Thursday, January 08, 2009

AJL KE 23 - ILLUMINASI MUZIK...

hai u'll yg haa amcm ok??? mintak2 ok la hendaknye kn.. haaa ni WAN nk share apa yg WAN dpt info mengenai AJL KE 23 kali ni.... so u'll lah lerr tgk giliran persembahan artis2 KESAYANGAN u'll yg akan buat persembahan pada mlm tu...

Hasil daripada cabutan tersebut, berikut turutan lagu yang akan dipersembahkan pada malam AJL23.

1. Bukan Disini – Sofaz
2. Lagu Kita – Aizat
3. Dusta Berkalang – Aiman
4. Cuba – Faizal Tahir
5. Yang Pernah – Estranged
6. Bila Nak Saksi – Spider
7. Doa Dalam Lagu – Zahid & Heliza
8. Sampai Syurga – Faizal Tahir
9. Hanya Di Mercu – Ayu
10. Aku Stacy – Stacy

11. Dingin – Ziana Zain
12. Kalis Rindu – Elyana
13. Persoalan Cinta – Farawahida
14. Lagu Untukmu – Meet Uncle Hussain


Hadiah yang bakal dimenangi para pemenang:
Juara Lagu ke 23 – trofi dan wang tunai RM25,000
Juara Etnik Kreatif – trofi dan wang tunai RM12,000
Juara Balada – trofi dan wang tunai RM12,000
Juara Pop Rock – trofi dan wang tunai RM12,000
Persembahan Terbaik – trofi dan wang tunai RM10,000
Vokal Terbaik – trofi dan wang tunai RM10,000


AJL akan dihoskan oleh Cheryl Samad, Faizal Ismail dan Ally Iskandar


M Nasir, Jamal Abdillah dan Jaclyn Victor dalam persembahan ‘interlude’ sementara One Nation Emcees sebagai persembahan pembukaan.

haa ni WAN nk share PERSIAPAN ARTIS2 KITE pada MAJLIS KEMUNCAK AJL nnt.. jomm........

Ziana Zain
Baju, makeup, rambut, vokal … semuanya dalam persiapan. Baju pada malam nanti adalah dari rekaan Rizman Ruzaini. Walaupun dah banyak kali membuat persembahan di AJL, namun semestinya the ‘butterflies’ are still there. Pada saya, saya hanya ingin melakukan yang terbaik and enjoy myself. Kemenangan itu satu bonus.



Faizal Tahir
Tinggal kurang dari dua minggu lagi … I’m freaking out (ketawa). Dari segi persiapan, saya tak mahu over prepare dan saya tak mahu terlalu memikirkannya kerana ia mungkin menyebabkan saya hilang fokus. Bagi saya, preparation yang paling penting adalah kesihatan saya. Stage presence, showmanship … saya sudah sediakan sesuatu yang berlainan tapi saya tak nak katakan disini apa. Biarlah ia menjadi satu kejutan. But at the end of the day, ingin saya tekankan dalam persembahan malam nanti adalah pada vokal.

Zahid
Saya berasa gembira kerana dapat beraksi sekali lagi di AJL dan di dalam kategori yang sama seperti dua tahun lepas. Dan ia satu penghormatan untuk menggantikan Mawi. Dari segi persiapan, saya masih menjalani latihan dengan Heliza dari segi vokal dan koreografi. Diharapkan kami dapat menyampaikan sesuatu yang berbeza. Ia satu cabaran untuk menyanyikan lagu ini dan saya tidak mahu mengecewakan peminat lagu ini.

Farahwahida
Dari segi persiapan, boleh dikatakan vokal nya sudah 60% sedia cuma saya bimbang dari aspek teknik pernafasan vokal kerana ia satu lagu yang mencabar untuk dinyanyikan. Buat masa ini saya membuat showmanship sendiri. Selepas itu, baru lah digandingkan dengan penyanyi latar dan penari.

Meet Uncle Hussain
Sebenarnya tak terlintas di fikiran yang kami akan layak ke AJL23. Kita tidak menaruh sebarang harapan pun. Semuanya kerana luck. Mungkin kerana dari segi muzik dan nama Meet Uncle Hussain itu sendiri sesuatu yang baru buat peminat muzik tempatan. Tapi yang pasti kami akan menyajikan sesuatu yang berlainan untuk malam itu nanti. Mungkin kami akan berpakaian badut, mana tahu? (ketawa)

moga2 lgu DINGIN mng laa pd mlm tu.. tak dpt KATEGORI TERBAIK, PERSEMBAHAN TERBAIK klau x dpt VOKAL TERBAIK pun jd laa..

biaq kasi TERLOPONG MULUT and TERJOJOL MATA JURI2 SEMI FINAL tu yg mule3 xnk mskan lg DINGIN ni konon.. AKHIRNYA bile fanc2 ZIANA MENGAMUK baru tau nk SERAP blk.. haha

haaa U'll lak apa ramalan u'll tuk AJL KE 23 kali ni?? SHARE2 la.. hehe

Comments (6)

On January 8, 2009 at 6:28 PM , K-A!R-yL said... [Reply to comment]

HAHA Faizal Tahir
roxx

 
On January 8, 2009 at 8:11 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

hoho...
WOKEH...
TPI ZIANA ZAIN..
DINGINNNNNNNNNNN
MELATOPPP..
kuikui

 
On January 9, 2009 at 2:03 AM , dBagHaNi said... [Reply to comment]

sapa ek?!!

 
On January 9, 2009 at 2:12 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

teka laa.. kuikui

 
On January 13, 2009 at 8:14 PM , KeMatZ said... [Reply to comment]

pada aku lahhh.... hopefully Meet Uncle Hussin... heheheh..

wehh ada tiket lebih wakakka.. dan dan ajhe aku..

 
On January 14, 2009 at 12:53 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

ermm WAN rase pun sama mst die mng x dpt juara lagu..kategori pop rock.. tpi DINGIN TTP MNG.. hehe