gambar ini ihsan daripada murai.com

FUUUUUYOOOOOO AF DAH NAK START KE??? ermm nampak gaya gitu laa... sekarang ni tengah shortlisted student2 af7 al-maklum la baru lepas habis auditionkan 1 MALAYSIA..

dengar2 cerita untuk last audition dekat kl sabtu and ahad yang lepas FUUUUYOOOOO HAMPIR 3000 peserta datang uji bakat.. itu termasuk artis2.. FUUUYOOOOOO semua KEMARUK nak FEMES kan... so lantak sama dorang laa.. dorang HINGAT JD ARTIS NI SENANG AND LEH KAYA.. ermm tengok je la nnt JGN JD GILA SUDAH.. hehe

antara artis2 yang hadir ramai antaranya Nas Adila, Dior, Rahayudean Rahmat, Suria Akasia, Mimi Mystarz LG dan Abraham OIAM... ermmm dengar cite lagi ADIK SITI NURHALIZA msk af.. dulu kakak siti si saida kali ni adik pulak..betul ke x?? dapat ke abg siti ni?? ermm kite tunggu je la nnt k.. mase uji bakat saerah teman abangnya itu.. hai saerah tak nak uji bakat ke?? ke ko da tau da ko punya suara tu MMG X SEDAP?? hehe terlaser pulak

yang baju putih warna-warni heart tu.. tulah saerah.. tpi dia tak masuk pun die teman abg dia
yg ala2 botak tu.. yg pakai tudung tu pulak sepupu kepada dato siti, saida and saerah nama die fida..

haa ni la dia fida tu.. ermm mcm pernah nmpkan perempuan ni dekat tv cuba teka dekat mana?? jeng2.. cun gak perempuan ni kan

tpi blog WAN sekarang ni bukan nak cite pasal pelajar2 nye.. tpi pasal TENAGA PENGAJAR..mmg sesuai dengan tagline Kombinasi Pengajar Baru dan Lama Bakal Cetus Transformasi Luar Biasa. BANYAK muka2 baru di perkenalkan untuk af7 kali ni... antaranya...

HOS KONSERT= AC MIZAL
HOS DIARI= SARIMAH IBRAHIM
PENGARAH MUZIK = ACIS (SUAMI DATO SHEILA MAJID)
GURU LAKONAN = IDA NARINA
GURU TARIAN & PEREKA TARI = A ARIS KADIR

GURU VOKAL PERSEMBAHAN = SITI HAJAR ISMAIL (sudah pakai tudung ek)
GURU VOKAL TEKNIKAL = CIKGU SHAFI

GURU BAHASA INGGERIS & MOTIVASI = FATIMAH ABU BAKAR


tapi yang tak syoknya.. PENGETUA AF7 masih lagi dalam peti ais... astro bekukan dulu sama2 dengan pelajar nanti.. haiii nak jugak rahsia tu... kite ikut je la kan.. tpi WAN da bau2 da rase2nye PENGETUA AF7 DATO SHEILA MAJID ...
al-maklum la suami da pengarah muzikkan so PACKAGE la tuh ambik suami dapat isterinya.. hehee mcm AF 3 ambik M.NASIR dpt MARLIA MUSA.. hahaha...


apa2 pun kita tunggu dan lihat je laa k.. tpi banyak gak merungut penonton setia af yang TAK SUKA AC MIZAL JD HOS.. haii betul ke?? haaaa sebenarnya nak buat mcm mana kan.. astro da bagi kontrak 5 tahun tuk depa (ac mizal & sarimah) so tgk je la dorang ni mana tau AC bwk pembahuruan ke...
WAN bukan apa x breapa suke bila AC MIZAL jd HOS utk konsert BETTER bg SARIMAH IBRAHIM kan?? tul x?? tpii klau bagi JOZAN jd HOS.. FUUYOOOOO KONPEM MENGELETEK HATI KITA KAN??? haha

oh yee lupa nak bagi tahu kat u 'll untuk musim kali ni AF7 yang bersiaran menerusi Astro Ria (Saluran 104) akan memperkenalkan 2 program baru iaitu
Diari EXT AF7 serta Diari INT AF7 yang akan turut dikendalikan Sarimah...

so daripada pendapat korang mcm mana suke x?? layan lagi tak AF?? tgk daripada respondent yang WAN sediakan tu ermm 3 org sahaja suka AF erk ramai suka GANG STAR and OIAM erk.. haha xpe laa hak u'll BALUN JE LAA..
JANJI BILA TGK TU MESTI FUUUUUYOOOOOOOOOOO MELATOP kan?? hahaha

Comments (10)

On February 11, 2009 at 12:07 AM , dBa said... [Reply to comment]

fida ni senior aku.. x silapnye la..
die ni lahir dari olay kot..
kalu kau search bio die,kau bgtau aku

 
On February 11, 2009 at 10:37 AM , oryza sativa said... [Reply to comment]

best jugak kalo Dato Shiela Majid jadi pengetua... mesti gempak abis...

Fida tu realiti tv gak... Siti Nurhaliza Mencari Bintang... kan?
i'm not so sure...

aku x bkenan sgt Saerah... x suka r... siti n saida ok... aku suke..

ak mmg x minat AC jadi pgacara... x best lansung... hambar n mbosankan... suke buat lawak merepek.... dia kalo pgacara AC DI Sini ok,... tp aku ni mmg pminat AF since 2003, mmg x bkenan ngan AC... Sarimah is better...

 
On February 11, 2009 at 10:55 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

dba... oh ye senior ko ke??? hahaha so die mmg cun la erk.. oh ko kte die nah masuk dlm program olay erk..
ermm ku rase bukan ke die pernah masuk dalam program pantenee?? yang nak seiras wajah mak et tu kn??

 
On February 11, 2009 at 10:59 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

oryza.... oh best gak erk dato sheila majid jd pengetua af?? ermmm xpe kite tgk apa pembaharuan die k.. bkn apa ku tgk die tu mcm x tegas je.. mau nnt budak2 ni pijak kepala..

ko pun x suka saerah erk?? hahaha tau xpe.. entah kenapa entah nama die 1 malaya kenal pada hal bukan die sumbang apa2 pun dalam industri muzik ni.. tpi leh popular.. haiiii tempias drpd kakak die la ni...

ku pun tak breapa suka dgn AC MIZAL ni.
die mengacara ala2 je.. bkn nk bandingkan die dgn AZNIL tpi die mmg tak pandai ambil hati penonton kn..
better SARIMAH jd hos konsert biar die jadi hos diari kn???

 
On February 11, 2009 at 11:36 AM , aie akaike said... [Reply to comment]

alamak, cair la plak tgk si fida.
wan, tlg kem salam kat dia..

 
On February 11, 2009 at 11:42 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

hahaha..
tau xpe... cair mair lorh...
hehehe..
kim salam erk?? ok2 insyALLAH klau jumpe die wan kim salam... kat mak die nk x kim salam skali?? hehe =p

 
On February 11, 2009 at 12:13 PM , aie akaike said... [Reply to comment]

kat mak dia sekali la.. nak kena baik gak ngan mak dia. heh.

 
On February 11, 2009 at 1:06 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

hahahaha
mak je ke?? atuk nenek sepupu sepapat die xnk??
hahaha
better aie ambik saerah je la..
MONTOK tu...
hahaha

 
On February 11, 2009 at 1:41 PM , azirulgcarl said... [Reply to comment]

wah...af da nak start...habislah kredit korang semua..hehehe..


sibuk mengundi la katakan...

 
On February 11, 2009 at 6:49 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

opsss sori skit bro...
xde masa nk undi dorang tu..
baik kreadit tu mesej ngan gf..
hahaha