tapi takpe la erk apa nak malu itu dolu2.. haha.. dulu ayahanda ku suke panggil nama anje!! hak3.. mengelikan je.. maybe sebab ku bongsu tu dia panggil kot tapi ku tak mau terima nama tu.. setiap kali dia sebut ku akan lipat ayahanda ku.. hoho..

>>selain itu orang panggil ku macam sekarang la.. kadang-kadang WAN, IWAN,SYAZWAN..ada sapa-sapa ke nak panggil ku ABE WEY or SAYANG WAN ke?? angkat tangan?? kah3


WAHAI KEKANDA DAN ADINDA KU SEKALIAN YANG BERKUNJUNG KEMARI.. KALAU RASA DIRI ANDA INGIN DI FAHAMI OR DIDEKATI JAWABLAH TAG INI ERK.. hoho

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com