Friday, March 13, 2009

FUUYOOOO... SIRAH JUNJUNGAN II- TAHJUD CINTA MESTI TONTON.. BEEESSSTT!!

Hari rabu lepas WAN, BONDA TERCINTA and my cousin terpanggil untuk menonton teater SIRAH JUNJUNGAN II- TAHAJUD CINTA arahan ERMA FATIMAH di ISTANA BUDAYA..

Julung-julung kalinya WAN menonton teater!! aha tak percaya?? PERCAYALAH!! haha.. tibebe teater erma fatimah ini telah membuatkan hati WAN tertarik untuk pergi tidak tahu kenapa.. DA SAMPAI SERU ke??? tetttt...
Bukan apa sbb FREE!! itu yg pergi.. hahahaha =p

Teater ini ternyata meninggalkan kesan mendalam kepada penonton hingga ada yg menitiskan air mata.. WAN menitis ke?? teeettt rahsia =p Tambah syahdu lagi apabila mendengar lagu arab disampaikan Raja Pop, Jamal Abdilah, Salleh (Brothers).. FUUYOOO naik bulu roma...

Mesej yg disampaikan cukup jelas dan kualiti persembahan memuaskan. Set kaabah, patung Lata dan Uzza, rumah Muhammad dan Khadijah, kota Makkah dan Madinah, set perang Abrahah, Badar dan Uhud, mimbar serta tempat perbincangan orang Muslim, membawa WAN dan para penonton seolah-olah berada di kota Makkah pada zaman silam..


Antara barisan pelakon yg turut menjayakan teater ini ialah Vanida Imran (Khadijah) yg hanya bercakap dibelakang tabir tanpa melihat raut wajahnya, Ahmad Yatim (Abu Talib), Mazlan Tahir ( pencerita dan suara Muhammad). Di samping itu, turut serta pelakon bukan Islam seperti Wong Sip Nen (Umaiyah Khalaf)
para pelakon yg menjayakan teater ini.

disaat akhir persembahan teater sempat gak WAN snap.. hehe

Keseluruhan cerita ini amat bermakna bagi umat Islam.. Oleh itu sesiapa yg duduk di lembah klang amnya, pergilah menonton teater ini.. Teater ini dipentaskan sehingga 22 Mac. Selain Jamal (9-14 Mac), Siti Nurhaliza (18-20 Mac) turut menampilkan Mawi (21 Mac) dan Amy Search (22 Mac)

Jamal Abdilah menganggotai berselawat secara beramai-ramai pada akhir persembahan teater ini.

nak jugak pose tu.. =p

pemandangan setelah tamat persembahan teater ini

sebahagian penonton yg hadir pada hari Rabu..

bersama Pn. Long Sapiah BT. Md Yusop.. peace.. =p

tetap nak pose WALAUPUN.. hehe lukisan abstrak ini chantek itu yg pose tu.. haha

Akhir kata Teater Sirah Junjugan II- Tahjud Cinta MEST TONTON.. SBB IA BESSSTTT!!

12 comments:

penjenayah.merah.jambu. said...

wan!
aku tingin gile nk tgok teater..
macam sonok je kan tgok org berlakon live ni!!
peh..aku dpt bygkan sora si jamal tu...msti asyik gile..
pehhhhhhh

AHMADSUFI6177 said...

aku teringin nak masuk teather.. tapi xpenah ada peluang.. huhu.. someday mest nak masuk gak... hehehe

mr.syazwan said...

penjenayah....
aha... mmg MENGEMANG bulu roma bila dgr jamal nyanyi tmbah2 lg lgu berunsurkan islamic kan.. PERHHH...
WAN pun baru first time g tgk minatang teater ni.. SYOK gak laa..
dpn2 kan dorang belakon yg lbh best TAKDE IKLAN... hahahaha..
nnt ada peluang g tgk teater g la k..
(^_^)

mr.syazwan said...

AHMAD SUFI...
YEAH!! MAYBE ONE DAY kan...
tpi mmg syok laa gak..
cos depan2 kan dornag belakon...
tambah lagi teater muzikal ada nyanyi2 PERHHH...
(^_^)

my name is KARL said...

hye mr.wan a.k.a matkecoh...

karl n frens akan g tgk teater ni 19hb nih.... mlm dato ct...

dato ct bru best... ahahaha

n we all sanggup bli tiket kedua termahal demi teater kak erma fatima nih!!

wan.. tgk la lagi..

mr.syazwan said...

hahaha
da tgk mase tu daa lerr..
sama je cume penyanyi je berubah meh.. hehehe

xpe ENJOY K..

SELAMAT MENONTON... KONPEM TERUJA..

(^_^)

eazy said...

teringin nk tgk.tapy apekan daye.saye jaoh di seberang lautan.hehe

but,credit to kak erma!

fq said...

mcm bes je teater ni kn?
ak x pnah pn msok teater...
bro...
fre2 ajk ak plak k...

daniel sebastian said...

nk g tgk la...
mcm best je...
yg latest nie ade mawi 21 march..
nk try arrange masa dulu..
kalo brkesempatan nk gak g tgk nie...

mr.syazwan said...

eazy.. owh iye jauh seberang lautan?? apa lagi BERENANG laa.. hehe
iye pujian diberikan kpd mokcik erma kite tu.. SYABAS BABEH! (",)

mr.syazwan said...

fq....
haa sama laa ku pun xnah msk ni kali pertama.. dulu rasa mcm boring je tgk teater.. tpi bila da pergi tgk
PERHHH MELELEH GUA CKP LU.. haha

ok2 nnt klau free ku ajak ko..
rasenya tunggu bila NENEK ku jd penerbit or pengarah teater kot baru leh ku ajak.. hahaha (gurau2 je) =p

mr.syazwan said...

daniel
haa pergi2.. bagus klau cite2 mcm ni kite g tgk.. buan setakat mawi je...
DATO CT, AMY SEARCH pun ada...
MELELEH GUA CKP LU...G LA TGK K..
(",)

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com