Sunday, May 17, 2009

FUUUYOOO... CERITA AF 7 & M.U

akhirnya... AKADEMI FANTASIA 7 sudah melabuhkan tirainye SABTU lepas..

apa yg WAN akan paparkan ini adalah sebahagian perjalanan di STADIUM PUTRA, BUKIT JALIL.. Jom layan...


gerai ISMA... siap jual baju TOMOK.. haha..

JIMMY tgh interview parents ISMA tu..

suasana pada jam 7.15 p.m

awal gilo dorang da stand by depan pintu.. huhu al maklum la free seating.. so kne cr pot besh2.. KATANTNYA.. WALAUPUN..

tengah observe human behavior.. hehe

mik ko!! kemain berduyun2 org nak g menonton.. huhu

pintu lum bukak tapi semua bagai nak rak da.. 1 JAM BERATUR.. ada yg pengsan.. ada yg berkipas.. yg penting semua kat situ ketiak meka "MENAGIS" termsk den.. mujur ada NIVIEA FOR MEN.. haha


akhirnya... masuk gak.. FARATIK malam itu hampeh!! diam je..
baik bagi ku je jd..
KONPEM KECOH!! haha


HAFIZ menang KATANYA.. WALAUPUN..

artis2 GEMPAK SELEBRITI ASTRO..

rumusan apa yang leh WAN cakap malam konsert final AF 7 yg sama2 merasakan kemeriahannya di stadium.. ermmm BIASA2 JE.. TAK MELATOP SGT... X BORING SGT.. SUAM2 KUKU JE... huhu..tak tau kenapa leh jadi begitu.. maybe pemilihan lagu para pelajar terutama lagu baru yg ala tangkap muat je kot..




taken from mstar..

untuk HAFIZ.. lagu pertamanya mula2 WAN ingat sound system kureng sbb tu tak dengar..tapi bila tengok kat tv tadi.. ghupa2nya si HAFIZ tak hafal lirik lagu KAU BUNGA CINTA KU tu.. ceh hampeh tul.. untuk lgu baru dia.. erm ok laa.. tapi tak macam lagu baru juara af tahun2 lepas yg menarik di dengar bila pertama kali dinyanyikan...

AKIM.. lgu baru dia.. SEDAP DI DENGAR.. maybe kalau radio putar banyak kali akan jadi hit but be4 that, AKIM kena record balik lagu itu supaya lebih smooth sikit bunyinya.. lagu BENCITA..hoho BEST!!!

YAZID.. ermm no komen ngan mamat ini.. macam mana leh sampai final pun tak tahu la.. tapi lagu baru dia agak best JIKA di record balik semula.. apa2 pun ALL THE BEST YAZID...

ISMA.. HOT MAMA!! entah kenapa entah penyokong ISMA dalam stadium seperti kureng je..pelik bebeno.. takkan 8 minggu undian paling tinggi tapi bile time final langsung hilang peminatnya. mujur WAN ada datang memberi sokongan.. ceewah... hehe.. untuk lagu baru ISMA sedap di dengar.. lagu ISMA seperti mana lagu AKIM kena kerap putar lagunya di radio sure akan top!! lagu CINTA ADAM DAN HAWA.. penyampaian ISMA biasa je mungkin jika di beri inject sedikit emosi SURE GEMPAK!! apa2 pun I LOVE U ISMA!!

ARILL..yg penting WAN duduk dengan fanc ARIL.. wakakakaka.. klau korang dengar n tengok kat tv yg bunyi ala2 hon kuat mcm stadium bola tu.. ahaaa itu la geng kite orang... and yg BANNER PLG BESAR dalam stadium sampai tak leh gantung takut orang bawah x nampak tu ahaaaa itu la pot WAN duduk.. mmg meriah walaupun lagu baru ARIL ala2 "buasir" je.. mana taknye tibebe mcm nak klimaks tibebe da habis... kite orang kat situ terdiam.. rase macam terkedu.. terkedu bukan lagu dia tak best tpi AIKKKKKK DA HABIS DA??? huhu maybe itu lah gamaknye ARIIL tak nak sangat lagu ini kot.. tapi lagu PADI BEST!!




inilah tempat pot WAN duduk.. mmg HAPPENING GILO!! BANNER PLG BESAU dalam STADIUM.. AMEK KO!!! thanks JOE

untuk penampilan artis seperti DEN RAMBOI and LISA (gf FARID KAMIL). ermm pahape entah.. tak de motif langsung.. tambah lagi DEN RAMBOI.. LAWAK SENGAL namanye tu.. lebih baik buat slot bual bicara dengan ANJELINA je lagi happening..

untuk perlajar top 20 pulak.. ermm apa leh WAN cakap.. OK... memang patutlah meka tidak menjadi pelajar af7 kot..

apa2 pun persembahan STACY SGT2 MELATOP!! sayang seribu kali sayang kalau STACY bawak lagu AKU STACY dalam medleynya KONPEM LAGI GEDABABOM!!

ok la tak mau kutuk banyak sangat sbb WAN pun bukan la ariff bab ni kan.. so korang tgk pun da boleh nilai sapa leh g jauh sapa akan duduk uma buat bisness kedai runcit ke kan.. huhu


so WAN da penat membebel.. so WAN nak tau pendapat korang...

Get your own Poll!



" lihatlah DUNIA!!! terima kasih mak, abah, nenek"
maybe itu yg ingin diperkatakan

apa2 pun masa di dalam stadium.. WAN mendapat mesej mengatakan M.U menang walaupun seri.. hahahah LANTAK LAH.. JANJI JUARA BEB!!! CAYALAH M.U...

ingat sentiasa cakap FUUUYOOOOO semoga anda lebih bersemangat melakukan kehidupan ini WALAUPUN.. haha.. SALAM MANIS DARIPADA WAN...

Comments (13)

On May 18, 2009 at 8:53 AM , DeVoTeD LiLy said... [Reply to comment]

org pon ta tgk af mlm tu..
tgk MU...hoho..
kan af suam2 kuku..
ahaks..=p

 
On May 18, 2009 at 12:36 PM , rizz said... [Reply to comment]

haha i tot cm see u je kat bkt klil aritu hahak

 
On May 18, 2009 at 6:56 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

devote
hoho
tgk MU bgs!!
=)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rizz

iye.. awat x tegur.. hehe

 
On May 18, 2009 at 7:27 PM , --{♥Mahirah Abd♥}-- said... [Reply to comment]

ingatkan ISMA menang...ruper2 nye HAFIZ...la....kecewa la pulok... hehe :(

 
On May 18, 2009 at 10:07 PM , Mr NAEmnzr said... [Reply to comment]

wan fuuuyooo....

nk komen sket.

in my p.o.v yg seadanya menonton di rumah,

aem dpt rasakan mlm af finla mcm kurang meriah.x tahu awat jd mcm tu.mungkin mmg sb pemilihan lagu yg 'bukan2'.

yazid:tmbah2 lagu si yazid nyanyi yg ada sofa tu,rs sgt berat,dn yazid pn x leh nk bwk.sush sgt,tp yazid cub jugak.ok la...

akim: akim mcm nyanyi xlepas habis mcm persembahn mingguan dia[mcm buronan cinta/situasi]. 4 me, lagu bencinta yg akim nyanyi kureng la wan...mcm semput je towards d end,dn naem rs akim boleh buat lagi bagus n biar lepas habis,sure best!!

isma: cinta adam dn hawa persembahan yg selamt,biasa ja.

aril:rs mcm lagu kurg sesuai la...dia leh buat meletop2 mcm persembahan mingguan dia.

hafiz: ok.suka tgok masa dia nyayi kau bunga cintaku,tarian pon ok.Cuma,suara dia mcm tenggelam timbul,mmg dia x igt lirik.atau mungkin dia terlalu fokus pd gerak tari.

overall,x panas sgt.

p/s;tu la...my p.o.v,dr seorg penonton di rumah,yg x pandai menyanyi!!!maafkan naem...

 
On May 18, 2009 at 11:54 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

wah pergi erk....
org juz tgk tv lorh..
xD

 
On May 19, 2009 at 12:52 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

mahirah

tu la klau iye pun bg la ISMA top 3 kan?? ermm xpe la dia MENANG dihati kite je.. ceewahh!! hahah

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
naeem

FUUYOOOOOOO..... naeem kemain komen erk.. hehehe bgs2..

yg hafiz tu dia x hafal lirik cos wan tgk blk mmg betul bkn pasal sound system..

tpi mmg btl konsert final x melatop sgt.. ermm tgk la dorang dlm industri leh tahan lama ke x erk.. hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
izzuddin

better dok uma je din..
cos x best.. SUAM2 KUKU je..
huhu

 
On May 19, 2009 at 2:29 AM , addyaholix said... [Reply to comment]

nasib baik hafiz menang!

final kali ni macam haram.

 
On May 19, 2009 at 11:33 AM , Miss Hazzy said... [Reply to comment]

AF sgt tak best... boring je...

 
On May 19, 2009 at 6:29 PM , ejan cakap:nama aKoo..NuRfarIzaN aNaK sULung pakCik AhMad said... [Reply to comment]

asmeQum fren...lama x kumen entry ko kan??hehehehe:)owh ya...af2...hurm yang penting yang mnang tu best..hehehehe...tgk d umah ja...btw..tc ya:)

 
On May 19, 2009 at 11:27 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

i like akimmm.

isma suara cam leteyh2 aja.

letih den mdengornye.

 
On May 20, 2009 at 12:08 AM , dBa said... [Reply to comment]

aku x menengok

 
On May 20, 2009 at 12:35 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

addy

hoho mcm haram erk
kalau halal mcm mana pulok??
heh

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
hazzy

tu la kan..
tpi kalau kanda wan msk af
KONPEM FUUUYOOOO MERIAH kan3..
hahahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ejan

wasalam... owh suke hafiz la tu erk
huhuhu..
apa2 pun HIDUP ISMA & AKIM
hahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
miss lol

amboi letih2 katanye
habis suara akim pancit2 tu x pikir lak erk??
yg penting suara WAN LUNAK..
hahahaha

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dba

habis ko tgk bintang rtm kew??