Wednesday, December 31, 2008

DUGAAN 2008... AZAM 2009...

WAN anggap tahun 2008 memberikan banyak dugaan.

Langit 2008 yang diharapkan cerah, rupa-rupanya hujan juga di tengah hari. Satu demi satu kejadian tidak diingini berlaku dalam kehidupan peribadi Wan....

Tetapi WAN Yakin ruang untuknya mengharap sinar baru masih ada, ketibaan 2009 diharap dapat memberikan satu lembaran baru sekali gus menghadiahkan kegembiraan dan kekuatan selepas melalui detik sukar dalam kerjaya serta kehidupan peribadi WAN...


menenagkan fikiran buat seketika


Dari segi luaran orang melihat WAN seorang yang tabah dan kuat tapi hakikatnya, WAN tidaklah sekuat seperti yang disangkakan. Ada ketika WAN tertekan dengan apa yang berlaku. Orang tak nampak betapa WAN terpaksa bergelut dengan pelbagai perasaan apabila ujian datang bertimpa-timpa. WAN tidak mampu melawan perasaan lemah, sunyi, dan WAN perlukan seseorang untuk berkongsi kesedihan itu. Tekanan yang WAN hadapi bukan calang-calang sehingga air mata menjadi teman WAN. Namun, itulah saja yang mampu WAN lakukan, mengadu pada yang Esa kerana hanya dia saja yang tahu apa yang bersarang di jiwa ini. Mujur juga WAN ada keluarga dan kawan-kawan bertindak sebagai kaunselor untuk meredakan tekanan. Hidup harus diteruskan walau apa yang berlaku dan WAN perlu positif.

tekanan yang dihadapi bukan calang-calang sehingga air mata menjadi teman

Apapun, semua yang terjadi adalah ketentuan Tuhan dan sebagai hambanya, WAN redha dengan apa yang berlaku dan percaya ada hikmah di sebaliknya. Sebagai umat Islam,WAN percaya kepada qada dan qadar...

Kalau boleh selepas ini WAN tidak mahu lagi mendengar soalan yang mengungkit kisah silam WAN sebelum ini. WAN bertekad untuk melupakan semua perkara yang menyedihkan yang pernah singgah dalam hidup WAN. WAN mahu menjadi SYAZWAN AB RAHMAN yang baru. Moga tahun 2009 ini renca kehidupan WAN akan lebih bermakna dan indah serta diberkati oleh Allah S.W.T...


WAN mengharapkan 2009 membawa sinar baru dalam dairi hidup..

Comments (14)

On January 1, 2009 at 1:07 AM , dBagHaNi said... [Reply to comment]

insyaallahhh

 
On January 1, 2009 at 2:12 PM , uNcLe TiEf said... [Reply to comment]

huhuhuh..dugaan2..sabar aje..jangan pandang belakang..pandang kiri n kanan eik..hahaha

 
On January 1, 2009 at 2:34 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

dbanghani~ insyAllah... amin...

 
On January 1, 2009 at 2:35 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

uncle~ ewah..ewah..ewah...
nk pndg kiri n kanan erk.. baik pandang muko ko tu jo yg x seberapa tu.. hahaha

 
On January 2, 2009 at 9:52 AM , gee ryder said... [Reply to comment]

ni klon amboi amboi amboi ke? hehe...
jgn mare :P

 
On January 2, 2009 at 12:45 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

ewah..ewah..ewah...
ni bkn klon nyah bapok tu...
die yg tiru i...
ewah..ewah..ewah..
hahahaha

 
On January 3, 2009 at 5:26 PM , Ferr Remy said... [Reply to comment]

Kwang3x
Ok ko follow la blog aku..
Patut la aku punyer blog sket je org follow uols..
Sbb aku hide kan b4 diz ahaks~

 
On January 3, 2009 at 5:38 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

EWAH..EWAH... EWAH.. ko sape nk suruh3 ku?? HAHAHA
apa slhnye beb ko follow je blog ku..
ko ingat ko chantek ku nk follow blog ko.. ewah..ewah..ewah..hahaha

 
On January 3, 2009 at 5:58 PM , Ferr Remy said... [Reply to comment]

kwang3x...aku dh post topic baru la..kau ni x alert betul..name je followers ahaks~
btw...sronok kenal dgn kau noks..huhu
senang2 nnt ko wat muka x malu dtg je blog aku sembang2 wakakakak

 
On January 3, 2009 at 6:04 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

EWAH..EWAH..EWAH.. sedap mak bapak ko je ngata ku nok erk.. ko x tgk ku betapa keras nye ku nyah oi.. jgn main2 kat sni je ku melaha kat luar romantic beb..hahaha
ko pun sama la beb rajin2 la msk blog ku yg GAH LG MELATOP.. KU PUN SERONOK KWN NGAN KO NOK..hahahaha

 
On January 4, 2009 at 11:37 AM , SoReNsEn said... [Reply to comment]

ii.. thx 4 visiting my page ye wan.. sama2 la berdoa utk kejayaan sempena tahun 2009 ni.. hehe..

 
On January 4, 2009 at 2:50 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

soresen... ok my pleasure..
so lps ni kite keep in touch k..

 
On January 5, 2009 at 7:43 AM , Ferr Remy said... [Reply to comment]

kwang3x mr syazwan
ko ni bile la nak wat post baru..
ewah ewah ewah..
xde idea ke nok???
meh sini abg ferr tlg

 
On January 5, 2009 at 10:54 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

hahahaha
xde idea da ni..
ketandusan idea...
haa bg tau la ape die??
huhu