Wednesday, November 12, 2008

new NORA DANISH

haaa klau u'll nk tau ni laa pic nora danish yg terbaru... al maklum laa die kn tgh pregnant kn.. w/pun tgh pregnant ttp MELATOP...
so jom tgk pic die ni erk....


tgh cube kasut kee??? jgn pakiai tinggi2 sgt tau syg.. =p


haaa sblh nora danish tu nina jurin tu.. pun mengandung gak kew?? =P



ermmm nk g mana tuu nora ooi... nk cari teman baru ke?? =p


klau u'll nk tau ni laa kasut yg dipakai mase Anugerah Skrin baru ni..
tinggi nye laa ni mesti die pendek ni... opss sori syg(nora danish) =p


~ke bintang~

Sunday, November 09, 2008

SeRaNgAn JaNtUnG!!!


hai u'll kembali lg... haa??? tajuk atas tu mcm suspen jew n ape minatang gambar kat atas tu n knp ??? haaa itu laa die secawan air...knp?? haa kali ni wan nk berkongsi ngan u ttg faedah kite minum air panas... air suam pun ok la TPI JGN AIR SEJUK OR BER-ICE sbb......................... jeng2.......

Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas .... haaa fhm x?? ok ni wan nk cite...............


tuk maklumam u'll bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.

Secara logik..., mungkin ada kebenarannya..Orang-orang China dan Jepun mengamalkan minum teh panas sewaktu makan... dan bukannya air berAIS. Mungkin sudah tiba masanya kita meniru amalan minum air panas sewaktu menikmati hidangan!!!!

u'll tidak akan kehilangan apa-apa... malah akan mendapat faedah dari amalan ini.


haaa ape tunggu lg MINUM Lerr BYK FAEDAH NYEE TU..


Kepada sesiapa yang suka minum AIS, haaaa sesuai la ape yg wan nk sampaikn ini.. wan pun sama gak suke tpiii da mcm ni tkt la kn... Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan.


glup..glupppp..glup.... haa u'll minum gak k... (iklan ini tajaan adidas) =p

Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak
yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita.
Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.

Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan k u??? huhu


:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!

haaa nota atas tu kte SERANGAN SAKIT JANTUNG kn?? so MINUMM LER LG....

u'll patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.

Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.

u'll mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada
serangan pertama serangan jantung.

Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.
Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.


so MULA SAAT INI MARI LAA KITE MINUM AIR PANAS OR SUAM k....

sbb lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup...


~ ke bintang ~

MUKJIZAT AZAN

assalammualaikum u'll... ermm kali ni wan nk share sedikit info ngan u'll mengenai MUKJIZAT AZAN... iye laa kite sbg seorg ISALAM kne la paticular soal agama kn cos dgn bende ni laa kite akn bawak ke akhirat... huhu so ni wan ade selitkn sedikit pesanan semasa mendengar azan.. degan ini diharap dpt mengingatkn kat kite baek kat wan atau kat u'll k...

Sebenarnya kematian itu pasti menjelma. Hanya masa dan waktunya yang tidakkita ketahui. Cuba kita amati. Mengapa kebanyakanorang yang nazak, hampir ajal tidak dapat berkata apa-apa.... lidahnyakelu, keras dan hanya mimik mukanya yang menahan kesakitan 'sakaratul maut'.


Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud: "Hendaklah kamu mendiamkan diriketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya."Ini jelas menunjukkan, kita disarankan agar mendiamkan diri, janganberkata apa-apa pun semasa azan
berkumandang.


Sebagai orang beragama Islam kita wajib menghormati azan. Banyak fadhilatnya. Jika lagu kebangsaan kita diajar agar berdiri tegak dan diamkan diri. Mengapa ketika azan kita tidak boleh mendiamkan diri? Lantas sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak
.

Kita takut dengan kelunya lidah kita semasa ajal hampir tiba maka kita tidakdapat mengucap kalimah "Lailahaillallah. ." yang manasesiapa yang dapat mengucapkan kalimah ini ketika nyawanya akan dicabutAllah dgn izinNya menjanjikan syurga untuk mereka.


Dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan dan mohon kepada Allahsupaya lidah ini tidak kelu semasa nyawa kita sedang dicabut.
"Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baiklagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah "Lailahaillallah. ."semasa sakaratul maut menghampiri kami.
Amin..amin.. amin Yarobbal a'lamin.."


WASIAT NABI MUHAMMAD S.A.W. kepada SAIDINA ALI R.A.;
Wahai Ali, bagi orang 'ALIM itu ada 3 tanda2nya:
1) Jujur dalam berkata-kata.
2) Menjauhi segala yg haram.
3) Merendahkan diri.


Wahai Ali, bagi orang yg JUJUR itu ada 3 tanda2nya:
1) Merahsiakan ibadahnya.
2) Merahsiakan sedekahnya.
3) Merahsiakan ujian yg menimpanya.


Wahai Ali, bagi org yg TAKWA itu ada 3 tanda2nya:
1) Takut berlaku dusta dan keji.
2) Menjauhi kejahatan.
3) Memohon yang halal kerana takut jatuh dalam keharaman.


Wahai Ali, bagi AHLI IBADAH itu ada 3 tanda2nya:
1) Mengawasi dirinya.
2) Menghisab dirinya.
3) Memperbanyakkan ibadah kepada Allah s.w.t.


Wang RM50 kelihatan begitu besar bila dibawa ke kotak derma masjid,
tetapi begitu kecil bila kita bawa ke supermarket. 45 minit terasa terlalu
lama untuk berzikir tapi betapa pendeknya waktu itu untuk pertandingan
bola sepak. Semua insan ingin memasuki syurga tetapi tidak ramai yang
berfikir dan berbicara tentang bagaimana untuk memasukinya
.

ermmmm so kite renung2kn laa erk.. wasalam..


~ke bintang~

Saturday, November 08, 2008

HiTam iTu mEnAwAn

elo..... haaaa u kali ni lak wan nk bg u'll tgk gmbr2 wan yg terbaru la kot.. hehe.. semua tema itam.. hahaha baru menawan x gitu?? hahaha penat seyeh pose.. hahaha mcm mana laa klau artis2 tu kn...hahahaha.. sbnye nk ambik gmbr ni cos nk ltk kat fs n ms lerrr cos semua gmbr kat dlm tu da lama so muke semua yg x fresh so tu yg nk ambik ni... x leh ke?? huhu nah tgk laa ni ade yg menjd yg x... so u PIKIR LA SENDIRI yg pasti KE BINTANG.. =)



haaaa ini pose yg mule2 diambil... ermmm sekali pndg mcm ok 2 kali pun ok.. opsss hahaha






gmbr ala2 cover majalah maskulin la kot.. huhu



haaaa ni mcm duta jam casio lak..




NEXT..


aduhhh da pening da ni nk pose... hahaha



haaaa duduk pulak... penat...






haaa tgk tu sampai berpeluh muke.. huhu control2... amirul ambik tisu... =p

ermmmm pose ape lg nk wat erk?? haaaaaaaaaaaaa!!!!



haaa menyiarap pulak.. hahahaha mcm2... tpi ttp pose khas tuk u'll =p

ermmmmm... NEXT...


NAK LG?? NEXT.....


haaa klau u nk tau tu i tgh garu pipi gatal.. hahaha =p


aceh2 ok la erk... u'll nk tau tu wan tu background my door.. hahaha janji KE BINTANG =P



LAYAN JE LA EK... =) NEXT!!



lighting yg bgs... khaakhaaa

ishhhh mcm skema la pulekkkk.. huhu NEXT!!




daaaa la tuh erk... ehhh nk lg erk.. NEXT.. hahaha


yeahhhhh daaa la tuh erk buat mase ni.. nnt wan tayang lg..haha
jgn lerr buhsan ni sesuai tuk senaman mata u'll ler.. hehe

ok laa erk kite jumpe laen blog k...

~ke bintang~

Effect kata-kata NEGATIF & kata-kata POSITIF

hai u'll tuk blong kali ni kn wan nk kongsi ngan u ttg eksperimen yg wan buat ni... hehehe jom tgk erk untuk renungan bersama... LAYANNNNNNNN....


Sebaiknya kita semua mulai mengendalikan Kata-kata yang keluar dari mulut kita dengan Kata-Kata yang Positif dan Baik.

Setelah mendengarkan info tentang pengaruh Kata-Kata Negatif terhadap Air yang ditulis dalam buku “ The Hidden Messages in Water “ karya Masaru Emoto dan pada halaman 31 buku tersebut disebutkan tentang banyaknya orang yg melakukan percobaan, sayapun tertarik untuk melakukannya sbb:

1. Tempatkan Nasi sisa yg sdh didiamkan semalaman kedalam 2 toples dgn jumlah yg sama, kemudian ditutup rapat.
2. Masing-masing toples di tempelin label yg berisi kata2 sbb:

3. Toples A : “ Kamu Pintar, Cerdas, Cantik, Baik, Rajin, Sabar, Aku Sayang Padamu, Aku Senang Sekali Melihatmu, Aku Ingin Selalu di dekatmu, I LOVE YOU, Terima Kasih.

4. Toples B : “ Kamu Bodoh, Goblok, Jelek, Jahat, Malas, Pemarah, Aku Benci Melihatmu, Aku Sebel Tidak mau dekat dekat kamu “

5.. Botol 2 ini saya letakkan terpisah dan pada tempat yg sering dilihat, saya pesan pada mak, kakak, dan cousin untuk membaca label pada botol tersebut setiap kali melihat botol2 tersebut.

6. Dan inilah yang terjadi pada nasi tersebut setelah 1 minggu kemudian :

Nasi dalam botol yg di bacakan kata-kata Negatif ternyata cepat sekali berubah menjadi busuk dan berwarna hitam dgn bau yg tidak sedap.

Sedangkan Nasi dalam botol yg di bacakan kata-kata Positif masih berwarna putih kekuningan dan baunya harum seperti ragi.

Nah Silahkan teman-teman mencobanya sendiri.

Kalau di buku di katakan ada yg mencoba dgn tiga botol dimana botol ketiga tidak di beri label apa2 alias diabaikan / tidak diperdulikan, dan ternyat beras dlm botol yg diabaikan membusuk jauh lebih cepat dibandingkan botol yg dipapar kata “ Kamu Bodoh”.

Bayangkan apa yang akan terjadi dengan anak-anak kita, pasangan hidup kita, rekan-rekan kerja kita, dan orang-orang disekeliling kita, bahkan binatang dan tumbuhan disekeliling kita pun akan merasakan efek yang ditimbulkan dari getaran-getaran yg berasal dari pikiran, dan ucapan yang kita lontarkan setiap saat kepada mereka.

Maka sebaiknya selalulah sadar dan bijaksana dalam memillih kata-kata yg akan keluar dari mulut kita, demikian juga kendalikanlah pikiran-pikiran yg timbul dalam batin kita.

Semoga tulisan ini bermanfaat untuk kita semua erk u'll.

~ ke bintang ~


KAWIN vs CERAI????


haa cerai ke nk kawin baru?? haa norman fikir la masak2...klau xleh masak rebus.. huhu

hai u'll...
haaaa da tau antara sedikit my personal,my family n kwn2 kn...
tuk blog ni wan nk kongsi sikit laa cite sal ABBY N NORMAN....
haaaa cite laaa sekarang plg HANGAT DRPD BIASA....
wan bkn la nk campur or sibuk2 sal hal rumah tangga org la kn tpi just nk cite bodo2 jee... hahahaha....


haaa umo abby ni da 3o n norman lak da 32... dorang da kurnikan 3 org ank iaitu
Danish Hakim, 5; Marissa Dania Hakim, 3, dan Maria Danisha Hakim yang baru berusia 45 hari.



haaa ni laaa keluarga norman n abby... cuma ank die yg baru ni jee xde.. comel kn anak2 mereka... ank wan nnt mcm mana la erk... =p


ape yg wan dpt tau abby ni da mls daa nk pikir rumah tangga nye... die mmg ade ure2 sblm ni nk bercerai ngan si norman sebelum kes khalwat ngan memey... ermmm knp la erk?? ermm tu wan no komen k... so lps da kne cekup ngan org ramai pd kul 3 pg kat UKAY PERDANA haa kat ngan uma wan tu.. huhu so abby ape lg naik berang la die so si abby ni pun da pikir pjg la kot die g mahkamah syariah kat Gombak tuk mintak cerai tpi gagal cos dokumen si norman xde spt salinan surat nikah,ic si norman cos die yg pegang.... so lps tu abby hanggkut wartawan semua g lokasi gerak khas kat w/maju... ape yg abby buat??? haaaa die beriya2 nk suruh norman ceraikn die depan wartawan tu!! FULLAMAK ABBY.... tambah lg si abby ni dlm pantang lg... aduhh
sure 1000 satu mcm perasan ade kat lubuk hati abby tu kn...


haaa ni sekitar wangsa maju tuk pengambaraan Gerak Khas... abby sanggup bwk wartawan tuk jumpe norman nk mintak CERAI... huhuhu

ermm tpi sekarang ni dlm proses meneang kn diri kot antara mrk berdua tuk mrk mencari pendamaian la tuh kot kn... ermm harap2 BERKEKALAN LAA MRK ERK.. syg laa u da ade ank 3 org daa SYG SERIBU KALI SYG KLAU BERAKHIR DGN PENCERAIAN... huhuhu


x pe laa u'll kite sama doakn mrk spy berbaik la ek.... ermm ok laa wan x nk la cite pjg lebar sal mrk berdua... pandai2 laa mrk pikir k... bak kte nabil LU PIKIR LA SENDIRI...
wan just nk kongsi kn je cite artis kite wat mase ni ngan u'll... jumpe laen kali dgn next cite ek...

~ ke bintang ~

rakan ke sahabat???

haaa mase tu wan da cite sal my family kn so sikalang nk cite sal my prend pulek erk...
hehehehe.. =p

sori lerr klau2 u'll x termsk kat sni bkn apeeee klau leh semua nk ltk tpi kdg2 tu mana laa ade gmbr u'll n mana laa buat tuk blog yg sebsr ni kn... harap u'll fhm2 la erk...
senyum skit.... =)


haaa yg laki tu syed n sblh die putri... ni bdk sekepala ngan ku..




haaa ni pun kwn wan sek men lu... ermm ramai lak kwn ngan pempuan tpi jgn kte playboy erk.. huhu




haaa ni antara geng2 baek kat faclt ziera,sahak,boy n ez... semua ni dekan tau tuk sem 2.. sem 3 mcm mana kwn2?? huhu


ook laa u'll ni antara cebisan jee byk lg.. gmbr u'll pun wan x ltk lg... nnt2 lerr erk...
jgn mara tau nah ambik duit g beli bunga api.. hahahahaha =p

~ ke bintang ~









my family..

elooo u'll...
haaaa tuk blog skrang ni wan nk introduce about my family lerr dulu k...
bak kte org x knl maka x cinta kn...
u'll ngan wan kn nk jd kwn rapat so kne laa kongsi skit2 la kn...hehehe

wan ade 4 org adik beradik wan no ermmm 4 ngeengee MANJE KE?? hahaha xde lerrr LU PIKIR LA SENDIRI u'll..


haa ni mase akak kawin 2 thn lps... meriah kn MERAH ITU CINTA.. =P




ermm posisi yg berlainan pulek... ish si kecik ini klau u'll nk tau sellau nk menyentel kat wan.. nk pose pun ssh.. huhu




ermmm wan rase sampai situ dulu la ekk... lain kali wan cite lg k.... time kasih u'll sudi baca...

~ke bintang~







KeNaLi DiRiKu...

assalammualaikum, ahalan wahsalan, vanakam, da shang hao da sewaktu ngannye.... =p


hai u'll.... haaaaa wan aru terhegeh2 wat blog ni cos tgk yg laen buat blog mcm best je kn...
cth yg wan tgk linda onn, farah fauzana tu wat WAH MELATOP SYEH... so ape slhnye wan nk wat gak kn KHAS tuk u'll tau perkenbangan wan... hahaha ceewaahhh mcm artis pulek... kihkihkih...

ermmm so first of all, biar lerr wan cite sal diri wan ni k....

my name is SYAZWAN AB RAHMAN...Ringkas tapi nampak menarik... Emm.. Moody sometimes but still relax n cool.. Ha3... Lagik? Seorang yang suke dengan something new.. Challenge..Happy go lucky.. Kengkadang kalau kene caranya boleh layan lawak n suke gelak..khahakhaa.. klau da gelak ermmm bkn slow2 kuat2 leh SAMPAI SEMPUT... hahaha..
Tapi kene ada geng lah... Kalau pasal debat.. Emmm boleh pasang kaki lah... Nak cite pasal apa lagi... Kerje or blajar? i'm still study buat degree kat sebuah university awam...Begitulah sikit tntg lakaran kehidupan yang ada.. Yang lain mungkin banyak yang menarik.. Tapi susah nak kongsi dengan cite cam nie... ermmm nk tau lg tentang diri wan ni selalu la singgah blog yg x seberapa ni erk...

oh yee wan lupe... wan lebih suke panggil korang semua u'll k.. sng RINGKAS N PADAT x gitu??
kihkih....

hai ini laa ku insan yg bernama SYAZWAN AB RAHMAN... amcm layan je la ek.. =p

Copyright © FUUUYOOO... MR.WAN Designed by azhafizah.com